Kerim Alajbegović
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- NerminFatic
- Kontakt:
Re: Kerim Alajbegović
Kerim ima top u nozi i odlicno da mu je trener dao slobodu da puca cim ima prilike. Bas je opalio par puta i bilo je blizu. Pravi klub za njegov razvoj.
Raspad sistema
- Beduin
- Kontakt:
Rijesise ih ljudi u 8 minuta.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Al se izgalami suigrač na njega
- akisarajevo92
- Kontakt:
Nevjerovatno koliko su mu losi saigraci, strasno
Opravdano. Imaš kontru 4 na 2 čini mi se i umjesto da se riješi na vrijeme lopte on je vuce li vuce i naravno protivnički igrač pravi pametan faul.
Generalno još jedna partija za zaborav iako je imao dva dobra šuta ali i par isforsiranih, bespotrebnih.
Odavno nisam gledao ekipu s ovoliko sebičnih igrača, a Kerim je jedan od njih. Pored toga sto su neki sebični, fali im i fudbalske inteligencije.
Možda novi trener donese neku promjenu. Salzburg loše izgleda od početka sezone.
- Goalgetter
- Kontakt:
Danas je imao losu partiju, bez obzira na par dobrih poteza, kao sto @hurem kaze, svi su mnogo sebicni i ovo uopste ne lici na ekipu, izgledali su kao neka raspustena banda u 2. poluvremenu gdje svako radi sta hoce.
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Ma i on se generalno mora brze rješavati lopte.Uvijek nekako drži loptu previše u nogama i vecinom potez viškahurem je napisao/la: ↑23 okt 2025, 20:44Opravdano. Imaš kontru 4 na 2 čini mi se i umjesto da se riješi na vrijeme lopte on je vuce li vuce i naravno protivnički igrač pravi pametan faul.
Generalno još jedna partija za zaborav iako je imao dva dobra šuta ali i par isforsiranih, bespotrebnih.
Odavno nisam gledao ekipu s ovoliko sebičnih igrača, a Kerim je jedan od njih. Pored toga sto su neki sebični, fali im i fudbalske inteligencije.
Možda novi trener donese neku promjenu. Salzburg loše izgleda od početka sezone.
- Beduin
- Kontakt:
Mi to ovdje odavno pisemo da ponajveci Kerimov problem jeste drzanje lopte u nogama i zakasnjelo rjesavanje iste. To isto radi i u reprezentaciji, jednostavno nema tu zrelost i iskustvo, osjecaj kad i kome treba pruziti loptu.
Nadoci ce sve to na svoje, samo eto sad kad ima ovoliko povjerenje trenera i slobodu steta sto nije malo zreliji u tom segmentu, zasto mu trener ne skrece paznju na to.
Nadoci ce sve to na svoje, samo eto sad kad ima ovoliko povjerenje trenera i slobodu steta sto nije malo zreliji u tom segmentu, zasto mu trener ne skrece paznju na to.
075 ❤
075 ❤
Odavno nisam vidio losiju izvedbu nekog stoperskog dvojca na profesionalnom nivou, horor..
Kod Kerima su mi najvise zasmetali ovi ocajani centarsutevi, stvarno je golemo da 5 puta zaredom ne moze da ubode ni blizu svog igraca.
Nek on samo igra redovno, to je na kraju dana najbitnije kako za njegovu klupsku tako i za reprezentativnu karijeru.
Kod Kerima su mi najvise zasmetali ovi ocajani centarsutevi, stvarno je golemo da 5 puta zaredom ne moze da ubode ni blizu svog igraca.
Nek on samo igra redovno, to je na kraju dana najbitnije kako za njegovu klupsku tako i za reprezentativnu karijeru.
Ja sam drugog misljenja, on ce vise nauciti i rasti kao igrac ako drzi loptu, ulazi u driblinge, ide na 1vs1, suta sa distance, fintira itd. Samo nek fura svoje, saigraci su mu katastrofa, vecina veliki svijetski igraca su egoisti.
- Beduin
- Kontakt:
Cuj "nek fura svoje". 
Ko da igra seoske turnire, a ne profi fudbal gdje treba sazriti u svakom segmentu, pa tako i takticki.
Ko da igra seoske turnire, a ne profi fudbal gdje treba sazriti u svakom segmentu, pa tako i takticki.
075 ❤
075 ❤
Malo sam iznenađen komentarima ovdje, po meni je odigrao sasvim korektan meč. Naravno, ima nekih bubica poput povremenog peljanja lopte, sebičnosti ali generalno njegova igra u polju je sasvim solidna.
Mene recimo oduševljava koliko trči, nudi se, ne bježi od lopte, čas je lijevo, čas desno, čas u sredini. Doduše nismo nikada imali takvog igrača u njegovim godinama pa sam ja možda malo subjektivan i ne vidim neke evidentno loše stvari koje radi.
Mene recimo oduševljava koliko trči, nudi se, ne bježi od lopte, čas je lijevo, čas desno, čas u sredini. Doduše nismo nikada imali takvog igrača u njegovim godinama pa sam ja možda malo subjektivan i ne vidim neke evidentno loše stvari koje radi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ovo je presudno za nasu reprezentaciju. U ekipi u kojoj godinama imas igrace koji se kriju od lopte, ovaj mali je ogromno osvjezenjeRaonffa je napisao/la: ↑23 okt 2025, 21:30Malo sam iznenađen komentarima ovdje, po meni je odigrao sasvim korektan meč. Naravno, ima nekih bubica poput povremenog peljanja lopte, sebičnosti ali generalno njegova igra u polju je sasvim solidna.
naprijed rejal
Normalno, njemu je salzburg samo odskocna daska, 18 mu je godina i cilj je da se razvija, a to ce sa driblinzima, sutevima, fintama itd. Zar ne vidis da skoro sve ide preko njega, on trazi skoro svaku loptu i dobija je od saigraca, sazriti ce on sa vremenom i takticki, ali njegova igra zivi od driblinga, finti, suteva, zato neka ga puste da razvija te stvari na tom nivou. To je dio igre i procesa, koliko puta je jedan neymar koji je mozda najbolji dribler izgubio lopti, ali je zato postao to sto je bio, da su mu uzeli rano u karijeri tu slobodu nebi se razvijo u pola igraca kakav je bio.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Bitno je da on ne bježi od lopte i da zna predriblati, ošutati, da trči a ovo što nekad ne da pas na vrijeme to će doći na svoje. Jedno vrijeme i Salah je bio baš sebičan, dok je u Romi bio a sad se rješava lopte ekstra. To će sve iskustvom doći.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
signalidunapark
- Kontakt:
Silovanje lopte je standardna mladalačka boljka i ako mu je to jedina bit će igračina.
Sve mu je top, samo fali snage i zilavosti, ako ce peljati mora se zadrzati na nogama. Peljalo je hiljadu igraca, bitno je u toj situaciji ne gubiti posjed.
Svakako, koliko sam samo reprezentativnih utakmica pogledao u zadnjih 10-ak godina gdje stvari ne idu kako treba na terenu, nama treba gol a igrači se kriju od lopte, štoperi nam kreiraju napade, zaista prebolno za vidjeti. Sa njim makar znaš da će forsirati pa šta bude jbg.Sveti je napisao/la: ↑23 okt 2025, 21:52Ovo je presudno za nasu reprezentaciju. U ekipi u kojoj godinama imas igrace koji se kriju od lopte, ovaj mali je ogromno osvjezenjeRaonffa je napisao/la: ↑23 okt 2025, 21:30Malo sam iznenađen komentarima ovdje, po meni je odigrao sasvim korektan meč. Naravno, ima nekih bubica poput povremenog peljanja lopte, sebičnosti ali generalno njegova igra u polju je sasvim solidna.
Generalno ova dva tri mjeseca na seniorskom nivou je odigrao veoma dobro, stvarno sam prezadovoljan sa njim. Nadam se da neće biti povreda, a za sve ostalo ima predispozicije i na njemu je hoće li do kraja ispuniti neupitan potencijal.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"