A koji to klub iz Serije A može nešto napraviti u LP? Milan? Milan cijenim kao klub zbog tradicije i svega što su napravili u LP, ali oni maksimalno po meni mogu do 1/8 finala s ovom ekipom. Milan sa Ibrahimovićem i Silvom nije bio blizu osvajanja LP, a ne sada. Juve? Svaka čast za prošlu sezonu bez poraza, ali oni se tek sada trebaju dokazati u Evropi. Zbog slabog koeficijenta dobit će tešku grupu. Uskoro ćemo viditi šta može ova ekipa Juventusa. Mogli bi i Milan i Juve vrlo lako biti samo prolaznici jer ima mnogo boljih ekipa od njih. Inter? Inter koji gubi od Hajduka na svom stadionu 0:2 je sramota stavljati u istu rečenicu sa Bayernom. Dortmund je trenutno jača ekipa i od Intera i od Milana. Schalke je nekoliko puta u zadnjih 5 godina igrao 1/4 finala LP, a uz malo sreće to bi i ovaj put mogli napraviti. Ako budu 3. u grupi imaju lijepu priliku da opet našamaraju Inter.MaGiCa je napisao/la:Omerbavarac je napisao/la:Magica, Magica, pa za ovakav scenario se skoro i znalo nakon prvog meca. Gladbach je vec bio otpisan a takvi kao ti su se mnogo nasladili.
Ne zaboravljas da je u igri jos uvijek 3 Njemacka predstavnika, pazi tri, brojevima (3), za razliku od potonulog broda zvanog Mafija A, koji visi na tankoj niti i koji bi vrlo lako mogao ostati i bez ono malo nade koju im pruza Juventus i rasprodati Milan.
Izvinjavam se za offtopic.
I od ta tri, jedan moze nesto da napravi - taj sa tvog avatara. Ostala dva ce biti samo prolaznici, iako bih voleo da BvB uradi nesto vise, jer su mi simpa.
A Mafia A je mnogo zilavo "bice", da bi tako lako nestalo. Videcete to ako se Bayern Monaco ili neki drugi BuLi klub susretne sa Juventusom, Interom ili Napolijem. Milan jeste u kanalu, no i takav je pojam za Svabe. Jedino sa Laziom i Udinama se dade izaci lako na kraj, jer su to klubovi koji EL igraju sa drugim postavama.
Morao sam i ja u off, da ti ne bi ostao post nerepliciran. Izvinjavam se @pale-u i ostalim gladbachovcima na tome.
Bayern je jači i od Juventusa i od Milana - uz Barcu i Real najbolja ekipa u Evropi. Ove sezone su pojačali i prvi tim i klupu - uz dvojac iz Španije glavni favoriti za osvajanje LP.
Udinese nije ništa više pokazao od Gladbacha u ovim kvalifikacijama. Ja sam siguran da bi Gladbach prošao da je dobio lakšeg protivnika. Meni bi bilo drago da je Udinese prošao dalje. Prošle sezone su isto dobro igrali protiv Arsenala u kvalifikacijama, ali su na kraju ispali. Sad na penale. Malo mi ih je žao jer su zaslužili da opet igraju u grupnoj fazi.
Seria A je zasluženo izgubila predstavnika u LP. U zadnjih 5 godina klubovi iz Bundeslige imaju bolji međusobni skor u odnosu na timove iz Serije A i u LP i u EL. Pored Bayerna ima još nekoliko njemačkih klubova koji su Bundesligi donijeli fin broj bodova u LP. Bezobrazno je tvrditi da je Bundesliga samo zbog EL dobila 4. predstavnika u LP.
http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Online/5JW.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Znam da ne volite koeficijente, ali to se jedino pika. Seriji A se ne piše dobro jer će ih, ako ovako nastave, uskoro prestići Portugal i Holandija - od sezone 15/16 Seria A bi trebala biti 6. liga u Evropi. Dosta dobrih igrača je u zadnje 2 sezone napustilo Italiju. Ti kažeš da Seria A napreduje, a ovdje konstantno pada!? Mora da je zbog toga što im se ne igra EL, a ostalim timovima se igra.