Kraj prvog dijela sezone je mozda mogao biti i bolji,ali sta je tu je.Na pocetku iste smo izgubili nekoliko vaznih bodova,nastupi u Europa ligi su nas kostali,zbog iscrpljenosti,ali moramo biti zadovoljni jer se dosta toga uradilo,za nase uslove i previse.
1.kolo-protiv slobode,osvojen bod,s tim da smo prvi primili gol,onda tamo negdje pred kraj izjednacili,stvarali prilike do kraja meca,ali je ostalo tako.Utakmica sa,dosta,dosta sansi.
2.kolo-gostovanje u modrici.To je bila utakmica prije one protiv svedjana,svi se nadali dobrom rezultatu,ali smo porazeni sa 3:0 i vec tada su mnogi mislili negativno o revansu na kosevu sa istom ekipom,ali to je kasnije sve demantovano.Sjecam se da smo jako,jako lose igrali,gotovo bez ijedne prilike.
3.kolo-U goste dosla ekipa veleza.Onako,puni optimizma dosli na Kosevo,najavljivali dobru igru,ruku na srce tako je i bilo,veoma kvalitetna ekipa.Tu smo opet prvi primili gol,kasnije izjednacili.Rezultat mozda i najrealniji.
(4.kolo - odgodjena utakmica sa olimpikom)
5.koloPoslije ispadanja od Cluja u goste dosao travnik,iako porazeni svi puni ponosa dosli na Kosevo.To je bila treca utakmica u ligi da smo prvi primili go.Lopta sa strane ubacena,niko nije natrcao i tako su poveli.Kasnije sa pola snage preokrenuli i osvojili ta tri boda.
6.kolo-Laktasi na Kosevu.Utakmica u kojoj smo dali tri gola gostima,primili jedan na kraju utakmice .Ova utakmica,kao i ona protiv travnika je bila neka prekretnica,poslije ispadanja i svega,tako da je iskoristena,na najbolji moguci nacin.
7.kolo-Gostovanje u trebinju.Najavljivana pobjeda,dobar rezultat.Na kraju poraz,i to golom u zadnjim minutama utakmice,slicno kao i prosle godine.Mi imalo najvise dvije prilike,nismo iskoristili.
8.kolo-Prije ove utakmice odigrana kup utakmica sa Radnikom,koja je rijesena rezultatom 4:0za nas.Poslije toga u goste dosao celik.Tri gola Skore,gosti nam dali taj jedan pogodak.Jos jedna odlicna utakmica,sa puno golova.
(Poslije utakmice sa celikom,odigrana kup utakmica protiv zrinjskog - kuci,rezultat 1:1,opet losa igra.)
(8.kolo-odgodjeno-rijeci suvisne)
Zatim utakmica u mostaru,jos pod sjenkom svega se gostovalo.Rezultat na kraju bio 0:0,tako da smo ispali iz kupa.
Poslije toga odigrana zaostala utakmica protiv olimpika na grbavici.Zavrsena nerijeseno 1:1,bez prisustva Hordi,na sjevernoj tribini slika sa Vedranovim likom.
10.kolo-Utakmica protiv Zvijezde kuci.Pobijedili 1:0,opet losa utakmica,ali kad se uzme u obzir sve,tri boda su najvaznija.
12.kolo-Docekali slaviju kuci,poslije tri godine smo ih napokon pobijedili kuci.Na kraju rezultat 2:0,mozemo reci neki uvod za odlicne partije poslije.
13.kolo-Gradski derbi,94. po redu.Ja licno sam bio pesimista sto se ove utakmice tice,ali na kraju sam pogrijesio.Utakmica odlicno pocela,prijetili smo,istrcavali te kontre.Na kraju poveli iz penala za sou na sjevernoj tribini.U drugom poluvremenu primili gol,u tom dijelu utakmice smo malo slabije igrali,da bi kasnije do nadoknadili i rijesili utakmicu.Po meni,nasa najbolja utakmica prvog dijela.
14.kolo-Ekipa iz prijedora.Bez puno napora pobijedili goste,utakmica sa dosta lijepih poteza,golova,akcija.
15.kolo-Gostovanje u banja luci.Zahuktalom borcu,koji je izgledao opasno,iz njihovog tabora najavljivaji pobjedu,titulu.Stadion pun,sve je nekako bilo spremno za njihovu pobjedu,ali onda nasa kontra i pogodak za 0:1.Takav rezultat je i ostao,na najbolji moguci nacin zavrsen prvi dio ove sezone.
Dok je pauze,dovesti par igraca,ici na titulu,jer sam siguran da je to dostizno.Spominje se dolazak Trivunovica,i jos dva-tri igraca,te odlasku nekoliko igraca.Po meni mladog Janjosa treba pustiti,novac iskoristiti najbolje moguce.Zadrzati Skoru,iako ce to biti tesko,dovesti jos jednog napadaca.Naravno,svim igracima isplatiti,jer su uradili,dosta,dosta toga.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.