Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Lillard
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Lillard » 22 jul 2014, 00:32

Da, kapitalizam. Real i Barcelona imaju koliko ono sociosa? Vidis, to su klubovi, ne one arapske/ruske/americke igracke ... :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 jul 2014, 00:36

Lillard je napisao/la:Da, kapitalizam. Real i Barcelona imaju koliko ono sociosa? Vidis, to su klubovi, ne one arapske/ruske/americke igracke ... :kafa:
Pogledaj onu sliku o raspodjeli tv-prava i reci da kad tvoj klub osvoji titulu (pretpostavljam da navijas za Real ili Barcu?) ne osjetis negdje u dubini duse jednog malenog crva koji ti govori da to ipak nije sasvim posteno osvojeno? Ne znam, ja bih se tako osjecao i ne bih se nikad mogao sasvim iskreno radovati.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 jul 2014, 00:38

calcio je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Da, kapitalizam. Real i Barcelona imaju koliko ono sociosa? Vidis, to su klubovi, ne one arapske/ruske/americke igracke ... :kafa:
Pogledaj onu sliku o raspodjeli tv-prava i reci da kad tvoj klub osvoji titulu (pretpostavljam da navijas za Real ili Barcu?) ne osjetis negdje u dubini duse jednog malenog crva koji ti govori da to ipak nije sasvim posteno osvojeno? Ne znam, ja bih se tako osjecao i ne bih se nikad mogao sasvim iskreno radovati.
Iskreno, zaboli me qrac koliko zarađuju, placaju igrace. Ja se brinem o financijama u klubu za kojeg navijam (idem na stadion), a ovi su simaptija. Samo nek se trofeji nizu... :kafa:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 jul 2014, 00:39

Raul_64 je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:ma ovdje su mi neki smijesni pravdaju velike transfere velikim prihodima kluba ,stavljaju slike velikih prihoda a rashoda ni za lijeka :roll: ,da je to tako lako ko sto oni misle :roll: ,to nista ne pokazuje ,bayern sa 100 miliona manje prihoda ima opet veci plus na kraju godine od reala ,dzaba ti najveci prihod od svih klubova kad ti je i rashod najveci,na istom si ;)
Nije isto.
+ je jedne godine 20 miliona , + je 2008 bio skoro 70 mil. , + 8 miliona bio jedne godine
al je plus , pozitivni plus , bez obzira kakav bio
kao sto je bio negativni do neke 2005 prije otvaranja Valdebebasa i renoviranja Bernabea..
ma znam jest to plus al je mali plus ,sta je 20miliona plusa ,nista, i barca zadnjih godina ima plus 20,30 ,40 mill ,al to naspram dugova je nista
ne mozes stavljat sliku(ne ti :) ) real ostvario 4 milijarde prihoda a bayern 3 od 2000.god i time da mislis da si dokazao superiornost reala nad bayernom bez stavljanja rashoda iz tog perioda ,to mi je smijesno ,kako ljudi misle kako je to lako ,eto zaradili smo najvise najbolji smo :roll:
misli da time nesto opravdava ove velike transfere i da time stavlja real u neki polozaj glavnog u zaradi ,nidje veze

druga strana medalje se ne pise da su vodeci i u rashodima ,neko sa 400 miliona prihoda(kao bayern) moze lako biti u vecem plusu jer ga ne opterecuju toliko plate igraca ,i neki drugi rashodi kolike npr real ili barca imaju

ma niko se ne moze sa njemcima mjerit nema sanse,ovim spancima banke odradjuju pola posla
da nije banaka i drzave i barca i real bi propali to je 100%
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 jul 2014, 00:43

ma niko se ne moze sa njemcima mjerit nema sanse,ovim spancima banke odradjuju pola posla
da nije banaka i drzave i barca i real bi propali to je 100%
Porezne olaksice na udruzenja gradjanja i slicno pomazu.

Al dok je sociosa nece oni nikad propasti.
Ne bi imao ovolike prihode , al ne bi ni troskove.
Morao bi imati jeftiniju/slabiju ekipu i eto.

Real/Barca mrcvare maximalno kolektivni ugovor za tv prava i sve ostalo.
Doci ce teza vremena i bit ce losije ekipe , za sada je tendencija jos prema gore.

Koliko jos godina , ostaje da se vidi.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jul 2014, 00:45

Pa u Bayernu su plate iste ili cak i vece nego u Realu.

Bayern je drugacije organizovan u odnosu na Real i Barcelonu.

Allianz, Audi i Adidas su u vlasnickim strukturama, kupili su dionice kluba.

Real, Barcelonu, Osasunu i Bilbao je nemoguce kupiti, niti uci u vlasnicku strukturu.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 22 jul 2014, 00:51

Real Madrid to pay €70M for James + €5M add-ons + €5M if he wins the Ballon d'Or.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 jul 2014, 00:52

Volim te bonuse za zlatne lopte.
I Karim ima isti :mrgreen:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 22 jul 2014, 00:53

Tacno na ovom forumu najjace rasprave koliko ko vrijedi odnosno ne vrijedi,koliko je ko duzan itd. :mrgreen: :urnebes:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 jul 2014, 00:57

Mozambik je napisao/la:Pa u Bayernu su plate iste ili cak i vece nego u Realu.

Real, Barcelonu, Osasunu i Bilbao je nemoguce kupiti, niti uci u vlasnicku strukturu.
Taj kapitalizam.. :lol:
slika

TariqAli
Kontakt:

Post Postao/la TariqAli » 22 jul 2014, 01:04

Lillard je napisao/la:Taj kapitalizam.. :lol]
[youtube][/youtube]

Tako je. :kafa:
Marksizam u skole!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jul 2014, 01:04

Lillard je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Pa u Bayernu su plate iste ili cak i vece nego u Realu.

Taj kapitalizam.. :lol:
slika
koreografija godine :lol: :lol:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Real Madrid C.F.

Post Postao/la JoseMourinho » 22 jul 2014, 01:36

Cristiano, Bale + Rodríguez cost Real Madrid around €265M: more than what Ajax have spent on transfers (€232M) since their founding in 1900.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jul 2014, 01:44

Ko im je kriv :lol:

suhi
Kontakt:

Re: Odg: Real Madrid C.F.

Post Postao/la suhi » 22 jul 2014, 01:46

JoseMourinho je napisao/la:Cristiano, Bale + Rodríguez cost Real Madrid around €265M: more than what Ajax have spent on transfers (€232M) since their founding in 1900.
Cristiano Ronaldo's shirt has been the top seller and, if the figures are accurate, Los Blancos have already sold €100 million worth of shirts - and that is just in the first year of his contract.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 22 jul 2014, 02:03

Sta se ovo Morata odma povrijedio? Zao mi ga fakat. :?

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 22 jul 2014, 02:09

geoxx je napisao/la:Sta se ovo Morata odma povrijedio? Zao mi ga fakat. :?
Hudnjak,40 dana out,jos nije prosao nikakve pripreme,nece njega biti 2 mjeseca bar.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 22 jul 2014, 03:15

Raul64

Fino si razbucao padobrance koji niti imaju znanje niti mogucnost logickog razmisljanja. Koliko moras biti plitak da bi mislio da Real dobija lovu na lijepe oci.

Ovdje se pojedinci zgrazavaju zato sto igraci imaju velike plate, zato sto su transferi astronomski. Niko da shvati da ti momci zasluzuju svaki euro, da oni prave te pare. I transferi nisu slucajno tako visoki. Ti momci vrijede toliko. Problem nastaje za manje ekipe koje pokusavaju pratiti ritam, ali nemaju adekvatan povrat u prihodima. Real, Barsa i drugi giganti jedu male klubove, kao sto veliki trgovinski centri jedu male prodavnice.

Meni se takav odnos u fudbalu ne svidja iz vise razloga. Bejl u Realu nikada ne moze biti dobar kao u Totenhemu. Suarez u Barsi ne moze biti dobar kao u Liverpulu. Itd, itd.. Bejl u Realu i Suarez u Barsi dijele prostor i minute sa drugim velemajstorima, pa radi toga ne mogu pokazati puni potencijal. Neminovno su do neke mjere uguseni.

Fninasijski fer plej je qrac. Od toga ce opet profitirati najveci. To je podmukla kapitalisticka rabota koja ce dovesti do toga da bogati budu jos bogatiji, a siromasni jos siromasniji.

Rjesenje je saleri kap koji vec postoji NBA. To bi bio pucan u koljeno Barsi, Realu, Bajernu, Mancesteru, Celziju, Sitiju itd... Tada bi u timu mogli imati ogranicen broj zvijezda i samim tim manje prihode od TV prava i sponzorskih ugovora. Morali bi se vraski potruditi da bi ostali na vrhu. Ovi nominalno manji bi opasno ujedali.

Sa saleri kapom (valjda se tako zove) bi srozali nekoliko giganata, ali bi podigli stotine drugih klubova. Raspodjela novca bila dosta pravednija. Za uspjeh bi se moralo vise pomuciti. Omladinski pogoni bi tek onda dosli do izrazaja itd.

Medjutim, kada bogataski vampiri zasjednu na tron, tesko ih se otarasiti. Vec su prijetili osnivanjem internacionalne lige za bogatase.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 jul 2014, 03:31

Samo ne znam kako bi taj salary cap funkcionisao na primjeru fudbala.
U NBA imas 30 vlasnika koji moraju odvojit minimalni iznos od oko 50 mil. , a uglavnom se krecu u nekom omjeru od 60 mil do 70 mil..
Gdje svaki od njih ima manje,vise podjednake uslove za uspjeh uz pametnu raspodjelu novca.

Problem je odredit salary cap u fudbalu?
Ne moze biti zatvorena evropska liga jer nemas bas toliko klubova koji bi mogli ispratit budjete Reala/Barce/Engleza i PSG-a.

I sta je onda optimalan budjet ?!
Reci da ekipe mogu kostati na nivou jednog Totenhama?! bi opet osakatile sve top ekipe i dobili bi sta , hrpu solidnih ekipa.

NBA je zatvorena liga
sa 30 ravnopravnih klubova
koji nemaju sponzore na dresu i slicno

u evropi ne mozes naci 10 klubova da maximalno generiraju svoje pare
a opet ne bi bilo fer njih kaznjavati , samo sto ostvaruju mnogo vise prihoda od ostalih
pa ih spustati na nivo osrednjih klubova.

Sumnjam da cemo ikad vidjeti taj scenario , u bilo kojem obliku.
Lajat ce se na PSG/City radi nacina na koji pumpaju novac u klub , bit ce neka kazna i ae.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 22 jul 2014, 07:07

tuzlak1987 je napisao/la:Vi prvo morate nauciti ponesto o svom klubu... Dug 2000. vam je bio pola milijarde, ond pravite mutljavinu sa gradskim vlastima kojima prodajete terene za treniranje koji ne vrjede deset dvadeset mil za petsto miliona i nakon toga osvajate niz titula sa galaktikosima gdje ste opet upali tokom godina u miijardu kreditnog duga.

Perez kada je dolazio digao je kredit od tristo miliona u bankama te doveo ronalda i kaku.. Trenutni dug vam je oko 600 miliona. Jedino sto vas drzi je to da ste drzavni projekt kaoo i barca kao i politicki pa nikada nece dozvoliti da se nesto desi barci i realu..

Uskoro cete da se prebacite u fazon dionickog drustva, ako vam se prestane prastati. Da ste u italiji vec bi bili i ugaseni..

Jedini koji generalno rade kako treba su svabe.. Niko vise, italijani se transformisu i pokusavaju, juventusu ide, naredna je roma koja ce tim putem...
De nam ti eto reci , koliki su dugovi i prihodi i rashodi, eto mi to ne znamo.

Nek neko opet postavi i ovom momku one pdf dokumente sa real madrid oficijelne stranice, da ga dzaba raul i ekipa ne samaraju ovdje ;)

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []