FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 166

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 11 avg 2024, 22:13

NoDi80 je napisao/la:
11 avg 2024, 21:17
Virtu4l je napisao/la:
11 avg 2024, 21:14
Santos nije bio u protokolu dvije posljednje utakmice.

Just sayin'. :mrgreen:

slika
Meni rece drug maloprije da se Santos vraca u Zeljeznicar :bih: :bow:
Daj pustite te priče,rekla,kazala,i prije mjesec i vise je bio na korak od povratka i nista...

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 11 avg 2024, 22:43

Odinaku fkt ne vidim ko prvo rjesenje za bilo koju poziciju u ovom trenutku,ali odlican joker s klupe,malo nam je i problem sto sva krila radije igraju lijevo nego desno. Moramo naci nekog da ne ovisimo o Radovcu. Mufta usere pa izvadi. Nije taraba ali nije ni golman za titule.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 avg 2024, 22:46

Pregledao sam snimak utakmice.
Jaber je odigrao maestralnu utakmicu. Pored njegovog fudbalskog znanja i inteligencije, oduševila me fizička sprema i baš bih volio znati koliko kilometara je pretrčao sinoć ili možda vidjeti onu heat-mapu pokrivenosti terena u toku 90 minuta. Samo da ga zdravlje služi, dečko može daleko dogurati. Pored njega i Boljevića, Stipo je odigrao vrlo korektnu utakmicu iako vidno nespreman. Bez komplikacija, bez izmišljanja 'tople vode.' Vidi se da posjeduje kvalitet.

Ono što me brine su štoperi i njihova konekcija sa Muftićem. Svaki ubačaj partizana je bio maltene gol-šansa. Jako loše su se postavljali, komunicirali i pozicionirali pri ubačajima sa strane. Posebno se ovo odnosi na Cvanića od kojeg nekako očekujemo da čisti te situacije. Stvarno nemam pojma da li se planira dovoditi štoper ali mislim da stručni štab ima jako puno posla oko odbrane.

Fino reče Boljević - operacija Igman!
Željezničar za život cijeli!

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 11 avg 2024, 23:35

SudoHusika je napisao/la:
11 avg 2024, 22:46
Jaber je odigrao maestralnu utakmicu. Pored njegovog fudbalskog znanja i inteligencije, oduševila me fizička sprema i baš bih volio znati koliko kilometara je pretrčao sinoć ili možda vidjeti onu heat-mapu pokrivenosti terena u toku 90 minuta. Samo da ga zdravlje služi, dečko može daleko dogurati. Pored njega i Boljevića, Stipo je odigrao vrlo korektnu utakmicu iako vidno nespreman. Bez komplikacija, bez izmišljanja 'tople vode.' Vidi se da posjeduje kvalitet.

Ono što me brine su štoperi i njihova konekcija sa Muftićem. Svaki ubačaj partizana je bio maltene gol-šansa. Jako loše su se postavljali, komunicirali i pozicionirali pri ubačajima sa strane. Posebno se ovo odnosi na Cvanića od kojeg nekako očekujemo da čisti te situacije. Stvarno nemam pojma da li se planira dovoditi štoper ali mislim da stručni štab ima jako puno posla oko odbrane.

Nisam nikad vidio da neko onako elegantno oduzima lopte. Pisali smo na početku da "izbjegava" duel igru ali ovo što radi je jaka kulturica.
Bit će odbrana bolja dok se pronađu i uigraju odgovarajući. Dvije izmjene u odnosu na prošlu, lijevi bek i U21 pogođeno.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 avg 2024, 23:42

Bersaga je napisao/la:
11 avg 2024, 23:35

Nisam nikad vidio da neko onako elegantno oduzima lopte. Pisali smo na početku da "izbjegava" duel igru ali ovo što radi je jaka kulturica.
Bit će odbrana bolja dok se pronađu i uigraju odgovarajući. Dvije izmjene u odnosu na prošlu, lijevi bek i U21 pogođeno.
Što više igra, djeluje sve bolje i bolje. Još je realtivno kasno krenuo sa seniorskim fudbalom. Stvarno mi je drago što je ostao. Milion jeste milion (ako je uopšte tačno), ali mi nemamo ni blizu profil igrača kao što je on. Spiskali bi te pare a čisto sumnjam da bi našli adekvatnu zamjenu sa sličnim karakteristikama te godinama posebno.

Ima ovdje materijala. Nadam se velikoj podršci stručnom štabu. Rokn'o bi se od muke ako bi došlo do nekih trzavica i narušavanja atmosfere u ekipi. Ključno je da uprava to drži pod kontrolom.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2024, 23:46

Ako budemo pametno trosili preguracemo i ganjat europu i dodatnu zaradu
Onda mozemo ugovre neke podebljati i prodati igrace
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 11 avg 2024, 23:52

11 avg 2024, 23:42
Bersaga je napisao/la:

Što više igra, djeluje sve bolje i bolje. Još je realtivno kasno krenuo sa seniorskim fudbalom. Stvarno mi je drago što je ostao. Milion jeste milion (ako je uopšte tačno), ali mi nemamo ni blizu profil igrača kao što je on. Spiskali bi te pare a čisto sumnjam da bi našli adekvatnu zamjenu sa sličnim karakteristikama te godinama posebno.

Ima ovdje materijala. Nadam se velikoj podršci stručnom štabu. Rokn'o bi se od muke ako bi došlo do nekih trzavica i narušavanja atmosfere u ekipi. Ključno je da uprava to drži pod kontrolom.
Nije njega @braco bezveze uzeo pod svoje :rol:
Ne znam da li se pisalo ovdje ali u cometu Krpiću važi ugovor do kraja sezone (bilo je do 31.12.2024) i Muftiću do 31.05.2026 (bilo je do 31.05.2025). Hirošu još uvijek važi do 31.12.2024, tu nije bilo promjene.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 avg 2024, 23:53

Bersaga je napisao/la:
11 avg 2024, 23:52
Bersaga je napisao/la:

Ne znam da li se pisalo ovdje ali u cometu Krpiću važi ugovor do kraja sezone (bilo je do 31.12.2024) i Muftiću do 31.05.2026 (bilo je do 31.05.2025). Hirošu još uvijek važi do 31.12.2024, tu nije bilo promjene.
Produžen ugovor Krpiću? :wtf:

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 12 avg 2024, 00:00

imekorisnicko je napisao/la:
11 avg 2024, 22:43
Odinaku fkt ne vidim ko prvo rjesenje za bilo koju poziciju u ovom trenutku,ali odlican joker s klupe,malo nam je i problem sto sva krila radije igraju lijevo nego desno. Moramo naci nekog da ne ovisimo o Radovcu. Mufta usere pa izvadi. Nije taraba ali nije ni golman za titule.
Uradio je par jako dobrih stvari,prvo i osnovno,jako pokretljiv i brz,odlican solo prodor i reakcija kada ga je pokosio onaj Laus. Gol i kretnja kod gola. Unio je dosta zivosti.
E sad bilo je par losih stvari. Nije pratio Mujana kod one sanse,jako lose reagovao prije gola kada je onu loptu nesta kao dodao u 16 metara. Pa su se spetljali nasi. I ono sto je mene poprilicno zbunilo nakon gola,isao je dva puta jednom u 16 sa strane jednom po sredinii kada se ocekivalo da ide u prodor i dribling on je nesta smrljao. To mogu i da shvatim i kao malu tremu i prva tekma.
Sve u svemu vise pozitivnih stvari. Mene bas zanima kakav ce biti u nastavku sezone i sta mozemo ocekivati od njega.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 12 avg 2024, 00:03

11 avg 2024, 23:53
Bersaga je napisao/la:
11 avg 2024, 23:52

Produžen ugovor Krpiću? :wtf:
Da, u cometu piše 31.05.2025 a na Transfermarktu evo gledam sad 30.06.2025. Ja koliko znam niko nije pisao o tome.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 avg 2024, 00:26

Samo da santos ne izradi kao nedavno.
Fk Željezničar.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 avg 2024, 00:57

Pablo11 je napisao/la:
12 avg 2024, 00:26
Samo da santos ne izradi kao nedavno.
Ispričaj nam kako nas je konkretno izradio. Baš me zanima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 12 avg 2024, 01:51

Pabloni nemoj ti odavati tajne, ni Boško Buha ti nije ravan gurabije mi.

Ja vise vjerujem Nodiju.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 avg 2024, 02:14

MocMahale444 je napisao/la:
12 avg 2024, 01:51

Ja vise vjerujem Nodiju.
Jesam ti napisao da moras vjerovati? Cudno je kako se dignu stalno ovi daleko drzave.. :kafa:
Fk Željezničar.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 avg 2024, 02:41

Ja vise vjerujem Nodiju.
Ako Nodijev drug ili rođak dojave mu neku info, onda je to 100% provjereno :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 12 avg 2024, 03:22

19vendetta87 je napisao/la:
12 avg 2024, 02:41

Ja vise vjerujem Nodiju.
Ako Nodijev drug ili rođak dojave mu neku info, onda je to 100% provjereno :mrgreen:
Iz prve ruke pretezno. Mozda nekad malo zakasni ali treba sve prvo provjeriti.

@Pabloni jel se to takmicis s Nodijem zivota ti, ja evo tebi vjerujem sve osim one lazi gdje su ti 2 igraca rekla da smo namjestali, tj kupovali tekme. :(
Ziv ti bio.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 avg 2024, 06:50

Bumbaclat je napisao/la:
11 avg 2024, 17:46
Drina je mozda, mozda mogao biti igrac da je nastavio raditi i razvijati se pravilno, ali nazalost nije. Bolji je bio kad se tek prikljucio seniorima nego danas. One njegove kikseve nijedna ekipa ne moze istrpiti. Koliko je golova on direktno skrivio prosle sezone? Mozda mu je i glava problem, ne znam, ali tesko da ce ikad bit neki igrac.
Eh volio bih da neko izbaci famozne kikseve Drine i golove a kolilo su skrivili Cocalic, Kosoric i Cavnic.
Ovako na prvu Drina je imao kiks u evropi Nefci, zatim Velez dole i Tuzla City.
Taj Šukilovic je puno lošiji od Drine a priziva se konstantno, za njega je Mahmic, Sergio Ramos.
Imamo Cavnic, Kamarko, Mahmic i treba nam vodja odbrane tu a ne ispod prosjecni Šukilovic.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 avg 2024, 07:23

bhsport je napisao/la:
12 avg 2024, 06:50
Bumbaclat je napisao/la:
11 avg 2024, 17:46
Drina je mozda, mozda mogao biti igrac da je nastavio raditi i razvijati se pravilno, ali nazalost nije. Bolji je bio kad se tek prikljucio seniorima nego danas. One njegove kikseve nijedna ekipa ne moze istrpiti. Koliko je golova on direktno skrivio prosle sezone? Mozda mu je i glava problem, ne znam, ali tesko da ce ikad bit neki igrac.
Eh volio bih da neko izbaci famozne kikseve Drine i golove a kolilo su skrivili Cocalic, Kosoric i Cavnic.
Ovako na prvu Drina je imao kiks u evropi Nefci, zatim Velez dole i Tuzla City.
Taj Šukilovic je puno lošiji od Drine a priziva se konstantno, za njega je Mahmic, Sergio Ramos.
Imamo Cavnic, Kamarko, Mahmic i treba nam vodja odbrane tu a ne ispod prosjecni Šukilovic.
Kosoric 102 utakmice (zadnji mandat) 42 pobjede 30 poraza
Cocalic 72 utakmice (zadnji mandat) 28 pobjeda 28 poraza
Drina 61 utakmica 28 pobjeda 17 poraza
Cavnic 16 utakmica 7 pobjeda i 6 poraza
Mahmic 6 utakmica 6 pobjeda stopostotni ucinak

Mislim da je Drina bas previse popljuvan bespotrebno
generalno od ovih 17 poraza 4 maksimalno mozemo njemu pripisati
I to porazi su neki jos dok igrali Zdunic, Subasic, Malicc, Beca..
Plus Drina je 45 utakmica presjedio na klupi bez minute
Od tih 45 utakmica 21 poraz i 12 pobjeda imamo

Meni licno bolji igrac od Cavnica i da sam mogao birati Drinu bi ostavio s Mahmicem
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 12 avg 2024, 08:03, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 12 avg 2024, 08:02

BarbareZeljin je napisao/la:
12 avg 2024, 00:00
imekorisnicko je napisao/la:
11 avg 2024, 22:43
Uradio je par jako dobrih stvari,prvo i osnovno,jako pokretljiv i brz,odlican solo prodor i reakcija kada ga je pokosio onaj Laus. Gol i kretnja kod gola. Unio je dosta zivosti.
E sad bilo je par losih stvari. Nije pratio Mujana kod one sanse,jako lose reagovao prije gola kada je onu loptu nesta kao dodao u 16 metara. Pa su se spetljali nasi. I ono sto je mene poprilicno zbunilo nakon gola,isao je dva puta jednom u 16 sa strane jednom po sredinii kada se ocekivalo da ide u prodor i dribling on je nesta smrljao. To mogu i da shvatim i kao malu tremu i prva tekma.
Sve u svemu vise pozitivnih stvari. Mene bas zanima kakav ce biti u nastavku sezone i sta mozemo ocekivati od njega.
Sve sam isto primjetio,zato i mislim da je nezreo za prvih 11. Mlad je,moze napredovati.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 avg 2024, 08:39

12 avg 2024, 03:22
19vendetta87 je napisao/la:
12 avg 2024, 02:41

Ja vise vjerujem Nodiju.
Iz prve ruke pretezno. Mozda nekad malo zakasni ali treba sve prvo provjeriti.

@Pabloni jel se to takmicis s Nodijem zivota ti, ja evo tebi vjerujem sve osim one lazi gdje su ti 2 igraca rekla da smo namjestali, tj kupovali tekme. :(
Ziv ti bio.
Ti slusas ono sto zelis da cujes, ko je napisao da su meni rekli? Nego kupi kartu kad bude, mani se foruma malo :salut:
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.