Sto se tice Balasevica, ja sam citala "Tri poslijeratna druga". Ima on strasnih izreka, nije losa tema i radnja, ali, ne svidja mi se kakav je raspored u samom djelu, nekako je sve nabacano...
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- reds_forever
- Kontakt:
Re: Književnost
Da li je iko citao "Kunem se", knjigu o Erosu Ramazzottiju
Sto se tice Balasevica, ja sam citala "Tri poslijeratna druga". Ima on strasnih izreka, nije losa tema i radnja, ali, ne svidja mi se kakav je raspored u samom djelu, nekako je sve nabacano...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
Gdje mogu skinuti na mob Uspon Endimiona od Den Simonsa? Zna li ko? Želio bih da dovršiim Spev o Hiperionu...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
Gdje mogu skinuti knjigu Hasanaginica treba mi za lektiru a u biblioteci je nema
I ne treba mi prepricana nego full knjiga
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
cuj knjigu, hahahSenaid L.F.C je napisao/la:Gdje mogu skinuti knjigu Hasanaginica treba mi za lektiru a u biblioteci je nemaI ne treba mi prepricana nego full knjiga
pa sta vas uce u toj skoli ?
Hasanginica ti je pjesma, balada.
Pošto je ćirilica jednako naše, bosansko pismo kao i latinica (čak i više) a i obavezna je u školi, ja vjerujem da si je davno savladao i da ti ovo neće biti problem:
"
% се &'? у " ??
?' је ", ?' су $?
$ је ", - " ",
$ - " ?.
"' је " "' су $,
него % аге Хасан-аге;
он ? $ " рана.
? га " " ",
а / $ $ не ?.
$ ? ' је '' / ?,
он " вјерној " својој:
„Не & ' у $ ?,
" у $, " у $ '“.
$ $ " ?,
% је $ у тој ? ?,
& $ & & $;
$ & "
$ врат ? ? " пенџере;
за ' ¥ $'је - $:
„" ' се, ? & %!
" ово & Хасан-ага,
- $ " &“.
" " се ",
тер се % & & врата:
„$, ' &, ? ',
$ ' % $ петоро $!“
& ", " не ",
- се % у џепе "
" $ јој " %,
$ гре с " " унатраге.
$ $ " ?,
$ је " у ? ?,
" $'је - у ' ?,
а с ? у " "
$ се " не ?;
- је & $ & узео
" $ је с " ",
тер је - & " на ",
с ' $ $ ?.
У $ је ? ' ?,
? ', " $ $.
$ $ " $ $ $,
$ $ просе са " страна,
а " " $.
$ се & ' ?:
„Ај & те не ?, &,
' ' $ " за &,
$ не пуца $ срце '
$ " своје“.
? & " не %,
- њу $ " $.
% $ & се %
$ " ? ? ",
$ је % " $:
„$ те ? $,
а у " ? те %:
$ " $ сватове,
" $ % ' ? $,
$ " " на $,
$ $ " " $,
$ не $ " своје“.
$ $ ? " $,
$ је свате ",
свате ", $ по $.
$ " $ $ $,
" $ се ? с ';
а $ ? " " $,
$ је - с пенџера $,
а $ " $ њу ",
тере својој " говораху:
„" ' се, ? & %,
$ " & " $“.
$ то ? ",
" свата ?:
„& &, свата ",
" " & уза $
$ $ " '“.
" & уза $.
Своју $ ? $:
& " ноже ?,
& " ¥ $ /,
а ? у " ",
' % у " ".
А то $ & Хасан-ага,
& $ $ $ " своја:
„$'те ', " ',
$ се - ? на вас
& % срца &“.
$ то ? ",
&‘? ? у / $'?,
успут се је с $ ?
$ ? $' ".
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
- the scouser
- Kontakt:
Mislim da je Alija Isaković preradio "Hasanaginicu" u dramu, tj. knjigu koja se obrađuje u školama kao lektira. Zapravo, siguran sam.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
- Donnie Darko
- Kontakt:
Imal iko hrvatski pdf Harry Pottera? Hitno mi treba a nigdje ne mogu pronac :///
- the scouser
- Kontakt:
Ima srpska sigurno na baneprevozu.Donnie Darko je napisao/la:Imal iko hrvatski pdf Harry Pottera? Hitno mi treba a nigdje ne mogu pronac :///
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
http://www.balkanknjiga.com/e-knjigeDonnie Darko je napisao/la:Imal iko hrvatski pdf Harry Pottera? Hitno mi treba a nigdje ne mogu pronac :///
Imas ovdje sve sto se tice J.K. Rowling
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
e pa to je nešto skroz drugo, prerada, prepjeva, ekkranizacija, dramatizacija ima mali milion. Ako misli na Isakovicevu 'dramatizaciju' onda je to trebao naglasitithe scouser je napisao/la:Mislim da je Alija Isaković preradio "Hasanaginicu" u dramu, tj. knjigu koja se obrađuje u školama kao lektira. Zapravo, siguran sam.
Evo ovdje:
http://www.2shared.com/document/i4b5ZQG ... kovic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
e meni je ova trebala preradjena u dramumokhe je napisao/la:e pa to je nešto skroz drugo, prerada, prepjeva, ekkranizacija, dramatizacija ima mali milion. Ako misli na Isakovicevu 'dramatizaciju' onda je to trebao naglasitithe scouser je napisao/la:Mislim da je Alija Isaković preradio "Hasanaginicu" u dramu, tj. knjigu koja se obrađuje u školama kao lektira. Zapravo, siguran sam.
Evo ovdje:
http://www.2shared.com/document/i4b5ZQG ... kovic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
hvala na pomoci @scouser i @mokhe btw.cirilica mi nije problem znam je ko latinicu
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
- Donnie Darko
- Kontakt:
Imal neko kakvu dobru knjigu o religijama preporucit? Znaci da govori o nastanku svih religija i sl.
Imas ovu na netu Larousse-Religije.Donnie Darko je napisao/la:Imal neko kakvu dobru knjigu o religijama preporucit? Znaci da govori o nastanku svih religija i sl.
http://e-knjige.weebly.com/uploads/6/6/ ... ligije.pdf
A imas i ovu:Karen Armstrong-Istorija Boga,ima i na nasem jeziku.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
neko procitao eko-fukoovo klatno ?
utisci ?
utisci ?
Treba li ti za faxMakaveli je napisao/la:neko procitao eko-fukoovo klatno ?
utisci ?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Amoxicillin
- Kontakt:
zna li neko gdje se može nabaviti "Mein Kampf" ?? 
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.
potraži na nekom neonacistiščkom forumu, ne ovdje.........Amoxicillin je napisao/la:zna li neko gdje se može nabaviti "Mein Kampf" ??
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Sto bi trazio na neonacistickom forumu, dovoljno mu je otici u bolju knjizaru ili naruciti s interneta.
...Život za Široki...
moja opaska je bila više duhovna nego informativna........ŠB_Fidelis je napisao/la:Sto bi trazio na neonacistickom forumu, dovoljno mu je otici u bolju knjizaru ili naruciti s interneta.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ne mora covjek biti neonacist da procita Mein Kampf, ili bilo sta u biti. Procitao sam i ja Mein Kampf, pa evo primjera radi i Die Satanischen Bibel, pa nisam ni u jednoj ekstremnosti.
...Život za Široki...
Jel iko citao krimice od Jo Nesboa (Đavolja zvijezda, Nemeza)
DA znam hocu li ih citat ako nisu dosadne