FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
- Feldmarschall
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Nema brige za navijače, Bayern je dobio elitnog trenera s kojim će prije do trofeja Lige prvaka. Mogli bi izgubiti bodovni tampon u ligi, ali su indvidualno toliko superiorni u odnosu na konkurenciju da to čak ni za Ancelottijev ligaški rekord ne bi trebao biti problem. To što nije fancy kao prethodnik i što Spielverlagerung neće više imati svaki vikend analizu Bavaraca ne vjerujem da tangira 95% fanova.
-
schickeria
- Kontakt:
Costa i robben se vracaju do drugog kola i derbija sa schalkeom.Werder nije ekipa koja nam moze nauditi prvo kolo na allianz areni.
- farinelli123
- Kontakt:
Gledao sam meč Bajerna i Borusije, nije to loše, mada me podseća na onaj Milan penzionerski, iz 2006-7; Fali sveža krv po krilu, ne može Riberi da istrčava one kontre kao što to rade Bejl i Ronaldo. Njega treba sve više gurati u sredinu da orkestrira. Nadam se da će neko krilo biti dovedeno, Koman mi se nikad nije sviđao. Kostu i Komana kad sastaviš u jednog igrača dobiješ Riberija. Koman ne ume da dribla, a ovaj da centrira. Draksler bi bio loša investicija. On je tanak za krilnog, njega neko treba da prekomanduje u napadača. On je kao Van Persi, isti. Ima pokrete kao da svaki korak pravi iz živog blata. Što reče neko, Sane nije smeo da se propusti. Kad bi Roben i Riberi odigrali sezonu bez povreda, pa da kažemo da može da se igra bez dovođenja, ovako fali neko. I Miler nije sav svoj na krilu.
•
Kakav je Ribery bio sa 21 godinom? Gdje je igrao? Hos krilo? Daj 100ju za Hazarda i bujrum.
- farinelli123
- Kontakt:
Slazem se s tobom, ali mi se čini da ovaj nikad neće dostići Bilala. Kao i Kosta. Već sad vidim tu limitiranost kad krene u dribling. Imam utisak ponekad da i kvadriplegičar može da ga spakuje u džep. Dribla uvek isto, ali nema žustrine tu. Nije kao Roben. Npr, Dembele iz Prusije je bolji od Komana. Ali, pošto Prusi ulažu u našu budućnost, onda i nije toliko hrđavo.muamerc je napisao/la:Kakav je Ribery bio sa 21 godinom? Gdje je igrao? Hos krilo? Daj 100ju za Hazarda i bujrum.
•
-
schickeria
- Kontakt:
Meni je coman idealan za kontre,ima slab dribling zato nije idealan protiv postavljene obrane,takodjer moze biti vrhunski djoker jer ima energiju i zivost da preokrene utakmicu,sjetimo se juventusa.
Dogodine ako se nastavi ovako razvijat dolazi brandt,on je najkompletnije njemacko krilo i ima kvalitet za bayern
Hazard i slicni igraci od 100 miliona nikad nece doci u bayern i vise ne znam zasto se stalno spominju takvi igraci na ovom forumu....
Dogodine ako se nastavi ovako razvijat dolazi brandt,on je najkompletnije njemacko krilo i ima kvalitet za bayern
Hazard i slicni igraci od 100 miliona nikad nece doci u bayern i vise ne znam zasto se stalno spominju takvi igraci na ovom forumu....
Kad Comanu razviju sut i kad ojaca da dobije na agresiji vidjet ces moze li proci ikog. Sad ima jedino oruzje u brzini a to je nedovoljno.
Usao je u finalu protiv Portugala i odmah je napravio tri sanse koliko je citava ekipa za prvo poluvrijeme, da ne govorimo o tome da ni tamo ni ovdje nije ni u prvih pet igraca niti se jos bilo sta bazira na njemu.
Usao je u finalu protiv Portugala i odmah je napravio tri sanse koliko je citava ekipa za prvo poluvrijeme, da ne govorimo o tome da ni tamo ni ovdje nije ni u prvih pet igraca niti se jos bilo sta bazira na njemu.
Polako momci, pojedini ovdje već otpisuju Costu i Comana. Pomalo je nerealno da očekujete da oni potpuno zamijene Robberya, oni nisu igrači takvog kalibra. Treba im dati vremena, pogotovo Comanu 
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pa baš se sada po pitanju Comana s tobom nikako ne slažem (iako inače nam mišljenja nisu tako daleko udaljenafarinelli123 je napisao/la: Nadam se da će neko krilo biti dovedeno, Koman mi se nikad nije sviđao. Kostu i Komana kad sastaviš u jednog igrača dobiješ Riberija. Koman ne ume da dribla, a ovaj da centrira. Draksler bi bio loša investicija. On je tanak za krilnog, njega neko treba da prekomanduje u napadača. On je kao Van Persi, isti. Ima pokrete kao da svaki korak pravi iz živog blata. Što reče neko, Sane nije smeo da se propusti. Kad bi Roben i Riberi odigrali sezonu bez povreda, pa da kažemo da može da se igra bez dovođenja, ovako fali neko. I Miler nije sav svoj na krilu.
Za ovu povredu zaista šteta, jer izgleda da će najmanje 2 mjeseca odsustvovati.
Neki dan sam rekao, kako pojačanja neće dodatnih biti, ako ne bude povreda, s obzirom na nove okolnosti sada pojačanja nisu skroz isključena. Iako i dalje postoje alternative da se ovo kompenzuje.
Dobro je što Vidal opet u potpunosti trenira, nakon one povrede u nedjelju.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ne može Bayern nakupovati koliko se oni mogu povrijediti,to je fazon.Znaci na svakoj ofanzivnoj poziciji moramo imati top tri igraca a ni defanziva nije nista bolja.
Muller je kod Juppa znao vrlo dobro na krilu odigrati i to veci broj tekmi kad je roben bio ozljedjen (a kad nije).I to kad je igrap striktno na krilu a ne kao u zadnje vrijeme i u repki ko fol igra krilo sa kontinuiranim ulaskom u sredinu.
Sve u svemu smatram da ce mo igrati jako nazad a naprijes kad udje udje
Muller je kod Juppa znao vrlo dobro na krilu odigrati i to veci broj tekmi kad je roben bio ozljedjen (a kad nije).I to kad je igrap striktno na krilu a ne kao u zadnje vrijeme i u repki ko fol igra krilo sa kontinuiranim ulaskom u sredinu.
Sve u svemu smatram da ce mo igrati jako nazad a naprijes kad udje udje
VOLIM BAYERN
- farinelli123
- Kontakt:
Efenberže, druže, dobro, ajde, malo sam prenaglio...nisam bio objektivan baš. Nikako ne mogu da izbijem iz glave one neke utakmice Komana, kad je igrao na desnoj strani, pa je driblao samo desnom nogom, i uvek su ga odlično čuvali. Sećam se, nije mogao da opepeli tada. Gurne loptu desnom napred, i igrač mu se samo postavi i dobije duel. Mada, neko reče da Koman nije dobar protiv postavljene odbrane. A, to su čini mi se bili mečevi protiv Juventusa. Koman je mnogo bolje izgledao na levoj strani, koliko me sećanje služi. U tom segmentu - driblinga.effe_sa je napisao/la:Pa baš se sada po pitanju Comana s tobom nikako ne slažem (iako inače nam mišljenja nisu tako daleko udaljenafarinelli123 je napisao/la: Nadam se da će neko krilo biti dovedeno, Koman mi se nikad nije sviđao. Kostu i Komana kad sastaviš u jednog igrača dobiješ Riberija. Koman ne ume da dribla, a ovaj da centrira. Draksler bi bio loša investicija. On je tanak za krilnog, njega neko treba da prekomanduje u napadača. On je kao Van Persi, isti. Ima pokrete kao da svaki korak pravi iz živog blata. Što reče neko, Sane nije smeo da se propusti. Kad bi Roben i Riberi odigrali sezonu bez povreda, pa da kažemo da može da se igra bez dovođenja, ovako fali neko. I Miler nije sav svoj na krilu.). Pa Coman baš jeste dobar dribler. On je odličan za dribling na malom prostoru. Jedan Robben npr i nije neki dribler, on ima taj turbo pogon, radi skoro sve isto, ali tako to brzo uradi da mu često ista fora prođe. Robben je brz s loptom, brz je u glavi, a onda i jako dobar, efikasan realizator. A Coman je dobar dribler na malom prostoru, on je sličniji Riberyju, jer i Ribery zna na malom prostoru napraviti čaroliju. Za Robbena možemo reći da je sjajan tehničar, ali dribler kao dribler i nije neki. Ali Robben je s tim svojim karakteristikama brzine, eksplozivnosti, dobrog šuta i mangupluka apsolutna svjetska klasa. A Comanu nedostaje još iskustva, ali na dobrom je on putu.
•
Izgleda da će pauza za Comana biti najduže oko mjesec dana. Carlo je rekao da tokom i poslije reprezentativne pauze očekuje da se svi koji su povrijeđeni vrate na treninge.
Protiv Jene neći igrati Thiago i Alonso koji također imaju neke lakše povrede. Bez 8 igrača smo u kupu.
Protiv Jene neći igrati Thiago i Alonso koji također imaju neke lakše povrede. Bez 8 igrača smo u kupu.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sta bi sa rezervnim napadacem ili su odustali i od njega?
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 18 avg 2016, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Nismo se nikad ozbiljno ni zanimali. Vjerovatno imamo nekog u planu za nedaj Boze ali nista konkretno.
Po svemu sudeći ide još jedna sezona u kojoj ćemo često imati po 14 igrača u zapisniku.
- Bayern@heart
- Kontakt:
Ja očekujem još jedan transfer do 1.9. nešto slično kad je Robben došao kod nas 
Mislim da se vecini ovih produzava bolovanje samo da nemaju reprezentativnih obaveza.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Coman bi se trebao vratiti treninzima nakon reprezentativne pauze. Dobro je nije teška povreda u pitanju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Effe, konačno se ne slažemo.effe_sa je napisao/la:Pa baš se sada po pitanju Comana s tobom nikako ne slažem (iako inače nam mišljenja nisu tako daleko udaljena). Pa Coman baš jeste dobar dribler. On je odličan za dribling na malom prostoru. Jedan Robben npr i nije neki dribler, on ima taj turbo pogon, radi skoro sve isto, ali tako to brzo uradi da mu često ista fora prođe. Robben je brz s loptom, brz je u glavi, a onda i jako dobar, efikasan realizator. A Coman je dobar dribler na malom prostoru, on je sličniji Riberyju, jer i Ribery zna na malom prostoru napraviti čaroliju. Za Robbena možemo reći da je sjajan tehničar, ali dribler kao dribler i nije neki. Ali Robben je s tim svojim karakteristikama brzine, eksplozivnosti, dobrog šuta i mangupluka apsolutna svjetska klasa. A Comanu nedostaje još iskustva, ali na dobrom je on putu.
Za ovu povredu zaista šteta, jer izgleda da će najmanje 2 mjeseca odsustvovati.
Neki dan sam rekao, kako pojačanja neće dodatnih biti, ako ne bude povreda, s obzirom na nove okolnosti sada pojačanja nisu skroz isključena. Iako i dalje postoje alternative da se ovo kompenzuje.
Dobro je što Vidal opet u potpunosti trenira, nakon one povrede u nedjelju.
Niti je Coman (trenutno) dobar dribler na malom prostoru niti ne možeš reći da Robben nije dobar dribler kad frajer niže igrače kao čunjeve na treningu, po meni.
Coman nikako trenutno ne može na malom prostoru napraviti čaroliju kao Ribery ali treba mu dati prostora i vremena da se razvija pa da vidimo za 1-2 godine šta može biti od njega. Smatram da mu bolje odgovara da ima prostora za dribling gdje do izražaja dolazi njegova nevjerojatna eksplozivnost a to će u Carlovoj formaciji biti melem za njegovu igru, dakle prostor i često kontra koju ćemo razvijati.
Iako je imao neke naznake da može i na malom prostoru predriblati igrača pa mi to daje nadu da se ipak može približiti Riberyu za par godina. Ali trenutno mu bolje odgovara više prostora ispred sebe, što ne znači da neće napredovati i popraviti taj segment igre. No realno, neke stvari same dođu na svoje mjesto a ovaj momak treba samo nastaviti ovako igrati.
A Robbenu je forte da krene u dribling, napravi slalom i uneredi obranu.
Što se tiče pojačanja, slažemo se svi skupa da nam trebaju i dalje jer je veliki rizik ostati sa ovom momčadi i nadati se da se nitko ne povrijedi.
-
schickeria
- Kontakt:
Nije ni pocela sezona vec osmorica nedostaju....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.