Ja zivim u multietnickoj Vojvodini tako da imam veliki broj poznanika i prijatelja koji po imenima pripadaju nacionalnim manjima,a izjasnjavaju se kao Srbi.Arnelinho je napisao/la:@Pazarac: Ja znam u Vojvodini muslimane, koji se izjašnjavaju kao Srbi (u jednom selu,nije bitno),a i po imenima i po vjeri(mada je ovo glupo,al' eto) su/bi trebali biti "Bosanci/Bošnjaci". Žive zajedno, sa Rumunima i Srbima u tom istom selu i selima okolo.![]()
Najdraže bi mi bilo da se ukinu ti predznaci. Najbolje je da smo svi samo ljudi tj. čovjek, al' eto kad baš mora, onda sam za to da si one nacionalnosti u kojoj državi privredjuješ i kome plaćaš poreze.![]()
No, to naša stoka nikad neće naučiti i sve dok je tako u BiH će živjeti i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, a u ostalim ex republikama kao manjine, dičit ćemo se nacionalizmom, al' živjet u frustraciji jer smo u tudjoj državi.![]()
Što se tiče naših dragih fudbalera( BH Srb/Hrv), ne znam, svi su nekako prebahati sa tim izjavama, al' ne znaju da svaka marka koja se dobije/uloži(pobjedama,plasiranjem) koristi nj porodicama, nj drugovima ,koji žive u toj državi.
Po meni su sportaši u najgoroj zabludi jer su mahom neobrazovani i sve shvataju onim najplićim umom-nacionalističkim.
Opet,što se samog Krstanovića tiče, dugo mu polje, nek' igra ako hoće, ako ne sikter.Al' nek' igra sa znanjem da je Bosanac i Hercegovac, a ne Hrvat.
Ako on stvarno ima kvalitet, al' da odigra profesionalno. Ako misli skakutat po terenu, onda piši propalo.
Rodjeni su u Srbiji i nju dozivljavaju kao svoju drzavu i to je po meni sasvim normalno.
Zao mi je i sto u Bosni nije slicna situacija,ali se desilo to sto se desilo i posledice toga ce se nazalost jos dugo osecati.