Da ali saliba pred kraj utakmice direkt dodavanje u protivnika a to se isto dogodilo i u uzvratu protiv real madridaRosicky je napisao/la: ↑26 jan 2026, 18:13Kad bi znao da vrijedi potrudio bi ti se prvom prilikom izvuci sve materijale i pokazati u cemu je problem na konkretnim primjerima.
Radio sam to vec dosta put ako je netko od vas pratio blog general poslije bitke tako da ne bi bilo lakonski objasnjeno.
Dao sam heatmapu na poluvremenu gdje se vidi u kojim zonama se kreće odegaard i sta radi rice u tom slučaju.
Jednostavno da razmislis u glavi koja se pomjeranja moraju desiti i da se trossard spusti na riceovu poziciju u tom slucaju dobijas to da lopta kod gabriela moze ici samo prema koridoru timber/saka gdje je vec nagurano dosta igraca.
Arsenal
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
FC Barcelona
New England Patriots & Dallas Cowboys
Oklahoma City Thunder
New England Patriots & Dallas Cowboys
Oklahoma City Thunder
Re: Arsenal
Tad se mi ne držimo konkretnih pozicija ali dobro si naglasio.Markinhio je napisao/la: ↑26 jan 2026, 18:24Da ali saliba pred kraj utakmice direkt dodavanje u protivnika a to se isto dogodilo i u uzvratu protiv real madridaRosicky je napisao/la: ↑26 jan 2026, 18:13Kad bi znao da vrijedi potrudio bi ti se prvom prilikom izvuci sve materijale i pokazati u cemu je problem na konkretnim primjerima.
Radio sam to vec dosta put ako je netko od vas pratio blog general poslije bitke tako da ne bi bilo lakonski objasnjeno.
Dao sam heatmapu na poluvremenu gdje se vidi u kojim zonama se kreće odegaard i sta radi rice u tom slučaju.
Jednostavno da razmislis u glavi koja se pomjeranja moraju desiti i da se trossard spusti na riceovu poziciju u tom slucaju dobijas to da lopta kod gabriela moze ici samo prema koridoru timber/saka gdje je vec nagurano dosta igraca.
Naši stoperi ali pogtovo Saliba ovise o tome što su naučeni na koji način ćemo izaći s loptom zavisno od situacije i ako im je ta hijerarhija narušena oni imaju problema sa reakcijom jer uzimaju puno vremena da sagledaju sve opcije što je mana mehanizama jer ti oni uništavaju improvizaciju.
Nije Odegaard kriv za isključivo sve vjerojatno je tu dosta Artetinih zahtjeva ali ti često jako često možeš vidjeti da on ne reagira na vrijeme.
Pokreni ponovno akciju gdje griješi Zubimendi i pogledaj tren prije nego lopta dolazi zubi ne odigrava Ricea u prostor šta tada radi kapiten.
Lagano je džogirao prije i kasno je krenio u taj slobodan prostor te je lopta otišla gdje i kako je otišla jer on nije ponudio izlazak Salibi ni Zubimendiju što je u ovoj situaciji njegov dio posla.
Krenuli smo igrati loše s razlogom otkako se on vratio.Ne nudi opcije i guši taj prostor sa Sakom,tamo dovlači dosta igrača i skuplja ih bez da kvalitetno možemo raširiti drugu stranu jer kad ti skupljaš na zoni 20-25m od gola u dijelu gdje mi to radimo dobijaš izolacije na drugoj strani do kojih lopta može doći u jako teškim dodavanjima jer je svaki pas podložan presjecanju.
Kada to radiš u okretanju strane i uključiš stopere onda je to presporo i lopta na drugoj strani nema efekta osim ako bi naš igrač predriblao dvojicu i odradio overlap sa bekom kao nekad Martineli/Zinchenko.
Sa Ezeom koji nije bio konkretno 10tka na terenu nego više manje second striker ti si dobijao više fokusa na srednjem dijelu terena gdje sa utrčavanjem Ricea u sredu ili Timbera prema Ezeu dobijaš opciju duplog pasa i tjeraš stopere na agresivu i izlijetanje pa samim tim ako odigraš dupli pas preuzimanja koja protivnička ekipa mora uraditi ostavljaju nekog od krila ili tada Calafiorija slobodnog s loptom dovoljno sekundi da odigra ili šutira prema golu.
Eze bi se riješio tog pritiska ili duplim pasom ili odigravanjem lopte nazad i ulaskom u prostor gdje bi jedan igrač koji je izašao u presjecanje duplog pasa već djelomično ispao a igrač koji bi krenio za njim je napustio poziciju.Dodamo tu da Gyokereš vuče sa sobom jednog igrača,Timber/RIce zavisno prema kojoj strani se odigrala akcija vuku igrača sa sobom dobijaš taj prostor kojeg mi više nemamo.
Sakine brojke su užasne,Odegaardove isto a igraju na istoj strani i cijelo vrijeme kombiniraju.
To nije slučajno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.