RKO je napisao/la:
Evo ja cu ti objasnit pojam "navijač" :
To je osoba koja nema kulturološke,geografske niti jezičke dodirne tačke sa državom,gradom,mjestom odakle je taj klub! Ta osoba kao niti njena porodica (bliža,dalja)ne živi niti radi u tom gradu odakle je taj klub niti u toj državi,podrazumjeva se da nije tu ni rođena! Toj osobi niti jedan član (bliže/dalje) porodice ne igra za taj klub.
Ta osoba je možda jednom bila u svom dosadašnjem životu u toj državi (često se ekskurzije vode u posjetu Barseloni tako da se ovo odnosi većinom za "navijače" Barselone )odakle je klub a u mjestu odakle je klub (često se ekskurzije vode u posjetu Barseloni tako da se ovo odnosi većinom za "navijače" Barselone ) samo 1 od 20 000 "navijača" je bio.
Dalje, pjevanje pored televizora se podrazumjeva kao i paljenje baklje kad situacija izmakne kontroli a roditelji nisu obavili pretres u hodniku. Također svaka pobjeda se proslavlja kao i titula na ulicama i gradskim trgovima (večeras u Tuzli nema spavanja pobjedila je Barselona).
Samo bi na kraju da pozdravim Giancarla velikog navijaca Veleža, Garrya navijača Borca iz Banja Luke, Martina navijača Sarajeva, Rudolpha navijača Slobode i Dimitrija navijača Rudara iz Kaknja (on je HC huligan)
Odsad navijam za geografski najblizi klub. Cudim se sto sam ikada i navijao za drugi klub,jer ipak moja familija je uvijek zivjela tu i navijala za taj klub.Je*bo slobodan izbor,zivjet cu isti zivot kao i svoj stari,voljeti iste stvari iako se sve promjenilo.
Moj komsija,koji je u zatvoru zato sto je silovao djevojku,je odsada moj najbolji prijatelj,jer ipak, sto bih se ja sprijateljio i podrzavao ljude koji zive tako daleko od mene,kada je on blizu mene zivio tako mnogo godina. Ko danas gleda karakter,bitno je da je iste vjere ko ja i da smo rodjeni u istoj ulici.
Od sutra kupujem samo u najblizem granapu,ne idem u onaj prekoputa ulice pa makar me levatili u ovom mom,bar me levate moji...
Necu vise slusati stranu muziku,niti cu pricati strani jezik a kamoli gledati strane filmove i serije. Iskljucujem kablovsku i sutra kupujem antenu,sasvim su mi nepotrebni strani programi.Dosta FTV i BHT.
Sutra spaljujem svu markiranu odjecu,Nike,Adidas i idem nani na Bistrik da mi ona sasije zeleni dzemper,a za trenerku cu se snaci.
Auto sutra prodajem,jbg nema domaceg auta,ne bih da vozam strano...
Sta ce narod misliti,ako pogledam malo izvan svoje mahale.