Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

storm_raider
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la storm_raider » 06 avg 2013, 12:10

Pa zakljucio si ti i da studiram psihologiju, tako da ti logika bas nije jaca strana.

Ne, nisi informisan o studiju, ali eto, mozemo se sloziti da se ne slazemo. Psiholog se ne smije mijesati u rad trenera i igracima govoriti da postuju taktiku. Isto tako, internet ti ne smije i ne treba biti referenca za ozbiljnije shvatanje stvari, pogotovo ako nisi, a nisi, upucen u sami studij i posao psihologa. Zavrsena prica.

Ostalima se izvinjavam na offtopicu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 06 avg 2013, 12:18

storm_raider je napisao/la:Pa zakljucio si ti i da studiram psihologiju, tako da ti logika bas nije jaca strana.

Ne, nisi informisan o studiju, ali eto, mozemo se sloziti da se ne slazemo. Psiholog se ne smije mijesati u rad trenera i igracima govoriti da postuju taktiku. Isto tako, internet ti ne smije i ne treba biti referenca za ozbiljnije shvatanje stvari, pogotovo ako nisi, a nisi, upucen u sami studij i posao psihologa. Zavrsena prica.
Preletio sam ti bio preko posta, pa mi se bilo ucinilo da si napisao ima nas koji upisujemo psihologiju jer je volimo, a i branis je toliko... Ocigledno da ti je neko blizak psiholog, ili to studira... Nema sansi da nije tako...
Da, nisam informisan o studiju, rekao sam ti, znam djevojku koja je svaki vikend slobodna, izlasci, fcb non-stop 24h online, par skriptica, knjizica, seminarskih i eto 5 godina u roku, smijesno... Nemoj mi pricati da je tesko... ;)

Cuj internet mi ne smije biti referenca, pa sta ce biti nego internet ? Internet je jedna velika knjiga, na linku (sa wikipedie) imas cime se sve bavi sportska psihologija, a na dnu stranice imas reference od ozbiljnih autora, ako i to nije relevantno (72 izvora), onda izvini fkt...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 avg 2013, 12:20

Storm je lijepo objasnio čime se ko bavi i koja je razlika,onako ugrubo
Samo vidim da neki
još kontaju da je psihijatar "doktor za budale" onako narodno rečeno i to je to.
I još nešto psihijatar je doktor,psiholog to nije !
Tu priču o problemima i rješavanju ostavite psihijatru,a ocjenu mentalne sposobnosti raznim testovima ostavite psihologu
...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 avg 2013, 12:25

Baja_Zvjerka je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Pa zakljucio si ti i da studiram psihologiju, tako da ti logika bas nije jaca strana.

Preletio sam ti bio preko posta, pa mi se bilo ucinilo da si napisao ima nas koji upisujemo psihologiju jer je volimo, a i branis je toliko... Ocigledno da ti je neko blizak psiholog, ili to studira... Nema sansi da nije tako...
Da, nisam informisan o studiju, rekao sam ti, znam djevojku koja je svaki vikend slobodna, izlasci, fcb non-stop 24h online, par skriptica, knjizica, seminarskih i eto 5 godina u roku, smijesno... Nemoj mi pricati da je tesko... ;)

Cuj internet mi ne smije biti referenca, pa sta ce biti nego internet ? Internet je jedna velika knjiga, na linku (sa wikipedie) imas cime se sve bavi sportska psihologija, a na dnu stranice imas reference od ozbiljnih autora, ako i to nije relevantno (72 izvora), onda izvini fkt...
Bas naprotiv, ali ocigledno da je tebi neko mrzak ko studira psihologiju ili je psiholog. Znam i ja 3 momka koji su dosli sa strane da studiraju, pa se i danas ponasaju ovdje kao u svom rodnom selu (postovanje prema selu), bez zelje da prihvate norme zivljenja u gradu, pa bih ja sada trebao da mislim da su svi takvi, jer znam trojicu takvih? To je aristotelovski silogizam deduktivnog zakljucivanja, nesto sto u realnim situacijama ne uspjeva. Napisao sam vec jednom, ali cu i opet: To sto neko zavrsi tri godine studija psihologije po bolonji nije automatski nezavisan psiholog. Da bi bio to, mora mnogo vise da se usavrsava. Sarajevu, Zelji, ili nekom drugom sportskom kolektivu ne moze biti osoba koja je to zavrsila psiholog, vec mora mnogo, mnogo vise da se educira.

Opet, njegov posao nije da se mijesa u trenerov posao, vec da otkriva uzrocnike, ne da lijeci.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 06 avg 2013, 12:27

@Sarajlija, lijepo bi bilo da citas malo sta se pise, te da vidis da sam se salio kada sam to napisao... :geek:

@storm, nemam nikoga da mrzim od tih psihologa, jer meni ne smetaju, konkurencija mi nisu, drustvo mi nisu, samo sam bio rekao kakvi ljudi obicno upisuju taj studij... Znaci ako je njoj takvoj glupoj fakultet lagan, tj. ne mora da uci, skriptice neke po 30 stranica, radi seminarske, ostalima nije tako?! Uporedjujes kruske i jabuke, tj. ponasanje sa gradivom (koje je mjerljivo i ne zavisi od licnog truda)... Gradiva dodje malo, znaci ne treba uciti puno, sasvim logicno, i zakljucak stoji sam po sebi... Drugo, imas li i jednog covjeka u BiH koji je sportski psiholog, isao vani, obrazovao se, pa sada je clan nekog kolektiva ?! Gdje sam ja rekao da je neko ko zavrsi 5 godina psihologije psiholog za sportski klub ?! Rekao sam da treba sportski psiholog, ocito je da mora proci neku vanjsku edukaciju, sto znaci da sam na pocetku bio u pravu da kod nas takvih nema... ;)

Opet, ne treba da lijeci, nego da daje savjete kako da ispravi "devijantno" ponasanje...

A tim aristotelovskim silogizmom deduktivnog zakljucivanja si pokazao da ipak imas razlog da branis psihologe i njihov "teski" studij...

P.S. Ovdje pise ono sto sam govorio za Suljica, te da mu to sportski psiholog treba objasniti vaznost timske igre...
Sport psychologists may do consulting work or conduct research with entire teams. This research focuses on team tendencies, issues, and beliefs at the group level, not at the individual level.

Team cohesion can be defined as a group's tendency to stick together while pursuing its objectives.[40] Team cohesion has two components: social cohesion (how well teammates like one another) and task cohesion (how well teammates work together to achieve their goal). Collective efficacy is a team's shared belief that they can or cannot accomplish a given task.[41] In other words, this is the team's belief about the level of competency they have to perform a task. It is important to note that collective efficacy is an overall shared belief amongst team members and not merely the sum of individual self-efficacy beliefs. Leadership can be thought of as a behavioral process that influences team members towards achieving a common goal.[42] Leadership in sports is pertinent because there are always leaders on a team (i.e., team captains, coaches, trainers). Research on leadership studies characteristics of effective leaders and leadership development.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 06 avg 2013, 12:53

vama dvojici ne treba psiholog,nego psihijatar :lol: :lol:

kolika količina sujete i želje da se ispadne "u pravu" :(
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 avg 2013, 13:01

@baja,

Ja ipak ne uzimam sebi za pravo da cijeli studij ocjenjujem na osnovu jedne osobe. Napravio sam razliku izmedju studija psihologije (3 godine) i zvanja psihologa. Velika je razlika i to sam napisao. Takodjer, posao psihologa (ponavljam se) nije da igracima govori taktike i kako treba da se ponasaju na terenu. Oni ako su profesionalci, a moraju biti, sami trebaju znati to. Posao psihologa, kao i studij za nezavisnog psihologa nije bas tako jednostavan kao sto mislis. Ako nesto brani, to su cinjenice, a ne subjektivan stav, sto se iz tvog rezonovanja ne moze zakljuciti. Suljicu psiholog nece govoriti da postuje taktiku, vec ce saslusati njegove probleme, sto privatne, to i profesionalne. Psiholog ne lijeci, vec daje dijagnozu, na osnovu niza testova. Jedno je drzati motivacijske govore, ali je drugo govoriti igracima da moraju igrati kako trener hoce.
Sto se tice silogizma, to je tvoj nacin zakljucivanja, ali je pogresan.

@armagedone,

'ajde kamena s ramena pa gadjaj protivnicke igrace, nije ova prica za tebe. :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 avg 2013, 13:02

Sportski psihlozi ce biti u BiH onda kada tu budu ozbiljni sportski kolektivi. Kod nas je sport odavno na niskim granama i klubovi se bore za egzistenciju, pa je u takvoj situaciji nezamislivo da postoje sportski psiholozi sa nekim iskustvom.
#divovi

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 avg 2013, 13:04

Upravo tako.

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 06 avg 2013, 15:09

Kuda ide.......tema.......
Premijer lige.......
ja te vise necu cekat......ja te vise necu cekat....
ambalaza rotira uuuuuuuuu.... ambalaza rotira aaaaa

Nego da se mi vratimo temi jer zanima me par stvarcica:
Da li nam se SEF brcka i kolika je temperatura mora, lijepo molim?
Da li je na odmor otisao sam ili je prekrsio Dzelin tj. Zeljin pravilnik pa poveo i Samricu?
Ukoliko jeste koje ce biti sankcije za naseg Zelj.... ovaj SEF-a?

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 06 avg 2013, 15:15

tek jutros sam naletio na onaj njegov kmee,kmee klip u kojem izjavljuje da sam ga ja svojeručno otjerao sa klupe,i da mi čak prepoznaje glas iza njegove klupe :lol: :lol:

ponosan sam!! 8-)

kontra
Kontakt:

Post Postao/la kontra » 06 avg 2013, 15:23

Bolan zvjerka sta ti studiras ? Pohvali se slobodno , ne moras da pljujes po drugim fakultetima da bi izdigao svoj :mrgreen: A armagedon i od mene sve pohvale za to sto si grlati ruralac :mrgreen:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 avg 2013, 15:25

arma sa svojom rajom na istoku :mrgreen:
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 06 avg 2013, 15:29

momci jel mozda u fanshopu ima nesto zensko? Mozda neka majica ili sta ja znam hitno mi je?
Sve će furke proći Željo ostaje i poslije...

~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com

CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 06 avg 2013, 15:31

arma sa svojom rajom na istoku
moliću lijepo da se moje zasluge ne pripisuju istoku,jer eminentni stručnjak je jasno i glasno rekao da glasovi dopiru iza njegove klupe,a to znači sa zapada!

ako se ovo ponovi,prijaviću ti post zbog iznošenja netačnih informacija!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 avg 2013, 15:37

Opaaaa stalo se na noge, ne ideš više sa sirotinjom na istok.Garant si posto šampion u bacanju kamena s' ramena u svojoj opštini pa te puštaju na zapad.Uspio si u životu.Aferim.
DRUG NEBI TI PUNCA

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 06 avg 2013, 15:47

Armageddon2012 je napisao/la:tek jutros sam naletio na onaj njegov kmee,kmee klip u kojem izjavljuje da sam ga ja svojeručno otjerao sa klupe,i da mi čak prepoznaje glas iza njegove klupe :lol: :lol:

ponosan sam!! 8-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 06 avg 2013, 15:50

:lol: :lol:

ovako to otprilike izgleda...čim on ustane sa klupe,ja se na sav glas derem "SJEDI DOLE!!!!!"...onda u nekom trenutku njemu dopizdi,i okrene se da vidi ko je toliko neumoran,a onda se začuje sa nekoliko strana "šta gledaš m.ajmunee"!!! :lol: :lol:

baš će mi nedostajati sledeći vikend ako ne bude vodio ekipu,možda i ne odem na utakmicu :(

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 06 avg 2013, 15:51

Armageddon2012 je napisao/la::lol: :lol:

ovako to otprilike izgleda...čim on ustane sa klupe,ja se na sav glas derem "SJEDI DOLE!!!!!"...onda u nekom trenutku njemu dopizdi,i okrene se da vidi ko je toliko neumoran,a onda se začuje sa nekoliko strana "šta gledaš m.ajmunee"!!! :lol: :lol:

baš će mi nedostajati sledeći vikend ako ne bude vodio ekipu,možda i ne odem na utakmicu :(
:lol: :lol: :lol: :lol: tako smo ga mi u gradaccu redovno.on se okrene i ko tele gleda
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

EXIT
Kontakt:

Post Postao/la EXIT » 06 avg 2013, 15:57

Moramo priznati da ova liga uopste nije zanimljiva bez SEF-a. Kako mi samo nedostaje ona njegova mahalaska analiza poslije utakmica. Ono kad zavrne usne pa izbaci neke recenice na kojima bi mu i Sigmund pozavidio.
A da se mi ipak vratimo malo na psihologe?

NEDAJ SE SEF-e!!!!!

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Direktorcic, KarlMarx, mosarajvosa83, rishovski, Rule_hz, zaostrog i 37 gostiju.