Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Pendulum
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Pendulum » 04 feb 2025, 14:24

Wanderson je napisao/la:
04 feb 2025, 14:20
MilanMladenovic je napisao/la:
04 feb 2025, 13:25
Ovaj svercer podijelio komentar gdje je gazda pakas i konta drzava kriva zbog povecanja plate sa 940 na 1000 umjesto 1300.
Raja, jel vam bila plata, meni uplaceno okruglo 1000,00 KM, a imala sam prije 940 KM sa toplim obrokom i prevozom, kaze poslodavac da nije duzan isplatiti topli obrok i prevoz kao ni minuli staz. Znaci povecanje je samo 60,00 KM ja sam mislila da cu dobiti na racun oko 1300,00 KM bas me ovo dotuklo, jer sam ovekivala i TO i prevoz.
Evo daj mi objasni kako je drzava kriva za ovo.
Tako sto je donijela populisticku odluku koja veze sa zivotom nema.
Naravno da ovaj "gazdica" nije kriv nego država zbog populitičke odluke. :rol:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 feb 2025, 14:35

Marsal je napisao/la:
04 feb 2025, 13:59
Njih su uništili VisionSport i slične prodavnice i nek su. Dosta su prodavali muda pod bubrege.
Astra Borovo i Planika, što oni znaju lupati cijene, to nije normalno.

Kod nas dok su bili, sve im bilo duplo skuplje u odnosu na druge prodavnice obuće...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 04 feb 2025, 14:37

kraljttbvb je napisao/la:
04 feb 2025, 14:35
Marsal je napisao/la:
04 feb 2025, 13:59
Njih su uništili VisionSport i slične prodavnice i nek su. Dosta su prodavali muda pod bubrege.
Astra Borovo i Planika, što oni znaju lupati cijene, to nije normalno.

Kod nas dok su bili, sve im bilo duplo skuplje u odnosu na druge prodavnice obuće...
U Zenici su godinama na škrge radili, spašavalo ih što su imali potpisane ugovore sa firmama kad nije bilo lako dobit šoping karticu pa ljudi kupovali na rate preko platne liste.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 04 feb 2025, 15:12

Objavljeni podaci gdje je USAID trosio novac.

45.000€ za transrodnu operu u Kolumbiji, 120.000€ za podrsku transrodnih osoba u Peruu :urnebes:

Koliko je para izvuceno i pokradeno samo Bog zna. A ovde se zali za Usaid, kao da smo imali bilo kakvu neposrednu korist od toga.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 04 feb 2025, 15:18

Na stranu bacanje para na trandze i sl. USAID dosta pomaze siromasnim zemljama.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 04 feb 2025, 15:20

Wanderson je napisao/la:
Ovaj svercer podijelio komentar gdje je gazda pakas i konta drzava kriva zbog povecanja plate sa 940 na 1000 umjesto 1300.
Raja, jel vam bila plata, meni uplaceno okruglo 1000,00 KM, a imala sam prije 940 KM sa toplim obrokom i prevozom, kaze poslodavac da nije duzan isplatiti topli obrok i prevoz kao ni minuli staz. Znaci povecanje je samo 60,00 KM ja sam mislila da cu dobiti na racun oko 1300,00 KM bas me ovo dotuklo, jer sam ovekivala i TO i prevoz.
Odluku gdje bi ta zena imala 350KM vecu platu da je gazda kojim slucajem gospodin ali posto je takav kakav jest ispunio je samo duznost zakonsku koja joj je opet donijela kakvo takvo povecanje.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 feb 2025, 15:32

Jel iko imao problem da mu na Galaxyu nakon postavljanja zaštitnog stakla neće da očita fingerprint?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2025, 15:39

Arvid je napisao/la:
04 feb 2025, 15:32
Jel iko imao problem da mu na Galaxyu nakon postavljanja zaštitnog stakla neće da očita fingerprint?
Jesam bilo predebelo staklo
Debljina stakla mora biti najvise 0.26 sve preko nece da ocita
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 04 feb 2025, 15:39

Arvid je napisao/la:
Imaš u postavkama da pojačaš kao dodir baš zbog tih stakala. A ako neće nikako, onda je neko staklo za PVC prozore :mrgreen:
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 04 feb 2025, 15:45

Sage je napisao/la:
04 feb 2025, 15:39
Arvid je napisao/la:
Imaš u postavkama da pojačaš kao dodir baš zbog tih stakala. A ako neće nikako, onda je neko staklo za PVC prozore :mrgreen:
Šestokomorno :D
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 feb 2025, 15:46

RollingPaper je napisao/la:
04 feb 2025, 15:12

45.000€ za transrodnu operu u Kolumbiji, 120.000€ za podrsku transrodnih osoba u Peruu :urnebes:

Koliko je para izvuceno i pokradeno samo Bog zna. A ovde se zali za Usaid, kao da smo imali bilo kakvu neposrednu korist od toga.
Naravno da smo imali, čitava država, kantoni, općine a onda i ogroman broj običnih ljudi koji su dobili sredstva kroz brojne projekte od poljoprivrednika, radnika, kulturnih ustanova, domova zdravlja i bolnica, škola i univerziteta, imaš tačan broj sredstava i iznos, sve transparentno i javno dostupno.

I ti si sam imao koristi od toga samo što nisi svjestan toga, kroz neki od hiljada i hiljada projekata.

evo npr
2001 godine je renovirana cesta izmedju Kozarca i Trnopolja u duzini 10km, USAID finansirao.
Prijedorputevi prosli na tenderu i renovirali cestu, USAID nije prihvatio radove jer debljina asfalta i podloge nije bila u skladu sa ugovorom, Prijedorputevi o svok trosku morali cestu dovesti u standard koji je zahtjevan.
25 godina kasnije, jedina cesta bez kolotraza, rupa i ostecenja.

nisu dozvolili ugradjivanje i fuseraj.

Mnoge druge rekonstrukcije cesta kasnije su bile finansirane od strane vlasti, sve te ceste su propadale par godina nakon rekonstrukcije.

USAID sta god da je pravio tj finansirao, to je uradjeno transparentno i kako treba, od povratnickih kuca i nadalje.

Uz USAID, jedino je svedska SIDA radila kako treba.

Povratnicke kuce koje su placenje od strane turske TIKAe i jos nekih europskih fondova su sfuserene, a mnoge danas nisu uslovne za zivot, jer nije bilo stroge kontrole kao kod SIDAe i USAIDa.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 04 feb 2025, 15:46

04 feb 2025, 15:20
Wanderson je napisao/la:

Odluku gdje bi ta zena imala 350KM vecu platu da je gazda kojim slucajem gospodin ali posto je takav kakav jest ispunio je samo duznost zakonsku koja joj je opet donijela kakvo takvo povecanje.
A ova dotična iz citiranog teksta ako ne zovne inspekciju tom "gazdici" - nije bolje ni zaslužila.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 04 feb 2025, 15:59

Pendulum je napisao/la:
04 feb 2025, 15:46
04 feb 2025, 15:20
Wanderson je napisao/la:

A ova dotična iz citiranog teksta ako ne zovne inspekciju tom "gazdici" - nije bolje ni zaslužila.
A tesko je to komentarisati. Ne znas ti sta je njoj kuci i moze li si dozvoliti gubitak radnog mjesta. A i sta ce inspekcija odraditi kad je sve po zakonu u ovom slucaju.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 feb 2025, 16:00

Ovaj Trump stvarno misli da ako se zamjeri svakome i izigrava nasilnika da će mu to dobro proći lol.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 04 feb 2025, 16:00

rio_Ferdy88 je napisao/la:

Naravno da smo imali, čitava država, kantoni, općine a onda i ogroman broj običnih ljudi koji su dobili sredstva kroz brojne projekte od poljoprivrednika, radnika, kulturnih ustanova, domova zdravlja i bolnica, škola i univerziteta, imaš tačan broj sredstava i iznos, sve transparentno i javno dostupno.

I ti si sam imao koristi od toga samo što nisi svjestan toga, kroz neki od hiljada i hiljada projekata.

evo npr
2001 godine je renovirana cesta izmedju Kozarca i Trnopolja u duzini 10km, USAID finansirao.
Prijedorputevi prosli na tenderu i renovirali cestu, USAID nije prihvatio radove jer debljina asfalta i podloge nije bila u skladu sa ugovorom, Prijedorputevi o svok trosku morali cestu dovesti u standard koji je zahtjevan.

Mnoge druge rekonstrukcije cesta kasnije su bile finansirane od strane vlasti, sve te ceste su propadale par godina nakon rekonstrukcije.

USAID sta god da je pravio tj finansirao, to je uradjeno transparentno i kako treba, od povratnickih kuca i nadalje.

Povratnicke kuce koje su placenje od strane turske TIKAe i jos nekih europskih fondova su sfuserene, a mnoge danas nisu uslovne za zivot, jer nije bilo stroge kontrole kao kod SIDAe i USAIDa.
Prijedorputevi su Dodikova proxy firma, pljunuli nam malo asfalta i malo sadake. Koliko su para pokrali u talu sa nasim politicarima Boga pitaj

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 feb 2025, 16:01

181 covjek ce biti deportovan u BiH
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 feb 2025, 16:19

04 feb 2025, 16:00
rio_Ferdy88 je napisao/la:

evo npr

Prijedorputevi su Dodikova proxy firma, pljunuli nam malo asfalta i malo sadake. Koliko su para pokrali u talu sa nasim politicarima Boga pitaj
Ljudi su direktno donirali svaki dom zdravlja i skolu sa aparatima, opremom, ambulantnim kolima i renoviranjem objekata u citavoj drzavi.

Da ne pricam o pomoci poljoprivrednicima sa opremom, zatim pomoci kroz brojne projekte za pokretanje malih biznisa itd
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 04 feb 2025, 16:24

Ma treba ukinti taj usaid. Djes pomagati siromasnim zemljama.
To za trandje je velik problem.
Treba dati izraelu jos malo para, samo jedan bilioncic za bombice da mogu zavrisiti posao.
Treba one izbjeglice poslati tamo u arapske zemlje.
Gaza je tu da se naprave hoteli, resorti da elita moze uzivati. Nemozes napravti resorte ako se izbjeglice vrate

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 feb 2025, 16:35

Bundesliga je napisao/la:
04 feb 2025, 16:00
Ovaj Trump stvarno misli da ako se zamjeri svakome i izigrava nasilnika da će mu to dobro proći lol.
Kakvo nasilje? Coj'k smatra da Amerika ne dobija fair deal s tim drzavama odnosno da oni zavrcu Usa, hoce malo da poravnja. Ali eto prepadose se tarifa pa odma za hastal, juce se i Kanada izjasni.

Mexicki cartel je zvanicno postala teroristicka organizacija. Sad ako Mexico ne uradi sto se bude trazilo, mozda Amerika pocne cistiti to, jer direktno utice na njihovu drzavu, narod Mexica bjezi od njih jer ih terorisu, onda droga, oruzje sve ide ovamo. Jebga nea vise zaje.bancije k'o pod demokratama "sve moze"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 feb 2025, 16:39

Ne postoji niti jedan ekonomski razuman razlog za carine sa Kanadom. Nerealno koliko je taj covjek zaglupio narod. Cuj fair deal. Svaki potez mu se kosi sa osnovnim nacelima slobodne trgovine.

Hajd i nekako da on kavga sa Meksikom zbog granice, ali kakva Kanada i nekakav fentanil. De molim te. Jednostavno zagupljuje i svako ko to pusi je kompletni idiot.

Meksicki kartel teroristicka organizacija. :urnebes:

Glup i glup.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.