Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
pepsi zero, meni puno bolji od drugih, i bacis krisku limuna
- tuzlak1987
- Kontakt:
Od gaziranih jedino sto je dobro kada pojedes cevape pa imaju kolu u limenci, a dobro gazirana. A to je tombola nekad dobra nekad izlapila.
Eh kace sjetim pepsi tvista
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Probaj takis blue waveMaroonBjelave je napisao/la: ↑08 feb 2025, 19:59Hahahaha tako mene dijete nagovori da probam Takis Guacamola. Fakat ne znam što mi je to u životu trebalo.![]()
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ja sam nedavno kupio, slučajno, kolu cherry. Loša, ne sviđa mi se nimalo. Sad moraš paziti i koju kolu kupuješ.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Meni je bitno da je u limenci, osim onog smeća sky cole.
Dr. Pepper je za Coca Colu u svakom smislu i obliku ćaća.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Vidi brate, ja uopšte te čipseve ne jedem. Nego fazon je bio što se i njemu nije svidjelo, pa meni došlo da me kao prenkuje. Kao probaj uopšte nije kao ostali čipsevi. A mislim da je on sve probao.alemsa je napisao/la: ↑08 feb 2025, 20:32Probaj takis blue waveMaroonBjelave je napisao/la: ↑08 feb 2025, 19:59Hahahaha tako mene dijete nagovori da probam Takis Guacamola. Fakat ne znam što mi je to u životu trebalo.![]()
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Ako još neko voli Monstere, u Elitu ima stvarno okusa koje nigdje nisam viđao - jabuka, ananas, obični zero sugar, plavi zero sugar...
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
E pošto su se sokopije izredale i čipsojedi pride
red je da neko povuče paralelu između najboljih piva što se kod nas može naći 

Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Preporuka za Khaotic

Gdje je i šta radi @delinjo? 

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- kraljttbvb
- Kontakt:
Neki dan uzmem laptop, nece mi nešto miš. Inače koristim miš kad trebam nešto puno klikati.
Kontam prekinuo mu se kabal, trebat ću novi kupiti i padne mi na pamet da mu možda nije prašina ušla sa donje strane.
Okrenem miša, kad vidim ovo:

Kažu djeca babo prenkovali smo te...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
kraljttbvb je napisao/la: ↑08 feb 2025, 21:05Neki dan uzmem laptop, nece mi nešto miš. Inače koristim miš kad trebam nešto puno klikati.
Kontam prekinuo mu se kabal, trebat ću novi kupiti i padne mi na pamet da mu možda nije prašina ušla sa donje strane.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- MaroonBjelave
- Kontakt:
kraljttbvb je napisao/la: ↑08 feb 2025, 21:05Neki dan uzmem laptop, nece mi nešto miš. Inače koristim miš kad trebam nešto puno klikati.

Ma yebo sam mu mater, jer ja ne smijem ljuto posto mi je želudac otišao u qurac krasni. A to g.ovno em ljuto em smrdi.
Igrači će odmah na trening.
Nadaleko poznati konjicki humor.kraljttbvb je napisao/la: ↑08 feb 2025, 21:05Neki dan uzmem laptop, nece mi nešto miš. Inače koristim miš kad trebam nešto puno klikati.

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
E čuj i Džejla Ramović dolazi na proteste u ponedjeljak
Ne valja ni jedna osim obicne, kad su ovdje razne okuse falili kontam do mene je.Unofficialpage je napisao/la: ↑08 feb 2025, 20:42Ja sam nedavno kupio, slučajno, kolu cherry. Loša, ne sviđa mi se nimalo. Sad moraš paziti i koju kolu kupuješ.

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- AshburtonG
- Kontakt:
Ta cijena od 1,99€ je ispod nabavne cijene. Isto sto Pringles veliki bude 1.50€, RB 80ct i slicno. Tu se gube pare tj. ulaze se u promociju kroz akcijske cijene. U trgovini je najbitnije kupca dovest u radnju. Oko 60-70% odluka on donese tek tokom kupovine. Dodjes zbog Milke od 1,99€, a kupis jos 5-6 stvari sa strane. Milka je dio Mondeleza. Njemacki trgovci imaju izmedju 30% i 40% marze kod Milke, sto se tice normalne cijene. Moze ici i do 50% ako se radi o nekim akcijskim proizvodima koje Milka forsira i izbacuje na trziste.kraljttbvb je napisao/la: ↑08 feb 2025, 12:41Zavisi od koga nabavljaju Milku.Slatinash_7 je napisao/la: ↑08 feb 2025, 11:47Quote 2: Evo praktičan primjer kako nije kod svih marža ista; U trgovini a.d. trade koja se nalazi 25 metara ispod posla gdje radim velika milka je do 7 KM cijene, dok je u bingu preko puta najmanje 10 KM, znači marža nikako nije ista a nabavna cijena jeste (možda čak Bingo ima i manju nabavnu cijenu tj.bilo bi logično da ima). Što ti hoće reći da bingo uzima 100% maržu na milku dok a.d. trade uzima npr 30%
Imas firme koje idu direktno na sajam slatkih proizvoda (mislim da bude u Kolnu) i tamo dogovaraju nize cijene direktno sa fabrikom. Tako da im Milka u startu bude jeftinija. Neki dan je neko postavljao (mislim Asteriks) da je trenutno velika Milka sa ljesnjacima 1,99 Eura. Znaci sad firma ode u Njemacku i kupi tu Milku za 4 KM - dok plate prevoz i sve ostalo, plus njihova zarada, oni tu cokoladu A.D. Trade-u mogu ponuditi za 5 ili 5,50 KM.
Ako Bingo uzima od Nelta ili neke druge firme kod kojih su cokolade pravo skupe, onda im i na polici Milka bude skuplja.
Zasto Bingo uzme od Nelta, a ne od nekoga drugog kod koga je jeftinije - zato sto Nelt od njih uzima neku robu koju Bingo proizvodi, pa se bukvalno mijenjaju za robu.
Logicno je da Bingo ima vecu dobit, kad ima veci promet i vecu zaradu. Npr. ja za taj A.D. Trade prvi put cujem, dok Bingo ima prodavnice po cijeloj BiH, od Trebinja pa do Brckog.Slatinash_7 je napisao/la: ↑08 feb 2025, 11:47Da ti pokažem još malo bolje,bingo ima neto dobit po radniku 20 hiljada KM dok a.d. trade ima 12,5 hiljada KM neto dobiti po radniku,što ti je razlika 30% u korist binga a toliko mu je znači i veća marža..Ovim bojkotom se žele osvijestiti građani o ovim i sličnim problemima sa maržama i ostalim.. Sad ako to nekome nije jasno ja ne znam stvarno..
Kad uzmes u obzir mnogobrojne akcije, sto samo na tu vrstu proizvoda, sto na mnogobrojne akcijske ponude na citavu ponudu, ukupna marza na godisnjem nivou nikad ne prelazi 40% sto se tice slatkisa.
Bosanski trgovci vjerovatno imaju i visu nabavnu cijenu, moraju placat uvoz, prijevoz iz EU, pa i ne cudi cijena od preko 7,8KM. Osim toga, cokolada ce bit sve skuplja i skuplja. Lindt kugle od pola kg su otisle na preko 20€, a u decembru su bile oko 16. Pocetkom prosle godine 12.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.