Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la FaraonTM » 03 feb 2016, 13:29

Čestitke Džekici na prinovi, nek' je živa i zdrava :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 03 feb 2016, 13:31

Na USK-u ima dosta djevojčica sa imenom Una i to upravo zbog rijeke, jer vjerujem da 90% tih roditelja nezna da ta riječ ima bilo kakve veze sa latinskim ili bilo čim drugim!!
Nek je ona živa i zdrava, ,
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 03 feb 2016, 13:34

Bravo Edineeeeee :bih:

Kakva golčina :tokralju:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 feb 2016, 13:39

moje ime nije muslimansko, zapravo je francuskog porijekla :zviz:

treba kako izganjat' državljanstvo na osnovu toga :lolno:

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 03 feb 2016, 13:41

U Bihaću je Una bas često ime i znaci jedna jedina. Čestitke dijamantu, sve najbolje

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 03 feb 2016, 13:45

Cuj Una nije cesto ime u bih, ja licno ih znam nekoliko, a prilicno je popularno u krajini iz logicnih razloga. A u Sarajevu ima djevojaka sa imenom Una prilicno. To nije rijetko ime u BiH, barem u mjestima i krugovima u kojima se ja krecem. Po meni je to pravo bosansko ime, samo sto je izgleda "problem" sto Una moze biti bilo koje religije, koliko shvatam :crazy: :crazy: :crazy:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 03 feb 2016, 13:53

argentarium80 je napisao/la:Ovim sto smeta ime djeteta su bolesni ili nisu normalni u glavu, naravno.Pa jel vase dijete, nije, jel vasa to briga.Svako ima pravo na ime svog djeteta , pa ako ste ikad radili sa matičnim knjigama i unosom imena, niste svjesni kakvih imena ima glupih u BiH.Una, nek je zdrava i ziva, a ime ko ime..Sta je tu bitno, tek sad vidim da internet uopste nije trebao doci na koristenje nekim ljudima, jer iznose takve gluposti da granici sa ludoscu...
Mahala mentalitet. Ne vrijedi se raspravljati, nego je korisno pročitati i skontati s kakvom gamadi se dijeli zrak na planeti!

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 03 feb 2016, 13:53

Ma da hoce Dzeko konacno zabit nekom (Amru ne racunam). I ako citas temu, cestitke na prinovi!
🔵⚪

Ddado
Kontakt:

Post Postao/la Ddado » 03 feb 2016, 14:08

Evo od mene besplatna lekcija iz historije, lingvistike, logike i zdravog razuma za sve neobrazovane imbecile ovog foruma.

Ne postoje katolicka, muslimanska, pravoslavna itd. imena.

Postoje turska, arapska, svedska, poljska itd.

Kako je to moguce? Nastavite citati imbecili.

Imena proizilaze prvenstveno iz jezika. Dakle, ako odete u saudijsku arabiju cucete i katolike kako za Boga govore Allah - jer to je naprosto rijec za rijec Bog na arapskom jeziku. Nije vam jasno jos uvijek? Isto vazi i za imena. Mozete sresti arapskog katolika sa imenom koje bi odmah vezali za Islam. To je naprosto arapskp ime.

Isto tako, ljudi ovdje svojoj djecu vecinom daju turska i arapska imena. Shvatate li razliku? Zbog toga imamo tragedije od imena, tipa Irhad (relativno cesto ime, a "Irhad" na turskom znaci javno kupatilo, banja) koje neupuceni roditelji daju svojoj djeci misleci da ako im dijete nosi tursko ime da je odmah musliman.

Isto tako, pada mi na pamet ime Demir, recimo. Demir znaci celik ili zeljezo. To je naprosto rijec za celik ili zeljezo na turskom jeziku.

Ime moze biti muslimansko ili katolicko samo onda kada je osoba koja ga nosi musliman ili katolik. Samo po sebi ime je samo rijec - kod nas vecinom potekla iz jezika nasih okupatora.

Dakle, Una je bosansko ime. Una je rijeka u Bosni. Dzekina kcerka je bosanka. Da li ce biti muslimanka, to ce odluciti kroz zivot. Moze bit i hinduista i opet ce nositi bosansko ime Una. Po rijeci.

Edinu cestitam od srca, a maloj Uni zelim da nikad ne kroci u ovu zabokrecinu ovdje gdje imbecili sebi daju za pravo da pricaju o stvarima o kojima ne znaju nista i jos osudjuju druge ljude. Steta kisika koji udisete, sjeme vam se zatrlo.

Fuj.
1921

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 03 feb 2016, 14:23

Ddado je napisao/la:Evo od mene besplatna lekcija iz historije, lingvistike, logike i zdravog razuma za sve neobrazovane imbecile ovog foruma.

Ne postoje katolicka, muslimanska, pravoslavna itd. imena.

Postoje turska, arapska, svedska, poljska itd.

Kako je to moguce? Nastavite citati imbecili.

Imena proizilaze prvenstveno iz jezika. Dakle, ako odete u saudijsku arabiju cucete i katolike kako za Boga govore Allah - jer to je naprosto rijec za rijec Bog na arapskom jeziku. Nije vam jasno jos uvijek? Isto vazi i za imena. Mozete sresti arapskog katolika sa imenom koje bi odmah vezali za Islam. To je naprosto arapskp ime.

Isto tako, ljudi ovdje svojoj djecu vecinom daju turska i arapska imena. Shvatate li razliku? Zbog toga imamo tragedije od imena, tipa Irhad (relativno cesto ime, a "Irhad" na turskom znaci javno kupatilo, banja) koje neupuceni roditelji daju svojoj djeci misleci da ako im dijete nosi tursko ime da je odmah musliman.

Isto tako, pada mi na pamet ime Demir, recimo. Demir znaci celik ili zeljezo. To je naprosto rijec za celik ili zeljezo na turskom jeziku.

Ime moze biti muslimansko ili katolicko samo onda kada je osoba koja ga nosi musliman ili katolik. Samo po sebi ime je samo rijec - kod nas vecinom potekla iz jezika nasih okupatora.

Dakle, Una je bosansko ime. Una je rijeka u Bosni. Dzekina kcerka je bosanka. Da li ce biti muslimanka, to ce odluciti kroz zivot. Moze bit i hinduista i opet ce nositi bosansko ime Una. Po rijeci.

Edinu cestitam od srca, a maloj Uni zelim da nikad ne kroci u ovu zabokrecinu ovdje gdje imbecili sebi daju za pravo da pricaju o stvarima o kojima ne znaju nista i jos osudjuju druge ljude. Steta kisika koji udisete, sjeme vam se zatrlo.

Fuj.

Bravo momce.Svako ima pravo da svom djetetu da ime koje hoce, al' sta ces mentalni sklop nas Balkanaca je takav kakav je nazalost.Memorija mozga se okupira glupostima i totalno nebitnim stvarima tako da za one stvari koje su zaista bitne mi nemamo vremena ni prostora.Danas se zamaramo kako je ime Edin Dzeko dao svojoj kcerci a sto nam se drzava nalazi u opstem kolapsu nije ni bitno.
Ime ne znaci apsolutno nista, nece nju to ime uciniti ni vecom bosankom ni manjom muslimankom i slicno.Neke druge stvari usmjeravaju covjeka da postane ovo ili ono a ime je tu bitno kao i lanjski snijeg.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 feb 2016, 14:54

Cestitke najvecem sinu Bosanskom.

:bih: :bih: :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 03 feb 2016, 14:54

sudac92 je napisao/la:Dzeko zabija gol i proslavlja ga cuclajuci prst!! haha :lol:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 feb 2016, 15:00

@bodi123
@Ajax
Postoje dva stajalista sa kojih mozemo posmatrati Dzeku:
1. Nista nije uradio od dolaska, ali nista, svu slavu sa pocetka sezone ukrao mu je "vodonosa" Salah, a sada ovaj nezgodan trenutak su iskoristile ove zimske prinove. Stvara se novi koncept igre u kojem se sjajno snalaze pokretljivi i brzi igraci.
Dva svijetla momenta po kojima se navijaci mogu sjetiti Dzeke jeste partija protiv Juventusa, i uzimanje lopte da puca penal protiv Lazia. Za navijace u Italiji samo to nije dovoljno, samo to ne pije vode, ne gledaju imena samo hoce bodove. Prastaju samo Tottiju....
2. Dzeko je doveden kao najvece pojacanje i ime koje je doslo u zadnjih 10 godina. Masno placen i to samo prije nekoliko mjeseci, autoritativno ime u svijetu fudbala. Kad se usporedjuje sa konkurencijom u timu svi su oni klasa ispod gledano u globalu.

Eh mi ne znamo cime ce se voditi Spaletti, prizeljkujemo ovo drugo, ali ako to drugo ubrzo ne donese rezultate, nece samo u gadnim problemima biti DZeko, nego i trener, i onaj ko ga je doveo itd.. takvo je podneblje i mentalitet na "cizmi ".
On tada seli na klupu, ali ono sto je tamo pozitivno, on nece dugo sjediti na klupi jer tamo ekipe ne drze igrace sa velikim primanjima na klupi, nego ga prodaju ;) a prodat ce ga izvan serie a, jer tamo se ne prodaje igrac u drugi klub u seria a ako se vec nisi dokazao u istoj, komplikovana je seria a .

Na osnovu ovog zakljucujem da je njegova prva sljedeca tekma u kojoj bude starter, kljucna, mora zabiti!!!

Ime Una je prelijepo
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 feb 2016, 16:04

A stvarno smo mi stoka od naroda, umjesto da se cestita ili jednostavno preskoci vijest kad te to vec ne zanima, kod nas se polemise o tome koliko je ime "bosnjacko", te sto nije musko, sto oni nisu vjencani, kurava raspustenica i ostali spektar primjedbi koje seljacinama i kromanjoncima vec uspije pasti na pamet... :facepalm:
Samo procitaj komentare po internetu, da se covjek sokira s kim mi to zivimo.

dijete je zivo, zdravo i to je ono sto je najbitnije u citavoj prici.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 feb 2016, 16:15

JohnCleese je napisao/la:Na osnovu ovog zakljucujem da je njegova prva sljedeca tekma u kojoj bude starter, kljucna, mora zabiti!!!
Nista ti meni nisi rekao novo sto mi nije vec prije bilo poznato oko Serie A, navijaca i tih stvari. Sada tvrdis samo da je kljucna ( sto nam je svima jasno ) a prije si napisao da sigurno seli na klupu poslje jedne utakmice.
JohnCleese je napisao/la:Edin prvu sljedecu tekmu koju pocne mora zabiti gol, imperativ!!!
Ukoliko to ne uspije ( sasvim ne bitno da li ce to biti do njeg ili do saigraca...) on seli na klupu i ispada iz prvih 11
Ti tvrdis da ima jos jednu utakmicu do klupe a ja da su to 3,4 utakmice i tu se razlikuje moje i tvoje misljenje sto se tice toga.

Koji ce od ove dvojice igraca u konacnici ispasti iz prvih 11 pa mozda i iz Rome debelo se pita i Pjanic. ( kao naravno i trener, taktika, sreca - svasta nesto ) Koji je "zasluzan" za preko 50% asistencija nesto kao sinoc. Normalno da ako se igra na brzinu i lopta u prostor da je tu Dzeko gubitnik. Jer ce se ovaj drugi naci u puno vise prilika zbog svoje brzine i logicno iz veceg broja prilika postici i vise golova u konacnici, cista matematika. Isto tako kao sto bi Dzeko bio u debeloj prednosti ako bi se vecina akcija igrala preko krila i ubacivali visoke lopte u 16m. Pa cak nemora biti ni visoke neko samo da se preko krila ubacuje u 16m moze i niske. Klasicni engleski ili otocki fudbal koji se igrao godinama tamo. Tada ovaj igrac od metar i zilet nebi imao nikakve sanse i bio bi neupotrebljiv cak i kao krilo jer mu igra 1 na 1 nije nesto ekstra. Znaci kao sto si rekao do trenera je da se odluci koja taktika i igrac mu je bitniji.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 03 feb 2016, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 feb 2016, 16:15

Koliko glupana na temi.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 03 feb 2016, 16:23

O dragi Balkanski mentalitet. :bow: Gdje ljudi misle da imaju puno pravo nekome sugerisati i govoriti koga ce zeniti i kako ce djeci imena davati. Smijesno. Mene sto se tice moze se zvati i Peskireta il Pidjameta. Njegova stvar kako će svom djetetu ime dati. Ono sto je bitno je da se on bori za sviju domovinu i predstavlja nas na najbolji nacin. Danas procitah na Fb komentar jedne gospoje od kojeg mi je muka iskreno - nej je djete zdravo i zivo a nju vrati na ulicu gdje si je i nasao. E to je zalosno. I dno dna.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 03 feb 2016, 17:01

Cestitke nasem Dzeki :thumbup: :bih:

Kako se samo usudio, dati SVOM dijetu ime, a da nije upitao forumase... :wtf: :facepalm:

Kakvih sve likova ima... :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 feb 2016, 17:03

Dabogda svi imali jednu Unu u porodici ko god komentarise ime!
Cestitke Edine, nek je zivo i zdravo!
Nad tobom sunce najljepše sja

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 03 feb 2016, 17:05

Čestitke najvećem ambasadoru i najboljem igraču ikada ove naše lijepe države. :bih:
Nešto kontam, onaj promašaj protiv Frosinonea sa linije je prvi u nizu, da je to pospremio sve bi sada drugačije izgledalo, al hbg.

Nadam se da će izaći iz krize, sigurno Amra više neće biti toliko zahtjevna.
Šalu na stranu, očekujem to i da napokon bude onaj pravi. :kafa:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], guillermo, HariTz, Hightower, Sheyi, Vaya i 44 gosta.