Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Isprskao se do kraja na mnogima za ovo okupljanje.
Ma botovi obični i jedan i drugi.killafrommanilla je napisao/la: ↑25 mar 2025, 13:53nigdje brata da nam objasni malo situaciju, nije bas trenutak za njega ovo, moro bi cestitati selektoru a to bas ne moze prevaliti
valjda je i @fanatik svjestan sada da je ravnao stavove prema **** i da ga je fino navuko paso da hraču ovdje zajedno![]()
Ako samo jednom od njih odgovoriš jave se i ostali njihovi botovi i nastave zagađivati forum naredna 3 sata.
Samo ih iskuliraj druže i na listu gnjavatora

Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Adnan Gušo: " Nije bio prekrsaj iz kojeg je BiH dala prvi gol ali zato nije ni bio out za Kipar u 65. minuti".
Nema izgovoraDamirT je napisao/la: ↑25 mar 2025, 12:48Eno Kosovo zvalo sada nekog momka iz Stuttgarter Kickersa, 16 godina, junior. Samo kod nas Bogom dato da moras igrati u seniorima da dobijes poziv.Raonffa je napisao/la: ↑25 mar 2025, 11:42Ako Barbarez i stručni štab imaju šlifa i želje da uče, a ja iskreno vjerujem da imaju, sinoćnja utakmica im je od neprocjenjivog značaja, zlata vrijedna, nešto što treneri ne dobiju svaki put, a to je da su uzeli velika tri boda a da im je protivnik pokazao pa barem 70% mana i grešaka koje su napravili.
Prvo ono što je drug @hurem objasnio u svom odličnom postu oko izmjena i svježine igrača i sa tim se sto posto slažem. Navest ću primjer Barišića, on je recimo igrač koji apsolutno ima kvalitet da bude tu u prvih 11 ili prva zamjena na štoperskoj poziciji, ali sinoć se od prve minute do momenta kada je izašao vidjelo da je umoran, na svakom njegovom dodiru sa loptom, na svakom trku se vidjela sporost i to je nešto što sš mora naučiti - dobar dio ovih igrača (još uvijek) nije sposoban da iznese dvije jake utakmice u par dana.
Što se tiče Radeljića, bez da ga omalovažavam ali u ove dvije utakmice je pokazao zašto sa 27 godina nije makao dalje od naše, hrvatske i moldavske lige. Ima solidnu lijevu nogu u kontekstu otvaranja igre, on ima dobar dio zasluga za gol protiv Rumunije jer je odlično otvorio napad sa loptom prema Kolašincu, ali evidentno je da pod pritiskom pravi (amaterske) greške, a Boga mi i u skoku zna ispasti k'o iz tramvaja što bi se reklo. On meni nije igrač za prvih 11 ni u kom slučaju.
Katić je trenutno naš najbolji štoper i po meni ne treba bježati da on i Barišić budu startni štoperi bez obzira što su obojica dešnjaci jer nije vala sveto slovo da ti štoperi moraju biti dešnjak i ljevak. Kao treću opciju tu bih dodao Muharemovića kao ljevaka i finog potencijala, a četvrti je Hadžikadunić. Ostali neka se redaju kako hoćeOko desnog beka je sve lijepo objasnio @hurem, u utakmicama gdje smo mi favorit ta pozicija apsolutno uvijek mora pripasti Dediću (ako je zdrav), kao zamjena Gazibegović, a ostali po potrebi.
Što se tiče krila, zamisao sa Dedićem lijevo i Gigovićem desno može fino proći u utakmicama gdje nismo favoriti, pa sve to može izgledati kompaktno i lijepo, ali u utakmicama gdje se očekuje da mi pravimo razliku na krilima jednostavno moraju igrati krila, dakle Memić, Bajraktarević, u nekim kombinacijama Dedić (isključivo desno), pa tek onda neke vratolomije tipa Gigović, Demirović, Baždar ili ko sve već nije kod nas igrao lažna igrala proteklih godina.
Sredina, kako već svi znamo, daleko najveći problem našem reprezentacije. Šunjić kao radilica i veoma zahvalan igrač bi tu trebao siguran, a druga dvojica se moraju tražiti između Tahirovića, Gigovića, Hajradinovića i ostalih. Napomenuo bih da Huseinbašić, koliko god da je do sada bio skroman u reprezentaciji, apsolutno zaslužuje mjesto među 23 igrača i sasvim sigurno je ozbiljan konkurent za prvih 11. Ovaj dio terena za Barbareza je sigurno najveća glavobolja ali tako je kako je, mora se i sa tim nositi jbg. Valjalo bi kada bi dobili Janelta da proširimo konkurenciju.
PS: U junu bi sjajno bilo da poziv dobije Alajbegović, dečku treba dati priliku u obje utakmice, isprobati ga na lijevom krilu jer on je uz Esmira (koji također mora biti pozvan bez obzira na formu u PSV-u) veliki potencijal, dakle dva igrača na dvije pozicije koje nam prilično škripe. Znam da je Kerim još uvijek junior ali ja od njega sljedeće sezone očekujem ulazak u seniorski fudbal, ako ne u Leverkusenu onda na posudbi u nekom slabijem bundesligašu ili cvajtašu. Imat će 18 godina i za jednog talenta vakat je da krene igrati ozbiljan fudbal.
Da se razumijemo, ne bi igrao konstantno u reprezentaciji trenutno, ali bolju priliku od juna necemo dobiti za Alajbegovica. Isprobati ga, sta fali. Nek udje zadnjih 10 minuta, pa valjda cemo rijesiti San Marino do tad.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Izbacit Tahirbega i ubacit ovog malca umjesto njega na spisak.
Tom malom iz bayera je vrijeme da igra seniorski fudbal u nekom cvajtasu
Raonffa je napisao/la: ↑25 mar 2025, 16:26Nema izgovoraDamirT je napisao/la: ↑25 mar 2025, 12:48Eno Kosovo zvalo sada nekog momka iz Stuttgarter Kickersa, 16 godina, junior. Samo kod nas Bogom dato da moras igrati u seniorima da dobijes poziv.Raonffa je napisao/la: ↑25 mar 2025, 11:42Ako Barbarez i stručni štab imaju šlifa i želje da uče, a ja iskreno vjerujem da imaju, sinoćnja utakmica im je od neprocjenjivog značaja, zlata vrijedna, nešto što treneri ne dobiju svaki put, a to je da su uzeli velika tri boda a da im je protivnik pokazao pa barem 70% mana i grešaka koje su napravili.
Prvo ono što je drug @hurem objasnio u svom odličnom postu oko izmjena i svježine igrača i sa tim se sto posto slažem. Navest ću primjer Barišića, on je recimo igrač koji apsolutno ima kvalitet da bude tu u prvih 11 ili prva zamjena na štoperskoj poziciji, ali sinoć se od prve minute do momenta kada je izašao vidjelo da je umoran, na svakom njegovom dodiru sa loptom, na svakom trku se vidjela sporost i to je nešto što sš mora naučiti - dobar dio ovih igrača (još uvijek) nije sposoban da iznese dvije jake utakmice u par dana.
Što se tiče Radeljića, bez da ga omalovažavam ali u ove dvije utakmice je pokazao zašto sa 27 godina nije makao dalje od naše, hrvatske i moldavske lige. Ima solidnu lijevu nogu u kontekstu otvaranja igre, on ima dobar dio zasluga za gol protiv Rumunije jer je odlično otvorio napad sa loptom prema Kolašincu, ali evidentno je da pod pritiskom pravi (amaterske) greške, a Boga mi i u skoku zna ispasti k'o iz tramvaja što bi se reklo. On meni nije igrač za prvih 11 ni u kom slučaju.
Katić je trenutno naš najbolji štoper i po meni ne treba bježati da on i Barišić budu startni štoperi bez obzira što su obojica dešnjaci jer nije vala sveto slovo da ti štoperi moraju biti dešnjak i ljevak. Kao treću opciju tu bih dodao Muharemovića kao ljevaka i finog potencijala, a četvrti je Hadžikadunić. Ostali neka se redaju kako hoćeOko desnog beka je sve lijepo objasnio @hurem, u utakmicama gdje smo mi favorit ta pozicija apsolutno uvijek mora pripasti Dediću (ako je zdrav), kao zamjena Gazibegović, a ostali po potrebi.
Što se tiče krila, zamisao sa Dedićem lijevo i Gigovićem desno može fino proći u utakmicama gdje nismo favoriti, pa sve to može izgledati kompaktno i lijepo, ali u utakmicama gdje se očekuje da mi pravimo razliku na krilima jednostavno moraju igrati krila, dakle Memić, Bajraktarević, u nekim kombinacijama Dedić (isključivo desno), pa tek onda neke vratolomije tipa Gigović, Demirović, Baždar ili ko sve već nije kod nas igrao lažna igrala proteklih godina.
Sredina, kako već svi znamo, daleko najveći problem našem reprezentacije. Šunjić kao radilica i veoma zahvalan igrač bi tu trebao siguran, a druga dvojica se moraju tražiti između Tahirovića, Gigovića, Hajradinovića i ostalih. Napomenuo bih da Huseinbašić, koliko god da je do sada bio skroman u reprezentaciji, apsolutno zaslužuje mjesto među 23 igrača i sasvim sigurno je ozbiljan konkurent za prvih 11. Ovaj dio terena za Barbareza je sigurno najveća glavobolja ali tako je kako je, mora se i sa tim nositi jbg. Valjalo bi kada bi dobili Janelta da proširimo konkurenciju.
PS: U junu bi sjajno bilo da poziv dobije Alajbegović, dečku treba dati priliku u obje utakmice, isprobati ga na lijevom krilu jer on je uz Esmira (koji također mora biti pozvan bez obzira na formu u PSV-u) veliki potencijal, dakle dva igrača na dvije pozicije koje nam prilično škripe. Znam da je Kerim još uvijek junior ali ja od njega sljedeće sezone očekujem ulazak u seniorski fudbal, ako ne u Leverkusenu onda na posudbi u nekom slabijem bundesligašu ili cvajtašu. Imat će 18 godina i za jednog talenta vakat je da krene igrati ozbiljan fudbal.
Da se razumijemo, ne bi igrao konstantno u reprezentaciji trenutno, ali bolju priliku od juna necemo dobiti za Alajbegovica. Isprobati ga, sta fali. Nek udje zadnjih 10 minuta, pa valjda cemo rijesiti San Marino do tad.![]()

Majstor
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Barba Markovic nas je vec odbio zbog Srbije i nema potrebe vise da ga zoves da je Van Dijk
Da ima 20 godina, ok razumio bih
Da ima 20 godina, ok razumio bih
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- PasodelMar
- Kontakt:
Tu je Paso, ne kmeci đaba. Šta vam je bolan, svaki dan glavna tema jel' Paso navija protiv svoje reprezentacije. Ne navijam, naravno. To je loš spin. Svaka čast na pobjedama Bogami, ali ostajem pri tome da ovo mora bolje ubuduće, inače će nas Austrija školovati pošteno. Protiv Rumunije je bila vrlo uska utakmica, a protiv Kiprana na momente bilo napeto kao da igramo protiv Brazila. Treba biti realan. Forsiranje Tahirovica ga je moglo dovesti protiv Kipra na rub propasti. Na vrijeme je shvatio ali to slaviti što je izmijenio onaj dio igrača na terenu koji nerezonski forsira iz utakmice u utakmicu, ne mogu.killafrommanilla je napisao/la: ↑
nigdje brata da nam objasni malo situaciju, nije bas trenutak za njega ovo, moro bi cestitati selektoru a to bas ne moze prevaliti
valjda je i @fanatik svjestan sada da je ravnao stavove prema **** i da ga je fino navuko paso da hraču ovdje zajedno![]()
Barbarez je kritičan sam prema sebi i to mi se sviđa tako da mu ne trebaju dodatni advokati na forumu, a vjerujem da ima dovoljno samopouzdanja da mu nije bitno šta ko mislio, da li to dolazimo iz vašeg ili mog ugla, nebitno.
Glavni test je u Beču protiv Austrije i kod kuće protiv Rumuna. Prave čestitke idu između ostalog i na Barbarezov konto ako završi na kraju na drugom mjestu.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Mene brine ova utakmica u Nikoziji, bit ce našpanovani do bola, ne bi je nikako okarakterisao kao najlaksu od ove zadnje 4.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Što bi bili našpanovani, kad će im (vjerovatno) ta utakmica biti nebitna jer će izgubiti i teoretske šanse za baraž?Blackwargreymon je napisao/la: ↑25 mar 2025, 20:05Mene brine ova utakmica u Nikoziji, bit ce našpanovani do bola, ne bi je nikako okarakterisao kao najlaksu od ove zadnje 4.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Oktrio je puno igraca, cak je nekolicini sredio transfer, poput Bajraktarevicu koji nije nista bolji od Hasica.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
S nekog licnog nivoa, ne mirisemo se nikako. Prije ove tekme, na drustvenim, bas su bili u trash talk fazonu, vadili one rezultate iz proslosti protiv nas.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑25 mar 2025, 20:11Što bi bili našpanovani, kad će im (vjerovatno) ta utakmica biti nebitna jer će izgubiti i teoretske šanse za baraž?Blackwargreymon je napisao/la: ↑25 mar 2025, 20:05Mene brine ova utakmica u Nikoziji, bit ce našpanovani do bola, ne bi je nikako okarakterisao kao najlaksu od ove zadnje 4.
Sinoc Radeljic nije nikako bio glavom na utakmici, barem prvo poluvrijeme. Sve sanse Kiprana, ukljucujuci i korner iz kojeg su dali gol je plod njegovih greski. Da sam se ja pitao, ja bi ga zamjenio vec u 30 minuti. Takodjer nakon naseg drugog gola, ja bi ubacio Memica, gdje bi se otvarala sansa brzih kontri, jer su Kiprani morali krenuti na sve ili nista. Krivo mi je sto nije priznat gol Kolasincu. Momak je zasluzio. Nadam se da mu onaj auto-gol protiv Argentine, nece biti jedini u reprezentativnoj karijeri. Sve u svemu nije ovo bilo lose. Da moze i mora bolje, mora. Ali u konacnici sam zadovoljan postignutim. Cestitke igracima, selektoru i strucnom stabu na savrseno odradjenom prozoru. Nadam se da su uvidjeli neke greske. Da ubuduce nece pozivati samo 23 igraca. Ipak je potrebno imati backup. Sta da se Gigovic ozbiljnije povrijedio. Na slijedecem spisku ocekujem Hadzikadunica, Bajraktarevica, Hadziahmetovica, Huseinbasica. Osim ako u medjuvremenu ne iskoce neki bolji.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Trenutno razmislja da li odigrati flastera na Cham Saracevica!
-
- Kontakt:
Taj ce nam se osvetiti sigurno, jer ga je Bosanac napravio i pobjegao glavom bez obzira

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
otiso dakupi cigare i nijese vratio...19vendetta87 je napisao/la: ↑25 mar 2025, 22:31Taj ce nam se osvetiti sigurno, jer ga je Bosanac napravio i pobjegao glavom bez obzira![]()
menstrual
Ima i do pameti. Bajraktarevic meni licno ima i tezi pocetak, nego Hasic preko Dinama. Imao je Hasic vremena prikolko nadoci i nakon svega. Al sve u vezi njega je mahalsko.
Valjda prije Aus ne ograjisemo od San Marina.
Valjda jesmo prikolko dosli na nivo da ih rutiniramo.
Valjda jesmo prikolko dosli na nivo da ih rutiniramo.
-
- Kontakt:
Ali Čovječe 6 bodova!
Prelijep osjecaj napokon, nakon dugo vremena neko iscekivanje opet
Bez obzira, kako zavrsili ovim ljudima treba pruzit sansu do Euro 2028, jer pokazali su taj neki vic da imaju, znaju izvuci situaciju, doveli su u red neke stvari ne pamtim da je ikad ovako neka nasa generacija disala kao jedan, od prvog do zadnjeg igraca i SS svi kao jedan i to se vidi, to se sakrit ne moze.
Jedina mala zamjerka je sto nisu uradili vise zamjena za Kipar jer bilo je ocito da ce se umor osjetiti nakon onakve zahtjevne utakmice u Bukurestu posebno jer neki bitni igraci nisu bili standardni doskora.
Ali zato drugo poluvrijeme smo ih ubili, realno igra koju odavno cekamo, dominacija ...sad je svima jasno zasto i kako Saric ,momak je stijena razvalio, top igrac za ulazak s klupe na svjezinu, Malic odjednom, e pa ne moze to bas bilo ko momka debitanta odmah gurniti u vatru, Deda,Demir kao i uvijek zadnji atom snage a ovi neki levati sto pisu i svakako nazivaju tw momke... krkani su krkani, nista neocekivano.
Ako sam išta iz primjera rada selektora i SS do sad naučio u životu to je da najbolji uspjeh prave ljudi za koje nikome nije jasno šta rade, i šta zele i koji rade suprotno od nekih logicnih rješenja koja su očekivana, i koji se ne povode za željama i misljenjima "rulje" jer tu onda nema uspjeha.
Toliko nelogicnih poziva, planova pa i priča ...koje vecini nas nisu bili jasni ali ocito je covjek znao sta želi i kakav stil i profil igraca mu treba
Kakva harmonija, kakva zelja kod momaka, kakvo ponašanje i to sve zahvaljuci selektoru i SS i one suze na kraju sve govore.
A tek ce to doci na svoje najbitnije ima sad pola godine do neke jace utakmice, docoljno vremena da neko jos iskoci da se jos uigra, da se zavrse jos neki igraci koji su u procesu i kkoji ce sigurno biti pojacanje.
Naravno, sta reci o kretenskom mentalitetu naroda koji se zovu navijaci i koji su punili stadion samo da vide Ronalda i usput budi receno kad u nikad vece rasulo nismo kao tad bili a sad kada se vidjelo da svi zele i izgaraju da konacno krenemo, kada je kapiten od 40 god ostao da pomogne, tad tih navijaca nema a svi bi kao nesto, svi znaju sta treba ...jos balijice pricaju o nacionalnom stadionu a kad treba ne mogu ni 10 hilj popuniit.
Mislio sam reci hvala onima koji su bili, i hvala im, ali kad cujes sta skandiraju protiv saveza, dok momci izgaraju na terenu u trenutku kada to apsolutno nije bilo potrebno, onda covjek samo moze reci i ti sto su bili bolje i da nisu bili.
Sve u svemu, mislim da su nam sanse sada oko 60% cak da zavrsimo prvi u grupi uz ovakav pristup i malo srece.
Jos Kerim(naš najtalentovaniji igrac u ovom uzrastu u novijoj historiji) i Esmir ako se razviju u skladu sa talentom kojeg pokazuju i jos ovi momci mladi koji su u procesu sto dolaze..bice to teska artiljerija u napadu i sa krila od koje ce i mnogo jace ekipe strahovati a dobit cemo i na širini.
Prelijep osjecaj napokon, nakon dugo vremena neko iscekivanje opet
Bez obzira, kako zavrsili ovim ljudima treba pruzit sansu do Euro 2028, jer pokazali su taj neki vic da imaju, znaju izvuci situaciju, doveli su u red neke stvari ne pamtim da je ikad ovako neka nasa generacija disala kao jedan, od prvog do zadnjeg igraca i SS svi kao jedan i to se vidi, to se sakrit ne moze.
Jedina mala zamjerka je sto nisu uradili vise zamjena za Kipar jer bilo je ocito da ce se umor osjetiti nakon onakve zahtjevne utakmice u Bukurestu posebno jer neki bitni igraci nisu bili standardni doskora.
Ali zato drugo poluvrijeme smo ih ubili, realno igra koju odavno cekamo, dominacija ...sad je svima jasno zasto i kako Saric ,momak je stijena razvalio, top igrac za ulazak s klupe na svjezinu, Malic odjednom, e pa ne moze to bas bilo ko momka debitanta odmah gurniti u vatru, Deda,Demir kao i uvijek zadnji atom snage a ovi neki levati sto pisu i svakako nazivaju tw momke... krkani su krkani, nista neocekivano.
Ako sam išta iz primjera rada selektora i SS do sad naučio u životu to je da najbolji uspjeh prave ljudi za koje nikome nije jasno šta rade, i šta zele i koji rade suprotno od nekih logicnih rješenja koja su očekivana, i koji se ne povode za željama i misljenjima "rulje" jer tu onda nema uspjeha.
Toliko nelogicnih poziva, planova pa i priča ...koje vecini nas nisu bili jasni ali ocito je covjek znao sta želi i kakav stil i profil igraca mu treba
Kakva harmonija, kakva zelja kod momaka, kakvo ponašanje i to sve zahvaljuci selektoru i SS i one suze na kraju sve govore.
A tek ce to doci na svoje najbitnije ima sad pola godine do neke jace utakmice, docoljno vremena da neko jos iskoci da se jos uigra, da se zavrse jos neki igraci koji su u procesu i kkoji ce sigurno biti pojacanje.
Naravno, sta reci o kretenskom mentalitetu naroda koji se zovu navijaci i koji su punili stadion samo da vide Ronalda i usput budi receno kad u nikad vece rasulo nismo kao tad bili a sad kada se vidjelo da svi zele i izgaraju da konacno krenemo, kada je kapiten od 40 god ostao da pomogne, tad tih navijaca nema a svi bi kao nesto, svi znaju sta treba ...jos balijice pricaju o nacionalnom stadionu a kad treba ne mogu ni 10 hilj popuniit.
Mislio sam reci hvala onima koji su bili, i hvala im, ali kad cujes sta skandiraju protiv saveza, dok momci izgaraju na terenu u trenutku kada to apsolutno nije bilo potrebno, onda covjek samo moze reci i ti sto su bili bolje i da nisu bili.
Sve u svemu, mislim da su nam sanse sada oko 60% cak da zavrsimo prvi u grupi uz ovakav pristup i malo srece.
Jos Kerim(naš najtalentovaniji igrac u ovom uzrastu u novijoj historiji) i Esmir ako se razviju u skladu sa talentom kojeg pokazuju i jos ovi momci mladi koji su u procesu sto dolaze..bice to teska artiljerija u napadu i sa krila od koje ce i mnogo jace ekipe strahovati a dobit cemo i na širini.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.