Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

SanaBosna
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la SanaBosna » 25 mar 2025, 11:18

hurem je napisao/la:
25 mar 2025, 03:52
Sta ljudi pišu...nevjerovatno. Ovaj bi nas vratio na stare postavke s vracanjem silnih staraca u reprezentaciju?!
Kad ste vec spomenuli Ahmedhodzica, drago mi je i zbog njega sto smo ove dvije utakmice pobijedili i sto ima razloga da plače sto nije dio ove NOVE generacije koja će izboriti plasman na zavrsni turnir akoBogda, ako ne na SP, onda na Euro.
Eto mu, nek i dalje bira utakmice!!! Kalkulisao je. Malo se momak preracunao.

Ja vjerujem da i dalje postoji šansa da se vrati...ali isključivo uz njegovu reakciju, da se izvine selektoru, stručnom štabu, direktoru, saigracima, navijačima.
Nikako drugačije!

Kao sto Dzeko rece: "Zbog ovog osjećaja pripadnosti, zbog ove ljubavi..." :bih:
evo ija se slazem, Ahmedhodzic nam netreba.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 25 mar 2025, 11:24

Madal je napisao/la:
24 mar 2025, 23:59
Sad se jos bolje vide neki obrisi i kostur ekipe, i mogu reci da puno bolje stojimo sto se tice sirine. Ne tako davno utakmice su nam se zavrsavale povredom jednog igraca i ulaskom njegove prve izmjene - Civic ili Nail. Ovo sad ne vidim kako nam se to moze desiti.

Mislim da ga ne yebe nekih idealnih prvih 11 da ih uigrava ili jedna formacija vec ce se sve mijenjati shodno spisku, formi, sta se trazi u utakmici i sl.

Neki kostur je Demirovic, Dzeko, Dedic, Kolasinac, Vasilj.
Imamo tu problema, Demirovic nije nezamjenjiv u klubu, Dzeki je 39, Dedic stagnira a i on i Kolasinac su stakleni, Vasilja se skoro diskutovalo da li mijenjati ali vec se ispravio i nek tako ostane. Ali kako je tako je jbg.

Pored toga standardan bi trebao biti Šunjic jer je jedini defanzivni vezni i nema utakmice da se smije bez te pozicije poceti.

Ostalo ce biti vojnici, igraci sistema i uklapanje kockica u zavisnosti sta nam treba.

Golmani - Vasilj, Zlomislic, realno treci treba Piric biti ali ako nisu umirili agenta onda Hadzikic cisto nek se jedu plavi

Stopere dijele na lijeve i desne, ocito procijenjuju da im tako vise godi
Desni - Katic, Barisic Bicakcic, Hadzikadunic
Lijevi - Radeljic i Muharemovic pa i Kolasinac

Desni bek - Gazibegovic, Dedic, Malic, u nuzdi i Memic, za ne daj Boze ali bas ne daj Boze ima i Bicakcic
Lijevi bek, opet Gazibegovic i Dedic , Kolasinac

Def. Vezni Sunjic
Centralni vezni Tahirovic (koji je kao nekakav sekundarni def. vezni), Saric , Gigovic, Huseinbasic, Basic
Za 10ku i bunkere - Hajradinovic

Desno krilo cesto moze i vezni igrati poput Gigovica, a tu mogu i Dedic, Memic, Bajrektarevic
Lijevo opet jbg Dedic, Memic mozda, Bajrektarevic

I napad je brutalan, Dzeko, Demirovic, Bazdar, Kulenovic Tabakovic

U sustini ovo je vec ozbiljna skupina igraca koja moze odgovoriti ovom stilu trke i borbenosti koji se trazi.
Do Austrije moramo roditi bocne pozicije i bekove i krila.
Nadam se Jasicu, pa da probamo i tog Karica, mozda i Bilbiju iz cvajte. I treba neko da mijenja Sunjica kad se povrijedi ili bude nakupio kartone jer ono sto on igra ne moze niko drugi trenutno.
I prosirivanje bekova, krila i novi def. vezni nam moraju biti prioritet do Austrije. A puno je vremena i ima prilike da iskopaju, razgovaraju, nadju. Ostalo sta god iskoci da valja i da je bolje od trenutnog naravno da treba probati.
Janleta da ne komentarisem jer je nerealno.
Igra vise-manje mi je nebitna dok vidim da rade na ovoj selekciji igraca. 6b je tu, drago mi je da su kupili vrijeme od javnosti i idemo dalje.
To je to :bih: i nadam se da je skužio da istih 11 ne smiju biti starteri u drugoj tekmi kad imamo dva meča u tri dana.
Jedan od razloga naglog pada u 1. pol. bio je i manjak svježine kod nekoliko igrača uglavnom onih koje je zamijenio na poluvremenu.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 mar 2025, 11:42

Ako Barbarez i stručni štab imaju šlifa i želje da uče, a ja iskreno vjerujem da imaju, sinoćnja utakmica im je od neprocjenjivog značaja, zlata vrijedna, nešto što treneri ne dobiju svaki put, a to je da su uzeli velika tri boda a da im je protivnik pokazao pa barem 70% mana i grešaka koje su napravili.

Prvo ono što je drug @hurem objasnio u svom odličnom postu oko izmjena i svježine igrača i sa tim se sto posto slažem. Navest ću primjer Barišića, on je recimo igrač koji apsolutno ima kvalitet da bude tu u prvih 11 ili prva zamjena na štoperskoj poziciji, ali sinoć se od prve minute do momenta kada je izašao vidjelo da je umoran, na svakom njegovom dodiru sa loptom, na svakom trku se vidjela sporost i to je nešto što sš mora naučiti - dobar dio ovih igrača (još uvijek) nije sposoban da iznese dvije jake utakmice u par dana.

Što se tiče Radeljića, bez da ga omalovažavam ali u ove dvije utakmice je pokazao zašto sa 27 godina nije makao dalje od naše, hrvatske i moldavske lige. Ima solidnu lijevu nogu u kontekstu otvaranja igre, on ima dobar dio zasluga za gol protiv Rumunije jer je odlično otvorio napad sa loptom prema Kolašincu, ali evidentno je da pod pritiskom pravi (amaterske) greške, a Boga mi i u skoku zna ispasti k'o iz tramvaja što bi se reklo. On meni nije igrač za prvih 11 ni u kom slučaju.

Katić je trenutno naš najbolji štoper i po meni ne treba bježati da on i Barišić budu startni štoperi bez obzira što su obojica dešnjaci jer nije vala sveto slovo da ti štoperi moraju biti dešnjak i ljevak. Kao treću opciju tu bih dodao Muharemovića kao ljevaka i finog potencijala, a četvrti je Hadžikadunić. Ostali neka se redaju kako hoće :) Oko desnog beka je sve lijepo objasnio @hurem, u utakmicama gdje smo mi favorit ta pozicija apsolutno uvijek mora pripasti Dediću (ako je zdrav), kao zamjena Gazibegović, a ostali po potrebi.

Što se tiče krila, zamisao sa Dedićem lijevo i Gigovićem desno može fino proći u utakmicama gdje nismo favoriti, pa sve to može izgledati kompaktno i lijepo, ali u utakmicama gdje se očekuje da mi pravimo razliku na krilima jednostavno moraju igrati krila, dakle Memić, Bajraktarević, u nekim kombinacijama Dedić (isključivo desno), pa tek onda neke vratolomije tipa Gigović, Demirović, Baždar ili ko sve već nije kod nas igrao lažna igrala proteklih godina.

Sredina, kako već svi znamo, daleko najveći problem našem reprezentacije. Šunjić kao radilica i veoma zahvalan igrač bi tu trebao siguran, a druga dvojica se moraju tražiti između Tahirovića, Gigovića, Hajradinovića i ostalih. Napomenuo bih da Huseinbašić, koliko god da je do sada bio skroman u reprezentaciji, apsolutno zaslužuje mjesto među 23 igrača i sasvim sigurno je ozbiljan konkurent za prvih 11. Ovaj dio terena za Barbareza je sigurno najveća glavobolja ali tako je kako je, mora se i sa tim nositi jbg. Valjalo bi kada bi dobili Janelta da proširimo konkurenciju.

PS: U junu bi sjajno bilo da poziv dobije Alajbegović, dečku treba dati priliku u obje utakmice, isprobati ga na lijevom krilu jer on je uz Esmira (koji također mora biti pozvan bez obzira na formu u PSV-u) veliki potencijal, dakle dva igrača na dvije pozicije koje nam prilično škripe. Znam da je Kerim još uvijek junior ali ja od njega sljedeće sezone očekujem ulazak u seniorski fudbal, ako ne u Leverkusenu onda na posudbi u nekom slabijem bundesligašu ili cvajtašu. Imat će 18 godina i za jednog talenta vakat je da krene igrati ozbiljan fudbal.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 mar 2025, 11:53

Od svih pozicija na terenu, stoperu je najmanje bitno da li igra lijevo ili desno. Imaš stotine primjera gdje igraju dva dešnjaka na stoperskim pozicijama.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 mar 2025, 12:00

jasmin10 je napisao/la:
25 mar 2025, 11:53
Od svih pozicija na terenu, stoperu je najmanje bitno da li igra lijevo ili desno. Imaš stotine primjera gdje igraju dva dešnjaka na stoperskim pozicijama.
Svaki trener ima svoju filozofiju, nije toliko cudno da prizeljkuju ljevaka lijevo. Bitno je i kod kreiranja akcija prema naprijed cega nam hronicno fali ali i kod nekog ostajanja nazad kod kornera npr i kad samo par igraca nazad ostaje pa je prirodnije ljevaku stoperu ako zaluta na lijevog beka nego desnjaku.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 25 mar 2025, 12:42

jasmin10 je napisao/la:
Nije to bas tako, kad se branis nije toliko bitno al u gradjenju igre jeste. Pogotovo ako mu je lijeva noga dosta slabija, pa onaj prvi kontakt nije najbolji imas odmah problem u brzom protoku lopte.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 mar 2025, 12:48

Raonffa je napisao/la:
25 mar 2025, 11:42
Ako Barbarez i stručni štab imaju šlifa i želje da uče, a ja iskreno vjerujem da imaju, sinoćnja utakmica im je od neprocjenjivog značaja, zlata vrijedna, nešto što treneri ne dobiju svaki put, a to je da su uzeli velika tri boda a da im je protivnik pokazao pa barem 70% mana i grešaka koje su napravili.

Prvo ono što je drug @hurem objasnio u svom odličnom postu oko izmjena i svježine igrača i sa tim se sto posto slažem. Navest ću primjer Barišića, on je recimo igrač koji apsolutno ima kvalitet da bude tu u prvih 11 ili prva zamjena na štoperskoj poziciji, ali sinoć se od prve minute do momenta kada je izašao vidjelo da je umoran, na svakom njegovom dodiru sa loptom, na svakom trku se vidjela sporost i to je nešto što sš mora naučiti - dobar dio ovih igrača (još uvijek) nije sposoban da iznese dvije jake utakmice u par dana.

Što se tiče Radeljića, bez da ga omalovažavam ali u ove dvije utakmice je pokazao zašto sa 27 godina nije makao dalje od naše, hrvatske i moldavske lige. Ima solidnu lijevu nogu u kontekstu otvaranja igre, on ima dobar dio zasluga za gol protiv Rumunije jer je odlično otvorio napad sa loptom prema Kolašincu, ali evidentno je da pod pritiskom pravi (amaterske) greške, a Boga mi i u skoku zna ispasti k'o iz tramvaja što bi se reklo. On meni nije igrač za prvih 11 ni u kom slučaju.

Katić je trenutno naš najbolji štoper i po meni ne treba bježati da on i Barišić budu startni štoperi bez obzira što su obojica dešnjaci jer nije vala sveto slovo da ti štoperi moraju biti dešnjak i ljevak. Kao treću opciju tu bih dodao Muharemovića kao ljevaka i finog potencijala, a četvrti je Hadžikadunić. Ostali neka se redaju kako hoće :) Oko desnog beka je sve lijepo objasnio @hurem, u utakmicama gdje smo mi favorit ta pozicija apsolutno uvijek mora pripasti Dediću (ako je zdrav), kao zamjena Gazibegović, a ostali po potrebi.

Što se tiče krila, zamisao sa Dedićem lijevo i Gigovićem desno može fino proći u utakmicama gdje nismo favoriti, pa sve to može izgledati kompaktno i lijepo, ali u utakmicama gdje se očekuje da mi pravimo razliku na krilima jednostavno moraju igrati krila, dakle Memić, Bajraktarević, u nekim kombinacijama Dedić (isključivo desno), pa tek onda neke vratolomije tipa Gigović, Demirović, Baždar ili ko sve već nije kod nas igrao lažna igrala proteklih godina.

Sredina, kako već svi znamo, daleko najveći problem našem reprezentacije. Šunjić kao radilica i veoma zahvalan igrač bi tu trebao siguran, a druga dvojica se moraju tražiti između Tahirovića, Gigovića, Hajradinovića i ostalih. Napomenuo bih da Huseinbašić, koliko god da je do sada bio skroman u reprezentaciji, apsolutno zaslužuje mjesto među 23 igrača i sasvim sigurno je ozbiljan konkurent za prvih 11. Ovaj dio terena za Barbareza je sigurno najveća glavobolja ali tako je kako je, mora se i sa tim nositi jbg. Valjalo bi kada bi dobili Janelta da proširimo konkurenciju.

PS: U junu bi sjajno bilo da poziv dobije Alajbegović, dečku treba dati priliku u obje utakmice, isprobati ga na lijevom krilu jer on je uz Esmira (koji također mora biti pozvan bez obzira na formu u PSV-u) veliki potencijal, dakle dva igrača na dvije pozicije koje nam prilično škripe. Znam da je Kerim još uvijek junior ali ja od njega sljedeće sezone očekujem ulazak u seniorski fudbal, ako ne u Leverkusenu onda na posudbi u nekom slabijem bundesligašu ili cvajtašu. Imat će 18 godina i za jednog talenta vakat je da krene igrati ozbiljan fudbal.
Eno Kosovo zvalo sada nekog momka iz Stuttgarter Kickersa, 16 godina, junior. Samo kod nas Bogom dato da moras igrati u seniorima da dobijes poziv.

Da se razumijemo, ne bi igrao konstantno u reprezentaciji trenutno, ali bolju priliku od juna necemo dobiti za Alajbegovica. Isprobati ga, sta fali. Nek udje zadnjih 10 minuta, pa valjda cemo rijesiti San Marino do tad.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 mar 2025, 12:50

Raonffa je napisao/la:
25 mar 2025, 11:42

I ja sam bas htio napisati da se protiv San Marina treba isprobati nas najveci talenat Alajbegovic.To su bas savrsene utakmice da debituje.Nije strano da veliki talenti rano debituju za reprenzetacije, alaba je sa 16 igrao za austriju, da ne govorim o yamalu mbapeu i slicnima.Posebno jer smo tanki na tim pozicijama naprijed

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 25 mar 2025, 12:52

Sveti je napisao/la:
25 mar 2025, 04:50
Ghuraba je napisao/la:
25 mar 2025, 04:04
hurem je napisao/la:
25 mar 2025, 02:00
Još jedanput se pokazalo da ne treba s istih "11" (bez Dzeke silom prilika) izaći samo 3 dana kasnije, pogotovo nakon onako teške i iscrpljujuce utakmice u Rumuniji...bez obzira što je na drugoj strani bio Kipar.
Moguce da je želio da nagradi te startere zbog pobjede u Rumuniji, ali ne ide to tako.
Start je kvalifikacija, Kipar je motivisan da se pokaže, pogotovo s novim selektorom, a često se zna desiti da novi selektor bude ta neka prekretnica. Uz to, njihovi igrači nisu amateri.
Šteta što neka stativa nije ušla ili Bazdar zabio jer bi na 2 razlike utakmica bila završena.

Najvažnija su 3 boda ali smatram da je SS pogriješio u nekoliko slučajeva a sto sam otprilike najavljivao i prije utakmice:

- Očekivao sam Muharemovica umjesto Radeljica bas zbog kontri omalenih Kiprana a Muharemovic je dosta okretniji i brži od dotičnog.

- Malic je za ovu utakmicu igrač manje na terenu jer je ofanzivno limitiran a to nam je bilo potrebnije u ovoj utakmici.
- Dedic je zbog toga morao igrati na desnom beku jer je tu opasniji nego na krilu zbog svog trka, promjene pravca....a samim tim bismo više rasirili protivnika jer bismo bili opasni i po lijevoj strani (Kolasinac) ali i po desnoj (Dedic). Bili bismo svestraniji.

- Bazdar se ubio za ovakvog protivnika jer je odličan na malom prostoru, zna zadržati posjed, odigrati kvalitetan pas...ali bi i rasteretio Demirovica. Ne vidim drugi razlog da ga se ostavlja na klupi izuzev da ni on fizički još uvijek nije 100% spreman nakon povrede koju je imao, a i minute mu u zadnje vrijeme ne idu u prilog.

- Hajradinovic je pun pogodak i to je bilo očekivano.
- Ne mogu reci da se tu pogriješilo ali sam prije utakmice pisao da se ova utakmica ubila za Bašića. Nadao sam se njemu umjesto Tahirovica...vjerovatno da ni on fizički nije spreman jer je sezona tek nastavljena u Rusiji.

Dakle, mišljenja sam da su bar 3,4 promjene morale biti na terenu od starta utakmice u odnosu na onu protiv Rumunije:
- Muharemovic umjesto Radeljica
- Bazdar
- Hajradinovic
- Dedic umjesto Malica desni bek.

Na kraju, najvažnija su 3 boda i da se uzme lekcija iz ove utakmice.
#DreamBigDreamBiH :bih:
"Znam preko Nine (Milenković, op.a.), Saše (Papac, op.a.) i Mirka (Hrgović op.a.) koliko pažnje dajete skautingu, koliko ste posvećeni, koliko komunicirate s igračima. Niste samo selektor, nego ste otac i majka kada treba. To su razgovori na dnevnoj bazi i svaka vam čast na tome.

Nije vam sigurno bilo ugodno zadnjih mjeseci, ali sada trebate uživati. Ne znam hoće li odmah večeras krenuti skauting za dalje. Od srca vam čestitam na svemu."

U ovome je sva poenta podrške selektoru Barbarezu i SS. Ljudi rade danonoćno i ginu za ovu reprezentaciju u svakom smislu.
Zato su imali podršku u svakom trenutku onih koji su prepoznali ovo. Nažalost većina nisu, a neki medju njima su bivali preglasni i davali sebi za pravo i previše, a nisu ga imali ni za malo.
Hvala Sesaru.
Doktorski post brata Hurema. :clap:
Ko i svaki njegov u sustini :bih:
Apsolutno :bih:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 mar 2025, 13:09

Znal se datum kad se igra protiv austrije u zenici

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 25 mar 2025, 13:13

Pitar6785 je napisao/la:
25 mar 2025, 13:09
Znal se datum kad se igra protiv austrije u zenici
9. septembra.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 mar 2025, 13:24

killafrommanilla je napisao/la:
25 mar 2025, 09:41
Sta Guso kaze
:urnebes: :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 mar 2025, 13:24

GG3 je napisao/la:
25 mar 2025, 12:42
jasmin10 je napisao/la:
Nije to bas tako, kad se branis nije toliko bitno al u gradjenju igre jeste. Pogotovo ako mu je lijeva noga dosta slabija, pa onaj prvi kontakt nije najbolji imas odmah problem u brzom protoku lopte.
Pa mi i ne gradimo igru jer nemamo veznjaka koji mogu nešto kreirati. Barem ne dok ne dodje Janelt. Valjda je on taj.
A Radeljic ne može kreirati igru ni protiv San Marina. Ispucava lopte u prazno, a da ne pričam u odbrani kako ispada.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 25 mar 2025, 13:53

Madal je napisao/la:
25 mar 2025, 13:24
Sta Guso kaze
nigdje brata da nam objasni malo situaciju, nije bas trenutak za njega ovo, moro bi cestitati selektoru a to bas ne moze prevaliti :mrgreen:

valjda je i @fanatik svjestan sada da je ravnao stavove prema **** i da ga je fino navuko paso da hraču ovdje zajedno 😁
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 25 mar 2025, 14:03

25 mar 2025, 13:53
Madal je napisao/la:
Sta Guso kaze
nigdje brata da nam objasni malo situaciju, nije bas trenutak za njega ovo, moro bi cestitati selektoru a to bas ne moze prevaliti :mrgreen:

valjda je i @fanatik svjestan sada da je ravnao stavove prema **** i da ga je fino navuko paso da hraču ovdje zajedno 😁
Nema mene ko navlacit na bilo sta, ja pisem kako je trenutno i tako cu uvijek pisat. Kada sam "hrako" nista valjalo i to je cinjenica, apsolutno nista. Izvinjenje je dobio, ne svidja mi se jos uvijek masa stvari od selekcije igraca i odabira prvih 11 ali sve dok pobjedjujemo nema smisla kenjati.
Daleko od toga da je sad idealno ali se konacno neki rukopis i sta zelimo igrat vidi koliko god da su protivnici laksi. Iskren da budem najvise sam skeptik bio u strucni stab kada su u pitanju pripreme ovih utakmica jer mi je djelovalo da su se skroz pogubili ali su me demantovali i neizmjerno mi je drago zbog toga. Daleko je ovo od gotovog posla, ja sam rekao da je 2. Mjesto minimum i ukoliko isto ne bude ostvareno bice ravno katastrofi uz ovakav start i raspored koji imamo, prvo je svakako za dubok naklon i iznad svih ocekivanja.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 25 mar 2025, 14:13

fanatik19 je napisao/la:
25 mar 2025, 14:03
Madal je napisao/la:

Nema mene ko navlacit na bilo sta, ja pisem kako je trenutno i tako cu uvijek pisat. Kada sam "hrako" nista valjalo i to je cinjenica, apsolutno nista. Izvinjenje je dobio, ne svidja mi se jos uvijek masa stvari od selekcije igraca i odabira prvih 11 ali sve dok pobjedjujemo nema smisla kenjati.
Daleko od toga da je sad idealno ali se konacno neki rukopis i sta zelimo igrat vidi koliko god da su protivnici laksi. Iskren da budem najvise sam skeptik bio u strucni stab kada su u pitanju pripreme ovih utakmica jer mi je djelovalo da su se skroz pogubili ali su me demantovali i neizmjerno mi je drago zbog toga. Daleko je ovo od gotovog posla, ja sam rekao da je 2. Mjesto minimum i ukoliko isto ne bude ostvareno bice ravno katastrofi uz ovakav start i raspored koji imamo, prvo je svakako za dubok naklon i iznad svih ocekivanja.
sve stoji ali jedna bitna razlika - ti si doso i cestito, vidno sretan, dok doticnog nema. a poslije rumunije je bio tu uglavnom da kaze kako je bio penal, kako smo pogurani i da citira yebenog gusu te da pohvali svakog ko je reko sa smo pogurani kako bi se diskreditovala pobjeda :mrgreen:

ma jasta te nego navuk'o, branio si ga zivotom kobiva realan forumas, a smece smecarsko od pocetka zna svoj cilj - biti kontra barbareza pa taman to znacilo biti i kontra reprezentacije :mrgreen:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 25 mar 2025, 14:30

fanatik19 je napisao/la:
Madal je napisao/la:

Znaci ono gutas i cekas da se kiksa pa da se mozes vratit i kenjat po Selektoru, igracima i SŠ.
:bow: :bow:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 25 mar 2025, 14:32

25 mar 2025, 14:13
fanatik19 je napisao/la:

sve stoji ali jedna bitna razlika - ti si doso i cestito, vidno sretan,[/b] dok doticnog nema. a poslije rumunije je bio tu uglavnom da kaze kako je bio penal, kako smo pogurani i da citira yebenog gusu te da pohvali svakog ko je reko sa smo pogurani kako bi se diskreditovala pobjeda :mrgreen:

ma jasta te nego navuk'o, branio si ga zivotom kobiva realan forumas, a smece smecarsko od pocetka zna svoj cilj - biti kontra barbareza pa taman to znacilo biti i kontra reprezentacije :mrgreen:
Ja sam nakon 4 utakmice pisao da je Barbarez izgubio kompas a on nije bio na forumu uopste tada. Nema mene ko navlacit na bilo sta, krivo mi je samo sto sam pisao one debilizme tipa "pokeras" "kockar" i sl. a nisam uopste upratio da je on ijednom to napisao(mozda mi je promaklo).
Covjeka su na zub uzeli zbog toga sto je rekao da Dedic treba igrat rdmf s cim se ja licno ne slazem ali savrseno mi je jasno sto je htio dokazat s tim i ko god je procitao taj post do kraja mogao je shvatit u kojem smjeru gleda. Druga je stvar sto niko ovdje pa tako ni ja ne bi stavio Dedica na tu poziciju ali to nije nikakva novost da bekovi igraju defanzivnog veznog(konkretno je Jasic dosta puta igrao u formaciji 4-3-1-2 u wolfsbergeru tu poziciju) pa mi je samim tim skroz logicno da i Amar moze to s obzirom da je igrao sasvim ok i stopera u Salzburgu pa mi je ta konstatacija skroz na mjestu koliko god da se vecina ne slaze sa istom, shvatam na sta je aludirao. U nas u reprezentaciji nista drugo osim beka ne treba igrati jer kad se onako raspada na krilu sve mi je jasno kako bi izgledao kao vezni(sumnjam gore od Tahirovica) :mrgreen:
Ne branim ja nikoga nego ne mora se svak na forumu podyebavat ako ne dijelis misljenje sa njim, zaobidjes post i gotovo. Prosto je nemoguce da se ljudi slazu oko svega.

P.S.-zar nisi i ti rekao da je sramotan spisak? :mrgreen:
Od momenta kad su izasle grupe vjerujem u zakon velikih brojeva i da cemo biti ono sto su Rumuni nakon raspada u LN uradili u kvalama za Euro pa neka ostane tako :bih:
Nemoj zaboraviti kakva si poredjenja ovdje imao nedavno i kako si unaprijed pravio alibije kad sam ti govorio da ovdje nije nerealno i da zavrsimo prvi , ova grupa se ne smije propustit lahko :D
Nece bit neko razocaranje i u slucaju da ne odemo, navikli smo gubiti baraze svakako ali ulijeva nadu pred kvalifikacije za euro 2. Mjesto u ovoj grupi gdje ce tada 2. Donosit direktan plasman.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 25 mar 2025, 14:38

GG3 je napisao/la:
25 mar 2025, 14:30
fanatik19 je napisao/la:

Znaci ono gutas i cekas da se kiksa pa da se mozes vratit i kenjat po Selektoru, igracima i SŠ.
:bow: :bow:
A cekaj malo, evo reci cemo da je to sve tako kao sto si napisao(iako nije ni u ludilu). Sta cemo s tvojim pravljenjem alibija unaprijed i floskulama da nismo favoriti ni protiv Lihtenstajna ? Otkud sad da se dolazis ovdje nasladjivat meni koji sam govorio cijelo vrijeme da smo kvalitetom iznad Rumunije i da moramo minimum bod osvojit? Zar nisi najavljivao 3. Mjesto u ovoj grupi?
Mi ako zavrsimo 2. Ovdje apsolutno sam zadovoljan i podrzavam da se ispostuje plan od 4 godine jer 2. Mjesto ovdje daje jako dobru uvertiru pred kvale za euro2028, vrlo jednostavno.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 25 mar 2025, 15:06

fanatik19 je napisao/la:
25 mar 2025, 14:32
25 mar 2025, 14:13
fanatik19 je napisao/la:

sve stoji ali jedna bitna razlika - ti si doso i cestito, vidno sretan,[/b] dok doticnog nema. a poslije rumunije je bio tu uglavnom da kaze kako je bio penal, kako smo pogurani i da citira yebenog gusu te da pohvali svakog ko je reko sa smo pogurani kako bi se diskreditovala pobjeda :mrgreen:

Ja sam nakon 4 utakmice pisao da je Barbarez izgubio kompas a on nije bio na forumu uopste tada. Nema mene ko navlacit na bilo sta, krivo mi je samo sto sam pisao one debilizme tipa "pokeras" "kockar" i sl. a nisam uopste upratio da je on ijednom to napisao(mozda mi je promaklo).
Covjeka su na zub uzeli zbog toga sto je rekao da Dedic treba igrat rdmf s cim se ja licno ne slazem ali savrseno mi je jasno sto je htio dokazat s tim i ko god je procitao taj post do kraja mogao je shvatit u kojem smjeru gleda. Druga je stvar sto niko ovdje pa tako ni ja ne bi stavio Dedica na tu poziciju ali to nije nikakva novost da bekovi igraju defanzivnog veznog(konkretno je Jasic dosta puta igrao u formaciji 4-3-1-2 u wolfsbergeru tu poziciju) pa mi je samim tim skroz logicno da i Amar moze to s obzirom da je igrao sasvim ok i stopera u Salzburgu pa mi je ta konstatacija skroz na mjestu koliko god da se vecina ne slaze sa istom, shvatam na sta je aludirao. U nas u reprezentaciji nista drugo osim beka ne treba igrati jer kad se onako raspada na krilu sve mi je jasno kako bi izgledao kao vezni(sumnjam gore od Tahirovica) :mrgreen:
Ne branim ja nikoga nego ne mora se svak na forumu podyebavat ako ne dijelis misljenje sa njim, zaobidjes post i gotovo. Prosto je nemoguce da se ljudi slazu oko svega.

P.S.-zar nisi i ti rekao da je sramotan spisak? :mrgreen:
Od momenta kad su izasle grupe vjerujem u zakon velikih brojeva i da cemo biti ono sto su Rumuni nakon raspada u LN uradili u kvalama za Euro pa neka ostane tako :bih:
Nemoj zaboraviti kakva si poredjenja ovdje imao nedavno i kako si unaprijed pravio alibije kad sam ti govorio da ovdje nije nerealno i da zavrsimo prvi , ova grupa se ne smije propustit lahko :D
Nece bit neko razocaranje i u slucaju da ne odemo, navikli smo gubiti baraze svakako ali ulijeva nadu pred kvalifikacije za euro 2. Mjesto u ovoj grupi gdje ce tada 2. Donosit direktan plasman.
Ma sve pet, ne da mi se na dugo i na siroko. Paso je pravi navijac reprezentacije. :bih:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 13 gostiju.