Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Kako se pretenzije na Gazu uklapaju u to americko povlacenje? Ili prijetnje Kanadi, Grenlandu i Panami. O Iranu je suvisno pricati. Nije Amerikancima nista dosadilo nego ih vodi nedorasli idiot.
Ovo sta je covjek napricao i nalagao o Zelenskom (sta god ko mislio o njenu) je historijska sramota. Sto ce historija zabiljetiti. Rusi imaju vise diplomatskog bontona.
Ovo sta je covjek napricao i nalagao o Zelenskom (sta god ko mislio o njenu) je historijska sramota. Sto ce historija zabiljetiti. Rusi imaju vise diplomatskog bontona.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Trump ce za Zelenskog reci sutra Zelenski is a wonderful leader. a very great leader with a great sense of humor.
Samo da mu ovaj odobri da dodje roviti minerale ali da posalje firmu nekog koga je ucjenio izlaskom iz zatvora ili tako nesto pa da ima svoj udio.
Samo da mu ovaj odobri da dodje roviti minerale ali da posalje firmu nekog koga je ucjenio izlaskom iz zatvora ili tako nesto pa da ima svoj udio.
Pa nije nuzno.feniksptica je napisao/la: ↑20 feb 2025, 19:33INA uskoro uvodi samousluzno tocenje na benzinskoj...tako da ce doc do otpustanja radnika. Da ne bude poslije da je zbog minimalca.
U RH je ina ostavila isti broj radnika a na vecini su i povecali jer sada benzinska nudi druge usluge kao gotova jela,mašinska pranja ili sl
Nije stvar samo u tome. Covjeku se svakakve budalastine gledaju kroz prste bas na taj nacin, kao nije on takav vec nesto izvlaci. Bitna je retorika, a kada si predsjednik USA, onda je prebitna. Ne mozes biti toliko bezobrazan i toliko lagati. To sto on prica, ja ne znam da prica onaj sa ruske televzije sto nam svako malo iskace. Amerika vise ne zeli nazvati rat agresijom. Nesto sto je i Vucic potpisivao u onim deklaracijama. Zapravo, nesto sto nisu podrzali samo Bjelorusi, Korejci i Sirija. Par zemalja.
Neke male stvari sto mu ni vlasnici Rusi ne bi zamjerili, a opet tako bitne kad se postavis drugacije. Covjek je slabic, bezobrazan i nedorastao zadatku. Ovakvi u 80-tim i 90-tim ne bi mjesnu zajednicu vodili. U vrijeme masinerije lazi, mozes biti najmocniji na svijetu.
Neke male stvari sto mu ni vlasnici Rusi ne bi zamjerili, a opet tako bitne kad se postavis drugacije. Covjek je slabic, bezobrazan i nedorastao zadatku. Ovakvi u 80-tim i 90-tim ne bi mjesnu zajednicu vodili. U vrijeme masinerije lazi, mozes biti najmocniji na svijetu.
Ne mozes racunsti Izrael, oni ce vazda biti za Izrael bez obzira ko je na vlasti. Ovo ostalo caprkanje poput Ukrajine im je dojadilo. Preko 100 milijardi ih je kostalo, dobro vise od pola toga je u oruzju, equipment i ostalo ali jeste barem 30% cistih para, i ovih 70 miliona sto su glasali za Trumpa smatraju da je bolje da su tih 30% ulozili u Americi nego sto su poslali Ukrajini, posebno u doba kad nije blistala ekonomska situacija kako u svijetu tako i u Usa.Kajzer10 je napisao/la: ↑20 feb 2025, 20:38Kako se pretenzije na Gazu uklapaju u to americko povlacenje? Ili prijetnje Kanadi, Grenlandu i Panami. O Iranu je suvisno pricati. Nije Amerikancima nista dosadilo nego ih vodi nedorasli idiot.
Ne pricam ja o Izraelu. Pricam o zauzimanju Gaze.
- Marsal
- Kontakt:
Kod mene su to već uveli i niko nije dobio otkaz. I dalje ako želiš može ti radnik nasuti gorivo, ako ti je mrsko čekat red sam ga točiš.feniksptica je napisao/la: ↑20 feb 2025, 19:33INA uskoro uvodi samousluzno tocenje na benzinskoj...tako da ce doc do otpustanja radnika. Da ne bude poslije da je zbog minimalca.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Al su nama Amerikanci poslali ove svoje zatvorenike ,na faci mu vidiš sve pošteniji od boljeg. Jako će doprinijeti nasoj ekonomiji sa svojim znanjima.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Teoretski su sastavljeni dlanovi ali su neki jezikoslovci ukazivali da se ta riječ iskrivila s vremenom i da je staroslavneski korijen imao drugo značenje
Riječ grst se nekad koristila (kod nas se još može čuti na selu) za šaku nečega,kao mjeru.
Tipa baci dva grsta ječma u 10kg kukuruza ili sl.
Ja ne znam kako neko moze gledati i slusati ovog Muska i misliti da je taj lik normalan. Ovakav lik da nije roðen u bogatoj porodici bi primao invalidninu od drzave.
Gle ti ovo
Gle ti ovo

Gledam gdje je pregršt prilika u ponuđenim odgovorima jer samo od komentatora cujem tu rijecRosicky je napisao/la: ↑21 feb 2025, 03:11Teoretski su sastavljeni dlanovi ali su neki jezikoslovci ukazivali da se ta riječ iskrivila s vremenom i da je staroslavneski korijen imao drugo značenje
Riječ grst se nekad koristila (kod nas se još može čuti na selu) za šaku nečega,kao mjeru.
Tipa baci dva grsta ječma u 10kg kukuruza ili sl.

Kod komenatatora mozemo cuti i o “dvostrukim arsinima” jos jednoj vrsti mjerenjaSheyi je napisao/la: ↑21 feb 2025, 04:09Gledam gdje je pregršt prilika u ponuđenim odgovorima jer samo od komentatora cujem tu rijecRosicky je napisao/la: ↑21 feb 2025, 03:11Teoretski su sastavljeni dlanovi ali su neki jezikoslovci ukazivali da se ta riječ iskrivila s vremenom i da je staroslavneski korijen imao drugo značenje
Tipa baci dva grsta ječma u 10kg kukuruza ili sl.![]()

Veće od pregršt je lakat a lakat je isto što i aršin koji je iz turskog jezika.Mjera od vrha srednjaka do ramena

Dan danas se kada nešto radimo u poljoprivredi ili slično priča u ovim mjerama pa mi je ostalo.Mislim da za 10g ce se koristiti samo u komentiranju utakmica
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Tri dana je.benog grijanja nema, ali se uredno izglasalo povećanje cijene istog. Treći najveći grad u državi 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- VensanKasel
- Kontakt:
Džuma u B-Fazi , može li se autom u džamiju ući ikako ?
Nema veze što ima 5 parkinga , valja hodati 100-200 metara ...

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- feniksptica
- Kontakt:
Eo čekam kad ce napasti zbog ovog
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Sve lafo vjernici, a krse zakoneVensanKasel je napisao/la: ↑21 feb 2025, 12:49Džuma u B-Fazi , može li se autom u džamiju ući ikako ?
![]()

Isto tako pretprosli petak u Tuzli, dzuma, citava traka parkirana auta. Dodje policija i hop svima kazne napisase

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
Problem je što kod nas policija neće da piše kazne , kažu to tako mora jer je džuma ...DamirT je napisao/la: ↑21 feb 2025, 13:10Sve lafo vjernici, a krse zakoneVensanKasel je napisao/la: ↑21 feb 2025, 12:49Džuma u B-Fazi , može li se autom u džamiju ući ikako ?
![]()
![]()
Isto tako pretprosli petak u Tuzli, dzuma, citava traka parkirana auta. Dodje policija i hop svima kazne napisase![]()
Da nema parkinga pa haj , nego baš ima ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...