Vjeruješ da je meni taj Ali Paša bila tek druga lektira (Prva je bila ruža u 8.razredu), a nebi je ni čitao da mi nije profesorica zaprijetila da ću pasti ako je nepročitam i na kraju dobijem 3 iz odgovorarob do bagro je napisao/la:meni dvije najdraze knjige su Legenda o Ali pasi i Robinzon Kruso...koje sam i jedine procitao
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
-
maXimal BVB
- Kontakt:
Halit Ertugrul - U potrazi za sobom, znači vjerujte mi, knjiga kojusam čim sam kupio i otvorio, dok je nisam pročitao nisam je ni popustio... Pročitao sam je za jedno poslijepodne i jedan dio noći, odlična knjiga. Sam naslov govori, čovjek u potrazi za sobom. Radnja se odvija u Turskoj, a sve počinje u vožnji autobusom...Knjiga je napisana (barem ovaj primjerak sto ja imam) što sažetije i što jednostavnije, da bi je lakše prihvatili čitaoci... Preporučujem obavezno je pročitajte, ja sam je platio 5 km, ako neko želi, posudit ću mu je.
Upravo sam završio "Velika očekivanja" od Čarls Dikensa...Dobra je...Zanimljiva,a malo i poduža...
Sada ću uzeti "U registraturi"...Je li iko to čitao???Je li dobra???A razmisliti ću da usput uzmem i tu "Legenda o Ali-paši"!!!
Sada ću uzeti "U registraturi"...Je li iko to čitao???Je li dobra???A razmisliti ću da usput uzmem i tu "Legenda o Ali-paši"!!!
Druze uzmi "Legendu o Ali-pasi" neces se pokajat.bayer 04 je napisao/la:Upravo sam završio "Velika očekivanja" od Čarls Dikensa...Dobra je...Zanimljiva,a malo i poduža...
Prema komentarima rekao bih da je odlična,a još je i naša,a volim učiti o našoj tradiciji...Uzeti ću akoBogda!_mirza_ je napisao/la:Druze uzmi "Legendu o Ali-pasi" neces se pokajat.bayer 04 je napisao/la:Upravo sam završio "Velika očekivanja" od Čarls Dikensa...Dobra je...Zanimljiva,a malo i poduža...
Meni je ta knjiga popravila mišljnje o istima (knjigama).bayer 04 je napisao/la:Prema komentarima rekao bih da je odlična,a još je i naša,a volim učiti o našoj tradiciji...Uzeti ću akoBogda!_mirza_ je napisao/la:Druze uzmi "Legendu o Ali-pasi" neces se pokajat.bayer 04 je napisao/la:Upravo sam završio "Velika očekivanja" od Čarls Dikensa...Dobra je...Zanimljiva,a malo i poduža...
od kovacica u registraturi....ti to sigurno citas zato sto moras jer je to obavezna literatura cini mi se treceg razreda srednje skole....bayer 04 je napisao/la:Upravo sam završio "Velika očekivanja" od Čarls Dikensa...Dobra je...Zanimljiva,a malo i poduža...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
hehe...U pravu si...Eto hoću da pročitam sve što su u planu 3. razreda i onda kad mi ostane vremena da čitam neobavezne!neno#4 je napisao/la:od kovacica u registraturi....ti to sigurno citas zato sto moras jer je to obavezna literatura cini mi se treceg razreda srednje skole....bayer 04 je napisao/la:Upravo sam završio "Velika očekivanja" od Čarls Dikensa...Dobra je...Zanimljiva,a malo i poduža...
Sada ću uzeti "U registraturi"...Je li iko to čitao???Je li dobra???A razmisliti ću da usput uzmem i tu "Legenda o Ali-paši"!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Super mi je za sada ova "Legenda o Ali-paši"!!!Hvala na preporukama... 
Zovem se Crveno ili Zovem se Crvena- Orhan Pamuk..
ko' nije procitao.. obavezno neka procita.. odlicna knjiga..
ko' nije procitao.. obavezno neka procita.. odlicna knjiga..
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'
Jesu zafrkane lektire u IV. Mislim Stranca i Stepskog Vuka sam sa radošću pročito, al ona "Sto godina samoće", pa jbt ne znam jeli bio napušen onaj pisac ili pijan , nešto jest !!! Pročitam 10-15 strana odmah me zaboli glava od fantazija..
Gabriel Garsija Markez...pa od njega Pukovniku nema ko da pise i ostala djela...Zagor je napisao/la:Jesu zafrkane lektire u IV. Mislim Stranca i Stepskog Vuka sam sa radošću pročito, al ona "Sto godina samoće", pa jbt ne znam jeli bio napušen onaj pisac ili pijan , nešto jest !!! Pročitam 10-15 strana odmah me zaboli glava od fantazija..
P.S. bilo je to nekad dobro vrijeme
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Svak se sa svakim onde , mislim sad da nepričamneno#4 je napisao/la:Gabriel Garsija Markez...pa od njega Pukovniku nema ko da pise i ostala djela...Zagor je napisao/la:Jesu zafrkane lektire u IV. Mislim Stranca i Stepskog Vuka sam sa radošću pročito, al ona "Sto godina samoće", pa jbt ne znam jeli bio napušen onaj pisac ili pijan , nešto jest !!! Pročitam 10-15 strana odmah me zaboli glava od fantazija..![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. bilo je to nekad dobro vrijeme![]()
![]()
![]()
Preporučujem
Orhan Pamuk sve su mu knjige super.
Orhan Pamuk sve su mu knjige super.
To je meni bila dobra knjiga...Zagor je napisao/la:Svak se sa svakim onde , mislim sad da nepričamneno#4 je napisao/la:Gabriel Garsija Markez...pa od njega Pukovniku nema ko da pise i ostala djela...Zagor je napisao/la:Jesu zafrkane lektire u IV. Mislim Stranca i Stepskog Vuka sam sa radošću pročito, al ona "Sto godina samoće", pa jbt ne znam jeli bio napušen onaj pisac ili pijan , nešto jest !!! Pročitam 10-15 strana odmah me zaboli glava od fantazija..![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. bilo je to nekad dobro vrijeme![]()
![]()
![]()
. Cijelo selo/grad (šta je već) Makondo imena stanovnika u ,bubam, 70% slučajeva počinju sa ili Hose Arkadio, il Aureliano... Ima desetine likova, čovjek se zbuni. Da nisma pročito sa neta nebi ja pola stvari skonto. Ovaj jedan lik , čini mi se Aureliano, ima 17-ero djece sa različitim ženama.
Pa onda nesanica, zaboravnost (bolesti) Po svakom predmetu u kući ili objektu vani su zalijepili šta je šta da nebi zaboravili. Pa kiša traje 4 godine bez prestanka.... A ona Ursula doživi 120 godina
...
Pročitao sam nedavno onu što ste mi preporučili(Legenda o Ali-paši) i odlična je...
Ima dosta knjiga koje čovjek čita da bi pročitao,ali tu je bilo ljepše čitati,nego pročitati,ako razumijete...
Sada ću početi ANĐELI I DEMONI...Et ako je neko čitao neka ponešto napiše...
- reds_forever
- Kontakt:
prejaka knjiga..ono..jest na fazon da vincijevog koda,ali je dramaticnije...odlicna knjigabayer 04 je napisao/la: Sada ću početi ANĐELI I DEMONI...Et ako je neko čitao neka ponešto napiše...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
- the scouser
- Kontakt:
Meni su Anđeli i Demoni puno bolji triler od Da Vincijevog koda.reds_forever je napisao/la:prejaka knjiga..ono..jest na fazon da vincijevog koda,ali je dramaticnije...odlicna knjigabayer 04 je napisao/la: Sada ću početi ANĐELI I DEMONI...Et ako je neko čitao neka ponešto napiše...
Nego je li iko citao ovu novu knjigu Izgubljeni simboli?
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
Jel neko slučajno čitao onu knjigu "Rat Naizvrat". Ja je ponekada ,kad nema drugih obaveza čitam. Ovaj pisac (pravoslavac) ne znam mu ime pisao o ovom zadnjem ratu, zanimljivo...
.
E to se i meni desilo. Ja bih volio da je nikad nisam prestao čitati. Taman se onaj vrati iz Stambola (čini mi se) kad završi knjiga, e jbgbayer 04 je napisao/la:Ima dosta knjiga koje čovjek čita da bi pročitao,ali tu je bilo ljepše čitati,nego pročitati,ako razumijete...
ima li neko nesto knjizi "Dani" od Tahe Huseina...trebalo bi mi veceras 
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC
VFC & MUFC
haha.. nije valjda da ti je sutra lektira.. a nisi nista spremio ?ammarc je napisao/la:ima li neko nesto knjizi "Dani" od Tahe Huseina...trebalo bi mi veceras
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.