Da, zato se i zove Krupa na Vrbasu.Probisvjet je napisao/la:Jel Una blizu stadiona?

Da, zato se i zove Krupa na Vrbasu.Probisvjet je napisao/la:Jel Una blizu stadiona?
Pretpostavljao sam, hvala vam.PitarBordo je napisao/la:Da, zato se i zove Krupa na Vrbasu.Probisvjet je napisao/la:Jel Una blizu stadiona?
Odlicno objasnjenoAdiFKS je napisao/la:Nije direktna tema, ali Doboj kod Kaknja je fakticki Kakanj. Bio sam na stadionu, znaci naselje je na ulazu u grad Kakanj.
Isto da neko naspise FK Sarajevo Opstina Centat, ili FK Zeljeznicar Opstina Novo Sarajevo.
FK Mladost Kakanj, a svi znamo da je iz dijela grada koji se zove Doboj.
AferimAdiFKS je napisao/la:Nije direktna tema, ali Doboj kod Kaknja je fakticki Kakanj. Bio sam na stadionu, znaci naselje je na ulazu u grad Kakanj.
Isto da neko naspise FK Sarajevo Opstina Centat, ili FK Zeljeznicar Opstina Novo Sarajevo.
FK Mladost Kakanj, a svi znamo da je iz dijela grada koji se zove Doboj.
Razlog sto Mladost nosi ime dijela grada iz koga dolazi je sama situacija u gradu. Doboj je stari dio grada, koji je postojao i prije Turaka i ime je dobio po boju koji se desio kas su turci osvajali Bosnu (Dolina+boj). Gradska jezgra Kaknja je nastala od 1900. otvaranjem rudnika pa se jos otada desava rivalitet. Do tada, dio grada koji je danas gradska jezgra se zvao Zgošća, po rijeci koja prolazi kroz grad, imao je tek par kuća a sve bitno se dešavalo u Doboju koji je bio centar svega. Otvaranjem rudnika dolaze ljudi sa svih strana svijeta, a starosjedioci su postavili svoja pravila i tradiciju. Osniva se klub Rudar, rezimski i sitemski uvijek podrzavan i finansiran. Tek 1959 i Dobojani osnivaju klub koji grad nikad ne prihvata upravo zbog tih odnosa, sto se desava i dan danas. Dobojane ni danas ne zovu Kakanjcima, nas smatraju drugacijim a i mi njih, tako da je ime Doboj ostalo u imenu kluba, mada i ja mislim da treba da se zove Mladost Kakanj, u inatAdiFKS je napisao/la:Jeste, samo sto je sada FC Chelsi LONDON. Mozes ti imati ime po dijelu grada, ili bilo cega drugo. Ali se ne stavlja uz ime kvart ili naselje. Ide ime kluba, i grada iz kojeg dolazi ekipa. Ili nema najcesce ni imena grada uopste.
Tako je.PanajotPano je napisao/la:Pa s obzirom na napisano, ja bih ostavio Doboj u inat svima. Nasa mahala nasa pravila
Ali i tih 1500 je kada se saberu sela oko sela.nellic07 je napisao/la:Krupa na Vrbasu je selo,mjesna zajednica u Gradu Banja Luka,daleko od urbanog dijela grada Banja Luke,dio je administrativnog Grada a ne naselja.Selo ima nešto više od 1 500 stanovnika.
Doboj je selo,mjesna zajednica u općini Kakanj,ali je prigradsko naseljo,tik uz grad.
Pa ako je tako onda stavi lokacija Doboj a ne Doboj/Kakanj. Nemoj biti lažni lokal patriota.FKMLADOSTDK je napisao/la:Tako je.PanajotPano je napisao/la:Pa s obzirom na napisano, ja bih ostavio Doboj u inat svima. Nasa mahala nasa pravila
Tematika je brisanje naziva Doboj iz zvaničnog imena kluba, što nikako ne podržavam, jer Doboj je bio kada mnogih gradova u BiH nije bilo. Trenutno, kada bi bio naziv samo Mladost Doboj, velika večina bi kontala da je klub iz RS-a. Kada bi bio samo naziv Mladost Kakanj, bila bi nepravda prema mjestu iz kojeg dolazi. Možda se nekad i izbrišu odrednice Doboj i Kakanj (mada nema potrebe za tim), ali prvo moramo upoznati BiH i region o klubu. Zvanični naziv MDK je sasvim u redu i za sada jedini ispravan, pa je zbog toga i moja lokacija DK. Osim toga, svaki treči klub u BiH i regionu se zove Mladost, zato je neophodna odrednica lokacije.PitarBordo je napisao/la:Pa ako je tako onda stavi lokacija Doboj a ne Doboj/Kakanj. Nemoj biti lažni lokal patriota.FKMLADOSTDK je napisao/la:Tako je.PanajotPano je napisao/la:Pa s obzirom na napisano, ja bih ostavio Doboj u inat svima. Nasa mahala nasa pravila
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.