Forumaši biraju tim kola i tim prvenstva

jasta
Kontakt:

Re: Forumaši biraju tim kola i tim prvenstva

Post Postao/la jasta » 25 jul 2016, 01:08

Ne mozes nikad postici 100 % objektivnost, nit cemo svi gledati sve tekme. Neko ce pogledati 1 a neko 6, a neko samo sazezak ili ce procitati izvjestaj. Bitno je samo da na neki nacin admistracija usmjeri glasanja na pravi put. A to se moze napraviti sa prijedlozima igraca po pozicijama. Što manje prijedloga to je manja mogucnost zloupotrebe. Ako ti npr za golmana kola ponudis: golmana Viteza, Metalegea i Slobode, manja je mogucnost nekih nepravilnosti....

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 25 jul 2016, 01:12

admirr je napisao/la:Prvi problem ovdje je da ce malo ko pogledati sve utakmice da bi mogao predloziti igrace iz drugih ekipa.
Drugi problem je objektivnost, znamo svi kako ce to izgledati.
Moj prijedlog je da oni koji zele ucestvovati u ovom glasanju mogu predloziti samo po 3 igraca i to iz ekipe koja je bila njihov protivnik u tom kolu, jer kako npr ja da predlozim nekog iz Slobode a vidio sam samo 2 od 90 minuta njihove utakmice. Onda lijepo vi (administracija/novinari) sjednete i odlucite kojih 11 od svih predlozenih su bili najbolji. Tako bi mozda bilo najpostenije.
A kako ja da predlozim nekoga iz Olimpica recimo.
Zabili smo im 3 gola imali jos najmanje 4 stoposto sanse,imali posjed 65-70 %,....
I sto je imao Olimpic na kontru vecinom su pokusali,...Ordagic im je u drugom pravio djecu po desnoj strani,a u prvom Veselinovic izdominirao. ..
Bandovic jedino skinuo je par zicera ali kako predloziti golmana koji primi 3 komada....
Kobiljar par puta pokusao solo jednom prosao kako treba.Nisu izradjene akcije imali,sve pokusaj kontre i neka nasa greska. ...
Koga predloziti....Ne ide to druze.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

admirr
Kontakt:

Post Postao/la admirr » 25 jul 2016, 01:24

Agamemnon je napisao/la:
admirr je napisao/la:Prvi problem ovdje je da ce malo ko pogledati sve utakmice da bi mogao predloziti igrace iz drugih ekipa.
Drugi problem je objektivnost, znamo svi kako ce to izgledati.
Moj prijedlog je da oni koji zele ucestvovati u ovom glasanju mogu predloziti samo po 3 igraca i to iz ekipe koja je bila njihov protivnik u tom kolu, jer kako npr ja da predlozim nekog iz Slobode a vidio sam samo 2 od 90 minuta njihove utakmice. Onda lijepo vi (administracija/novinari) sjednete i odlucite kojih 11 od svih predlozenih su bili najbolji. Tako bi mozda bilo najpostenije.
A kako ja da predlozim nekoga iz Olimpica recimo.
Zabili smo im 3 gola imali jos najmanje 4 stoposto sanse,imali posjed 65-70 %,....
I sto je imao Olimpic na kontru vecinom su pokusali,...Ordagic im je u drugom pravio djecu po desnoj strani,a u prvom Veselinovic izdominirao. ..
Bandovic jedino skinuo je par zicera ali kako predloziti golmana koji primi 3 komada....
Kobiljar par puta pokusao solo jednom prosao kako treba.Nisu izradjene akcije imali,sve pokusaj kontre i neka nasa greska. ...
Koga predloziti....Ne ide to druze.
Pa eto napises bas to sto si sad napisao i onda mozda dodas ko su po tvom misljenju bili najbolji igraci Slobode u toj utakmici (i zasto), a na kraju bi se ionako birali najbolji od svih predlozenih, ne mora tu biti niko iz npr Olimpica. Ovo je bio samo prijedlog zbog toga sto niko od nas nece pogledati sve utakmice i zbog toga sto cemo svi navlaciti za svoje. Ali evo Aco je vec odgovorio na ovo, tako od toga nece biti nista.
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 jul 2016, 01:29

Krpić iz Slobode je u timu kola 100% to je sigurno.

Dalje fino je odigrao Veselinović asistencija i par prijetnji baš dobrih. Ordagić je fino odigrao i on može ko prijedlog.

Štopere ne možeš staviti u tim kola jer je Olimpic stvorio 5 šansi.

Sa derbija niko ne zaslužuje tim kola. Hodžić da je igrao od početka možda. Dobar je bio i Radinović, odskakao.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 25 jul 2016, 01:38

jurisicduska je napisao/la:Krpić iz Slobode je u timu kola 100% to je sigurno.

Dalje fino je odigrao Veselinović asistencija i par prijetnji baš dobrih. Ordagić je fino odigrao i on može ko prijedlog.

Štopere ne možeš staviti u tim kola jer je Olimpic stvorio 5 šansi.

Sa derbija niko ne zaslužuje tim kola. Hodžić da je igrao od početka možda. Dobar je bio i Radinović, odskakao.
Iz Slobode jedino siguran Krpic,i Ordagic je zasluzio par extra slaloma je napravio,odlicnih driblinga,izborio penal....
Da je bila gostujuca utakmica Bobic bi se nasao u izboru sjajne intervencije ali opet s obzirom na okolnosti prije njega bi stavio golmana iz Jajca,sjajne odbrane u trenutcima kada se lomila utakmica...
I jedan prijedlog Aci da biramo i tragicara kola,bude i tu materijala evo recimo ovo kolo Husic iz Zelje. :mrgreen:
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 jul 2016, 01:39

Trener kola bez sumnje trener Metaleghea, jer je baš viđeno kalup akcija, proboj po krilu povratna na 16 dva tri puta, onda usitne na sredini, koliko sam ja vidio, kontrola utakmice potpuna. Svakako trebaju biti tim kola ekipno. Treba im se posvetiti prostora u medijima ovih dana jer zaslužuju, i oni i Krupa će mnoge iznenaditi.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jul 2016, 01:39

Taj će biti tragičar sezone.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

larssonche1337
Kontakt:

Post Postao/la larssonche1337 » 25 jul 2016, 01:39

Tragičar(i) kola: Navijači sarajeva, Almir hurtić

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 25 jul 2016, 01:43

Slazem se sa prethodnim komentarom donekle.

12 timova a 12 pozicija (racunajuci trenera)

Ako otpises Celik, Olimpik, Siroki, Krupu, Mladost i Radnik ostaje ti 6 timova za 12 pozicija.
Ako je derbi bio los kao sto kazu a ipak bio je i remi onda Sa i Zeljo mogu imati 1 igraca u timu kola a dva tima mogu imati po 3 ( realno to su metalci i zrinjski jer ipak su dobili derbi). Napad i vezu vjerovatno bi drzali igraci Metallegea, Slobode, Zrinjskog a defanzivu Vitez, 1 igrač Želje (cijeli mec igrac manje) itd....Na taj nacin bi se priblizno realno dobila slika prvih 11 tj 12 :)

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 25 jul 2016, 02:11

Još jedan prijedlog ali samo za administraciju: da se izabere i tim kola za mlade igrace. Na pocetku sezone odredi se godište...Mislim da je to puno lakse odradit, manja konkurekcija a bilo bi zanimljivo. Naravno igrac iz tima kola mladih moze biti i u timu kola lige.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jul 2016, 04:05

Citav tim kola mladih je apsurdno. Tragicar kola je bespotrebno jer dovodi do suvise velikih tenzija, do bespotrebnog prepucavanje kada se bilo ko izabere i vise je antiproduktivno za portal nego sto je korisno :)

Moj prijedlog jeste da se radi i izbor igraca mjeseca, trenera mjeseca i mladog igraca mjeseca (samo od strane portala), nema potrebe za tim mjeseca. Za to bi SS.ba trebao da nadju/plate umjetnika da dizajnira te tri nagrade i da ih onda dijele na pocetku narednog mjeseca tim osobama, tipa tokom prvog kolo narednog mjeseca ili putem sastanka sa osobama ako je reprezentativna pauza upravo na pocetku mjeseca jer se gubi efekat ako se ceka sredina mjeseca da se nagrada dodijeli. Ako portal zeli mogu naci i dodatnog sponzora za tu nagradu ali onda bi taj sponzor dobio veci publicitet za nagradu od portala sto nije bas pozitivno. Nagrade bi trebale imati urezano/napisano ime i prezime osobe i u zagradi za koji klub su nastupali. Nije za ove nagrade potrebno izdvajati novcana sredstva uz nagradu, ovo treba da bude vise nesto ceremonijalno te vremenom da postane tradicija lige. To bi dalo dodatni boost portalu i za mene zvuci kao super stvar. Mjeseci za nagrade bi bili august (zajedno sa utakmicama iz jula), septembar, oktobar, novembar (zajedno sa utakmicama iz decembra), mart (zajedno sa utakmicama iz februara), april i maj, pa makar samo dva kola bila odigrana u mjesecu (kup se ne treba brojati za ove stvari jer tu igraju i nizeligasi). Ako se jedno kolo igra 31. jednog mjeseca i 1. drugog mjeseca, treba se gledati datum prve utakmice tog kola.

Tim/trener kola jeste super i jedan sportski portal treba da to radi u vidu objave clanka nakog svakog kola uz tim/trenera kola po misljenju navijaca/simpatizera sa foruma kao sto ste predlozili. Moj prijedlog je da forumasi biraju od 33 igraca jer od 22 mi je suvise malo te ce onda cak 50% predlozenih igraca biti izabrano te od tri trenera. Nagrade za mjesec pokazuje konstantnost igraca i trenera i to je ono sto bi zaista vrijedilo te zbog toga predlazem da se tu ulozi nesto vise sredstava (prvenstveno ljudskih) i vremena.

Naravno, na kraju sezone napraviti jos i tim sezone, izabrati najboljeg igraca sezone, najboljeg mladog igraca te najboljeg trenera sezone te i njima dodijeliti nagrade. Svim igracima koji su izabrani u tim sezone samo po certifikat, za ove tri osobe prave nagrade kao i za mjesecne nagrade sa obavezno urezanim imenom te u zagradi za koji klub su nastupali (ako su za dva kluba iz PL nastupali tokom sezone, napisati oba kluba). Nema veze sto vec savez pravi manifestaciju radi toga, SS.ba takodjer ima svoj veliki kredibilitet :)

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 25 jul 2016, 11:46

Evo još jedan prijedlog koji je možda i najjednostavniji dosad. Pošto većina nas odgleda samo dio tekmi ili samo pregled ili izvještaj, nije lako izdvojiti baš 11 igrača. Svaki forumaš bi mogao predloziti recimo ovako:

1 golmana
1 defanzivca
1 veznjaka
1 napadaca
1 trenera

+ dodatno jednog igraca na pozicijama defanzive,veze ili napada u zavisnosti gdje smatra da je to potrebno. To je ukupno 6 igraca umjesto 12 koliko bi inace morao. Kada svi glasaju onda administracija sabira te glasove i odabire idealnih 11 + trener. Najmanji broj defanzivaca u timu kola je 3 a najveci 5, veznjaka isto tako a napadaca najmanji 1 a najveci 3. Tako da automatski dobijamo i formaciju kola.

Npr:
napadaci: bolic 54 glasa, zijo 34, mc donalds 23, stipe sarlija 21
defanzivci: bedem 34, beton 22, tulumba 19..... tulumba upada kao treci def a ne sarlija iako ovaj ima vise glasova

mislim da je ovo priblizno idealno i jednostavno rijesenje

PS: naravno da se ogranici broj igraca iz jednog tima u prijedlozima na 3 što ne znaci da ih ne moze biti vise u idealnom timu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 jul 2016, 12:01

Fejzic-nakon pregleda sam primjetio da je imao vise posla od Bobica tako da cu tu promijeniti misljenje iako je primio gol vise je iskusavan.
Defanzivci isti :Coric-Jevtic-Jakovljevic-Dujakovic
Ostali isto sve: Ramovic-Ordagic-Radinovic-Djeric, a u napadu Krpic i Lendric.

2 igraca Metalleghea
2 igraca Viteza
2 igrac Slobode
2 igraca Zelje
Po jedan iz Mladosti, Sirokog i Zrinjskog. U biti iz ekipa koje su zadovoljne manje vise rezultatom u ovom kolu, pobjedili su ili remizirali. I jer su Zeljo i Siroki dobar dio utakmice igrali sa igracem manje pa su bili u hendikepu.

Trener kola, trener Metalleghe, igraci kola Dujakovic ili Krpic jer su rijesili utakmice.

GradKamena1
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena1 » 25 jul 2016, 12:04

Fejzic

Coric Jakovljevic Stakic Sadikovic

Veselinovic Tomic Ordagic Đeric

Ahmetovic Krpic

Igrac Kola: Sulejman Krpic
Trener : Nermin Basic

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 25 jul 2016, 12:05

Ajde da probam

Fejzić (Mtl)

Dujaković (Mtl)
Jakovljević (Zri)
Boccacini (Zelj)
Sadikovic (Vit)

Veselinovic (Slo)
Radinovic (Zelj)
Bilbija (Zri)
Đerić (Vit)

Krpić (Slo)
Ahmetović (Sar)

Trener: Bašić (Mtl)
Igrač kola: Dujakovic (Mtl)

3 metalca 2 zrinjevca 2 željina 2 tuzlaka 2 viteza 1 sarajevo

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 25 jul 2016, 12:14

Fejzić

Dujaković- Jakovljević, Bocaccini- Sadiković

Ramović, Ordagić, Radinović, Vesslinović

Lendrić, Krpić

Trener kola: Bašić
Igrač kola: Krpić
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 25 jul 2016, 12:36

Fejzić

Dujaković - Jakovljević - Boccacini - Ćorić

Veselinović - Ordagić - Radinović - Đerić

Krpić - Ahmetović

Igrač kola: Veselinović
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Babatunde
Kontakt:

Post Postao/la Babatunde » 25 jul 2016, 12:43

1. Fejzic
2. Dujakovic
3. Jakovljević
4. Boccacini
5. Ćorić
6. Ramovic
7. Ordagic
8. Radinović
9. Bilbija
10. Krpic
11. Lendric
Igrač kola: Krpic
Samo igraj ti i ne predaj se, pjesmom cu te bodriti...
FORZA VELEŽ!

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 25 jul 2016, 12:50

Fejzic

Dujakovic Boccacini Jakovljevic Coric

Ordagic Radinovic Ramovic Veselinovic

Krpic Lendric
Trener kola:Basic
Igrac kola:Krpic
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 25 jul 2016, 13:16

GOLMAN
Nevres Fejzić
ODBRANA
Dujaković
Jakovljević
Skakić
Jevtić
SREDINA
Ramović
Veselinović
Ordagić
Tomić
NAPAD
Ahmetović
Krpić

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bistrik, jurisicduska, mosarajvosa83, Najprvi i 17 gostiju.