Forumaši biraju tim kola i tim prvenstva

4672980102091213
Kontakt:

Re: Forumaši biraju tim kola i tim prvenstva

Post Postao/la 4672980102091213 » 22 jul 2016, 14:34

aleksandar_veliki je napisao/la:Konacno da i ja jednu temu otvorim. Posto smo konacno stigli do nivoa da cemo na svakom terenu imati svog covjeka odlucili smo na osnovu izvjestaja nasih novinara svako kolo praviti SportSport idealni tim. Osim toga misljenja sam da biste i vi na forumu, odnosno navijači ili samo ljubitelji fudbala trebali izabrati tim kola koji ce biti objavljen na portalu. Mnogo sam razmisljao o nacinu na koji cemo birati i moj prijedlog je da se iz redakcije izaberu po tri igraca na svaku poziciju i da onda svaki forumas napravi svoj tim kola i ostavi ga u postu. U srijedu bismo sabrali glasove i objavili Idealni tim kola forumaša SportSport.ba. Ukoliko neko ima prijedlog bolji od ovog spreman sam saslusati pa da se dogovorimo kako bi bilo idealno.
Odlicno :clap:
Za zivot cijeli !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 jul 2016, 14:44

biti ce subjektivnosti, ali eto
ali bar nema navijaca onog kluba, bilo bi jos gore :lol:

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 22 jul 2016, 14:56

ovo ce biti malo teze izvesti. zato sto forumasi nece moci gledati sve utakmice. zato je najbolje da svaki forumas za svoj klub izdvoji najbolju dvojicu, ali u to bi trebali biti ukljuceni svi navijaci klubova koji se takmice.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 22 jul 2016, 15:07

Ma ukoliko prepustis nama cirkus ce da bude,spama i banova .
Najbolje bi bilo da redakcija nam da izbor za glasanje od ponedeljka do srijede ujutro i to je to.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 22 jul 2016, 15:11

Agamemnon je napisao/la:Ma ukoliko prepustis nama cirkus ce da bude,spama i banova .
Najbolje bi bilo da redakcija nam da izbor za glasanje od ponedeljka do srijede ujutro i to je to.
mozda je to najbolje. redakcija izabere 22 igraca a mi od tih izaberemo nas idealan sastav.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 22 jul 2016, 15:12

najbolje da se napravi tema posebno za svako kolo tamo oko utorka-srijede sa imenima gore na vrhu da se samo izklika najbolji tim i cao....nit znas ko je za koga glaso i sa tim izbjegavas bespotrebne rasprave a dole nek raja pise i palamudi

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 jul 2016, 15:19

manipulisanje izborom igraca se ne moze izbjeci, ne postoji niti jedan modalitet za to

samo kada bi redakcija birala tim kola, bilo bi regularno, a sve dok navijaci odlucuju, bilo glasanjem, bilo sastavljanjem po svom licnom izboru, manipulacija ce biti i pomirite se s time, sto rece aco, hajde da to svedemo na minimum, odnosno d ase nadamo da ce to biti moguce

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 22 jul 2016, 15:33

HausMan je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:Ma ukoliko prepustis nama cirkus ce da bude,spama i banova .
mozda je to najbolje. redakcija izabere 22 igraca a mi od tih izaberemo nas idealan sastav.
Eh to.
Oni izaberu po dvojicu onda mi glasamo i to je to.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 22 jul 2016, 15:33

I ja sam za to da se izvrsi glasanje tipa ankete, jer kao sto neki prije mene rekose, sve drugo bi dovelo do bespotrebne rasprave. Cisto se napravi, naravno ako je moguce, tema sa anketom za svako kolo, bez mogucnosti komentarisanja, pa neka ljudi glasaju. Inace, mislim da je prijedlog super, nek se malo i nas glas cuje :mrgreen:

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jul 2016, 15:40

ne može se kroz forum napraviti anketa u kojoj biste birali između po tri odgovora na 11 pitanja.

očekuje se da će glasanje forumaša biti subjektivno, sve drugo bi bilo sasvim nerealno očekivati.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 22 jul 2016, 17:36

aleksandar_veliki je napisao/la:ideje, prijedlozi koji bez vas u krajnjem slucaju nece biti ostvarivi.
Ma nece qurac, vi iz redakcije sami birajte, a ovi imaju temu prepucavanja. :cool:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 22 jul 2016, 17:49

Lajk za ideju, mozemo pokusati. Ali ograniciti komentare kao u ss.ba ligi, dakle mozes samo u lomentar napisati najbitnije (tim, igrac, gol kola...) a svako dodatno slovo ili smajli ce rezultirati banom.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

merak
Kontakt:

Re: RE: Forumaši biraju tim kola i tim prvenstva

Post Postao/la merak » 22 jul 2016, 18:01

aleksandar_veliki je napisao/la:Konacno da i ja jednu temu otvorim. Posto smo konacno stigli do nivoa da cemo na svakom terenu imati svog covjeka odlucili smo na osnovu izvjestaja nasih novinara svako kolo praviti SportSport idealni tim. Osim toga misljenja sam da biste i vi na forumu, odnosno navijači ili samo ljubitelji fudbala trebali izabrati tim kola koji ce biti objavljen na portalu. Mnogo sam razmisljao o nacinu na koji cemo birati i moj prijedlog je da se iz redakcije izaberu po tri igraca na svaku poziciju i da onda svaki forumas napravi svoj tim kola i ostavi ga u postu. U srijedu bismo sabrali glasove i objavili Idealni tim kola forumaša SportSport.ba. Ukoliko neko ima prijedlog bolji od ovog spreman sam saslusati pa da se dogovorimo kako bi bilo idealno.
Ideja je dobra ali zahtjevna za ostvariti. Kao prvo vec receno mnogi ce glasati za igrace iz svojih klubova znaci subjektivno kao sto to i cine na temi za prognoziranje rezultata. Da bi se tako nesto priblizno izbjeglo potrebni su detaljniji izvjestaji sa terena, potpunija statistika igraca nakon utakmica i slicno.
Nadam se da ce tema zaziviti i da ce se na kraju sezone izabrati najbolji igrac na osnovu zasluga a ne iz kojeg kluba dolazi kao i da se nece tema pretvoriti na kojoj ce visiti kompleksasi.
Kao test moze posluziti pitanje ko je bio najbolji igrac prosle sezone ?
samo Sloboda

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 22 jul 2016, 18:05

Odlična ideja. Recimo prvi ja neću biti maksimalno objektivan (najbolji mi jaran igra u Čeliku, nema šanse da kad ga ugledam ne dam glas) ali isto tako, mislim da ima dosta raje koja će znati procjeniti pravilno. Dat ću svoj dopronos svakako.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

dobrinja1
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja1 » 22 jul 2016, 18:11

dobra ideja, ali postoji veliki problem, zbog subjektivnosti, svako kolo ce biti prepuno igracima sarajeva i slobode. jer su trenutno najbrojniji na forumu, ovih drugih navijaca ili nema bas puno...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jul 2016, 19:55

To je 'nagrada publike'... Nije problem da pobjedjuje igrac ekipe koja ima najvise publike.

A redakcija ce svakako davati svoje ocjene... Taman da vidimo koliko ce se poklapati :)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 jul 2016, 20:22

Lijepo je bilo da se glasa za igrača utakmice koju smo gledali. Tj. Sarajevo vs Željezničar anketa za igrača utakmice.

To vama može biti od koristi za sastavljanje idealnih 11.

Ja ću uvijek glasati za Mahira Karića zbog emocija.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jul 2016, 20:25

Mi cemo gledati svaku, ali ne mozemo znati koju je tekmu gledao koji forumas

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 jul 2016, 20:29

admin je napisao/la:Mi cemo gledati svaku, ali ne mozemo znati koju je tekmu gledao koji forumas
O tom i pričam, glasat će se napamet. Jedino da vaša postava bude neke zvijezda vodilja i ovaj izbor suziti na 22 igrača. Pa onda između 2 da sa se bira po poziciji.

A najbolji igrač prošle sezone je bio Kožulj.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 22 jul 2016, 20:42

Da bi se koliko toliko izbjegla subjektivnost koju svi potenciraju,moj prijedlog bi bio da barem ovdje na forumu ni jedan tim nemoze imati vise od 1-2 igraca,1,ili dva kako odluci dopustiti redakcija.Vjerujem da ce pri objavljivanju zvanicnom na portalu svakako presuditi izvjestaji novinara sa terena,mislim da je tema otvorena cisto da se cuje i to neko nase neko forumsko misljenje,tako cisto zbog sugestije,prijedloga,i konacno pokusaja,na ovom forumu,konstruktivnog dijaloga.
Znaci,neka svaki forumas pojedinacno,sastavi prvih 11,a onda i rezervni tim od 11....trenera 1,trenera 2...maksimalno 2 trenera,koji ce nam vise haah
A onda redakcija naravno daje svoj neki sud i objavljuje konacne rezultate i odluku....
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: tovar95 i 19 gostiju.