Stanje fudbala u Ex-Yu drzavama

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

NukeR
Kontakt:

Re: Stanje fudbala u Ex-Yu drzavama

Post Postao/la NukeR » 20 jul 2010, 22:41

Ocito verujes medijima na svaku rec, mislis da batu boli tuki ako Partizan da dobru ponudu, a Mrdja je blizu potpisa ugovora sa Partizanom...

Ta Vojvodina je smesan klub, tripuju se vec 3 godine da ce uzeti titulu ali od toga nema nista :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jul 2010, 22:50

NukeR je napisao/la:Ocito verujes medijima na svaku rec, mislis da batu boli tuki ako Partizan da dobru ponudu, a Mrdja je blizu potpisa ugovora sa Partizanom...

Ta Vojvodina je smesan klub, tripuju se vec 3 godine da ce uzeti titulu ali od toga nema nista :)
Nema to veze sa medijima,mnogo igraca je prodefilovalo kroz medije iz VOse na Topcider pa niko nigde.
Mrdja je samo jos jedan u nizu.Pre njega su to bili Aleksic,Tadic,Djurovski,Kahriman..jos mnogo,mnogo igraca.tacnije ko god se dokaze on ide preko medija u Bg,ali na kraju nigde ne ode.

Sto se tice Vose kao kluba,ako pogledamo realno Vosa na papiru ima najjacu ekipu JSL ali nikako da nadju pravoga trenera da to poslozi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 20 jul 2010, 22:57

Imali su onog Stepanovica, on je po meni odlican trener samo sto je to mafija, hoce preko noci da napravi rezultate...

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 20 jul 2010, 23:17

Stanje fudbala i nogometa na prostoru ex-yu je jadno (blaga rec)! Jedini spas je regio liga.

Po mom skromnom misljenju, najzanimljivija je BH PL-zadnje dve tri godine, ali to ne znaci da se tu i najbolji fudbal igra...
U organizacionom smislu svi klubovi sa tih prostora imaju problema, osim donekle velike cetvorke.
Kao sto rekoh, fudbal u BiH je najzanimljiviji, ne kao fudbal ili nogomet, vec ono trece..., Jelen super liga nije dovoljna za Srbiju, gotovo da se fudbal i neigra...u HR-u vec 10tak godina dominira "mocni" Mamic, SLO, CG i MK liga gotovo da se i necuje, osim one senzacije Maribora, o Kosovskoj ligi ne znam i da li postoji.
Sta je sa Pristinom , Trepcom i Lirijom? Da li jos uvek postoje?

U jednoj regio ligi od 20tak klubova bio bih spas. Veca poseta, jaca finansija klubova, poseta, manji odliv kvalitetnih igraca u ino. klobove, a i mozda bi se za dve tri godine isposlovati da jedan klub direktno ide u LP a drugi igra kvalifikaciju. Jako realna opcija, nesto slicno ruskoj i tursko ligi.

Ko bi tu ucestvovao, hmmm... svi koji bi obezbedili gen. sponzora, tj., stabilnu finansijsku konstrukciju za period od min. 3 godine.

Ja sam misljenja da bi po 5 Srpskih /CZ, mali Partizan, Vojvodina + dva kluba na osnovu plasmana, infrastrukture (navijacke baze) i novca... Hrvatskih /Dinamo ZG, Hajduk, Dinamo Vinkovci, Osijek, Rijeka i BH klubova /Sarajevo, Zeljo, Borac + dva na istom osnovu kao i u Srbiji/ trebalo dobiti poziv..., dva Slovenacka /Maribor i Olimpija/ i po jedan klub iz CG /Buducnost/, MK /Vardar ili Renova/ i KS-a /Pristina/.

Dobro bi bilo da kao pilot projekat paralelno krenu sa startom i cetiri druge lige, a kasnije ako se opravda postojanje istih da se oformi jedinstvena druga liga.

Ovaj model ja mislim da je objektivan i prihvatljiv manje vise za sve. Ako me kopiraju trazicu ostetu. 8-)

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 20 jul 2010, 23:27

ma sve na osnovu plasmana...nije posteno da se regionalna liga sklapa na osnovu stare slave...iako bi bilo bolje da udju klubovi sa istorijom,navijacima i velikim stadionima/to nije fer
Ajvatar

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 20 jul 2010, 23:58

Iz Srbije bi po trenutnom plasmanu isli Partizan, Zvezda, Vojvodina, OFK Beograd i Spartak, iz Hrvatske bi isli Dinamo, Hajduk, Cibalia, Sibenik i ne znam ko im je peti, iz Bosne bi bili Zeljeznicar, Borac, Siroki Brijeg i jos 2 ali ne znam koja(ne pratim ligu)...

Al ko zna hoce li to ikada biti

The Reds
Kontakt:

Post Postao/la The Reds » 21 jul 2010, 14:49

to bi bili jos Zrinjski i Sarajevo.......po proslosezonskim rezultatima
YNWA !

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 23 jul 2010, 02:36

Opet osvrt na kvalitet lige, to se i danas videlo...

Hrvati: 2 predstavnika u Evropi
Bosanci: 1 predstavnik u Evropi
Srbija: 4 predstavnika u Evropi

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 23 jul 2010, 10:31

NukeR je napisao/la:Opet osvrt na kvalitet lige, to se i danas videlo...

Čak i Velšani imaju 2 predstavnika, na šta smo spali :cry:

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 jul 2010, 14:20

cole-ch je napisao/la:Stanje fudbala i nogometa na prostoru ex-yu je jadno (blaga rec)! Jedini spas je regio liga.
Lijepa ideja cole-ch, ali moramo biti realni. Pod broj jedan, imamo jos mjesec-dva fore sto se tice NSBiH, nakon toga slijedi bog-zna-sta, najvjerovatnije necemo imati ni ligu, ni reprezentaciju ni nista !
Dalje, KS je 'posebna sorta', s njima niko ne zeli imati posla i vice versa, njih zaboravi majstore.

Jos uvijek imamo probleme zbog nacionalista, 15 debelih godina nakon rata. Znaci "utakmice" izmedju bosnjaka, hrvata i srba nisu vise fudbal nego bukvalno RAT. Naivno je ista drugo ocekivati, sjetimo se sta je se desilo uoci utakmice Siroki-Sarajevo prije par mjeseci. Sta se desava na svakom gradskom derbiju u Mostaru, te utakmica
Zrinjski-Partizan u Mostaru, Srbija-BiH na Marakani, BiH-Hrvatska na Kosevu +++

Konacno, nema sanse da bi UEFA dozvolila jednu takvu ligu, godinama su se borili Rangers i Celtic da se prikljuce engleskoj PL pa im nije urodilo plodom. Nemojte misliti da bi dozvolili nasim huliganskim klubovima da nastupaju u ligama drugih drzava. Lijep pozdrav! 8-)

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 jul 2010, 14:22

Galion je napisao/la:
NukeR je napisao/la:Čak i Velšani imaju 2 predstavnika, na šta smo spali :cry:
Pa gdje necemo kad se gore kod vas skandira "ubij, ubij Srbina", protiv ekipe iz zemlje koje nema nikakve veze sa Srbijom... :roll:

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 23 jul 2010, 15:02

makedonija 2 kluba rabotnicki i teteks
slovenija 1 klub maribor

regionalna liga - ex yu - liga 18
1 kolo
sarajevo - hajduk
vojvodina - maribor
zrinjski - c. zvezda
buducnost- zeljeznicar
partizan - borac bl
osijek - dinamo
koper - s.brijeg
cibalia - ofk bgd
olimpija - rijeka

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 23 jul 2010, 15:15

Zenga je napisao/la:
Galion je napisao/la:
NukeR je napisao/la:Čak i Velšani imaju 2 predstavnika, na šta smo spali :cry:
Pa gdje necemo kad se gore kod vas skandira "ubij, ubij Srbina", protiv ekipe iz zemlje koje nema nikakve veze sa Srbijom... :roll:
Meni se škripari zbog toga gade, da je srpski klub razumio bi, mislim i provokacija je sredstvo, ali protiv Austijanaca ili nekih Armenaca ono pjevat glupo skroz. Inače ne cijenim ni jednu navijačku skupinu, sve su to huligani, neki veći, neki manji, samo nazive pogledajte: Horde ZLA, MANIJACI, LEŠINARI, GROBARI, BAD blue boysi; stvarno na što ovo velikim slovima asocira, sigurno na miroljubive duše.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2010, 15:42

Pevali su verovatno zbog toga sto ima 4-5 pet Srba kod Austrijanaca.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 23 jul 2010, 16:56

ma nitko nije ni gledao utakmicu pa pišu svakojake verzije...
skandiranje je se čulo samo u jednom momentu kad se Stanković (inače Srbin.. lol) žalio sudiji i tražio korner, a nije bio..... pa ga ovi malo ohakali s tribina.... bezze u svakom slučaju
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 23 jul 2010, 19:48

Partizan igrao s a armenskim predstavnikom, spartak sa luksemburškim, a OFK je igrao sa Bjerloruskim, Zvezda nije ni igrala nikako, dakle imali su sreće u žrijebu.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jul 2010, 21:48

Barca u srcu je napisao/la:

Partizan igrao s a armenskim predstavnikom, spartak sa luksemburškim, a OFK je igrao sa Bjerloruskim, Zvezda nije ni igrala nikako, dakle imali su sreće u žrijebu.
Zato se treba izboriti,dosta znoji smo mi pustili dok nismo stigli u povlasteni polozaj da bi imali takvu priliku da dobijamo lakse protivnike,zbog toga svi mi navijamo za nase klubove,bili Delije,Grobari,Firmasi,Taurnumi...zajedno se borimo za koeficijent,dok u BIH Hz jedva cekaju da Zeljo izgubi,iz federacije jedva cekaju da ispadne srpski klub,u Srpskoj jedva cekaju da ispadne klub iz Federacije i sve tako ukrug,i onda se pitate kako nemoze niko dobiti lakseg protivnika.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 24 jul 2010, 00:34

Devil u potpunosti si u pravu.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 jul 2010, 13:52

silenT. je napisao/la:ma nitko nije ni gledao utakmicu pa pišu svakojake verzije...
skandiranje je se čulo samo u jednom momentu kad se Stanković (inače Srbin.. lol) žalio sudiji i tražio korner, a nije bio..... pa ga ovi malo ohakali s tribina.... bezze u svakom slučaju
Ma napravio faul prije toga i gestikulaciju ka sjeveru kad se pobunila navijacka tribina, i okrenuo se sucu i uporan trazi korner, a nije u pravu. Jednostavno se krenulo u afektu kako krene jedan, dva, i to je to. Nigdje veze, nije da opravdavam, al jednom u 90 minuta...

Sto se tice stanja ex yu nogometa, Široki je realno trebao i morao proci, ali nazalost nije. No, treba reci i da su u velikoj prednosti ovi ostali zbog koeficijenta koju nabija po jedan klub u gore navedenim ligama, a mi prospemo ovakvo sto, priliku za dobar koeficijent...
...Život za Široki...

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 24 jul 2010, 21:44

Barca u srcu je napisao/la:

Sta lupas bre ti? Stalno kad prodjemo negde mi imam srece a vi nemate, pa Vojvodina je pre 2 godine igrala sa Hapoelom i u Novom Sadu je bilo 0:0 tamo 3:0 za Hapoel, dakle Vojvodina je bolja nego Zeljeznicar koji je sampion vase lige...

Manite se vise tog sranja, stalno mi imamo srece a vi nikad jel?

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.