SOS Kolumna

Mislite da možete bolje? Izvrstan ste poznavalac situacije u bh. sportu, ali niko, pa čak ni SportSport.ba ne želi da objavi vaš stav? Ovo je vaša rubrika.
Devil
Moderator
Kontakt:

Re: SOS Kolumna

Post Postao/la Devil » 11 feb 2013, 20:26

Bas se veselim da neko cita. Jbg nisam vam ja neki literarni strucnjak da ubacim kakvih metafora,kuraca palaca,vise volim to na jedan sto bi rekli moji frendovi kada im pisem neki clanak "strucni" nacin predstaviti,onako kao sto mene zanima.Sa dosta podataka i informacija.
Bice svakako kada nadjem vremena jos kolumni,a kada ce to biti e to ne mogu rec'. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 feb 2013, 22:19

Devil pisci i kolumnisti ne.odgovaraju na komentare čitalaca... Meni interesantno šta ti sve gledaš i znaš.... Čitajući tvoje, @magicine i @monologove.kolumne kontam da i ja raspalim jednu, čisto da vidite još nešto... Samo nema šanse da pratim Irsku, ili Estonsku ligu :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 feb 2013, 23:12

Jbg ovo je epizoda "Odgovorite gledaocima". :D
Volim jbg malo raznovrsnosti u zivotu da uvedem,volim da znam sta imaju da ponude lige na svetu.Naravno primarni fokus je na ovim najjacim i najzanimljivijim+lige regiona ali ipak ponekada mi to sve "dosadi" pa skoknemo malo do zabacenih krajolika. :mrgreen:

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 12 feb 2013, 20:12

Zanimljive kolumne nema sta, svaka cast, svidja mi se jako. :)

Sto se tice ove zadnje, ove zemlje nisu zanimljive sto se tice klubova, ali imaju nekoliko poznatih igraca kroz koje ja posmatram ove uslovno receno losije fudbalske nacije. :)

Zamjeram ti najvise sto nisi za Wales spomenuo Balea, obozavam lika i sklon sam reci da je trenutno najbolji igrac EPL :mrgreen: , a ima tu jos i zanimljivih igraca kao sto su Joe Allen, Ramsey prije ostalih. :)
Sto se tice Severnih Iraca za mene najsimpaticniji je igrac Rangersa Dean Shiels, njega vodim u FM13 sa Rangersom pa sam se malo bolje upoznao sa njegovim kvalitetima, ostali su vecinom iz EPL ukljucujuci i najvecu zvjezdu Evansa. :)
I u Republici Irskoj definitivno najvise gotivim Longa iz WBA, sjajan igrac. 8-)
A tu je naravno i Waiters iz Stoke, ali njega gotivim zbog onih autogolova protiv Chelsea, nas igrac. :lol:

Svaka cast za kolumne jos jednom, fino je procitati o nekim egzoticnijim fudbalskim zemljama. :)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 feb 2013, 20:33

A pazi pravim neku optimalnu kolumnu za citanje. Da sam o svakoj pojedinacno u jednoj kolumni pisao opet bi nesta izostavio jer bi bila prevelika kolumna. Jednostavno pokusavam da u sto manje recenica obuhvatim sve one najvaznije stvari i ne zamaram se nekim trenutnim igracima koji nisu uradili nesta vrlo znacajno,bez obzira sto je Bale najbolji igrac Welsa sto Ramsey kada zatrese mrezu pola sveta strepi na celu sa mnom,:mrgreen: i jos mnogo drugih nekih nebitnih stvari.Nisu to fudbalski nepoznate zemlje dale su one mnogo fudbalera,pogotovo ko prati EPL i ostale engleske lige to zna i uvek je kod nekih malo losijih zemalja tipa ovih gore nesta ranije kao sto sam radio,ili sto imam planu da odradim nekada i ove ludake ala "Ribari" ili Andorci bolje nabrojati te sadasnje (malo) poznate igrace. ;)

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 18 feb 2013, 02:22

Devile sjajne kolumne :)
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 feb 2013, 15:07

NEKOME NISTA,A MENI JE SVE...

Ocekivali ste od mene ponovo nesta "neistrazeno" ? E necete to da dobijete. Mada iskren da budem cesto mozete od samoproklamovanih znalaca ove magicne igre da cujete i da je ovo upravo jedna vrsta egzotike. Da jeste to egzotika za one cije su oci navikle da gledaju razne Barcelone,Reale,Unitede,Juventuse i ostale evropske velikane i koji tvrde da navijaju za te klubove, a kada im se objasni par stvari hoce da se tuku, jer zaboga oni su uvek u pravu.No oni apsolutno nisu tema ove "emisije" niti zasluzuju da dobijaju pretjerani prostor u svemu ovome.

slika
Vracam se na povod ovoga pisanja,a to je liga koja u svome nazivu nosi ono sto svaki muskarac ovoga svijeta voli-pvio i naravno Jelen super liga.A gde ces bolje kombinacije od piva i fudbala,ja je ne vidim. Jelen super liga,mesto gde se bukvalno moze primeniti cuvena NBA fraza "Where amazing happenes". Mesto gde se nakon svakog kola smisljaju razlicite konspirativne teorije,mesto gde menadzeri haraju,mesto gde se vidjaju svi elementi koji prate fudbalsu igru i "prateci objekti". Da se razumemo Jelen super liga je mnogo daleko od vrha evropskog fudbala,dok o regionu i njenom polozaju u istom itekako mozemo pricati.Aposlutno mi nije cilj da velicam srpski fudbal,niti da sporim ovaj sto ga gore spomenuh gde nastupaju Barcelona,Real,United i ostali.Boze sacuvaj. Ako neko gleda i vise utakmica nego sto bi trebalo onda sam to ja.Od kisne Engleske pa sve do neistrazenih krajolika bogatih ribom,Farskih Ostrva,malene Andore ili ratom uhvacene Libije i slicnoga.Sve je to fudbal i sve treba nekada da se pogleda. Medjutim neka se slobodno osecaju prozvani svi oni koji imaju razmisljanje "To je katastrofa fudbal", "Nema navijaca,za koga se to igra ? " ,"To je sve namesteno"...Ima njih poprilican broj,a kada bi od njih na stadion doslo svega 10% bili bi to puni kapaciteti.
No lakse ja uvaliti bulju u fotelju i cekati 13:45 i mec Stoke-Sunderland,lakse je od 15:30 ostati uz Eurosport i posmatrati Augsburg-Furth ili nedeljom od 15:00 derbi italijanske lige na Areni uz prateci objekat Siene i Torina.Eventualno se ponekad upali Arena sport i cuje se komentar Srdjana Rakic-Bajinovica uz elemente JSL kako bi u raji mogli ispasti "face" govoreci da su gledali tu utakmicu i malo kenjati o samom (ne)kvalitetu istoga.

Ljudi moji nema veceg blaga nego gledati utakmicu uzivo.Odgledah ja svega u ovom relativno kratkom zivotu.Gledah mec "Bundeske",zatim par utakmica na SP 2006,pa EP pocevsi od 2000 u Holandiji i Belgiji i zakljucno sa EP 2008 u Austriji i Svajcerskoj.Gledah finale EL u Bukurestu i tog cuvenog Falcaoa u mecu Atletico Madrid-Bilbao i jos podosta tih utakmica da ne nabrajam sada. Medjutim iz dana u dan,iz vikenda u vikend biti na nasem najvecem stadionu,biti na sarenim tribinama Partizanovog stadiona,biti na oronuloj Karaburmi,na Banjici i sediti na tribini koja je pod zastitom drzave,pa ponekad skoknuti do Borce,do Banovog Brda,Zemuna,Bezanije pa dalje do nizeligaskih terena ili jos dalje do Novog Sada i Smedereva i tako dalje,e to meni pricinjava zadovoljstvo i to mnogi nikada nece razumeti ma koliko god se pokusavali truditi. Cuo sam davno jednu izreku koja vazi za moj drugi najdrazi klub i koja malo izmenjena glasi : "Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski fudbal" jer nema ga ovdje.I jos dugo ga nece biti.Idem da uzivam jer samo tih par sati imam osjecaj da negdje pripadam,da je nesta moje".To je definitivno to.U jednoj jednostavnoj recenici stala je sva sustina onoga sto volim.

slika
Odlucih se za ovu kolumnu zbog cinjenice da ubro pocinje prolecni deo sampionata Srbije,a da sam ja vec poceo osecati jednu pozitivnu atmosferu koja najavljuje nas sumorni fudbal. Hvala Bogu sto mi dade tu cast da zivim u tom Beogradu sa velikim brojem terena sa vestackom travom koja moze da udomi veliki broj klubova i njihovu potrebu za pripremnim utakmicama,tako da koliko mi obaveze dozvoljavaju mogu odgledati i njih i "utuliti zedj" za onim pravim.

Znam da niste navikli na moje kolumne koje oskudevaju sa odredjenim brojem informacija ali osecao sam potrebu za necim ovakvim.Veliki sportski pozdrav za ljubitelje domaceg sporta,ali i za one koji vise paznje posvecuju inostranom uz zelju da malo bolje razmisle i da su i oni ti koji i vise nego sto misle mogu pomoci u popularizaciji i podizanju kvaliteta domaceg sporta.
slika

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 feb 2013, 15:51

Devil je napisao/la: Vracam se na povod ovoga pisanja,a to je liga koja u svome nazivu nosi ono sto svaki muskarac ovoga svijeta voli-pivo i naravno Jelen super liga.A gde ces bolje kombinacije od piva i fudbala,ja je ne vidim.
Dečko ne širi dezinformacije, znaš da to uzašno mrzim :mrgreen: :twisted:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 feb 2013, 16:12

legenda reala je napisao/la:
Devil je napisao/la: Vracam se na povod ovoga pisanja,a to je liga koja u svome nazivu nosi ono sto svaki muskarac ovoga svijeta voli-pivo i naravno Jelen super liga.A gde ces bolje kombinacije od piva i fudbala,ja je ne vidim.
Dečko ne širi dezinformacije, znaš da to uzašno mrzim :mrgreen: :twisted:
Auu momce,je l' to ne volis pivo ? Ili jos gore je l' to ne volis fudbal ? :mrgreen: :P

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 feb 2013, 18:03

Ljubav prema necemu se tesko moze objasniti rijecima, posebno prema necemu sto nije na nivou ili je prozeto skandalima i aferama, posebno ako dodas da od toga nemas nikakvu finansijsku korist onda obicno ispadnes ili glup ili budala u danasnjem vremenu.

Ali ono sto me interesuje kolumnisto i saigracu gdje spadamo mi koji podjednako volimo oba pravca? Mi koji jednako uzivamo u tom fudbalu koji se igra u dalekoj Engleskoj a cesto znamo za vikend zavrsiti na Otoci, Grbavici, Kosevu pa cak i Doglodima nekoliko puta ili Vogosci? Gdje mi da se svrstamo? :mrgreen:

I mozda tema za narednu kolumnu ili objasnjenje. SK Jugoslavija, dok mi je deda zivio i radio u Beogradu navijao je za njih, stari dueli sa gradskim rivalom, mnogi poznati igraci su dolazili iz tog kluba i ono sto me najvise zanima. Dali je od Jugoslavije direktno nastala Crvena Zvezda? Mnogi govore da jeste ali ovaj moj nece da prizna. :mrgreen: Ako bi mogao sta o tom vremenu da napises bio bih ti zahvalan.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 feb 2013, 18:17

Mi se svrstavamo u ove "normalne" koji ce da polude od domaceg fudbala. :mrgreen: :lol:
Onima koji gledaju makar jednu utakmicu sedmicno domaceg fudbala uzivo bez obzira na to za koji klub navijaju a onda prate i INO fudbal ali da pri tome znaju nabrojati barem 50% igraca koji nastupaju u superligaskim klubovima ja ne mogu nista da zamerim.Pa cak i da imaju neke stavove koji se razilaze od mojih tu smo da popricamo.Ali oni koji samo gledaju "krem fudbala" a pri tome sebi daju za pravo da cujemo njihovu "znalacku rec",e oni me pravo ljute. :D

Sto se tice SK Jugoslavija svakako bi se o njima mogla napisati jedna kolumna,mada sada kada dolazi lepse vreme ja moram da zavrsim onaj jesenas zapoceti posao,pocinje JSL i jos mnogo toga drugog tesko cu imati vremena da se "upisem" jos koji put ovde.Mozda u avgustu,tacnije 6.avgusta kada zvanicno bude 100 godina od osnivanja SK Velika Srbija odnosno kasnije Jugoslavije napisem jednu kolumnu povodom toga.Al' morate me napomenuti. :mrgreen:
Sada ugrubo ti mogu reci da su misljenja itekako podeljena.Mogu se naci argumenti i za jedno i za drugo.I da jeste i da nije ova Crvena zvezda nastala iz nje,ali cinjenica je da je SK Jugoslavija bila ugasena u periodu rata od 1941.godine i da je 1945.godine osnovana Zvezda u koju je doslo vecina igraca iz te SK Jugoslavije,da smo igrali na stadionu SK Jugoslavija na Topcideru na mestu gde je sadasnja Marakana a i sam grb dosta podseca na nas,jer se u centralnom delu tog "kruga" nalazi crveno beli stit kome samo nedostaje zvezda da bi bio kao nas grb. ;)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 feb 2013, 18:37

Znaci ima elemenata da se historija Jugoslavije pripise Zvezdi bar na neobaveznoj kafi? Ono, nista zvanicno nego samo kroz razgovor. To me interesovalo a za nampominjanje se nemoj brinuti, bit` cu ja tu i krajem ljeta pa cu da te napomenem. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 feb 2013, 19:41

Samo ti mene napomeni pa ja cu valjda napisati. :mrgreen: ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 feb 2013, 00:25

Devil je napisao/la: Auu momce,je l' to ne volis pivo ? Ili jos gore je l' to ne volis fudbal ? :mrgreen: :P
To prvo, al u zadnje vrijeme sve manje gledam i fudbal :P

A u šta da se svrstamo mi koji ne gledamo utakmice uživo, ali znamo sve igrače iz većine sportova :?: :?: i stanje na tabelama itd.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 feb 2013, 00:46

legenda reala je napisao/la:
Devil je napisao/la: Auu momce,je l' to ne volis pivo ? Ili jos gore je l' to ne volis fudbal ? :mrgreen: :P
To prvo, al u zadnje vrijeme sve manje gledam i fudbal :P

A u šta da se svrstamo mi koji ne gledamo utakmice uživo, ali znamo sve igrače iz većine sportova :?: :?: i stanje na tabelama itd.
E vi spadate u klasicne besposlicare,koji nicim ne pridonose razvoju sporta u BiH. :P

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 apr 2013, 02:55

Mogla je pasti jos neka kolumna pravo da ti kazem :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 apr 2013, 16:23

ceze je napisao/la:Mogla je pasti jos neka kolumna pravo da ti kazem :)
A ja pravo da ti kazem nemam nekog preteranog vremena,sad bio u Sarajevu,opet cu tamo pocetkom maja,posle toga moram za Francusku na par dana pocetkom juna...
Utakmice skoro svaki dan sada kako se blizi kraj prvenstava u vecini sportova,a jos i lepo vreme tako da mi se ne ostaje u kuci nikako... ;)
Ako se nekada uklopim u trenucima loseg vremena mozda me nesta i pukne po inspiraciji. :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 apr 2013, 15:33

PECATI ILI IGRATI FUDBAL PITANJE JE SAD !?

Nadje se malo vremena. U trenucima topline oko svakog dela mog tela a ne samo oko srca sto bi pateticno napisali pojedini pisci odlucih se da popunim vreme pisuci ponovo nesto neobicno. Pisem o necemu sto nece svaka budala pratiti. I ja to vrlo retko pratim jer tesko se cak moze naci i kvalitetan stream za ovakvo nesto. Vec se da naslutiti da je to nesta sto se na karti Evrope nalazi tamo "Bogu iza tregera" sto bi rekli.
slika
Izmedju atlantskog okeana i Norveskog mora na pola puta izmedju Norveske i Islanda smestena su malena Farska Ostrva sa svega nesto malo preko 50000 stanovnika. Drzava gde Danska jos uvek ima izuzetno vazan polozaj. No zanemarimo politiku i ostale geo-politicke faktore,posvetimo se onom cemu smo i dosli.
slika
Godina je 1996. April mesec. Pocetak kvalifikacija za SP u Francuskoj 1998. Na Marakanu dolaze Farska Ostrva.Moj prvi susret sa njima. Marakana polu prazna, ne privlaci toliko paznje ovaj mec. Ja tek napunih 10 godina par dana pre toga pa mi kao pocetniku bese drago da gledam Kocica,Djani Curcica,Slavisu Jokanovica,Pedju Mijatovica,Savu Milosevica,Piksija i druge nase vedete. Secam se samo dva igraca iz te postave Farskih ostrva,jedan je Oli Johannesen koji je ujedno i igrac sa najvise odigranih utakmica u dresu sa drzavnim grbom,a na klupi je bio golman koji ce kasnije napraviti pristojnu karijeru Jakuup Mikkelsen. Tu utakmicu dobismo sa 3:1 golovima Savicevica i Milosevica.

2001.godine sam vec pratio fudbal dosta vise.Ovaj put kvalifikacije za SP 2002.godine u Japanu i Juznoj Koreji. Zreb spojio nas i Farane po treci put od pocetka 90-ih godina. Topao avgust,vrucina udarila na sve strane a nama dolaze u goste uvek hladni Farani. Teska utakmica za nas to bila pravo,dobra ekipa,ali cele te kvalifikacije su bile turbulentne pravo,ali na kraju nismo dozvolili iznenadjenje i golovima Mihajlovica i Djukica dobismo nekako 2:0.
Kasnije nas zreb ponovo spaja u kvalifikacijama za SP 2010,pa onda opet u kvalifikacijama za EP 2012. Srbija naravno mnogo uspesnija,a meni uvek drago videti reprezentaciju Farskih Ostrva jer nemam puno prilike da ih gledam.

Imao sam prijatelja koji je par godina ziveo i igrao fudbal u ovoj zemlji i kaze da Farani u sali vole reci da postoje samo dve profesije fudbal ili ribar. Nije to daleko od istine, prema poslednjim podacima koje sam video postoji preko 6000 registrovanih fudbalera u samoj zemlji a 70% ljudi koji se bave sportom upravo se bave najvaznijom sporednom stvari na svetu. Impresivno stvarno.
Cela liga razvija se pod uticajem Engleske i engleske Premier lige. Stice se dojam da ljudi koji prate fudbal na Farskim Ostrvima gledaju samo domacu ligu i engleske lige. Upravo zbog toga vecina igraca koja nesto vrede u fudbalu vrlo rano odlaze u englesku da igraju i da pokusaju da se izbore za svoje mesto pod zvezdama. Oni koji su manje srece i malo manjeg znanja odlaze ili u komsiluk ili ostaju da igraju domacu Vodafonedeilidin.

Istorijski gledano razvoj fudbala ovde krece davne 1892.godine. Osnovan je Tvoryorar Boltfelag ili jednostavno TB koji se danas takmici u drugom rangu tamosnjeg fudbala. U pocetku su to bile prijateljske utakmice i tzv. neoficijalna prvenstva da bi 1939.godine formiran fudbalski savez,a zatim i 1942.godine prvo zvanicno prvenstvo Farskih ostrva. Od tada ligom dominiraju dva najuspesnija kluba HB ( Havnar Boltfelag) i KI Klasvik oba osnovana 1904.godine i zajedno imaju 38 titula nacionalnih sampiona od cega HB ima 21,a KI 17. Ostatak titula kojih ima 32 podelilo je cak 10 klubova.
Od 1992. godine klubovi su prikljuceni UEFA takmicenjima ali bez ikakvih znacajnih rezultata,prolazak dva pretkola se smatra izvanrednim uspehom gde nacionalno slavlje traje par dana.
slika

Ligaski sistem Farskih ostrva je vrlo "pametno" podeljen. Prva dva ranga takmicenja imaju po 10 klubova,a onda se u trecem rangu liga deli na cetiri grupe te postoje nove cetiri lige unutar treceg ranga koje broje 2x6 timova i 2x7 timova sto daje brojku od 46 "poznatih" klubova u rangovi takmicenja sto je zaista lepa brojka za nekoga ko ima 5000 stanovnika. Medjutim tu se sada logicno javlja problem samog kvalitetaa li to je neka druga tema za razgovor u koji sada ne bih duboko da ulazim s obzirom na nasu obavestenost o ligama.

Kada pricamo o fudbalu na Farskim Ostrvima,nezaobilazna tema je svakako uslovima u kojima se oni igraju. Mnogi verovatno odma' pomisle na neuslovne divlje terene sa zemljom bez imalo vegetacije medjutim istina je sasvim druga. Vecina terena na Farskim ostrvima zbog specificnosti klimatskih i ostalih faktora su prekrivena vestackom travom. Medjutim ima izuzetaka. Stadion u Toftiru koga koristi i reprezentacija a otvoren je 1980.godine prekriven je prirodnom travom,bas kao i drugi stadion koji koristi reprezentacija u Torshavnu koji je otvoren 1999.godine. Iako svi misle da se tu i zavrsava krug kvalitetnih prirodnih terena,red je spoemnuti i jedan kako ga oni vole nazvati fenomen zvani Royn Hvalba koji u nizoj ligi ima fenomenalan teren sa prirodnom travom. S obzirom na cinjenicu da je rekordna poseta na mecu na Farskim Ostrvima bila tek nekih 6500 gledalaca protiv Malte u 1998.godine kapaciteti stadiona gde niti jedan ne prelazi 7000 mogu se smatrati itekako pristojnim i odlicnim za uslove koji vladaju ovde.
slika
Ne moze se reci da fudbal na Farskim Ostrvima ne napreduje, floskula " Svi danas igraju fudbal" i ovde poprima siroke razmere iako se na rezultatima same reprezentacije a klubova pogotovo nikako ne vidi. Izaslo je u zadnje vreme par dobrih fudbalera,podsetimo se samo Gunnara Nielsena danas golmana danskog Silkeborga, pa Simun Edmunssona koji je nekada bio u Newcastleu,danas u norveskom Vikingu,tu je Rene Joensen,mlada nada koja igra za Brondby,pa Christian Holst,strasan napadac koji slavu stice u Danskoj,danas i on u Silkeborgu i jos mnogo drugih koji se ne mogu pohvaliti nekim vanserijskim kvalitetima ali da su pristojni jesu itekako.

Deluje ovo sve vrlo zanimljivo. U kombinaciji sa zivopisnim pejzazima ovog mesta za koje kazu da je izuzetan dar prirodde, fudbal ovde poprima jednu drugu dimenziju gde se prelicu profesionalizam i amaterizam a gledanje utakmice uzivo ovde je kazu pravi dozivljaj i avantura.

Do sledeceg citanja pozdrav...
Zadnja izmjena: Devil, dana/u 01 maj 2013, 01:39, ukupno mijenjano 5 puta.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 apr 2013, 15:45

ako si 2008 imao.10.godina, i ako je tada bilo kvalifikovanje za SP u Francuskoj, onda ništa....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 maj 2013, 00:57

**** mi kevu ako sada znam kako sam uspeo pomesati 1998 i 2008. :roll: :oops:

edit: I jos par nerazumljivih recenica koje nisi napomenuo. Brzina je cudo. :oops:

Odgovori

Natrag na “Kolumne čitalaca”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.