Danas mi
kobasičari dolazimo na red.

Osobno sam popriličan pesimist glede ove momčadi Elfa. U biti jedino zbog čega vjerujem da se Elf neće obrukati na ovom prvenstvu je činjenica da
Njemačka nikad nije ispala prije četvrtfinala SP. Doduše, s druge strane ništa nije vječno, a tradicije su tu da se ruše...
Najavljeni sastav za danas je blago rečeno upitan. Taj sastav izgleda ovako: Noja - Žerom Boateng, Mertezaker, Humels, Hevedes - Lam, Kedira, Kros - Širle, Tomi Mulla, Podolski. Već na prvu je jasno da je to daleko od idealnog što Njemačka može pružiti, jer bi u nekom idealnom scenariju taj sastav izgledao ovako: Noja - Lam, Humels, Badštuber, Šmelcer - Gundogan, Švajnštajger - Tomi Mulla, Ezil, Rojs - Gece.
Ali nije samo izostanak ili loša forma mase oslonaca problem. Problem je i:
- što će na bekovskim pozicijama igrati 2 štopera po vokaciji koji sigurno ne mogu dati kvalitetan napadački doprinos
- što će u sredini biti oporavljenik Kedira, donedavni isključivi bek Lam i upitni Kros
- što će krilne napadače igrati 4. i 5. izbor u idealnim okolnostima
- što će u napadu biti Mulla kojemu to nije idealna pozicija
- što je atmosfera oko reprezentacije (s pravom) prožeta skepsom.
Danas protiv Portugala kojeg se tradicionalno šamara na zadnjih par turnira, ali koji je u tim mečevima sve bliže i bliže Elfu. Strašno bitna utakmica koja bi po nekom logičkom očekivanju trebala uvelike predodrediti pobjednika skupine. Ne znam kakvo je stanje sa Krišćanom Ronaldom, ali u svakom slučaju na "domaćem terenu" Portugalci će biti iznimno opasni.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a