Pape, Ćiro ili neko treći?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?

Safet Sušić Pape
58
55%
Miroslav Ćiro Blažević
28
26%
Blaž Baka Slišković
10
9%
Fuad Muzurović Daidza
3
3%
Faruk Hadzibegić Hadzija
0
Nema glasova.
Dzemaludin Mušović
2
2%
Mišo Smailovic
1
1%
Meho Kodro
4
4%

Ukupno glasova: 106

Feridagic
Kontakt:

Re: Pape, Ćiro ili neko treći?

Post Postao/la Feridagic » 12 apr 2015, 03:28

AllGunsBlazing je napisao/la:Ok, donio je SP, hajmo se sloziti oko toga. Ali, hajmo se sloziti i da je sve vezano za nasu repku na SPu bilo krajnje neprofesionalno od njeg. Od taktike, do poziva, do afere Zukanovic, treninga(tj. Preskakanja) te zbog nedostatka kondicionog trenera. Mada se mora reci da je bio vrlo blizu i da uprsce i plasman, ali na srecu nije uspio. Dakle, plus za SP, minus za sve nA SPu i poslije toga.

Na SP, sporan je samo sastav protiv Nigerije iako je krajnji rezultat morao biti drugaciji da nismo pokradeni. Zukanovic je sam sebe izbacio. Zamisli kolika levatina moras biti da dignes glas na savez sto ti americka ambasada ne da vizu???? I to jos dok je Pape izjavljivao da je on SIGURAN putnik za Brazil bez obzira sto ga nece biti u Americi. Utakmicu protiv Argentine odigrali smo vrlo, vrlo dobro, desio sa mahar debitantu Kolasincu da zatrese vlastitu mrezu, na moze momka razapeti zbog toga, sta je tu je. Zadnju protiv Irana iako nije znacila nista osim prestiza ZA NAS odigrali smo odlicno i upisali historijsku prvu pobjedu na jednom velikom takmicenja kao mala, haman po podijeljena zemlja negdje na balkanskom poluotoku. Posle SP bilo ja puno gresaka, najvise Safetovom zaslugom nasli smo se pred velikim problemima i plasman na EP je dosao u pitanje te je savez potupio ispravo i prema ugovoru koji je imao sa Safetom urucio mu otkaz. End of story, bar bi trebalo biti. Znaci Pape JESTE glavni krivac za losu situaciju u ovim kvalifikacijama, ali ako ima logike u tebi imalo onda ces prihvatiti da on isto tako JESTE najvise zasluzan sto smo otisli na SP, sto smo bili 13 na svjetskoj rang list, sto smo nosioci grupe ispred jedne Belgije. Uzevsi sve to u obzir, sasvim je jasno da se moze reci da je najuspjesnije selektor u historiji BiH iako neki ne smatraju tako, ali to je vec njihov problem.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 apr 2015, 10:29

Feridagic je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:1.Pape
2.Muzurovic
3.Sliskovic
Ne znam da li su kod tebe stvarno samo fudbalski razlozi odlucili ali mi je malo cudno da Ciru ne stavaljas cak ni u prvih tri. Po meni pripada tu, iako sam ga konacno prekrizio kao covjeka kada je izjavio da bi za "svoga velikoga prijatelja Dodika vodio tzv reprezentaciju rs." Mislim, odnosno znam da je to presudilo da mu Azmir Husic koji je kao djecak prezivio golgotu Srebrenice, da nogu iako je Slobudu uveo u prvu ligu. Postoje stvari u koje se ne smije dirati i tu pardona nema. Ono sve prije smo nekako uzimali hajde, mozda jes, mozda nije, mozda je to dio taktike Cirine bio kada je po Mesi Bazdarevicu kao selektor Hrvatske psovao mater Bosansku nasim reprezentativcima i rekao da ce se im napiti krvi.
ALI ponavljam, gledano iz samo fudbalske perspektive i to u vrijeme selektorovanja, mjesto mu je u prvih 3 (po mome misljenju). Donio je jednu pobjednicku atmosveru, izjave u stilu ".ebacemo im mater", zatim neke stvari koje niko nija ocekivato od starca njegovih godina. sve je to doprinijelo da se na neki nacin opsto stanje promjeni. Njegov udarni sastav je bio: Hasagic na golu, u zadnjoj linigi Jahic, Nadarevic, Spahic, po bokovima Salihovic i Ibricic u sredini Rahimic, Muratovic, Misimovic i naprijed Dzeko i Muslimovic (Ibisevic). Mislim da tu i nema nekih extra zvijezda pa je baraz bio prilican uspjeh. Greska mu je bila situacija sa Misimovicem zbog koje je morao da leti, a takodje sto nije uspio da nagovori Sasu Papca da se vratu u reprezentaciju jer bi nam legao kao budali samar.
Cisto sportski-fudbalski.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 apr 2015, 12:05

slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 apr 2015, 12:08

Razmišljam ipak o dva nova igrača koji igraju na poziciji defenzivnog veznog i ako budu dobro igrali u svojim klubovima možda ih i pozovem - rekao je izbornik Sušić, a upit koja su to dva igrača je odgovorio:

- Jedan je Anel Hadžić, igrao je ranije u Riedu, sada je u Strurmu iz Graza, dobio je sve potrebne dozvole. Gledao sam ga i imam i iscrpne informacije o njegovim igrama. Drugi je Tino Sven Sušić iz Hajduka. I njega sam gledao, može odgovoriti mojim zahtjevima, ali samo pod jednim uvjetom: ako nastavi s dobrim igrama u redovima Hajduka.
Tino je DM koliko je Safet pametan. Fuj pseto jedno nepotisticko.
Za Zukanovica: "Prvi razlog je što ga ne cijenim kao igrača, a drugi što ga ne cijenim ni kao čovjeka. On je to više puta dokazao", podvukao je Pape.
E tele nek ti Tino zaigra u Seriji A, DM iz HNLa. :lol:
"Imao sam ponuda, kontakata, svaki dan neko zove i što se toga tiče, ukoliko ne ostanem ovdje, neće biti teško naći angažman u klubu ili drugoj reprezentaciji. Dva menadžera su me zvala za Iran i obojici sam rekao da u ovom trenutku me to ne interesuje i to je bilo to", kazao je Pape za Klix.ba prije dva dana.

Međutim, danas se oglasio i Mehdi Mohammad Nabi, generalni sekretar iranskog saveza.

"Poručujemo Safetu Sušiću da imenuje tu dvojicu menadžera za koje tvrdi da su ga kontaktirali. Možda su to neki agenti koji su radili na svoju ruku i koji nemaju veze sa nama", kazao je Nabi za iranske medije.
Kakav je to lazov i dzukela bio selektor. Covjece. :shock:
Kad ti takav covjek kaze da te ne cijeni kao covjeka, to ti je ravno komplimentu, a jos uvjek bez posla. :urnebes:
Da se podsjetimo - Safet Susic o izostavljanju Kolasinca protiv Nigerije
Izjava 1: Lako je biti general poslije bitke. Ne vidim da bi se nešto bitno promijenilo i da je igrao od prvog minuta. Nije on fudbaler od pasova i golova. Sa druge strane, njega je psihički pogodio autogol protiv Argentine. Kasnije mi je čak tražio da ne trenira jedan dan, upravo zbog toga.
Rece tele koje je odbilo da se povede psiholog na SP. Susicu najmilijih ti se sjetim. :D
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 12 apr 2015, 12:19, ukupno mijenjano 2 puta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 apr 2015, 12:19

Joj ali ovaj @emir_79 ili kako već utuši. Nema teme da on u nju ne uvuče Safeta i onda zdušno ga brani i tamo gdje ima osnova i gdje nema. Ja mislim da se u 90% njegovih komentara spominje riječ Safet ili neka izvedenica. Uredu je braniti nešto argumentovano ali na svakoj mogućoj temi uvlačiti bivšeg selektora u diskusiju već nema smisla.

MonoloGe, nikakav stari sistem i bolonjski sitem nego težina pojedinačnih ispita. Ili to ti braniš Žurnalistiku iz meni nepoznatih razloga? :P
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 apr 2015, 12:21

@NoName

Bojim se da su Emir i kompanija imali neki intimni odnos sa Susicem, pa im je tesko akceptirati da je otisao. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 12 apr 2015, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2015, 12:24

Sačekaj samo da sa Mešom dogovorimo uslove plaćanja, pa ćeš vidjeti :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 apr 2015, 12:30

Izjava 1: Nema potrebe da gledam Kipar. Nisam poslao ni saradnika. Mene ne zanima kako igra Kipar.

Izjava 2 (nakon utakmice): Potcjenili smo ekipu Kipra. Ja sam na to upozoravao. Čak sam rekao da nisam zadovoljan drugim poluvremenom u Tuzli. Znali smo kako će oni igrati. Trebali smo pkušavati sa distance. Nismo potcijenili ekipu Kipra, to ponavljam. Ovo nam je ja mislim prvi put da smo izgubili od neke slabije reprezentacije. Neki igrači su bježali i krili se od lopte.
Jedan od boljih i pametnijih citata Safeta Susica, aka uspjesni. :urnebes:

slika

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 apr 2015, 12:37

Principatus je napisao/la:
Jedan od boljih i pametnijih citata Safeta Susica, aka uspjesni. :urnebes:

slika
Rekose sveznalice, koje su na sve nacine htjele utrpati velikog trenerskog maga Sergeja, pa im se izliza ;)

Nema sumnje da ce isti transparent dobiti i Mesa, samo polahko.

A sto se tice intimnog odnosa sa Susicem kojeg spominjes. Pa ne znam vala ko je se cijelo vrijeme natakario na njeg. ;) Samo ti njeg torbicom, ne smeta to meni :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 12 apr 2015, 13:14

@principatus
Svaka cast kralju, samo ih argumentovano samaraj.
Mogla bi se sastaviti zbirka Safetovih bisera, covjek koji svaki put prvu izgovorenu recenicu odmah demantuje drugom izgovorenom, a drugu trecom itd.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 12 apr 2015, 16:25

Slike bez suskavca se ne uzimaju na razmatranje... :mrgreen: :wave:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 12 apr 2015, 16:30

Ovaj post je postao/la Principatus, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
Vidjeh ovo par puta na temi pa rekoh hajde da kliknem, mozda ima stogod pametno, kad ono brate nista novo...covjek je potrosio par dana sakupljajuci "kompromitirajuce" :mrgreen: izjave bivseg selektora kojih je, znamo svi, bilo poprilicno. Pape nikada, jos kao fudbaler, nije bio covjek od nekih akademskih rijeci, nije ni neki "mangas" kako za sebe kaze Ciro Blazevic. Medjuti, ako ciljano trazim za svakog covjeka cu naci par nabuloznih izjava. Evo npr mogo bi postaviti Mesinu tablu naseg sastava protiv Andore i smijati se pismenoscu sadasnjeg selektora, onda bi mogao postaviti izjavu ne engleskom od Bake (I thinks) ili onu "Bolaaaaaaaa...". Ma to rade klinci, tako da me ne bi zacudilo da je ovaj Pricipatus bas neki momcic u pred pubertetskoj fazi. Tino Susic jeste ponekad igrao DM u Hajduku, ali je tacno da mu to nije primarna pozicija. Posto nismo imali nikoga drugog moralo se eksperimentisati, a samo pozivanje Tine posle sjajnih partija u Hajduku, po meni je opravdano. Ma na kraju krajeva ja bi svakom selektoru u ugovor unio klauzulu da moze staviti u reprezentaciju bilo koga sa spiska uze i sire familije, ko se iole ozbiljnije bavi fudbalom, ako se plasira na SP :mrgreen:
Umjesto bilo kakvih citata, ja bih samo postavio JEDAN link (ima ih na stotine iz Tuzle, Zenice, Mostara..):
" onclick="window.open(this.href);return false;
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 apr 2015, 17:45

Ovo vazi naravno i za one kojima je Safet Susic aka lazov i tele, najveci intelektualni i moralni idol:

slika[/quote]

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 12 apr 2015, 23:02

Kodro: nije imao vremena da se dokaze, nije imao ni jednu takmicarsku osim prijateljskih.
Smailovic: skroz smo lose izgledali iako smo imali lahku grupu sa izraelom i austrijom mi smo bili za klasu gori od njih iako smo imali igrace kao sto su barbarez, salihamidzic, baljic, hibic, konjic, music, bolic, akrapovic.
Musovic: ne znam on je mozda i najgori selektor kada se gledaju rezultati.
Hadzibegic: nije toliko los bio kao sto se govori danas ali ni on nije donio nista novo.
Muzurovic: dajdza je bio simpatican lik i ekipa ga je volila ali ni on nije neki strucnjak iako je imao solidnih rezultata.
Sliskovic: nije bio toliko los, prvi selektor koji je zamalo otisao na ep ali je i on imao taktickih fula kao i sklonost prema lopovluku i ucijenjivanju igraca kao rahimica ili ramovica.
Ciro: prvi solidni selektor koji je ovu ekipu podigao na novi nivo, na kraju sve zasrao i otisao.
Pape: prvi selektor koji nas je odveo negdje, dok je imao dobar odnos sa ekipom mi smo igrali najbolji fudbal ikada ali od marta 2014 sve je puklo.
Mesa: Ima naznaka da raumije svoj posao ali polahko osim slabe andore nismo imali takmicarskih utakmica.
Sve u svemu od totalnih amatera kao musovica ide na bolje iako su i ovi ciro, pape i mesa daleko od nekih svijetskih strucnjaka.
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 13 apr 2015, 01:46

vest je napisao/la:Kodro: nije imao vremena da se dokaze, nije imao ni jednu takmicarsku osim prijateljskih.
Smailovic: skroz smo lose izgledali iako smo imali lahku grupu sa izraelom i austrijom mi smo bili za klasu gori od njih iako smo imali igrace kao sto su barbarez, salihamidzic, baljic, hibic, konjic, music, bolic, akrapovic.
Musovic: ne znam on je mozda i najgori selektor kada se gledaju rezultati.
Hadzibegic: nije toliko los bio kao sto se govori danas ali ni on nije donio nista novo.
Muzurovic: dajdza je bio simpatican lik i ekipa ga je volila ali ni on nije neki strucnjak iako je imao solidnih rezultata.
Sliskovic: nije bio toliko los, prvi selektor koji je zamalo otisao na ep ali je i on imao taktickih fula kao i sklonost prema lopovluku i ucijenjivanju igraca kao rahimica ili ramovica.
Ciro: prvi solidni selektor koji je ovu ekipu podigao na novi nivo, na kraju sve zasrao i otisao.
Pape: prvi selektor koji nas je odveo negdje, dok je imao dobar odnos sa ekipom mi smo igrali najbolji fudbal ikada ali od marta 2014 sve je puklo.
Mesa: Ima naznaka da raumije svoj posao ali polahko osim slabe andore nismo imali takmicarskih utakmica.
Sve u svemu od totalnih amatera kao musovica ide na bolje iako su i ovi ciro, pape i mesa daleko od nekih svijetskih strucnjaka.
:!:
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 13 apr 2015, 01:48

Nego, ako pobjedi Susic, sta mislite da posaljemo jednu delegaciju ispred foruma da mu predamo neki simbolican poklon? Evo mogli bi Principatus, Husika i ja da idemo ako se slazete :lolno:
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 13 apr 2015, 23:58

Auuuuu...ala ih Pape potuce! Svaka cast, ipak ima nade za ovaj forum.
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 apr 2015, 22:45

Koliko god mi Susic bio odvratan, stoji da je najuspjesniji. Najbolji, to je vec van njegove lige, jednostavno tele imalo srecu kao rijetko ko u zivotu. Glupo postavljena anketa, trol Ferid na vrhuncu karijere.
Najbolji vjerovatno Ciro.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 15 apr 2015, 23:17

Najbolji selektor je onaj koji napravi rezultat, tako da je jasno - KAO SELEKTOR BIH, kada se sve sabere i oduzme, najbolji je bio Safet Susic. To ne mora da znaci da je najbolji trener uopste, vjerovatno to jeste Ciro koji je nazalost kao izlapjeli starac, svojim nepromisljenim izjavama stvorio neku vrstu odbojnosti u BiH, tako vala da ga ja i ne smatram bosanskim trenerom.
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 17 apr 2015, 09:50

Najbolji i najuspjesniji, u timskom sportu su dva termina koja nemaju apsolutno nikakve veze jedno s drugim mladi @feridagicu
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 9 gostiju.