Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ReX
Kontakt:

Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Post Postao/la ReX » 22 mar 2022, 19:06

slika

Svakakvi psihopata i ludjaka ima na ovom svijetu. :zviz:
@igrajlopte 🐦

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 22 mar 2022, 20:22

poceo gledati neki dan tek treca epizoda, nije lose moze proci :D
https://www.imdb.com/title/tt10244600/

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 mar 2022, 20:22

Kao da mi se kraj trece epizode Blindersa u.srao u cijelu seriju
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 22 mar 2022, 23:24

bob je napisao/la:
22 mar 2022, 20:22
poceo gledati neki dan tek treca epizoda, nije lose moze proci :D
https://www.imdb.com/title/tt10244600/
Takodjer, kod mene ima zadovoljavajuću ocjenu.

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 23 mar 2022, 09:21

HordasOdMalena je napisao/la:
22 mar 2022, 18:58
Ragme je napisao/la:
22 mar 2022, 16:30
Peaky Blinders zivi ocaj 6ta sezona. Doduse, samo su prve dvije sezone i bile na nivou, nakon toga limunada.
Meni ubjedljivo najbolja 4. sezona. Ova nije loša, samo je nekako sporija od prijašnjih. Zadnja epizoda mi je veoma dobra.
Pa zadnja sezona, niste valjda ocekivali da i dalje pokazuju sitni kriminal. Jako mracne 4 epizode, valjda ostane tako do kraja bez nekog glupog happy enda. Taman da levati prestanu idolizirati Tommya.
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 mar 2022, 10:11

Snimit će se i film naredne godine koji će služiti kao kraj.

Ali mi je usporena nekako ova sezona, prošle su četiri epizode i imam osjećaj da se neka veća radnja nije maknula od prve epizode (šeste sezone). Serija je smještena u '33 i '34 u zadnjoj sezoni i film će vjerovatno skočiti u '39u i početak rata.

Stavili su ogroman fokus na Tommyja i njegove demone, kao i na čitavu socijalističko - političku situaciju u UK i Irskoj, te zamarili, namjerno, Peaky Blindersi kao mafija su stavljeni u drugi plan. Za to je i bilo vrijeme jer nemaju gdje više ići sa njima, a da to ostane u granicama realnosti.

Kao što sam i rekao, najveći problem sa zadnjom sezonom mi je sporo napredovanje radnje i brine me kako će povezati sve na kraju šeste sezone, no sa obzirom na to da će biti film, onda će biti mnogo lakše preći preko svakog kraja, jer će film riješiti sve nedovršene radnje.

Inače, bacio sam sinoć pogled i na poljsku horor seriju "Cracow Monsters", u koprodukciji Netflixa. Pogledao sam dvije epizode i nije loše. Ima slavenske mitologije, lijep vizualni stil, ali fali kvalitete da bi bila top. No, za fanove žanra koji vole demone na televiziji nije loš izbor.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 23 mar 2022, 10:56

Kad vec pominjes horor serije moze preporuka jos kakvih, veliki sam fan horor filmova ali serije tog zanra skoro da nisam gledao pa ako neko zna dobru bujrum sa preporukama. Tu Poljsku sam vec dodao na watch listu :)

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 23 mar 2022, 11:52

enobarca je napisao/la:
23 mar 2022, 10:56
Kad vec pominjes horor serije moze preporuka jos kakvih, veliki sam fan horor filmova ali serije tog zanra skoro da nisam gledao pa ako neko zna dobru bujrum sa preporukama. Tu Poljsku sam vec dodao na watch listu :)
Horror-ish, ali ako nisi gledao definitivno bi ti preproucio seriju Hannibal. Remek djelo (pogotovo prve dvije sezone).

Neke serije sto se barem meni svidjaju su Lovecraft Country, Yellowjackets, From, Chapelwaite, Hellbound, The Exorcist.. Ako volis anthology ima dosta dobri epizoda u The Twilight Zone, Into the Dark I Castle Rock.. Onda imas ove nove varijante tipa Scream, Chucky, Stranger Things i slicno ako ti to pase (ja nisam gledao ni jedan pa ne mogu reci jesu dobre ili ne).

Ili najlakse, evo link pa mozda nadjes nesto sto se bas tebi svidja za gledati.
https://www.imdb.com/search/title/?titl ... f_=adv_prv
@igrajlopte 🐦

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 mar 2022, 14:22

ReX je napisao/la:
23 mar 2022, 11:52
enobarca je napisao/la:
23 mar 2022, 10:56
Horror-ish, ali ako nisi gledao definitivno bi ti preproucio seriju Hannibal. Remek djelo (pogotovo prve dvije sezone).

Neke serije sto se barem meni svidjaju su Lovecraft Country, Yellowjackets, From, Chapelwaite, Hellbound, The Exorcist.. Ako volis anthology ima dosta dobri epizoda u The Twilight Zone, Into the Dark I Castle Rock.. Onda imas ove nove varijante tipa Scream, Chucky, Stranger Things i slicno ako ti to pase (ja nisam gledao ni jedan pa ne mogu reci jesu dobre ili ne).

Ili najlakse, evo link pa mozda nadjes nesto sto se bas tebi svidja za gledati.
https://www.imdb.com/search/title/?titl ... f_=adv_prv
Dodao bih ovdje i Evil. Ali nije neki super popularan žanr na televiziju.

Ima i ovo: https://www.imdb.com/title/tt6763664/?ref_=fn_al_tt_1, https://www.imdb.com/title/tt10970552/?ref_=fn_al_tt_2, kao i Bates Motel.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 23 mar 2022, 14:40

Hvala vam, probrace se nesto :thumbup: pogledao sam samo hanibala, stranger things i scream, prve dvije top dok je scream klasicni slasher, sranje al ko voli taj zanr gleda i to :mrgreen:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 mar 2022, 00:51

enobarca je napisao/la:
23 mar 2022, 14:40
Hvala vam, probrace se nesto :thumbup: pogledao sam samo hanibala, stranger things i scream, prve dvije top dok je scream klasicni slasher, sranje al ko voli taj zanr gleda i to :mrgreen:
ako je netflix, imas dosta novih dobrih po meni
locke and key
The Haunting of Bly Manor
Midnight Mass
The Haunting of Hill House
curon (preporuka)
feria
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 24 mar 2022, 04:03

Jedva cekam. Lalo :)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 mar 2022, 12:15

Tekashi je napisao/la:
24 mar 2022, 04:03

Jedva cekam. Lalo :)
Bice cudo ako Nacho ostane ziv :)

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 24 mar 2022, 13:41

Pantelija je napisao/la:
24 mar 2022, 00:51
enobarca je napisao/la:
23 mar 2022, 14:40
ako je netflix, imas dosta novih dobrih po meni
locke and key
The Haunting of Bly Manor
Midnight Mass
The Haunting of Hill House
curon (preporuka)
feria
Na netflixu najvise i gledam, hvala :)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2022, 21:30

Je li neko upratio ovu seriju "Balkanika", što je snimana u Livnu, večeras na BHT-u bila treća epizoda. Ja sam pogledao tri epizode (po pola sata su) i mogu reći da nije loša.

Pisana po "amaterskom" scenariju, ali produkcija stvarno nije loša. Doveli su par naših i par hrvatskih glumaca, ali glavne uloge su ova trojica likova (amateri) što su i pokrenuli kompletan projekat i prilično dobro su se snašli.

Preporuke za dobru razbibrigu :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Capital
Kontakt:

Post Postao/la Capital » 27 mar 2022, 21:33

Raonffa je napisao/la:
27 mar 2022, 21:30
Je li neko upratio ovu seriju "Balkanika", što je snimana u Livnu, večeras na BHT-u bila treća epizoda. Ja sam pogledao tri epizode (po pola sata su) i mogu reći da nije loša.

Pisana po "amaterskom" scenariju, ali produkcija stvarno nije loša. Doveli su par naših i par hrvatskih glumaca, ali glavne uloge su ova trojica likova (amateri) što su i pokrenuli kompletan projekat i prilično dobro su se snašli.

Prva epizoda bila nekad davno pa došlo do nesuglasica s producentima i BHRTom. Išli su dotle da su zabranili Tmachu vraćanje unazad na BHT1 mjesec dana i više, sve dok se serija ne završi.

Inače mi se nije činila lošom.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2022, 21:53

Capital je napisao/la:
27 mar 2022, 21:33
Raonffa je napisao/la:

Prva epizoda bila nekad davno pa došlo do nesuglasica s producentima i BHRTom. Išli su dotle da su zabranili Tmachu vraćanje unazad na BHT1 mjesec dana i više, sve dok se serija ne završi.

Upratio sam to na netu, ali eto emitovao je BHT prošle nedjelje drugu, a večeras i treću epizodu, očigledno su nešto riješili. A i izašle su odmah na internetu.

Mada ni sada se na Telemachu ne može vraćati BHT, ne znam da li to ima veze sa serijom ali uglavnom ne može.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Capital
Kontakt:

Post Postao/la Capital » 27 mar 2022, 22:05

Raonffa je napisao/la:
27 mar 2022, 21:53
Capital je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Upratio sam to na netu, ali eto emitovao je BHT prošle nedjelje drugu, a večeras i treću epizodu, očigledno su nešto riješili. A i izašle su odmah na internetu.

Mada ni sada se na Telemachu ne može vraćati BHT, ne znam da li to ima veze sa serijom ali uglavnom ne može.
:thumbup:

Pa ima to je to, sve do 10.4. :urnebes:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2022, 22:54

Capital je napisao/la:
27 mar 2022, 22:05
Raonffa je napisao/la:
27 mar 2022, 21:53
Capital je napisao/la:

:thumbup:

Pa ima to je to, sve do 10.4. :urnebes:
A nešta je tu neko nekoga zayebao je li? Ovi iz produkcije tražili da Telemach zabrani vraćanje unazad ili?

Capital
Kontakt:

Post Postao/la Capital » 27 mar 2022, 22:58

Raonffa je napisao/la:
27 mar 2022, 22:54
A nešta je tu neko nekoga zayebao je li? Ovi iz produkcije tražili da Telemach zabrani vraćanje unazad ili?
Zabranili repriziranje BHRTu jer se kod njih sve epizode mogu kupiti za 5€ :lol:

BHRT uputio zahtjev Tmachu da onemogući vraćanje unazad serije a ovi su to uradili za cijeli kanal mjesec dana :rol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Majestic-12 [Bot] i 6 gostiju.