02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
samoposmatram
- Kontakt:
Posto su Ameri fizicki mocni i brzi, mislim da bi Barbarez upravo takve igrace i trebao u prvih 11. Pocnemo li sa Dzekom, Tahirom, Bajrakom piši propalo. Ili ako jos uvijek bude furao igru sa 2 napadaca, a ovamo trazio da se igra bunker (sto nimalo nema logike) tek cemo onda nayebati.
Ovdje treba najvise veznu liniju pojacati i zgusnuti krila.
…………………..….Demirovic/Lukic
Alajbegovic…………Mahmic……………………….Memic
…………………Sunjic…………..Basic
Kolasinac - Hadzikadunic - Muharemovic - Dedic
Zasto Katic out, a Hazdikadunic in? Jednostavno zato sto je Katic spor, a gledajuci Amere koji igraju brzo i okretno, bojim se, da bi tu Katic ispadao i kasnio samo tako. Muharemovic bi to mogao drzati, ali cijelu utakmicu jednostavno nece moci.
Zasto Demirovic ili Lukic u napadu? Demirovicu bi cak dao i prednost ovdje jer ima pluca za 90min i fali tu neko, da pritisce vec u kreaciji Amere. Da se nedosetaju do centra tek tako. Dzeko definitivno ne, na stranu iskustvo njegovo i sve, al bi ostali bez igraca vec nakon 20-30min. Jednostavno nema vise snage, da izdrzi ovakav nivo igre vise od pola sata. Dosta bi nam vise znacio u nastavku, da udje svjez.
Zasto Bajraltarevic klupa? Pa mislim, da je momak vec svakako psihicki pregorio na ovom SP. Jos kad uzmemo u obzir, da igra protiv “svojih” Amera sa kojima je do juce djelio svlacionicu, mislim da bi bio igrac manje na terenu. Bio bi pogubljen u prostoru.
Memic na toj strani za trku, takodje dobra pluca, da se nosi sa njima, a i vise pomaze odbrani od Bajraktarevica.
Mahmic jednostavno sto je momak zasluzio, da se nadje u prvih 11 i sto je trenutno nas najbolji i sto kazemo najmoderniji veznjak. Okretan, snalazljiv, dobar sut i nelibi se pokusati. Ide u kost sto bi rekli, nesto kao Alajbegovic.
Ostalo manje vise standardno. Ako budemo gledali, da igraju igraci po zaslugama (Dzeko, Katic) ili neke Barbarezove vizije koje nepiju vodu (Tahirovic, jos pogotovo kad ga upari sa Sunjicem) bice nam yebeno.
…………………Sunjic…………..Basic
Zasto Katic out, a Hazdikadunic in? Jednostavno zato sto je Katic spor, a gledajuci Amere koji igraju brzo i okretno, bojim se, da bi tu Katic ispadao i kasnio samo tako. Muharemovic bi to mogao drzati, ali cijelu utakmicu jednostavno nece moci.
Zasto Demirovic ili Lukic u napadu? Demirovicu bi cak dao i prednost ovdje jer ima pluca za 90min i fali tu neko, da pritisce vec u kreaciji Amere. Da se nedosetaju do centra tek tako. Dzeko definitivno ne, na stranu iskustvo njegovo i sve, al bi ostali bez igraca vec nakon 20-30min. Jednostavno nema vise snage, da izdrzi ovakav nivo igre vise od pola sata. Dosta bi nam vise znacio u nastavku, da udje svjez.
Zasto Bajraltarevic klupa? Pa mislim, da je momak vec svakako psihicki pregorio na ovom SP. Jos kad uzmemo u obzir, da igra protiv “svojih” Amera sa kojima je do juce djelio svlacionicu, mislim da bi bio igrac manje na terenu. Bio bi pogubljen u prostoru.
Memic na toj strani za trku, takodje dobra pluca, da se nosi sa njima, a i vise pomaze odbrani od Bajraktarevica.
Mahmic jednostavno sto je momak zasluzio, da se nadje u prvih 11 i sto je trenutno nas najbolji i sto kazemo najmoderniji veznjak. Okretan, snalazljiv, dobar sut i nelibi se pokusati. Ide u kost sto bi rekli, nesto kao Alajbegovic.
Ostalo manje vise standardno. Ako budemo gledali, da igraju igraci po zaslugama (Dzeko, Katic) ili neke Barbarezove vizije koje nepiju vodu (Tahirovic, jos pogotovo kad ga upari sa Sunjicem) bice nam yebeno.
Lavcina je napisao/la: ↑27 jun 2026, 18:22Posto su Ameri fizicki mocni i brzi, mislim da bi Barbarez upravo takve igrace i trebao u prvih 11. Pocnemo li sa Dzekom, Tahirom, Bajrakom piši propalo. Ili ako jos uvijek bude furao igru sa 2 napadaca, a ovamo trazio da se igra bunker (sto nimalo nema logike) tek cemo onda nayebati.
…………………Sunjic…………..Basic
-
Tekstilac1970
- Kontakt:
dariolovrinovic00 je napisao/la: ↑27 jun 2026, 13:11USA tokom 2025 i 2026 je imala problema s organizacijom odbrane i individualnim greškama. Svi izvještaji koje sam čitao kažu za odbranu da se loše pozicioniraju, lako ispadaju iz igre, imaju problem u distribuciji i gube direktne duele. Turska im je na zadnjoj utakmici upravo kažnjavala sve ove greške. Mogli bi Alajbegović i Bajraktarević napraviti problema 1 na 1, pogotovu ako im bude dan.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Nakon one Dzekine reakcije, nema sanse da ce ostati na klupi. Ali mislim da bi bilo dobro igrati s jednim napadacem. Nek pocne Dzeko, a udje Demir u 60toj.
Sta kazu nemaju poraza protiv BiH. Od tri susreta, dvije dobili i jednu nerijeseno izvukli. Ne znam za njihove sastave u tim utakmicama, ali cini mi se da smo mi samo jednu (2013.god) odigrali u punom sastavu. Ostale dvije bili su ili igraci PL-a sa nekim iz inostranstva, ili cisto PL igraci (2021. za vrijeme korone, vjerovatno nije ni moglo drugacije). I nijednu utakmicu nisu razvalili (3:4, 0:0, 0:1) Vjerujem da njihova danasnja ekipa nije ni nalik tim sastavima, ali nisu ni nasi.
Srce na teren, pa kako bude...cilj je ispunjen, sad za svoj cejf (i ugovore) igraju
Srce na teren, pa kako bude...cilj je ispunjen, sad za svoj cejf (i ugovore) igraju
- dubioza144
- Kontakt:
Sta je sa Tabakovicem hocel moc zadnih 15 minuta uc i rijesit tekmu negdje oko 89 mimute za 1 2 i onda ludilo krece 
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
2013 mi smo igrali u najjačem sastavu prvo poluvrijeme i ubili amo ih kao mraz paprike. U drugom smo izašli sa rezervama. Ove druge dvije utakmice mi smo igrali u E sastavu…dok su Ameri imali po sastav sačinjen od nekih igrača koji su dio A tima. U onom jednom poluvremenu gdje su naši najbolji i njihovi najbolji igrali…mi smo ih udarali kitom po čelu. Toliko o tim utakmicama.phillies je napisao/la: ↑27 jun 2026, 18:45Sta kazu nemaju poraza protiv BiH. Od tri susreta, dvije dobili i jednu nerijeseno izvukli. Ne znam za njihove sastave u tim utakmicama, ali cini mi se da smo mi samo jednu (2013.god) odigrali u punom sastavu. Ostale dvije bili su ili igraci PL-a sa nekim iz inostranstva, ili cisto PL igraci (2021. za vrijeme korone, vjerovatno nije ni moglo drugacije). I nijednu utakmicu nisu razvalili (3:4, 0:0, 0:1) Vjerujem da njihova danasnja ekipa nije ni nalik tim sastavima, ali nisu ni nasi.
Srce na teren, pa kako bude...cilj je ispunjen, sad za svoj cejf (i ugovore) igraju![]()
Ma ovi ne znaju sa evropskim repkqma igrati, nisu nikad nikog ni dobili
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Želim da vjerujem da Barba i SŠ još uvijek nisu "otkrili sve karte"
Neka sad momci uživaju u fudbalu, svjetlima pozornice i odigraju bukvalno za sebe kao zadnju na ijednom svjetskom ikada pa šta bude.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Tacno. Samo u prvom poluvremenu smo tad trebali voditi 4-0.MiranGlasnic je napisao/la: ↑27 jun 2026, 18:552013 mi smo igrali u najjačem sastavu prvo poluvrijeme i ubili amo ih kao mraz paprike. U drugom smo izašli sa rezervama. Ove druge dvije utakmice mi smo igrali u E sastavu…dok su Ameri imali po sastav sačinjen od nekih igrača koji su dio A tima. U onom jednom poluvremenu gdje su naši najbolji i njihovi najbolji igrali…mi smo ih udarali kitom po čelu. Toliko o tim utakmicama.phillies je napisao/la: ↑27 jun 2026, 18:45Sta kazu nemaju poraza protiv BiH. Od tri susreta, dvije dobili i jednu nerijeseno izvukli. Ne znam za njihove sastave u tim utakmicama, ali cini mi se da smo mi samo jednu (2013.god) odigrali u punom sastavu. Ostale dvije bili su ili igraci PL-a sa nekim iz inostranstva, ili cisto PL igraci (2021. za vrijeme korone, vjerovatno nije ni moglo drugacije). I nijednu utakmicu nisu razvalili (3:4, 0:0, 0:1) Vjerujem da njihova danasnja ekipa nije ni nalik tim sastavima, ali nisu ni nasi.
Srce na teren, pa kako bude...cilj je ispunjen, sad za svoj cejf (i ugovore) igraju![]()
Ne znam za vas, ali ja osjecam da je zapisano negdje da na ovom prvenstvu uradimo neku malo ozbiljniju stvar rezultatski zbog onih silnih nepravdi u proslosti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
DnevnaDozaPklata
- Kontakt:
Sa Dzekom i Demirovicem odnosno 4 4 2 ili 4 4 1 1 ne možemo odigrati bilo kakav presing, jedan pas izbacuje oba napadača iz igre sto nam se uredno desavalo protiv Katara koji je prilicno losa ekipa.
Pored toga imamo jos jedan problem u napadu, Dzeko je bas spor, to i ne bi bio takav problem da imamo brzeg napadača od Demirovica pa da im trcimo kontre po oduzetoj lopti. Treći problem jeste prilično losa odbrana od strane Alajbegovica, Basic također visi defanzivno i na to sve odbrana je prilicno spora ( Sejo i Katic ).
Sto se tice odbrane najbolje smo izgledali protiv Svice kada smo igrali 3 5 2 dok nije poceo Memic & Basic show
Ameri su najjači u prvom poluvremenu, tada najvise pritisnu i rijesili su Paragvaj i Australiju, shodno tome Dzeko bi trebao poceti sa klupe, problem je sto se to nece desiti zbog one drame protiv Katara. Luka Modric, sa svim svojim uspjesima sa Realom i hrvatskom reprezentacijom, izađe nornalno iz igre, ne histerise, a Dzeko ronda 30 minuta poslije izmjene iako je i slijepcu bilo jasno da visimo i da je primanje drugog gola samo pitanje vremena, covjek nije mogao da hoda na +30 sto i nije bilo cudo jer nema odigranih 90' u zadnja dva mjeseca.
Logika bi bila da kontre trce Demirovic, Alajbegovic/Bajraktarevic, Mahmic/Memic ali avaj to se nece desiti, a nas niski blok nije tako dobar da mozes reci da idemo na remi, a mi u zadnjih 20 utakmica nismo primili golove od San Marina x2, Makedonije sa pola igraca iz nase lige i Rumunije ( utakmica koja se desi jednom u stotinu ).
USA je itekako prolazna, bez obzira na kvalitet igrača oni realno nisu fudbalska sila koja te moze rutinski dobiti + ogroman pritisak favorita u jednoj utakmici nokaut faze. Ako izdrzimo prvo poluvrijeme oni ce biti pod jos vecim pritiskom. Kako to uraditi, a da se Dzeko/Demirovic ne ljute, jbg, ne znam. Jedan napadač je pod obavezno, krenuti sa dvojicom na amere od pocetka utakmice kada su ovi najbolji i najopasniji je klasicno samoubistvo.
Pored toga imamo jos jedan problem u napadu, Dzeko je bas spor, to i ne bi bio takav problem da imamo brzeg napadača od Demirovica pa da im trcimo kontre po oduzetoj lopti. Treći problem jeste prilično losa odbrana od strane Alajbegovica, Basic također visi defanzivno i na to sve odbrana je prilicno spora ( Sejo i Katic ).
Sto se tice odbrane najbolje smo izgledali protiv Svice kada smo igrali 3 5 2 dok nije poceo Memic & Basic show
Ameri su najjači u prvom poluvremenu, tada najvise pritisnu i rijesili su Paragvaj i Australiju, shodno tome Dzeko bi trebao poceti sa klupe, problem je sto se to nece desiti zbog one drame protiv Katara. Luka Modric, sa svim svojim uspjesima sa Realom i hrvatskom reprezentacijom, izađe nornalno iz igre, ne histerise, a Dzeko ronda 30 minuta poslije izmjene iako je i slijepcu bilo jasno da visimo i da je primanje drugog gola samo pitanje vremena, covjek nije mogao da hoda na +30 sto i nije bilo cudo jer nema odigranih 90' u zadnja dva mjeseca.
Logika bi bila da kontre trce Demirovic, Alajbegovic/Bajraktarevic, Mahmic/Memic ali avaj to se nece desiti, a nas niski blok nije tako dobar da mozes reci da idemo na remi, a mi u zadnjih 20 utakmica nismo primili golove od San Marina x2, Makedonije sa pola igraca iz nase lige i Rumunije ( utakmica koja se desi jednom u stotinu ).
USA je itekako prolazna, bez obzira na kvalitet igrača oni realno nisu fudbalska sila koja te moze rutinski dobiti + ogroman pritisak favorita u jednoj utakmici nokaut faze. Ako izdrzimo prvo poluvrijeme oni ce biti pod jos vecim pritiskom. Kako to uraditi, a da se Dzeko/Demirovic ne ljute, jbg, ne znam. Jedan napadač je pod obavezno, krenuti sa dvojicom na amere od pocetka utakmice kada su ovi najbolji i najopasniji je klasicno samoubistvo.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ako nas ne rijese Smeri rijesit ce nas sudija kao Iran par faula im svirat pustit in grublju igru nas malo pocastit kartonima i to je to
Mislim da dobro vjerujes jer od prve utakmice mi nijednom nismo pregorili sto mi se strasno svidjelo i strucni stab se postavio kao da im je peto prvenstvo.perun je napisao/la: ↑27 jun 2026, 19:01Želim da vjerujem da Barba i SŠ još uvijek nisu "otkrili sve karte"Nije bilo neke prevelike potrošnje i igre na nož kao u baražu. Dizali su formu laganini i mislim da ćemo kontra amera odigrati jednu od boljih tekmi ikada, bez obzira na krajnji rezultat.
Neka sad momci uživaju u fudbalu, svjetlima pozornice i odigraju bukvalno za sebe kao zadnju na ijednom svjetskom ikada pa šta bude.
![]()
Protiv Kanade smo mogli forsirati Dzeku ili Sunjica jos vise - nismo. I nismo previse zutih dobili.
Protiv Katara sacuvali Dedica a vjerujem da je mogao igrati, dozirali svima minutazu pa sacuvali i Memica jer nije poceo u prvih 11, sacuvali se kartona, nismo bezveze ubacivali Tabakovica.
Tako da smo s te strane turnir maksimalno dobro odradili za sad. Vjerujem da sad ide drugaciji pristup. A nadam se da im je i nekih taktickih zamisli ostalo u rukavu. Realno oni nas ocekuju s 442 sa varijacijama koje smo igrali. Pitanje je da li ih zelimo iznenaditi necim a jos bolje pitanje je da li bi sami sebe s tim iznenadili odnosno kako bi mi igrali s necim novim.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Ovo je klickbait video. Nema tu nikakvog govora o onome sto naslov govori.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Ne provaljuj se ti uradi ovu anketu u Bosni pa vidi rezultatelol89 je napisao/la: ↑27 jun 2026, 15:57Hajde nemoj se provaljivati, imas milion klipova gdje ljude u americi pitaju gdje se koja država nalazi cak i one bas vece države ljudi ne mogu pogoditi kontinent a kamo li gdje se država nalaziKaunas je napisao/la: ↑27 jun 2026, 14:51A ko to van svog kontinenta zna gdje se nalazi svaka drzava.isto ko da je rekla ne zna gdje su Rusija ili Kina a ne Bosna.
Evo pitanje za prosjecnog forumasa, na slijepoj karti nek pokaze Pakistan, Nigeriju i recimo Paragvaj. 90% Evropljana bi imalo laganih 0/3.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Dosta nepoštovanja od strane američkoćifutskih domaćih medija, kako je ovo lagan zadatak za njih, kako ne znaju BiH ni na mapi pokazati, kako je ovo njihov turnir i da džaba ne dolazimo na utakmicu.
Ovako su i žabari pričali, idemo jako
Ovako su i žabari pričali, idemo jako
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Trenutno korisnika/ca: Nakata, Principatus i 34 gosta.