Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Hare_BvB » 04 okt 2012, 21:26

De Jong zakucava za 1-0. Fino to izgleda zasad u novom sistemu igre. :D

Inace, fantasticna atmosfera na Borussia Parku! :o

EDIT: 1-1, Cristian zabija iz slobodnjaka. MATS je daleko od neke forme na pocetku ove sezone. :roll:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 okt 2012, 21:33

Hare_BvB je napisao/la: Inace, fantasticna atmosfera na Borussia Parku! :o
Divota. :shock:
Lajda, arkadasi izjednacise. Uvijek sam hvalio ter Stegena ali ima "mali" hendikep. Zato sto je mali.
Svojevremeno je Stefan Klos bio gigant od Torvata, ali bruku golova je primio kroz usi.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 okt 2012, 21:48

Potpuni preokret Fenera. Vezni red i dalje kriminalan. :( :( Ukoliko se Gladbach ne podigne u formi u skorije vrijeme bice one-hit wonder.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 okt 2012, 21:59

Preslikano poluvrijeme kao protiv Dynama u pretkolu CL. Nevjerovatna indolentnost igraca na svojoj polovini, prodali su najmanje 10-ak cistih lopti. MATS definitvno nije isti nakon petarde u "Helveciji".

Strasan nedostatak hemije u ekipi, djeluju kao razbijena horda na terenu. Pasivno, mekano i nezainteresovano. Favre je zakazao nakon ispadanja od Ukrajinaca, nikako da podigne svoje momke iz letargije. Sreca pa poluvrijeme zavrsi, Turci su bili veoma blizu postizanja i treceg gola.

Vidljivo je da defanzivci M'gladbacha ne umiju graditi napade sa svoje polovine, ocekujem da se presaltaju na duge lopte u drugom poluvremenu, inace im poraz ne gine.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 okt 2012, 22:07

zar nismo ništa naučili u protekle tri utakmice BUndeslige i u onom dvomeču protiv Dinama :?

ali opet, opet to nekako bolje izgleda nego u zadnja tri kola bundeslige... ajmo probat nešto napravit u drugom poluvremenu...

jebote vadi Ringa koji je bio među boljima u prvom poluvremenu....ccc
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 okt 2012, 22:21

Turko Cigerci definitivno sabotira igru svoje momcadi. :evil: Vadi ga moj Napaljeone. :evil:

E moj Arango! :roll:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 okt 2012, 22:36

Gotovo je ovo 3:1 za Fener. Nije problem odlazak Reusa, niti Dantea, vec je problem odlazak Neustädtera koji je bio Alfa i Omega veznog reda ekipe, i ako @Pale lahko prezalio njegov odlazak - cak je isti u postovima podrzavao ako se ne varam.

PS: 3:2, hajmo jos jedan gol. :D :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 okt 2012, 22:57

Nazalost na kraju poraz od 4:2. Nije Fener bio toliko bolji koliko im je Gladbach vlastitim greskama omogucio ovaj rezultata. Takodjer treba napomenuti dvije neiskoristene prilike Aranga i de Camarga u drugom poluvremenu kod rezultata 2:1 i da je jedna od njih zavrsila u golu ko zna bili krajnji rezultat bio ovakav.

U ekipi dosta toga ne stima i nema hemije izmedju igraca - dovoljno je samo vidjeti scenu izmedju ter Stegna i Xhake nakon zavrsenog prvog poluvremena. Favre ukoliko zeli uspjeti u Gladbachu mora pronaci igraca/rijesenje koje ce rasteretiti Xhaku u veznom redu, jer previse je odgovornosti na njegovim ledjima.

Postoji jos sansa za prolazak u 1/16 finala LE, ali moraju protiv OM-a ostati ne porazeni u oba susreta inace im je ovdje vec kraj sto se Evrope tice.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 okt 2012, 23:02

Mozda je vrijeme da se jantscke vrati na svoju prirodnu poziciju... Ovo je bruka I sramota ovako cemo izgubit 3ce mjesto koje smo krvavo zaradili... Svabski klubovi ocigledno nisu spremni za velike stvari

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 okt 2012, 23:04

Tanko, tanko. Nema cvrstine, nema discipline, a upravo ih je to i krasilo u zadnjih sezonu i po. BP je bio tvrdjava, a sad primise 7 komada u samo dvije europske tekme. :roll:

Najgore je sto mi i Favre djeluje dosta izgubljeno. :?

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 okt 2012, 23:20

mislim da je sada evropska priča za nas završena...šteta, navijači su ovo toliko dugo čekali a rezultati su žalosni

igra je na momente čak i bila dobra, ali fali nam strpljenje i sigurnosti u igri, a također i samopuzdanje nije na nekom nivou...

šteta što nismo iskoristili šanse koje smo imali, i to dobre šanse. zato smo i bili blagovremeno kažnjeni

@amer
jesam bio za odlazak Romana, iako je on dosta značio u defanzivi i pokrivao dosta prostora... takvog sličnog igrača već imamo - nordveit, a falio nam je jedan igrač tipa xhake koji će otvarati igru iz sredine terena a usput i pokrivati prostor i dobijati duele. On nikako nije odogvorio ovome zadatku i neznam šta pričaš da ge treba rasteretiti ad je lik već par utakmica katastrofa i poslije cigercia naš najlošiji vezni igrač. treba ga na klupu poslat, nek igra marx umjesto njega... nisam se nadao da će ovako loš da bude granit, dosada je najmanje pokazao od naših pojačanja za ovu sezonu...
Arango kriminalan danas, masu izgubljenih i poklonjenih lopti protivniku a nula bodova za zalaganje u defanzivi. Izgleda da to što ga je žena (sa djecom) ostavila je utjecalo znatno na njegovu psihu...

MATS isto užas danas... još sad i ovaj sukob njega i xhake, :?

Jako je puno problema u igri , i za Favrea je jako puno posla a malo vremena... Ova ekipa ima veliki potencijal, vidljivo je to i na momente, ali nikako da se to u potpunosti prikaže na ternu kroz igru..

U nedjelju dolazi raspoloženi i ubitačni Eintracht, u najgore vrijeme po nas, s obzirom u kakvom smo formi i psihi...Nadam se da će se ekipa trznuti i iznenaditi me partijom protiv Frankfurta ali iskreno nemam baš veliki razlog za optimizam i male su šanse da ćemo nešto veliko da napravimo u toj utakmici...

Da ne zaboravim pohvaliti partiju De Jonga večeras, njegova najbolja partija do sada u dresu Borussie
Sudiji J*** mater, koje debilno suđenje večeras....
I poslije ove utakmice moje antipatije prema turcima su još veće...

i **** vas koef više, nemojte me još s tim pilat nakon ovakvih partija koje moja voljena ekipa pruža čitave ove sezone
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 okt 2012, 23:31

Jedino de Jong zasluzuje prolaznu ocjenu veceras. ;) Xhaka je djelovao previse indolentno i tromo.

Zasto Favre ne gura mladog Zimmermann na desnom beku? Siluje Nordtveita na bekovskoj poziciji i nepotrebno gubi i ono malo presinga sto je imao u veznom redu.

Steta zbog fantasticne publike koja se zazelila fudbala na viskoj razini. Ako nista, nadam se da ce biti u stanju dobiti dvije preostale tekme na B. Parku upravo radi njih.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 okt 2012, 00:03

@ Pale

mislim da je previse odgovornosti u veznom redu palo na ledja Xhake. Od njega se ocekuje da bude i glavni organizator igre i da na najbolji moguci nacin obavlja defanzivne zadatke. On to nije u stanju, i to se moglo primjetiti ukoliko si pratio Basel, jednostavno mu je potreban igrac koji ce mu cuvati ledja i preuzimati dio njegovih zadataka u odbrani. Jednostavno da bi Xhaka pokazao sav svoj potecijal potrebno je da ima iza/pored sebe igraca tipa S.Bender ili Neustädter.

Ispade sada da su navijaci Basela upravu kada su rekli da je za njega jos rano da ide u lige petice i da mu je potrebna jos maksimalno jedna sezona u Baselu kako bi stekao odredjena iskustva.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 okt 2012, 01:52

Nazalost ponavlja se situacija kao sa Mainzom od prije nekoliko sezona.
Ovoga sam se najvise bojao iako sam bio uvjeren da do toga nece doci.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 okt 2012, 13:20

@amerosm

pa xhaka je sinoć a i više puta ove sezone igrao desetku, tako da je imao dvojicu iza leđa za defanzivne zadatke pa se opet nije proslavio

@hare

za zimmermanna ne znam ni ja šta je problem, mali nikako šansu da dobije... Ali opet, Favre je svaki dan s njima na treninzima i vidi bolje od nas kakva je situacija

Nordfight je sinoć prvi put ove sezone igrao na desnom beku i moram priznati da to uopće nije loše izgledalo. Možda da se napravi rotacija, pa kao što i @gruezi reče probat sa Jantsckheom na 6-ici. A i Marx je solidno odigrao sinoć za svoj prvi nastup ove sezone... Uglavnom Favreu je radit i snalazit se sa ovim kadrom što ima i da proba što prije izvuć ekipu iz govana..

Bilo bi idealno kad bi ekipa se digla i u nedjelju dobila Eintrachta, to bi bil od enormnog značaja za ekipu. Plus onda slijedi reprezentativna pauza pa bi ekipa imala dodatno vrijeme da konsolidira redove i da uzme malu pauzu (barem oni koji ne igraju za repke)

Ali mislim da se to nažalost neće desiti....
Agieren statt reagieren

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 05 okt 2012, 13:58

Dobija M'gladbach 100% Frankfurta. Ja sam fine novce stavio na M'gladbach :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 okt 2012, 14:47

Ama nordveit je rodzen za stopera ba gdje ce ono biti bek neznam kako to favre nevidi.. Zasto nebi probali 4231 sistem dakle browers I daems(wendt) na bokovima domingez I nordveit stoperi xhaka I jantscke centralni vezni ring I herrmann krila arango poluspic I de jong 9ka...arango bi ima svu slobodu gdje bi njegova genijalnost puno vise dolazila do izrazaja ...isto mislim da bi mlapa I zimmermann trebali dobijat vise sansi za igru...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 okt 2012, 14:48

Klopp je napisao/la:Dobija M'gladbach 100% Frankfurta. Ja sam fine novce stavio na M'gladbach :D

:D ;)

@gruezi pa gdje baš Brouwersa na beka sunce mu, on je klasični stoper, puno bolja je opcija sa Nordveitom. :) Jantsckhe je imao loše nastupe u posljednje vrijeme i zato je na zasluženom odmoru... ali 99% će igrati protiv frankfurta, ostoja da se vidim samo na kojoj poziciji...
slažem se, Mlapa, Ring moraju više da igraju...
a 4231 formaciju igramo većim dijelom ove sezone... nije ti loša postava, volio bih kad bi Favre pokušao jednom sa tim sastavom, samo Brouwers ne može na beka nikako, Stranzl to može odigrati i igrao je to prošle sezone kad nije bilo Jantsckhea u ekipi...

Problem je (po meni) na šesticima trenutno. Tu treba naći pravu kombinaciju. Treba nam dvojica koji će pokrivati teren i odrađivati defanzivne zadatke i osvajati duele na sredini terena, a uz to i znati organizirati akciju/napad ili ako ništa znati poslati upotrebljivu loptu neko u noge ! Tu trenutno najviše plivamo...
Onda koncetracije se mora poboljšati, sve golove ove sezone primamo iz naših gluposti, puno je nonšalancije u igri i protivnici nas uredno kažnjavaju za to... Jako je žalosno da najbolja odbrana Evrope (kroz jedan dio sezone) dopusti sebi ovoliki broj golova... Ne smiju se praviti glupi prekršaji blizu našeg gola jer smo jako slabi iz standardsituationen ove sezone... Ali opet ponavljam, mislim da nije najveća krivica na odbrani i Ter Stegenu, problem je u 6-icama i to što nismo dovoljno koncetrisani i kompaktni kao ekipa na terenu tokom čitave utkamice. Nije dovoljno odigrati dobro samo pola sata...
Yeobote povedemo, fino igramo i onda primimo glup gol i sve pad onda u vodu i gubimo se po terenu... Ekipi treba samopouzdanja, kompaktnosti i koncetracije, i to je ono na čemu Favre treba da radi intezivno, ali on to sve zna...

Čim popravimo te stvari, i rad u defanzivnim zadacima kompletne ekipe vjerujem da ćemo onda da proigramo kako treba i rezultati će sami dolaziti... Mislim da nam je potrebna samo jedna pobjeda i dobra igra u toj utakmici da sve krene na bolje i vratimo poljuljano samopouzdanje... Slijedeća šansa nam je protiv Eintrachta u nedjelju
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 okt 2012, 14:38

So beginnt Borussia gleich: ter Stegen – Jantschke, Stranzl, Dominguez, Daems – Nordtveit, Marx – Rupp, Arango – Xhaka – de Jong.
Agieren statt reagieren

Rodrigo
Kontakt:

Post Postao/la Rodrigo » 07 okt 2012, 14:54

Gledao ssam vas protiv Fenera zadnjih 20-30 minuta i mogu reći da je ono dosta očajno izgledalo pogotovo što se sredine tiče.Nema nitko da poveže taj srednji red.Za danas prognoziram jako tešku utakmicu protiv gostiju koje se može se reći da su u jako dobroj formi tako da prognoziram kakav remi,dok vašu pobjedu jako teško ;)
Samo Hajduk zivi vjecno!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.