AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

silenT
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la silenT » 01 feb 2010, 19:26

Seedorf je valjao, nego je prodat jer je se posvađao s Morattijem i jer je stvarao probleme... Mancini je plaćen 13 miliona Eura, ali se jednostavno nije snašao u Interu i drago mi je što smo ga se riješili... a Pirlo je u Interu bio ko 20-ogodišnjak i non-stop je bio po posudbama i nije odigrao za prvi tim ni 5 utakmica od prve minute da je počeo... njega mi je naviše žao jer nije dobio pravu priliku !

Mancini je po meni prosječan igrač i definitivno će i u Milanu biti na klupi jer on kraj Dinha, Pata, Beckhama nema šta tražit.. nije mi jasno što ga je Milan uzeo ??!! gdje će s nim ?
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 01 feb 2010, 19:35

silenT. je napisao/la:Seedorf je valjao, nego je prodat jer je se posvađao s Morattijem i jer je stvarao probleme... Mancini je plaćen 13 miliona Eura, ali se jednostavno nije snašao u Interu i drago mi je što smo ga se riješili... a Pirlo je u Interu bio ko 20-ogodišnjak i non-stop je bio po posudbama i nije odigrao za prvi tim ni 5 utakmica od prve minute da je počeo... njega mi je naviše žao jer nije dobio pravu priliku !

Mancini je po meni prosječan igrač i definitivno će i u Milanu biti na klupi jer on kraj Dinha, Pata, Beckhama nema šta tražit.. nije mi jasno što ga je Milan uzeo ??!! gdje će s nim ?
pa to i jest fazon da ga milan nije kupio već uzeo na posudbu, a igraće ono što je uvijek i igrao krilo, tj. krilnog napadača, pato je ozljeđen i to sad igra becks koji ima brzinu kornjače, a kad se vrati pato biće na klupi za nedaj bože ako opet ne bude njega ili ronaldinja-jako dobar potez milana, došao čovjek samo za platu.
sad je znači prosječan a pregovarali sa romom mjesecima vi za njega i dali 25 miliona maraka, sad kad je u milanu za 0 km interistima ne valja, pa ako ne valja onda će biti na klupi milana i ćao, a može li ovako nešto uraditi prosječan i škart igrač
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 01 feb 2010, 19:37

možeš ga sad hvalit.. ali je on bezveze igrač.. to što je radio za Romu je davna prošlost.. uvjerit ćeš se vrlo brzo ako navijaš za Milan, nemam ti šta pametovat... pokidat će ti dosta živaca budi siguran....
igrao bi u Interu da zna lopte šutnut... propo ko Julio Baptista...
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 01 feb 2010, 19:39

sad ti kažem ima klupa, sa njim se inter zajebo jer ga je puno platio, milan nije jer ga nije uopšte platio, a u interu on nije bio loš, već nije igrao zbog toga što murinjo specijalac ne igra s krilima, pa što taj s tvog avatara ne igra, a nemože se reći da nije u portu bio zmaj?

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 01 feb 2010, 19:48

Mancini je dobio i previše prilika u Interu za razliku od Q-ua koji je odigrao 2,3 utakmice i poslan na posudbu u Chelseu... to je bilo koda me je neko hladnom vodom polio :D
i Quaresma ništa nije pokazao u Interu da se razumijemo, ali opet kad se sagleda prošla sezona nije dobio nikakvu šansu da se pokaže dok je Mancini odigrao preko 20 utakmica ako se nevaram i bar u 19 bio najgori na terenu...

ove godine se Q dosta traži i nadam se da će se naći i da će bit pravi, ali teško jer se Mourinho sve više okreće snazi sa 3 zadnja vezna pa stoga za Qua nema mjesta....kad je Mou tek preuzeo Inter htio je igrati 4-3-3 sa krilima ali to nije išlo pa je vraćena taktika 4-3-1-2 u kojoj Inter ima odličnu igru i kupnjom još jednog kvalitetnog stopera po meni možemo daleko i u LP...

slažem se to po pitanju cijene da je Milan dobro prošao, jer do kraja godine plaćaju samo njegovu plaću bez odštete, ali bolje onda da su doveli na posudbu npr. Ryana Babbela nego ovog mrtvaca...
bezze lupam Babbela jer je tip igrača Mancinija...

neznam možda me Mancini demantira, ali stvarno sumnjam... on mi je toliko živaca pokidao u ovo godinu i pol koliko je bio u Interu da sam ga zamrzio..

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 01 feb 2010, 19:53

pa nije valjda problem dati mu 5 plata do ljeta ako se ne dokaže vraća se u inter a ako se kojim slučajem dokaže potpisaće za neku simboličnu cifru, garant ni blizu onoj koju je inter dao romi, a ovako napamet neznam osim rivalda brazilca da se nije snašao u milanu :lol:

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 01 feb 2010, 21:28

mancini spada u tip igraca koji mogu dobro igrati samo u ekipama koje nisu evropski vrh , bio dobar u romi i recimo bio bi dobar fiorentini , ili marselju , arsenalu , dakle ekipama koje igraju onako lijep fudbal u vrhu su ali nikad ili rijetko na vrhu , govorim o trenutnom stanju tih ekipa , i da ne bi ulazili u raspravu oko ovih nabrojanih timova nije mi cilj da nekog provociram ,ili podcjenjujem , naravno moze se desiti i da se varam jer kad je dolazio bilo mi je drago i vjerovao sam u njega ali je premalo tj nista pokazao za ovo vrijeme

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 01 feb 2010, 21:29

Tweeds_10 je napisao/la:u kakvoj je milan situaciji ilustruje i ovaj transfer(posudba), kad oni dovode otpatke iz najveceg rivala onda znaj koliko je sati
Nazalost,ali s ovim se slazem u potpunosti.

Mancini je u Romi zadnju sezonu odigrao tragikomicno. Inter je isto kontao,da ce biti na dobitku ako ga uzmu,da ce se mozda "vratiti" al su im nade ubrzo umrle.
Njemu je izgleda nogomet postao rekreacija, ne trci nikako,vuce se ko baba...totalno nezainteresovan.

Tuzno da kao pojacanje predstavljaju igraca, koji nema mjesta ni na klupi, i to u gradskom rivalu.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 01 feb 2010, 21:53

ma i meni se gadi ovaj potez. radije bi da favali igra na krilu neg mancini da dodje al ipak politika cika Berluskonija (hebo majku svoju) je : STO JE DZABA I BOGU JE DRAGo. tako da nas necudi ako dovede neke penzionere od 45 godina samo nek su dzabe.

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 01 feb 2010, 23:00

Malo je pregruba rijec da Mancinija nazivate otpadnikom on je relativno dobar igrac(samo kad se sjetim onoga bicikla u Lijonu u L.P)!!!
Ako se dobro sjecam i Sedorf je prvo igrao u Interu pa nije uspio i presao u Milan,i postao jedan od najboljih igraca !!!

Inace MIlanezi 41:41 u bodovima :DD

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 01 feb 2010, 23:07

ja baš suprotno protiv ovog poteza nemam ništa protiv, par mjeseci će biti tu, od njega ništa ne očekujem, ako šta kojim slučajem napravi super, ako ne napravi u junu nazad u inter i mirna bosna. Nikakvih spektakularnih transfera sad nije bilo, ali rijetko pravi igrači prelaze zimi, jedino se becks vratio al to se znalo otprije, jedina dobra stvar je mladi ganac adiyah je doveden iz norveške, na AKN nije puno igrao, nekih 15-ak minuta ali dečko je mlad i navodno veliki potencijal, al ako na ljeto ne budu berem 3 prava transfera onda stvarno neće biti dobro za AC Milan u bližoj budućnosti

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 02 feb 2010, 00:18

šta sam doživio da milan kupuje propale talente iz intera. mancini će ove godine napuniti 30 godina i s jedne strane razumijem što su ga doveli, treba malo više igrača a na poziciji krila smo tanki. mancini je dobar igrač ali nije odigrao dobru tekmu sezonu dvije i trebat će mu vremena da dođe u optimalnu formu. trener je brazilac, mnogo je igrača brazilaca i ima sve uslove da proigra.
mene više boli što je inter npr. doveo marigu. u ovom momentu mariga nije ništa posebno, solidan defanzivni vezni ali je mlad i može igrati samo bolje. dok mancini može biti samo gori. čak se i fiorentina ojačala i dovela dobrih igrača, seferovića i keiressona iz barce. nadam se da će na ljeto biti bolje i da će dovesti džeku, hernanesa i krasića i kojeg odbrambenog. ukoliko se to ne desi bit će to propala sezona ko i ova.
toliko o gallianijevoj transfer politici U-23 :roll:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 02 feb 2010, 01:00

_forzamilan_ je napisao/la:šta sam doživio da milan kupuje propale talente iz intera. mancini će ove godine napuniti 30 godina i s jedne strane razumijem što su ga doveli, treba malo više igrača a na poziciji krila smo tanki. mancini je dobar igrač ali nije odigrao dobru tekmu sezonu dvije i trebat će mu vremena da dođe u optimalnu formu. trener je brazilac, mnogo je igrača brazilaca i ima sve uslove da proigra.
mene više boli što je inter npr. doveo marigu. u ovom momentu mariga nije ništa posebno, solidan defanzivni vezni ali je mlad i može igrati samo bolje. dok mancini može biti samo gori. čak se i fiorentina ojačala i dovela dobrih igrača, seferovića i keiressona iz barce. nadam se da će na ljeto biti bolje i da će dovesti džeku, hernanesa i krasića i kojeg odbrambenog. ukoliko se to ne desi bit će to propala sezona ko i ova.
ma drug nit sam njihov advokat, i ne pada mi napamet da brani politiku galijanija, tj. silvija u milanu, al ponavljam mancinija nisu kupili već doveli džabe-znači milan tu ne može izgubiti nikako a hajmo dati 10% šanse da dobijemo dobrog igrača-znači ok, taj mariga je navodno dmf znači milan ga ne treba, jer meni je žao gledati i flaminija kako sjedi na klupi šta nam treba još takvih, ovo što su rekli za pomlađivanje plan je 2012 6 mladih igrača koji sad nisu uopšte u sastavu, evo jednog su doveli mali adiyah a za ostale mislim da će većinom biti iz primavere jer kažu svi da je ovo najtelentovanija generacija u zadnjih desetak godina, di genara su poslali u livorno na posudbu, verdi, novinić i de vito treniraju s prvim timom, straser je već dobijao šansu u kupu, a zigoni je jedan od najboljih u U 19 reprezentaciji, tako da je bolje da se njima u narednim sezonama daje šansa nego da se kupuju igrači. a ja protiv tog hernanesa i krasića nebi imao ništa protiv, čak naprotiv, al mislim da je milanu najpotrebniji dobar bek(lijevi), još jedan štoper-da se već jednom zahvalimo favaliju, nek ide čuvati unuke, i naravno napadač top klase(želja br. 1 edin), e to od dvojice ćelavaca očekujem na ljeto da dovedu :lol:

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 02 feb 2010, 01:52

_forzamilan_ je napisao/la:šta sam doživio da milan kupuje propale talente iz intera. mancini će ove godine napuniti 30 godina i s jedne strane razumijem što su ga doveli, treba malo više igrača a na poziciji krila smo tanki. mancini je dobar igrač ali nije odigrao dobru tekmu sezonu dvije i trebat će mu vremena da dođe u optimalnu formu. trener je brazilac, mnogo je igrača brazilaca i ima sve uslove da proigra.
ovaj iz Barce smece..ni Benfica ga nije htijela pa ga se rijesila vratila ga BARCI a ovi Fiorentini.. :lol: :lol:

Uostalom dobro dosao u "KLUB P, gosp.Mancini" :lol:

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 02 feb 2010, 01:56

@tony. naravno da nam mariga nije prioritet niti ijedan defanzivni vezni. samo hoću reći ovo. inter je osjetio da im fali defanzivni vezni jer je otišao viera i nisu doveli adekvatnu zamjenu. ne može ni cambiasso sve a muntariju su po meni dani odbrojani jer se radi o prosječnom igraču. i šta su uradili? doveli su upravo takvog igrača, doduše kupili pola ugovora ali svi znao ako im se svidi i pokaže se bit će interov igrač. šta mi radimo? milan plače za jednim kvalitetnim stoperom i 2 kvalitetna beka. i umjesto da pokušaju dovesti takve igrače oni gledaju šta je najjeftinije a ne šta je najpotrebnije. tako da su doveli mancinija koji je solidan igrač, može proigrati ima sve preduslove u milanu ali opet kažem posudba ili na kraju kupovina ovakvog igrača nije prioritet za sastav milana! šta fali da je abate igrao na desnom krilu koje je njegova prirodna pozicija? beckham je ionako maneken i ja ga kao takvoga vidim u milanu a on će izgleda sada igrati u vezi.

@don Ciro. ne bih ja baš rekao da je smeće ovaj keiresson ili kako se već piše. prije bih rekao da momak nema sreću što ima najjaču konkurenciju na svijetu u vidu jednog messija, ibrahimovića, henrya, pedra... tu bi se i torres dobro namučio da se nametne treneru. a momak je mlad, najbolje tek dolazi.

Krepat ma ne molat!

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 02 feb 2010, 02:20

_forzamilano_ ok to sto kazes..ali poslat je na posudbu u Benficu..tamo se nije nametno dao je 2 gola iz 10 tekmi..Benfica ga se rijesila jer nevrijedi vratili ga BARCI i rekli nosite ovo sebi smece,Saviola je imao konkurenciju u RM otisao tamo i prvi strelac lige mislim 13 golova vec zabio u prvom dijelu :mrgreen: to ce se pokazati u Calcio vidjeces za ovog Brazilca..i bice vracen u Brazil od strane Barce...smece :D

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 02 feb 2010, 02:24

ok don Ciro, izgleda da si u pravu, bolje si upoznat sa tim momkom od mene. a Ćiro je uvijek u pravu jel tako sine? :mrgreen:

Krepat ma ne molat!

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 02 feb 2010, 02:33

_forzamilan_ je napisao/la:ok don Ciro, izgleda da si u pravu, bolje si upoznat sa tim momkom od mene. a Ćiro je uvijek u pravu jel tako sine? :mrgreen:
Tako je sine moj..kad ti tata Ciro kaze..a mogli smo mi vama dati nasog sina RUD VAN GOL-a :mrgreen: jos jedan za vas KLUB P..nemoj se ljutit sto tako kazem,,ali masina RUD 35g medju raju iz stari mladi dana.. :mrgreen: Becks,Sedorff,PIPO,Dida,Pirlo,Ambrosini,Nesta,Jankulovski i onda Rud bi vam sijeo samo tako... samo sto on zelio puno paste godisnje...sad pitanje hoceli se isplatiti :?: ako bude imao povrede naravno da nece :mrgreen: suprotno ako nebude imao povreda, bice 1 strijlac Bundeslige u 2 dijelu :lol:

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 02 feb 2010, 16:22

evo citam da na ljeto 100% prelazi kod nas Hernanes a Vidic je izrazio zelju da predje u Milan za 20 miliona funti znaci smanjena mu je cijena i on dolazi 99%. mislim da ako bi ova dvojica dosli da bi trebali dovesti beka i centarfora i to je to.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 02 feb 2010, 16:33

Mislim da ćete za Vidića borit veliku i tešku bitku sa Realom...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.