nekoIzMostara je napisao/la: ↑15 apr 2023, 22:46
zaostrog je napisao/la: ↑15 apr 2023, 22:16
Meraak1921 je napisao/la: ↑15 apr 2023, 22:07
Imate brate dosta tezi raspored, poslije 3 kola koje sam spomenuo, dolazite na Grbavicu .. za 4 kola ce se znati vec ko ide a ko ne ide
Zrinjski vjerovatno do kraja prvenstva neće imati neki motiv, osim sljedeće kolo, da u Vrapčićima krunišu sezonu. Nakon toga Široki-Velež, možda najveća šansa da uzmu bodove. Nakon toga Borac, svi znamo sve. I onda Grbavica, Željo realno jači.
Ako odu u finale kupa, oni će već ovdje, nakon bod-dva maksimalno odustati, pa će i Igman i Sarajevo da se počaste. S druge strane,
Željo kući laganica utakmice, a Boga mi i Sarajevo, izuzev derbija.
Mozes li mi samo objasniti sta znaci ovo boldirano, koja je to utakmica za Zeljeznicar u ovom slucaju laganica utqkmica?? Za bilo koga sta znaci u ovoj ligi lagana utwkmica, al et spomejuo si zelju pa da mi pojasnis?
Kad kažem lagana, mislim naravno na to da je relativno lakša u odnosu na ostale konkurente. Možeš sad ti tvrditi da nijedna nije lagana i to je sasvim ok (i tačno), ali je svakome jasno da postoji "lakša" i "teža".
Željezničar ima kući Širokog, koji je psihološki na dnu nakon ovog dana, a i da imaju neki kvalitet, nemaju. Ok, mogu izvući bod ko što su izvlačili i protiv Sarajeva i protiv Željezničara, ali ne može dovijeka. Nakon toga Igman koji je možda i najnezgodniji protivnik. Nakon toga Velež, koji je ispucao svu sreću svijeta u utakmicama do sada, a ni nema neki Bog zna kvalitet (najveći kvalitet im bila ta sreća). Konačno, posljednja domaća Posušje, jasno sve.
S druge strane, Velež recimo čeka Zrinjskog, koji je druga galaksija za njih i kome nisu pogledali na gol posljednju utakmicu i koji dolazi pun motiva da tu slavi. Odnosno, u prevodu, najteži mogući protivnik od nastanka lige do danas. Nakon toga čekaju Borca, a jasno ti je iz masu razloga (nefudbalskih) da to nije sekunde jednostavno. Onda Igman, isto kao Željo. I konačno, posljednja domaća Sarajevo, koje je promjenjivo, može biti očaj, ali se diže kako prvenstvno odmiče i sve je osim lagan protivnik.
Eh sad, ako neko ne misli da je bolji raspored kući: Široki, Velež, Igman, Posušje, od rasporeda: Zrinjski, Borac, Igman, Sarajevo, ne znam šta diskutovati. Evo, ko se smije kladiti da Velež neće iz tromeča Zrinjski-Borac-Sarajevo uzeti više od 4 boda, bujrum. S druge strane, Željezničar će iz tromeča Široki, Velež, Posušje uzeti 6 minimalno (i ovo otklon zbog mogućih preseravanja s Posušjem).
U svakom slučaju, biće zanimljivo, ali MOJE MIŠLJENJE je da je Velež ispucao svu sreću svijeta. U biti, hajd eto da i postoji nekakva nada do utakmice na Pecari. Tu, ako bude X, otpast će i jedni i drugi, a ko pobjedi, još će moći da se nada.
Svakako, sretno vam u kupu od mene, pa da gledamo gradski u finalu