Ja licno sam bio prvenstveno protiv davanja mobitela na uzrastu 1-3 godine kad se uci komunikacija, stvaranje interakcija, isl. Ne mora nužno da se desi, ali daleko teze je naučiti dijete da komunicira, da zadrži koncentraciju isl.Jabroni je napisao/la: ↑10 mar 2025, 14:41Zašto ne koristiti Google-ov parental control kao balans između dvije krajnosti? Kontrolišeš na koji način može koristiti mobitel, koje aplikacije, koliko dugo itd. A s vremena na vrijeme uzmeš mobitel čisto da provjeriš da li je negdje dodao neki workaround.
Nakon toga, ostalo dodje samo po sebi. Recimo kod nas se gleda TV, ko želi može na njemu i YouTube (rijetko ko to želi), može Netflix isl, ali tu je sve sto se gleda svima vidljivo, nema saltanja svakih 10 sekundi, nema aplikacija, nema chatova… onda nije tolika hipnoza i traze i neku drugu zabavu. Moj mobitel niko ne uzima u ruku jer na njemu nisam instalirao nikad nijednu igricu, supruga je instalirala duolingo i eto to je jedina opcija kad dijete uzme telefon u ruku. Tablet sam sklonio kad su se rodili i nisam ga nikad izvukao, racunar je ili na poslu ili stoji zaklopljen a na njemu svakako nema ništa za djecu.
Licno mislim da su moji mnogo društveniji od ostale djece. Bas zato sto ne provode vrijeme družeći se s mobitelom. Moraju naučiti i da se prilagode drugima (sto sa mobitelom ne moraš) i onda se fino (hajmo reci ‘aktivno’ da ne pretjeram) uklapaju sa svima…