Vidal vas vodi u propast,a kobasicare u nestanak.coelho41 je napisao/la:VIDAL ove godine sebi donosi prvu, a Bayernu šestu ligu prvaka ajmooo
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: RE: Re: FC Bayern München
Re: FC Bayern München
Moja replika na tvoj komentar nije uvreda, nego sugestija da ti je reakcija na utakmicu nedorasla i nezrela, jer očigledno nisi u sposobnosti kontrolisati svoju emocionalnu inteligenciju.sljivo je napisao/la:Sve i da jesam, pa šta? Šta možeš uraditi? Tražiti da me otjeraju, banuju? Traži, nije problem ili reci konkretno šta ti smeta da odmah račistimo.coelho41 je napisao/la:Ti bi najnesretniji bio da Bayern prođe. Ponašaš se nezrelo i nedoraslo, poput navijača Arsenala tako i oni lupaju komentare poslije utakmice bez ikakvog rezona i logike i ljudi im se smiju. Prespavaj, sutra će biti bolje.
Opet se ovdje vrijeđa realna osoba koja je tu sa tobom i komunicira radi nečeg dalekog i imaginarnog kao što je ta neka simpatija prema objektu koji na tv ekranu trči za nekom okruglom stvari i za koju primaju materijalna sredstva koja niko od nas neće nikad imat, i ako ti treba pomoć od te stvari nju nikad nećeš dočekat nasuprot nas ovdje koji to mogu uvijek to uraditi prije. Boli me ona stvar što si od takvog imaginarne stvari napravio idola i kad bude pogažen od isto tako drugog idola ti, pošto nemaš drugog mehanizma odbrane, ovdje skačeš ko kakav divljak kad mu skineš hamajliju sa vrata ipak bi na neke stvari trebalo paziti. Slažem se da ne možeš ostati ravnodušan na to sve ali trebao bi paziti da svoje frustracije ne pokazuješ tako da vrijeđaš druge jer tako praviš razlike i podjele, podjele na one dobre, naše i tuđe, manje dobre što na kraju i pravi sve probleme u društvu.
Hoćeš reći da si ozbiljniji i bolji od navijača Arsenala? Po tvojim riječima koje si sad rekao ne bih to rekao. Što je najgore ti ćeš biti dobrodošao ovdje na temi, kao i svako drugi na svojoj, a bit će tjeran sa iste neko drugi ko ima drugačije ali ispravnije stavove. Ovdje se promoviše pećinski, zaostali i čoporski mentalitet a tjera se i goni svak ko drugačije misli i govori, i onda se čudimo što je društvo takvo kako jest.
U tom smislu, glupo mi je tražiti nečiji ban i nečije tjeranje, previše si to primio lično, što će reći da si mlad i da moraš raditi na savladavanju sebe u ovakvim situacijama, ne zbog foruma nego zbog života.
Kul je osjećati se posebnim, imati muda da izneseš svoj stav koji se kosi sa tuđim, ali tolerancija riječi i riječi tolerancije su ključ komunikacije.
Niti me čiji komentari vrijeđaju, niti sam ikada nekoga prijavio zbog ovakvih gluposti, jer forum je nešto viralno, nešto neopipljivo. Također, nikad se nisam libio pisat ni na jednoj temi, jer poštujem pravila igre i to dovoljno govori o mojim podjelama na dobre i loše.
Što se tiče tuđih i naših, normalan mi je mentalitet čopora jer smo mi ovdje istomišljenici, simpatišemo isti klub i ne vidim šta je loše u tome, jer to je osnovni psihološki sistem funkcionisanja čovjeka, koji teži uvijek da pripada nekoj grupi.
Otišli smo previše u off topic, osnovna sugestija moja je sačekaj da se odigra i drugih 90 minuta, pa onda imaš pravo da pljuješ upravu, menadžment, trenera, igrače, jer ako prođemo, nećemo se sjećati ovog drugog poluvremena u Minhenu. A ako oni ne nauče na svojim greškama, ja mijenjam svoj stav i pridružujem se tebi.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Možda, treba pričekati još neko vrijeme da ne bude senzacija na jednu sezonu.harden je napisao/la:Rješenje imamo pred nosom... Julian Nagelsmann
Na stranu sve, kako mi je krivo, vjerujem da ni Bayernovim igračima nije ovoliko krivo.
Koji baksuzluk mora biti da se poklopi sve protiv Bayerna.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Nisam navijac bayerna , ali sa sigurnoscu mogu da kazem da cete rasuti real u uzvratu !!
Jednostavno imam takav osjecaj , sa Lewom ce biti druga prica.
Zapamtite ovaj moj post , zivi bili pa vidjeli.
Kad su oni mogli postici 2 pogodka , drugi su postigli kad ste imali igraca manje Martinez , mozete i vi njima dati 3 komada.
Jednostavno imam takav osjecaj , sa Lewom ce biti druga prica.
Zapamtite ovaj moj post , zivi bili pa vidjeli.
Kad su oni mogli postici 2 pogodka , drugi su postigli kad ste imali igraca manje Martinez , mozete i vi njima dati 3 komada.
@coelho, Ja sam svoje reko prije zimske pauze i za Ingolstadte, rotacije, Mullere, pozicije, minutažu, planove, sad se to samo otvorilo i pokazalo. Bio sam prilično pripremljen na ovaj scenario iako ga nisam očekivao, sad pogotovo, jer nisam mislio da će Zidan moći nadmudriti Karla i mislio sam da imamo momentum da iznesemo sezonu. Konto sam to će biti Alegri ili Cholo. Sad sam prilično opušten i pokušavam sve to pretvoriti u jednu igru i zabavu što i u suštini jeste. Postoji nada kad ti tim izgubi na dvije frljoke ili neki sudijski poguranac ali nada u ovom slučaju je mala jer Zidan baš zna šta radi i ne pitamo se samo mi + povrede. Nemojmo da nas zavara, oni su fenomenalno odigrali i prvo poluvrijeme na što sam se baš iznenadio, pozitivno za njih a negativno za nas - bilo je samo pitanje vremena kad će im se otvoriti.
Ono što mi je bilo krivo što smo se ponijeli amaterski i što sam prevaren. Karlo se ponio kao slabija verzija Pepa (dobre rezultate je samo zamot'o Lewom i Thiagom), zadrt u svoje stavove, pokušao je nekom polufilozofijom svojega i njegovog i sve se ubilo kad je došla ekipa koja može individualno da parira našim igračima - pa Neuer imao deset odbrana (sa crvenim idemo glavom kroz zid i imamo prilično aktivan rezultat, a ima još jedna tekma), pa niko nikad nas nije tako ubio, pa ni "budinog kipića". Ono što su jurcali nakon crvenog je Pepova igra koju Karlo očigledno nije ni malo mijenjao. Filozofija ista, igra ni blizu a Pepove pogibije su smijeh za ovo. Ono od prošle godine protiv Atletika za ovo protiv Reala je svemirski brod igre, pa nek tumači kako god hoće.
Ono što mi je bilo krivo što smo se ponijeli amaterski i što sam prevaren. Karlo se ponio kao slabija verzija Pepa (dobre rezultate je samo zamot'o Lewom i Thiagom), zadrt u svoje stavove, pokušao je nekom polufilozofijom svojega i njegovog i sve se ubilo kad je došla ekipa koja može individualno da parira našim igračima - pa Neuer imao deset odbrana (sa crvenim idemo glavom kroz zid i imamo prilično aktivan rezultat, a ima još jedna tekma), pa niko nikad nas nije tako ubio, pa ni "budinog kipića". Ono što su jurcali nakon crvenog je Pepova igra koju Karlo očigledno nije ni malo mijenjao. Filozofija ista, igra ni blizu a Pepove pogibije su smijeh za ovo. Ono od prošle godine protiv Atletika za ovo protiv Reala je svemirski brod igre, pa nek tumači kako god hoće.
- Nail for Real
- Kontakt:
Nevezano sad za Carla, tok utakmice i povrede, sve mi se vise cini da nemate igraca onog pravog, dosadnog njemackog karaktera. Lahm je pred penzijom, Muller je karakter ali nije kvalitet, i jedini pravi mudonja u ekipi je Neuer. I nevezano sad za odbrane, lik se nije gubio, nije gutao knedlu, nije imao preplasenu facu ko pojedini (da ne imenujem).
I ponovo se pokazalo da Carlove ekipe nisu bas najbolje na dobro postavljenu odbranu (iako to Realova nije bila, ali dovoljno dobra da vas sprijeci da stvarate ciste sanse), i da nisu najsvjezije u ovom dijelu takmicenja - ne mozes vrtiti sve iste igrace i onda ocekivati od izmjena da ti donesu nesto. A izbacivanje glavnog motora Alonsa je posebna prica.
Sansi u uzvratu imate naravno, ovo je ponosna ekipa, ali Carlo ce morati da mijenja nesto u pristupu. Mozda i Lewandowski pomogne. Vidjecemo. I dalje mislim da ne mozete sprijeciti Realov kontranapad, a prostora za toga ce vjerovatno biti i previse.
I ponovo se pokazalo da Carlove ekipe nisu bas najbolje na dobro postavljenu odbranu (iako to Realova nije bila, ali dovoljno dobra da vas sprijeci da stvarate ciste sanse), i da nisu najsvjezije u ovom dijelu takmicenja - ne mozes vrtiti sve iste igrace i onda ocekivati od izmjena da ti donesu nesto. A izbacivanje glavnog motora Alonsa je posebna prica.
Sansi u uzvratu imate naravno, ovo je ponosna ekipa, ali Carlo ce morati da mijenja nesto u pristupu. Mozda i Lewandowski pomogne. Vidjecemo. I dalje mislim da ne mozete sprijeciti Realov kontranapad, a prostora za toga ce vjerovatno biti i previse.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Nemoj me ba nervirat'Klare je napisao/la: I napravio je Riberi jednu takvu situaciju iz koje smo dobili penal, neopravdan i priželjkivao sam da ne bude iskorišten.
Sto je neopravdan? Pa ono je sve do neke slobodne procjene sudija. Moze se i svirati a i ne mora. Sta se sve svira ono je super.
Real je prije par godina zabio gol Bayernu iz penala koji je dosudjen tako sto je Alabu u padu pogodila lopta u ruku, i to u ruku na koju se docekao.
Ono je trebalo zabiti i otici na odmor sa dva gola prednosti.
Svi ovdje govore da smo dobro prosli, a niko nece da napise da su mozda oni dobro prosli i imali srece a da su nas zadesili pehovi
Martinez ne da je naivno dobio dva kartona, nego prenaivno. Kulturno ih Ronaldo iznudio.
Jos je ovo rezultat koji se moze stici i ne treba sada bacati i drvlje i kamenje po treneru. Narocito ne treba u njegovoj prvoj sezoni u klubu donositi konacni sud o njemu. Puno toga fali Bayernu a da nije do trenera. Na kraju sezone se mora ici obavezno u kupovinu.
- Bayern@heart
- Kontakt:
Kako u našoj ekipi niko osim Lewe nezna penale izvodit, posebno izraženo u najvećim utakmicama
Robben-2012
Muller-2016
Vidal-2017
Robben-2012
Muller-2016
Vidal-2017
Vidal je odlican izvodjac penala. Sinoc jednostavno zuta minuta. Desi se, jbg.Bayern@heart je napisao/la:Kako u našoj ekipi niko osim Lewe nezna penale izvodit, posebno izraženo u najvećim utakmicama
Robben-2012
Muller-2016
Vidal-2017
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Ja mislim da onaj Anceloti prima u bulju od Alonsa, drukcije ne mogu objasniti forsiranje onog fosila. I Martinez morade dobit kartone zato sto onaj bilmez ne zna pokrivati svoju poziciju. Carlo me je uvjerio i da je gora ubleha od Pepa.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Nemoj da lažeš ljude, jedino je dobar kad nema pritiskaGefufna je napisao/la:Vidal je odlican izvodjac penala. Sinoc jednostavno zuta minuta. Desi se, jbg.Bayern@heart je napisao/la:Kako u našoj ekipi niko osim Lewe nezna penale izvodit, posebno izraženo u najvećim utakmicama
Robben-2012
Muller-2016
Vidal-2017
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Radi Vidala, Neuera, Hummelsa, Lewe i ove mlađarije koja nema minute odigrane me je i stid i žao sto smo ovako odigrali odnosno zavrsili, radi ostalih baš i nije.
Jedna informacija da je real zabio gol u svakoj utakmici ne znam koliko tacno zadnjih utakmica, čini mi se cak i oko pedesetak. Ukljucujuci i el klasiko i ligu prvaka i sve zivo tekme i da je zidan od svog dolaska izgubio samo nekoliko mečeva cak cini mi se i do prstiju jedne ruke. Tako da ce biti tesko ali otvoreno u madridu. Real ce vjerovatno zabiti barem jedan gol eh sad je pitane koliko ce ih bayern uspjeti. Vjerujem da ce biti golova barem po jednom na obje strane
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Tako je Manu.
Još par izjava od sinoć :
Carlo: "I'm not angry at Martinez. It was a counter and he prevented it. I don't blame him"
Kahn on Vidal's penalty: "I didn't see one like that for a long time. Too much unnecessary power"
Carlo Ancelotti: "We have no problem with defenders, we have Hummels"
*Hummels will be back for the second leg, according to Ancelotti
Oliver Kahn: "Even with 10 men, you've got to defend better and be more aggressive"
i na kraju :Philipp Lahm: "The red card broke our necks"
**** | Robert Lewandowski will train individually in the next 2 days and is expected to be back in team training on Sunday
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Kljucni trenutak je promaseni penal, ista stvar kao prosle godine u polufinalu, s 2:0 u nastavku sigurno ne bi izgubili, a lako moguce da bi i pobjedili.
Kontrolirali smo igru do iskljucenja, ali realno osim gola nismo postene prilike imali i mislim da je glupo govoriti da se Real do igraca vise nije vidio, pa ljudi moji mi smo igrali na svom terenu, logicno da su se branili, a mi uz tu "dominaciju" prilike im nismo napravili.
Stvarno je tesko povjerovati da nas vec cetvrtu godinu za redom spanjolci samaraju. Pep je mnogo tu pridonio, prije smo s igracki duplo slabijom ekipom igrali bolje protiv Reala, pobjedivali, bili za njih crna macka sve do onog demoliranja u Munchenu. Od tada kao da nas se uopce ne boje i psihicki su oni sad uvijek u prednosti.
U Madridu ce biti jos teze i iako se kao navijac nadam da se ovo moze okrenuti, realno sanse su minimalne.
Kontrolirali smo igru do iskljucenja, ali realno osim gola nismo postene prilike imali i mislim da je glupo govoriti da se Real do igraca vise nije vidio, pa ljudi moji mi smo igrali na svom terenu, logicno da su se branili, a mi uz tu "dominaciju" prilike im nismo napravili.
Stvarno je tesko povjerovati da nas vec cetvrtu godinu za redom spanjolci samaraju. Pep je mnogo tu pridonio, prije smo s igracki duplo slabijom ekipom igrali bolje protiv Reala, pobjedivali, bili za njih crna macka sve do onog demoliranja u Munchenu. Od tada kao da nas se uopce ne boje i psihicki su oni sad uvijek u prednosti.
U Madridu ce biti jos teze i iako se kao navijac nadam da se ovo moze okrenuti, realno sanse su minimalne.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ma nema od tog ništa, umjesto da se vade kod kuće oni našli tamo da pokušavaju nešto.
- Omerbavarac
- Kontakt:
1:4 
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Rezultati nemaju veze ni sa srećom, nesrećom, beštijom negrom, strahom ili prepadom već samo sa igračima koje imaš i sistemom u koji su ih postavio. Ako ne znaš napravit akciju i dat gol, ako ti igrač ne zna zabit penal, ako se ne znaš odbranit, ako su ti igrači po bolnicama, ako imaš igrački debalans u ekipi tada pokazuješ slabost i zbog toga gubiš. Ekipa koja napravi balans među ovim slabostima i prikrije ih jednim odnosno drugim prednostima osvaja takmičenja. Mi smo pokazali previše mana da bi napravili bolji rezultat.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Gledam malo ovaj trening. Treniraju oni koji nisu igrali sinoć ili su igrali jako kratko kao Costa, Coman i Bernat.
Svi pokisli, atmosfera nikakva.
Svi pokisli, atmosfera nikakva.
Jedino da im postave bombu, Ramosa hospitaliziraju, a Nacho kao abwerchef zakucava ko BenderOmerbavarac je napisao/la:1:4
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.