Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

fera
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la fera » 16 jun 2011, 11:33

Monolog je napisao/la:@Fera,

To bi značilo da Jonas vrijedi 12-14 miliona. :mrgreen: Helem, mislim da je teško očekivati odlazak obojice, al' kako su stvari krenule nizbrdo, moram se dobro paziti šta ću napisati. :mrgreen: Enrique je prekrižen (ne mislim bukvalno prekrižen, već isključivo zbog interesovanja Liverpoola, Lyona pa negdje pročitah i Barcelone). Mislim da se s pravom očekuje njegov odlazak, a sigurno je da će njegova prodaja biti u visini od 10-ak miliona.

Helem, Newcastle poslao ponude za dva igrača (Barnetta i Matuidi). Barnetta je izbor zbog toga što je jeftiniji od N'Zogbie i dolaskom Švicarca sigurno Charles neće biti u planovima za prelazak na St. James Park. Jučer (ili prekučer) sam čitao da bi odšteta za Barnettu bila 6 miliona funti što je izuzetno prihvatljivo. Matuidi je defanzivni vezni koji igra u St. Etienne-u i ima 24 godine. Sa Tioteom bi to bila odlična defanzivna linija veznog reda. Po krilima Ben Arfa i Barneta, u sredini Cabaye i gore Ba. :D Meni ovo izgleda solidno.

Nolan je otišao za 4.5 miliona funti (i ne tako loše), a zarađivaće 55k funti sedmično u West Hamu. Izgleda da se radi o četverogodišnjem ugovoru, a Svrake su nudile dvogodišnji i mnogo manja primanja.
ma ja ne vjerujem da tu ima i grama istine jer do neki dan im je bilo previse dati 10 miliona za enriquea a sad od jednom zele i jonasa i to za 22 miliona sve zajedno :D

izasao je neki trac da je barton na twitter stavio da je otisao nolan a da su on jonas i enrique naredni...

matuidi= crni lucas leiva :mrgreen:
You are someone else I am still right here

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jun 2011, 11:37

@Fera,

Znaš i sam kako je yebeno pohvatati konce u vezi transfera (odlazaka/ostanaka igrača), tako da... :mrgreen: Majke mi, bolje se nabrijati na kakvu sapunicu (samo da nije turska :mrgreen: ) i gledati istu, negoli čitati ove špekulacije, izjave igrača, trenera, agenata, predsjednika...Strašno.

Rekoh, Enrique sigurno ide (dolazi Taylor na to mjesto, a tu je i mlađahhni Shane Ferguson), samo je pitanje za koliko novca i gdje. :lol: Čuj samo je to pitanje. :mrgreen:

Što se tiče Jonasa, iskren da budem, nigdje se ništa nije pisalo do danas/jučer. Dakle, ovo u vezi paketskog aranžmana u Liverpool. :mrgreen: Znam da je izjavio prije par mjeseci kako ne bi imao ništa protiv odlaska u Italiju ili Španiju, al' nikakvih ponuda nema iz ovih dviju zemalja. :D

(C)Ashley je obustavio pregovore sa Bartonom i Nolanom. Problem je u tome što je njih Pardew želio zadržati, pa me to brine. Dakle, ako trener ništa ne odlučuje, znaš kako to loše izgleda. :( Helem, raduju me samo ove njihove zamjene, jer se radi o mlađim igračima koji su kol'ko-tol'ko dokazani na fudbalskoj sceni.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 jun 2011, 11:50

Znaš i sam kako je yebeno pohvatati konce u vezi transfera (odlazaka/ostanaka igrača), tako da... :mrgreen: Majke mi, bolje se nabrijati na kakvu sapunicu (samo da nije turska :mrgreen: ) i gledati istu, negoli čitati ove špekulacije, izjave igrača, trenera, agenata, predsjednika...Strašno.

Rekoh, Enrique sigurno ide (dolazi Taylor na to mjesto, a tu je i mlađahhni Shane Ferguson), samo je pitanje za koliko novca i gdje. :lol: Čuj samo je to pitanje. :mrgreen:

Što se tiče Jonasa, iskren da budem, nigdje se ništa nije pisalo do danas/jučer. Dakle, ovo u vezi paketskog aranžmana u Liverpool. :mrgreen: Znam da je izjavio prije par mjeseci kako ne bi imao ništa protiv odlaska u Italiju ili Španiju, al' nikakvih ponuda nema iz ovih dviju zemalja. :D

(C)Ashley je obustavio pregovore sa Bartonom i Nolanom. Problem je u tome što je njih Pardew želio zadržati, pa me to brine. Dakle, ako trener ništa ne odlučuje, znaš kako to loše izgleda. :( Helem, raduju me samo ove njihove zamjene, jer se radi o mlađim igračima koji su kol'ko-tol'ko dokazani na fudbalskoj sceni.
ma ja se ne brinem za transfere... cesce se ismijem nekim jacim tracevima... sjecas se prosle sezone kada se pisalo da insua ide u atletic bilbao a ljudi dovode samo baskijce a ja sam jednako baskijac koliko i insua.
pa evo onda ovaj enrique, njega su davno proglasili novim igracem liverpoola ali eto sada kad je poceo prelazni rok nekako se i prica oko tog transfera smanjila...
ovi tracevi i ne trebaju biti toliko vazno nama posebno navijacima liverpoola jer mi smo bezbroj puta doveli igraca koji se skoro i nije ni dovodio u vezu sa nama do tad...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jun 2011, 13:23

"So unless someone can offer me the opportunity to play at the next level, and that's the Champions League, I won't be leaving the club."
Riječi Joey Bartona. No, sasvim je sigurno da neće produžiti ugovor sa Newcastle-om (kako sam navodi, novac je najmanji problem, njegova želja je da se skrasi na duže vrijeme na St. James Parku), jer su prekinuti razgovori oko toga (Ashley nakon Carrolla i Nolana sigurno ne računa na još jednog Engleza :mrgreen: ).

Iskren da budem, ja bih mu ponudio novi ugovor, koji će ga zadržati u klubu barem još 3 godine. Pokaz'o je da je igrački i psihički dovoljno zreo, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 16 jun 2011, 13:37

@ Monolog

I ja sam nekako mišljenja da će potpisati novi ugovor na još koju godinu, izgleda da ga svi žele zadržati u klubu od navijača, trenera, klupskih kolega itd i nadam se da će to prevagnuti.

Neil Taylor bi danas zajedno sa Dembom Ba trebao otići na lječnićki i nakon toga potpisati ugovor. Inače za Naylora sam siguran da će proči dok za Ba-u ne bi bil oprvi put da padne na lječničkom, već mu se to dogodilo u Stokeu i mislim još jednom u nekom njemačkom klubu.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 16 jun 2011, 14:06

@ Monolog
di si ti vidio to Ibisevic u NUFC? Moze link :D
btw
nesto sam malo citao neznam ni sam, da barton treba dobit ugovor jer je nolan otisao pa se klub oslobdio njegovih primanja
. Od sezone kad smo ispali smanjili smo place sa 80m godisnje na 50 jer su otisli owen, martins, viduka, butt, geremi, cacapa i mogi drugi.....

sto se tice dembe, ja sam za dembu...a potrosit necemo ni 10m ovo ljeto..trenutno smo j plusu 200k

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 16 jun 2011, 15:23

Demba Ba izgleda gotovo, kako SKY pise . Oni rijetko grijese .

The 26-year-old will finalise his deal in the next 24 hours and could be confirmed as a Newcastle player before the weekend.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 16 jun 2011, 18:09

Engleski 28-godišnji nogometaš Kevin Nolan napustio je Newcastle, u kojem je bio kapiten i najbolji strijelac prošle sezone, i prešao u West Ham.

Tako je Nolan odlučio, narodski rečeno, preći s konja na magarca, odnosno Premiership zamijeniti Championshipom. Inače, Nolan je najbolji Newcastleov strijelac iz prošle sezone, a u West Ham odlazi najprije zbog trenera Sama Allardycea s kojim je surađivao u Boltonu.

"Jako mi je bitno da opet surađujem sa Allardyceom. West Ham je pokazao želju da me dovede u svoje redove. Tužan sam što odlazim iz Newcastlea, ali sada dolazim u drugi odličan klub u kojem ću biti isto uspješan", rekao je Nolan.

S Čekićarima je Nolan potpisao petogodišnji ugovor, no za sada nisu poznati financijski detalji transfera.

Tuzan :? :? , 5 godina da mu je da bere istu kintu jer sada mu je vec 28 pa daj zgrni jos malo love.
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jun 2011, 10:05

Prvu igramo kući sa Arsenalom, a u drugom kolu idemo u goste Sunderlandu. :mrgreen:

Btw, 31. jula je prijateljska sa Leedsom. :D

Evo rasporeda:

August
Sat 13 15:00 H Arsenal PREM
Sat 20 15:00 A Sunderland PREM
Sat 27 15:00 H Fulham PREM

September
Sat 10 15:00 A QPR PREM
Sat 17 15:00 A Aston Villa PREM
Sat 24 15:00 H Blackburn PREM

October
Sat 01 15:00 A Wolves PREM
Sat 15 15:00 H Tottenham PREM
Sat 22 15:00 H Wigan Athletic PREM
Sat 29 15:00 A Stoke City PREM

November
Sat 05 15:00 H Everton PREM
Sat 19 15:00 A Manchester City PREM
Sat 26 15:00 A Man Utd PREM

December
Sat 03 15:00 H Chelsea PREM
Sat 10 15:00 A Norwich City PREM
Sat 17 15:00 H Swansea City PREM
Wed 21 19:45 H WBA PREM
Mon 26 15:00 A Bolton PREM
Sat 31 15:00 A Liverpool PREM

January
Mon 02 19:45 H Man Utd PREM
Sat 14 15:00 H QPR PREM
Sat 21 15:00 A Fulham PREM

February
Wed 01 19:45 A Blackburn PREM
Sat 04 15:00 H Aston Villa PREM
Sat 11 15:00 A Tottenham PREM
Sat 25 15:00 H Wolves PREM

March
Sat 03 15:00 H Sunderland PREM
Sat 10 15:00 A Arsenal PREM
Sat 17 15:00 H Norwich City PREM
Sat 24 15:00 A WBA PREM
Sat 31 15:00 H Liverpool PREM

April
Sat 07 15:00 A Swansea City PREM
Mon 09 19:45 H Bolton PREM
Sat 14 15:00 A Chelsea PREM
Sat 21 15:00 H Stoke City PREM
Sat 28 15:00 A Wigan Athletic PREM

May
Sat 05 15:00 H Manchester City PREM
Sun 13 15:00 A Everton PREM

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jun 2011, 17:52

slika

Demba Ba potpis'o na 3 godine.

Manager Alan Pardew said:
"Demba made a great impression with West Ham last season and is a great signing for this club. He has pace, excellent technical ability, is good in the air and, it goes without saying, has the ability to consistently find the back of the net. Moreover he has a great passion to play for Newcastle United."
Sljedeći na redu je Taylor. Interesantno je da još nije potrošeno ni 5 miliona funti, a dovedena su 2 pojačanja. :mrgreen: Cabaye i Ba. Taylor ne bi treb'o biti skuplji od milion, dakle, odlascima Routledgea i Nolana će biti plaćena 3 igrača. Ostaju pare od Carrolla i eventualne prodaje Besta (na transfer listi, a cijena je 4 miliona) te Jose Enrique-a.

@Gloryhunter,
To je bilo na Newcastle Rumours prije par dana. Sorry, ne vidjeh da si me upit'o za Ibiševića. Ispričavam se. :(

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 17 jun 2011, 21:55

Odličan potez Newcastlea dovođenjem Demba Be. Sretno mu u Newcastleu :mrgreen:
YOU'LL NEVER WALK ALONE

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 17 jun 2011, 23:55

Demba Ba; dobar igrac, reprezentativac, u dobrim godinama i u dobroj formi..samo neka ga ozljede zaobidju...
a sad pocet trosit onih 35m...
Jos jednom ponovit cu; sturridge i nzogbia trebaju bit prioriteti...

Ako se stvari poklope (ostanak bartona i enriquea) ovo nam je postava za sezonu;

.................harper.......
simpson...saylor...coloccini...enrique
.....barton.....tiote.....cabaye...
......n'zogbia......................ben arfa
.......................sturridge............

i tu jos su Demba i joonas ali ima mjesta za sve ako se rotira uvjek je neko ozljeden, uvjek se ne igra isti sustav...

Iduci transfer je N. Taylor iz swansea...
Btw za Matuidia nema ponude ali lik je rekao da je Newcastle velik klib i da bi volio igrati u premierligi....

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 18 jun 2011, 00:03

Ne verujem da ce N'zogbia da dodje vec je igrao u Newcastlu i ovi su ga pustili veoma lako, mozda tu ima i neke mrznje na relaciji klub-igrac... inace u ovom timu Newcastla ima jedan vrhunski igrac a to je Hatem Ben Arfa po meni jedan od boljih krila sto ce i da dokaze, verujem da ce se svi za koju godinu otimati za njega, vrlo lako ga je Newcastle dobio ma da je tu prste i on sam umesao ;)
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 18 jun 2011, 08:49

Da, poslije ovoga, ako je istina naravno, sigurno je da N'Zogbia neće nazad u Newcastle...

Naime, Sylvain Marveaux, igrač Rennesa, je pred potpisom za Svrake, nakon što su uspjeli pobijediti Liverpool u tome. Da budem iskren, drago mi je što igrač koji ima problema sa povredama, i uopšte, nije nešto specijalno, neće kod nas. Mi idemo po Matu. 8-)

Htjedoh postaviti link sa Sky Sportsa, ali neka, mislim da je oficijalna stranica vjerodostojnija. :mrgreen:

http://www.nufc.co.uk/articles/20110618 ... 70_2378408
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2011, 08:55

@Bertrand (Gille) :mrgreen: ,

Upravo čitam to na skysports-u. :lol: Svi znamo koliko su oni tačni, tako da bismo vrlo lako mogli pričati o 3. pojačanju Newcastle-a. Dakako, Mata je mnogo bolji, al' znaš i sam koliko je teško Toonsima da dovedu neko veliko ime, a s obzirom da Marveaux dolazi kao slobodan igrač, može se i "kockati" (dakle, ako je tol'ko podložan povredama). Ja moram priznati da ga nisam gled'o, jer slabije pratim Le Championat, al' ako je Liverpool i bio u trci za njegovo dovođenje, onda posjeduje neki kvalitet. Samo, bojim se da je N'Zogbia sada misaona imenica kada je prelazak u Newcastle u pitanju. Nekako mi je sada logičnije da Barnetta dođe, jer je Sylvain lijevo krilo, al' ostaje nam da vidimo.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 jun 2011, 11:45

Monolog je napisao/la:@Bertrand (Gille) :mrgreen: ,

Upravo čitam to na skysports-u. :lol: Svi znamo koliko su oni tačni, tako da bismo vrlo lako mogli pričati o 3. pojačanju Newcastle-a. Dakako, Mata je mnogo bolji, al' znaš i sam koliko je teško Toonsima da dovedu neko veliko ime, a s obzirom da Marveaux dolazi kao slobodan igrač, može se i "kockati" (dakle, ako je tol'ko podložan povredama). Ja moram priznati da ga nisam gled'o, jer slabije pratim Le Championat, al' ako je Liverpool i bio u trci za njegovo dovođenje, onda posjeduje neki kvalitet. Samo, bojim se da je N'Zogbia sada misaona imenica kada je prelazak u Newcastle u pitanju. Nekako mi je sada logičnije da Barnetta dođe, jer je Sylvain lijevo krilo, al' ostaje nam da vidimo.
ja mislim da ce se on itekako isplatiti vama... momak moze igrati i lijevog beka i lijevo krilo... ne znam stvarno sta su nasi radili ako su se mogli kockati sa aquilanijem ili joe coleom zasto nisu mogli ovog potpisati jer momak je relativno mlad nema veliku sedmicnu platu i dolazi bez obestecenja. po meni jos jedan sjajan posao newcastlea. dobro radite ovaj prelazni rok.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2011, 16:05

@Fera,

I to sistemski sa pojačanjima, fakat. Napadač, veznjak i krilo. Interesantno je da se još nisu ni načele pare od prodaje Carrolla. :mrgreen: Iskren da budem, nisam očekiv'o ovako dobar posao, a prelazni rok je tek počeo. Mada, sumnjam da ćemo do posljednjeg dana prelaznog roka dovoditi igrače, jer je Pardew ('mal ne napisah Hughton :mrgreen: ) izjavio da želi imati makar okvirnu ekipu na pripremama. Sljedeći je sigurno Taylor, to je 99% sigurno.

Što se tiče Jose Enrique-a, sada se najviše spominje Arsenal kao buduća destinacija. Kako stvari stoje, Roma je poslala ponudu za Clichy-ja (ako se ne varam, radi se o 8 miliona), tako da će Arsenal tražiti njegovu zamjenu. Par puta sam napisao da je Joseov odlazak skoro pa gotova stvar, samo da se još sazna ko će biti njegovi buduću poslodavci. Ja i dalje tipujem na Liverpool, al' i da ode u Arsenal, opet mu želim svu sreću u nastavku karijere.

Eh, također se pojavila vijest da je Coloccini na meti Seville, koja bi za njega izdvojila oko 7 miliona Eura. Moram priznati da nisam za njegov odlazak, nekako bi bilo previše riješiti se svih oslonaca iz prethodnih sezona (Carroll, Nolan, Barton, Enrique, Gutierrez i Coloccini). Pa to stvarno ne mi imalo smisla, al' ko će znati, možda se stvara novi Newcastle.

Da ne zaboravim, Kazenga Lua Lua vrlo blizu potpisa ugovora sa Brightonom. Tamo je bio na posudbi i u 11 mečeva zabio je 4 gola. Dakle, zadovoljio je, a sigurno je da mlađi brat Lomana neće imati mjesta na St. James Parku te je ovo logičan sljed događaja.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 18 jun 2011, 16:11

I to sistemski sa pojačanjima, fakat. Napadač, veznjak i krilo. Interesantno je da se još nisu ni načele pare od prodaje Carrolla. :mrgreen: Iskren da budem, nisam očekiv'o ovako dobar posao, a prelazni rok je tek počeo. Mada, sumnjam da ćemo do posljednjeg dana prelaznog roka dovoditi igrače, jer je Pardew ('mal ne napisah Hughton :mrgreen: ) izjavio da želi imati makar okvirnu ekipu na pripremama. Sljedeći je sigurno Taylor, to je 99% sigurno.

Što se tiče Jose Enrique-a, sada se najviše spominje Arsenal kao buduća destinacija. Kako stvari stoje, Roma je poslala ponudu za Clichy-ja (ako se ne varam, radi se o 8 miliona), tako da će Arsenal tražiti njegovu zamjenu. Par puta sam napisao da je Joseov odlazak skoro pa gotova stvar, samo da se još sazna ko će biti njegovi buduću poslodavci. Ja i dalje tipujem na Liverpool, al' i da ode u Arsenal, opet mu želim svu sreću u nastavku karijere.

Eh, također se pojavila vijest da je Coloccini na meti Seville, koja bi za njega izdvojila oko 7 miliona Eura. Moram priznati da nisam za njegov odlazak, nekako bi bilo previše riješiti se svih oslonaca iz prethodnih sezona (Carroll, Nolan, Barton, Enrique, Gutierrez i Coloccini). Pa to stvarno ne mi imalo smisla, al' ko će znati, možda se stvara novi Newcastle.

Da ne zaboravim, Kazenga Lua Lua vrlo blizu potpisa ugovora sa Brightonom. Tamo je bio na posudbi i u 11 mečeva zabio je 4 gola. Dakle, zadovoljio je, a sigurno je da mlađi brat Lomana neće imati mjesta na St. James Parku te je ovo logičan sljed događaja.
Koji Taylor?
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2011, 16:14

Mulder je napisao/la:Koji Taylor?
Najmlađi od 3 koja ćemo imati. :mrgreen: Neil Taylor iz Swansea je u pitanju.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 18 jun 2011, 16:24

Monolog je napisao/la:
Mulder je napisao/la:Koji Taylor?
Najmlađi od 3 koja ćemo imati. :mrgreen: Neil Taylor iz Swansea je u pitanju.
Familija Taylor na okupu... Prvo sam pomislio da nije Ryan na posudbi ili nesto, al znam da je vec 2 sezone na St Jamesu... Inace odlican posao je ovo za Dembu Ba, ja mislim da ce zabijati k'o lud slijedece sezone, a za ove francuze cemo vidjeti, inace ocekujem neki bas veliki transfer u Newcastle Utd, i povratak u top 6, barem... :D
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.