Nije tvoje da mislis, tvoje je samo da citas...Fikret1946 je napisao/la:ja mislim da je odbojka trenutno popularnija i od NBA i NFL zajedno

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Nije tvoje da mislis, tvoje je samo da citas...Fikret1946 je napisao/la:ja mislim da je odbojka trenutno popularnija i od NBA i NFL zajedno
Nemoj da budeš tako siguran za crnu goru imali su odlične ekipe u evro kupovima u odbojci i to muškoj. Kod njih je popularan ženski rukomet, ali muška odbojka je popuparnija mnogomarconato je napisao/la:Pa eto, prvo u citavoj BiH nije apsolutno popularniji i praceniji rukomet, u Sloveniji takodje se oba sporta prate, vise rukomet, ali Slovenci imaju i odbojku jaku.. u CG rukomet. U Srbiji je tu negdje, oba sporta su u sijenci fudbala i kosarke!Ramiy je napisao/la:Regiju cine: Slovenija, Srbija, Makedonija, Hrvatska, BiH, Kosovo, Crna Gora...marconato je napisao/la:"Na ovim prostorima" obuhvata "malo" vise od ovog foruma. To sto Hr i BiH nemaju nikakvog uspjeha u odbojci, pa shodno tome, ista je medijski na margini, ne mora znaciti da je rukomet nesto ispred odbojke!
I gdje je eto osim mozda u Srbiji popularnija odbojka od rukometa?
Sustina price je u tome sto bi se druga pjesma ovde pjevala da ostale zemlje imaju i upola uspjeh kao Srbija u odbojci! Pa normalno da u Hr i BiH nema interesovanja za odbojku kada iste nema ni na mapi!
Sta cemo sad stavljati rukomet ispred odbojke samo zato jer se odbojka ne prati u navedenim zemljama..![]()
P.S. Nije bitno koliko drzava kod nas prati ili ne prati, bitna je ukupna populacija! Srbija ima stanovnika k'o Hr i BiH zajedno...
Teško reći, a odbojkaška reprezentacija se i ne prati.alan_kardec je napisao/la:pa evo da ne idemo nigdje dalje, u BiH koliko god da ima rukometnih klubova, ima i odbojkaških. Postoje gradovi/mjesta koji tradicionalno baštine ljubav prema jednom ili drugom sportu. Imaš rukometne gradove Goražde, Ljubuški, Visoko, Doboj... al imaš i odbojkaške kao što su Brčko, Modriča, Kakanj, Gacko, Ljubinje... Dakle oba sporta su ovdje i zastupljena i praćena i fakat je teško reći koji je popularniji. U Srbjji isto tako (iako je odbojka mnogo trofejnija). Za ostatak ex-yu prostora, nisam siguran kakva je situacija.
Bravo Olga
ma pusti ih, da uzmu medalju u bočanju to bi bio planetarno popularan sport i popularniji od fudbala i rukometa zajednoMokes je napisao/la:Teško reći, a odbojkaška reprezentacija se i ne prati.alan_kardec je napisao/la:pa evo da ne idemo nigdje dalje, u BiH koliko god da ima rukometnih klubova, ima i odbojkaških. Postoje gradovi/mjesta koji tradicionalno baštine ljubav prema jednom ili drugom sportu. Imaš rukometne gradove Goražde, Ljubuški, Visoko, Doboj... al imaš i odbojkaške kao što su Brčko, Modriča, Kakanj, Gacko, Ljubinje... Dakle oba sporta su ovdje i zastupljena i praćena i fakat je teško reći koji je popularniji. U Srbjji isto tako (iako je odbojka mnogo trofejnija). Za ostatak ex-yu prostora, nisam siguran kakva je situacija.
Bravo Olga
Da nekad pratiš bh sport znao bi kakva je euforija vladala 2008.-me kad smo igrali baraž s Mađarskom.
Da odbojka je ko boćanje.Fikret1946 je napisao/la:ma pusti ih, da uzmu medalju u bočanju to bi bio planetarno popularan sport i popularniji od fudbala i rukometa zajednoMokes je napisao/la:Teško reći, a odbojkaška reprezentacija se i ne prati.alan_kardec je napisao/la:pa evo da ne idemo nigdje dalje, u BiH koliko god da ima rukometnih klubova, ima i odbojkaških. Postoje gradovi/mjesta koji tradicionalno baštine ljubav prema jednom ili drugom sportu. Imaš rukometne gradove Goražde, Ljubuški, Visoko, Doboj... al imaš i odbojkaške kao što su Brčko, Modriča, Kakanj, Gacko, Ljubinje... Dakle oba sporta su ovdje i zastupljena i praćena i fakat je teško reći koji je popularniji. U Srbjji isto tako (iako je odbojka mnogo trofejnija). Za ostatak ex-yu prostora, nisam siguran kakva je situacija.
Bravo Olga
Da nekad pratiš bh sport znao bi kakva je euforija vladala 2008.-me kad smo igrali baraž s Mađarskom.
naravno da su hr uspjesniji u rukometu ukupno gledajuci ali treba naglasiti da je hr uspjesnija samo u muskom rukometu a srbija u zenskom. u odbojci je srbija uspjesnija u obje kategorije (kao u ostalom i u kosarci i tenisu).Avantii je napisao/la:Uh, to je klasicna zamena teza i pisanje uz vjetar. Ono sto je cinjenica je da je odbojka dosta rasprostranjenija, pa i popularnija u svijetu.
A kod tog poredjenja Srbije i Hrvatske, u rukometu su uspjesniji Hrvati. Nema dileme. S tim da su poslednjih godina u slobodnom padu. Ali je Srbija, iako savez katastrofalno radi, imala srebro prije nekoliko godina na Evropskom i redovno ucestvuju na velikim takmicenjima. Na tom EP gdje su uzeli srebro, pobijedjena je Hrvatska u polufinalu. Sa druge strane Hrvatske u odbojkaskim krugovima nema ni u tragovima, dok Srbija u obje konkurencije uzima redovno medalje.
2 ponajbolje odbojkasice svijeta su hercegovka - Bošković i posavka - Mihajlović!uNbx je napisao/la:Definitivno ima talenta kod nas što se tiče odbojke, bar ženske. Dok sam išao u srednju, redovno sam pratio gimnazijade, dane sporta i tako te turnire, jako kvalitetnih odbojkašica je bilo. Šteta što se ne ulaže, mislim da bi mogli napravit zapaženiji rezultat. Ne znam kakva je sad situacija sa talentima i to, al tad je bilo baš dobro.
Najveci talenat Evrope u generaciji 99 je Adis Lagumdzija, sin bivseg BiH Reprezentativca, Turci ga davno vrbovali sebi i igra za njihove Reprezentacije.uNbx je napisao/la:Definitivno ima talenta kod nas što se tiče odbojke, bar ženske. Dok sam išao u srednju, redovno sam pratio gimnazijade, dane sporta i tako te turnire, jako kvalitetnih odbojkašica je bilo. Šteta što se ne ulaže, mislim da bi mogli napravit zapaženiji rezultat. Ne znam kakva je sad situacija sa talentima i to, al tad je bilo baš dobro.
Koji je razlog, ne poziva ga se, ili on vise ne zeli?alan_kardec je napisao/la:Ne igra Saša odavno za reprezentaciju ima već par godina. A on ima i sestru Sanju, i ona je negdje vani, godinama igrala po jakim ekipama...
lucky13 je napisao/la:clanak sa pocetka ove godine iz nezavisnih hr novina i gola o h2h duelima hr i sr iz, kako oni navode, 4 najpopularnija sporta (ogranicili su se samo na musku konkurenciju):
https://www.nezavisne.com/sport/ostali_ ... etu/459899
http://www.goal.com/hr/vijesti/veliki-h ... 0zxnvdr0k6
po meni bi tu imao mjesta i tenis, jer je bilo dosta susreta recimo nole - cilic ali i ostalih sr - hr igraca , pa u DCu ali ko ce to sve pohvatat (a bilo je i susret(a) u odbojci). a i imaju jedan propust koji sam primijetio. bas u rukometu, poraz hr na EP u spaniji 1996, 24-27. tako da je u rukometu i dalje nerijeseno uz bolju gol razliku srbije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.