Al eto treba sada osvojiti mjesto za LP .. sramota bi bilo da se tu igra u EL...
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- SoloJuve26
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Ma stadion je prekrasan,, bit ce prvi u italiji koji imamo svoj STADION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Al eto treba sada osvojiti mjesto za LP .. sramota bi bilo da se tu igra u EL...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Bila bi šteta, ali nadam se da ćemo aBd krenuti ka boljem, poslije pobjede nad Interom u nedjelju. A upravo bićemo prvi tim koji će u Italiji imati vlastiti stadion, koliko će to donijeti više prihodaSoloJuve26 je napisao/la:Ma stadion je prekrasan,, bit ce prvi u italiji koji imamo svoj STADION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma neka pada u vodu šta hoće, ako su ne pravedno osuđeni to se mora ispraviti, pa jednom se popustalo zbog tog kredibiliteta, e sad drugi put brate nema toga.melanholicar je napisao/la:Ništa protiv Juvea,al vraćanjem titula ionako poljuljani kredibilitet Serie A pao bi u vodu!
- SoloJuve26
- Kontakt:
juventus 0244 je napisao/la:Bila bi šteta, ali nadam se da ćemo aBd krenuti ka boljem, poslije pobjede nad Interom u nedjelju. A upravo bićemo prvi tim koji će u Italiji imati vlastiti stadion, koliko će to donijeti više prihodaSoloJuve26 je napisao/la:Ma stadion je prekrasan,, bit ce prvi u italiji koji imamo svoj STADION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Al eto treba sada osvojiti mjesto za LP .. sramota bi bilo da se tu igra u EL.... Naravno da neće odmah dok se ne vrate krediti i još neka potraživanja, ali kroz dvije tri godine će se to višestruko isplatiti.
Ma neka pada u vodu šta hoće, ako su ne pravedno osuđeni to se mora ispraviti, pa jednom se popustalo zbog tog kredibiliteta, e sad drugi put brate nema toga.melanholicar je napisao/la:Ništa protiv Juvea,al vraćanjem titula ionako poljuljani kredibilitet Serie A pao bi u vodu!
daj boze da dobijemo intera, al mislim da i hocemo jer citam da je Marchisio, Pepe i Iaqinta spremni za inter. Imat cemo sada kompletu ekipu ,,
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ovaj stadion će nam sigurno donositi 50 miliona € po sezoni, dakle za svaki ljetni prelazni rok bi na raspolaganju imali oko 100 miliona € minimalno
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa ne bih ja bas rekao da toliko novca svake sezone moze biti izdvojeno za transfere.Bianconeri1988 je napisao/la:Ovaj stadion će nam sigurno donositi 50 miliona € po sezoni, dakle za svaki ljetni prelazni rok bi na raspolaganju imali oko 100 miliona € minimalno
Ne znam da li ijedan tim ima mogucnost tolike potrosnje, mozda City?
Zapamti da su tu plate igracima, koje svake godine iz budzeta izvuku minimalno 50-60 miliona, pa i vise, a uz to dolaze i plate clanovima uprave, skautima...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Nemogu vjerovati kakve ovdje sve nebuloze možeš pročitati
Čuj Chiellini dugoročno rješenje za lijevog beka
Nama je zadnju igrao silom prilika, ali to nije nikakvo rješenje, jer on kad pređe centar je mrtav(**** tog beka koji igra samo odbranu). Prvo nezna nabaciti, niti probiti, hem je spor i nemože se brzo vratiti kad je u napadu a ekipa izgubi loptu .
Dalje, Criscito klasa da za njim plačemo
solidan igrač koji bi u Juventusu (ne sadašnjem) grijao klupu i u rangu de cegliea koji je dobro počeo ovu sezonu i vidjećemo kakav će biti kada se oporavi. Ima neke šanse da bude dugoročna opcija na lijevom beku
Stadion da nam donese prihod godišnje 50 miliona više nego sad
Pa sine, ti bi sa 100 miliona godišnje za transfere harao Serijom A doživotno
P.S. Stadion strašan
Dalje, Criscito klasa da za njim plačemo
Stadion da nam donese prihod godišnje 50 miliona više nego sad
P.S. Stadion strašan
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ono što sam napisao za prihode je sam izjavio Marotta, ja sam samo prenio njegove riječi...Ove sezone se je na transfere potrošilo između 30-40 miliona iz jednog jedinog razloga što se nije plasirao u Cl...
A ovaj mi se smije što sam rekao za Chiellinija, ako si gledao sinočnju utakmicu protiv Njemačke sigurno ne bi imao takvo mišljenje...Chiellini je fizički najspremniji igrač uz Principina, a govoriš da je mrtav nakon što istrči jednu kontru...ne znam, očigledno imamo drugačija mišljenja...
Ja hoću da kažem da nam ovaj novac od stadiona dođe kao čisti prihod...jer plaće su obračunavate i isplačivane iz budžeta kad i nismo imali svoj stadion...
A ovaj mi se smije što sam rekao za Chiellinija, ako si gledao sinočnju utakmicu protiv Njemačke sigurno ne bi imao takvo mišljenje...Chiellini je fizički najspremniji igrač uz Principina, a govoriš da je mrtav nakon što istrči jednu kontru...ne znam, očigledno imamo drugačija mišljenja...
Pa zar plate ne spadaju u troškove, ja koliko znam troškovi plata su uračunati u godišnji budžet...Pa ne bih ja bas rekao da toliko novca svake sezone moze biti izdvojeno za transfere.
Zapamti da su tu plate igracima, koje svake godine iz budzeta izvuku minimalno 50-60 miliona, pa i vise, a uz to dolaze i plate clanovima uprave, skautima...
Ja hoću da kažem da nam ovaj novac od stadiona dođe kao čisti prihod...jer plaće su obračunavate i isplačivane iz budžeta kad i nismo imali svoj stadion...
Ž '21!
Marotta je jedan veliki bombaš koji takvim i sličnim pričama(vraćanje titula) odvraća pažnju sa loše transfer politike i igara ekipe !Bianconeri1988 je napisao/la:Ono što sam napisao za prihode je sam izjavio Marotta, ja sam samo prenio njegove riječi...Ove sezone se je na transfere potrošilo između 30-40 miliona iz jednog jedinog razloga što se nije plasirao u Cl...
Pa zar plate ne spadaju u troškove, ja koliko znam troškovi plata su uračunati u godišnji budžet...Pa ne bih ja bas rekao da toliko novca svake sezone moze biti izdvojeno za transfere.
Gledao sam sinoć utakmicu Italije i je li išta napravio u napadu ??? Današnji bekovi su takvi da moraju igrati podjednako i napad i odbranu, što on nema (ima samo odbranu). To da je mrtav kada pređe centar nisam rekao zbog fizičkih predispozicija(koje su životinjske, osim što je spor), već zbog toga što nema koristi od njega kada pređe centar
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Pa imao je par dobrih centaršuteva, pogotovo kad je De Rossiu onaj volej odbranio Neuer...a u odbrani bez premca Muller se nije vidio... Međutim znaš što ja mislim da bi on bio dobar za beka, jer Del Neri više preferira igru sa 4 štopera nazad, tj bekovi skoro pa nemaju ofanzivnu ulogu, a dok su ona krila slobodnija u napadu tj ne troše se na odbranu...A ne možeš ti očekivati od igrača koji je odigrao 3-4 godine na poziciji štopera da nakon dvije tekme bude dobar i u odbrani i u napadu...Koliko znam Chiellinijeva prvobitna pozicija je bila kao lijevi bek, ja mislim da je nama trenutno potrebniji bek koji je bolji u odbrani nego u napadu...jer ipak primamo previše golova zbog ispadanja bekova, koliko puta se desilo da Krasić pusti svog čovjeka i primimo gol? 5-6 sigurno, što će svaka bolja ekipa iskoristiti...Marotta je jedan veliki bombaš koji takvim i sličnim pričama(vraćanje titula) odvraća pažnju sa loše transfer politike i igara ekipe !
Gledao sam sinoć utakmicu Italije i je li išta napravio u napadu ??? Današnji bekovi su takvi da moraju igrati podjednako i napad i odbranu, što on nema (ima samo odbranu). To da je mrtav kada pređe centar nisam rekao zbog fizičkih predispozicija(koje su životinjske, osim što je spor), već zbog toga što nema koristi od njega kada pređe centar
Ž '21!
- sarajlija89
- Kontakt:
ja jes se zakuhalo ovdje
Tacno se osjeti atmosfera pred derby....i kod mene je vec 10-tak dana tako

Eto sta navijaci misle...solidno,nisu previse ni optimisti a ni pesimisti
da ne bude zabune,valjda znate ko je Tavolini FC i zasto

Sto se mene tice...ja se nikad intera nisam bojao...uvijek sam volio tekme sa njima...iz razloga sto se oni nas boje i imaju taj neki strah..sta ja znam...uvijek tesko sa nama igraju.
Sigurno je da cemo imati vecu zelju i motiv u nedjelju...ipak,nakon Farsopolija nama ta utakmica vise znaci....Uz veliku borbu i zelju,mislim da ne mozemo izgubit na domacem terenu...nije ni inter nesto posebno,pogotovo im je odbrana ranjiva.
Mislim da je ovo tekma sezone za oba tima,bar moze biti velika odrednica za nastavak...ako dobijemo...ostajemo u utrci za plasman u LP.Isto vrijedi i za njih..ako dobiju...na dobrom su putu da uzmu scudetto.Obicno se u takvim tekmama taktizira,jer poraz ne odgovara nikome...pa ocekujem tvrdu tekmu.Mada,licno bih volio da napadnemo odmah...noseni publikom i atmosferom,mislim da mozemo dobiti ako budemo hrabro igrali...jbo remi..nista nam nece znacit.
Napast treba odmah....tanka im je odbrana..
Vracaju se Iaquinta i Pepe...
Sudi valeri...
Tacno se osjeti atmosfera pred derby....i kod mene je vec 10-tak dana tako

Eto sta navijaci misle...solidno,nisu previse ni optimisti a ni pesimisti
Sto se mene tice...ja se nikad intera nisam bojao...uvijek sam volio tekme sa njima...iz razloga sto se oni nas boje i imaju taj neki strah..sta ja znam...uvijek tesko sa nama igraju.
Sigurno je da cemo imati vecu zelju i motiv u nedjelju...ipak,nakon Farsopolija nama ta utakmica vise znaci....Uz veliku borbu i zelju,mislim da ne mozemo izgubit na domacem terenu...nije ni inter nesto posebno,pogotovo im je odbrana ranjiva.
Mislim da je ovo tekma sezone za oba tima,bar moze biti velika odrednica za nastavak...ako dobijemo...ostajemo u utrci za plasman u LP.Isto vrijedi i za njih..ako dobiju...na dobrom su putu da uzmu scudetto.Obicno se u takvim tekmama taktizira,jer poraz ne odgovara nikome...pa ocekujem tvrdu tekmu.Mada,licno bih volio da napadnemo odmah...noseni publikom i atmosferom,mislim da mozemo dobiti ako budemo hrabro igrali...jbo remi..nista nam nece znacit.
Napast treba odmah....tanka im je odbrana..
Vracaju se Iaquinta i Pepe...
Sudi valeri...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Zvučat će preoptimistično i pomalo prepotentno, ali pošto sam ja onaj mrtvi fanatik kad je Juve u pitanju, ja mislim da čak pobjedom protiv Tavolinija FC ( najluđi nik dosad
) se vraćamo u borbu za Scudetto, budući da nam i Milan dolazi kući... 
Ž '21!
- sarajlija89
- Kontakt:
hahahaha
e koje smo mi budale...
i ja cesto pomislim na milan ako ces posteno
..al nerealno je to.....da je ispod 10..pa hajd i nekako....dolaze nam a i cinjenica da igraju u evropi kao i inter i roma pa i napoli....sve bi nam to na ruku islo...
ipak,cilj treba biti LP...mnogo je ekipa koje se za vrh bore...
mi smo mnoge kikseve napravili
....da smo na jedno 6-7 bodova minusa i uz sve navedene okolnosti...Juve bi bio favorit za scudetto ...ovako,LP je vrh...Dao Bog i to da izborimo.
Al eto...ovakva, utopisticka razmisljanja pokazuju sta je Juventus
i koliko ga volimo...
Eh da je manji zaostatak
stvarno smo smo dosta toga propustili.....imali smo dobar raspored,konkurente u evropi...al su nas zadesile povrede i rezultatska kriza koja nas je udaljila od vrha
e koje smo mi budale...
ipak,cilj treba biti LP...mnogo je ekipa koje se za vrh bore...
mi smo mnoge kikseve napravili
Al eto...ovakva, utopisticka razmisljanja pokazuju sta je Juventus
Eh da je manji zaostatak
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
-
melanholicar
- Kontakt:
Ti si baš multioptimističan,al bojim se da je to nemoguće bez obzira što i ja antipatišem rossonere. Mislim da je nažalost šansa da vi osvojite titulu manja nego šansa da moja Fiorentina bude medju šest i izbori Evropu!Bianconeri1988 je napisao/la:Zvučat će preoptimistično i pomalo prepotentno, ali pošto sam ja onaj mrtvi fanatik kad je Juve u pitanju, ja mislim da čak pobjedom protiv Tavolinija FC ( najluđi nik dosad![]()
![]()
![]()
) se vraćamo u borbu za Scudetto, budući da nam i Milan dolazi kući...
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ma 8 bodova smo izgubili u sljedećim tekmama, protiv Sampe kući, protiv Bologne vani, protiv Brescie vani i Chieva vani sa tih 8 bi bili na -3 i da je Alexova ušla u posljednjoj minuti protiv Sampe nedavno, pa gdje bi nam bio kraj
Ali realno je ove sezone da ćemo biti treći ili četvrti...
Roma je prošle godine stigla -11 i prestigla i sama sebi izgubila Scudetto protiv Sampe kući, mislim što i naš Juventus to ne bi mogao

Ali realno je ove sezone da ćemo biti treći ili četvrti...
Ž '21!
- SoloJuve26
- Kontakt:
Ma najvise me cudi kako nismo mogli dobiti onu Fiorentinu kod kuce,,, 
- Bianconeri1988
- Kontakt:
http://www.tuttipazziperlajuve.com/2011 ... talia.html
Ukratko, tekst govori o tome kada je prvi put upotrebljen naziv derby d'Italia. Prvi je to uradio sportski novinar Gianni Brera 1967.Iz razloga što su Juve i Inter do tada imali najviše Scudetta, Juve 13, Inter 10, dok je Milan stao na brojci 8. Dugo godina se govorilo da je utakmica Juve - Inter prozvana derby d'Italia iz razloga što dva kluba nikad nisu ispadala iz najvećeg državnog takmičenja, ali to je pogrešno, jer se taj izraz odnosi na 1967. godinu budući da su to do tad bile 3 jedine ekipe koje nisu ispadale u Serie B, dakle ispravno je da se pojam derbi d'Italia koristi u slučaju kad se sastaju ekipe koje u tom trenutku imaju najviše Scudetta, dakle to bi u ovom slučaju bila utakmica Juventus - Milan ili Juventus - Inter, budući da Juve ima 29, a Milan i Inter po 17 Scudetta osvojenih na terenu, a ne na papiru, jer se fudbal igra na terenu a ne negdje drugo, međutim po zvaničnom registru Merdazzurri imaju 18 titula prvaka, Milan 17, a Juve 27, tako da će za ovu godinu utakmica Juve - Inter imati epitet derbi d'Italia. Dalje se govori kako će uz Božiju pomoć i pravdu biti oduzeta dodijeljenja titula na stolu FC Tavoliniju (čitaj inter), trenutnom stanju u ekipi, o promjeni taktike protiv Cagliaria i o tome kako mi navijači očekujemo od igrača da ginu za svaku loptu i da pokažu volju za pobijedom u ovom derbiju i da pokažu da je Juve takav klub da nema straha ili afiniteta od bilo kojeg protivnika, i na kraju s razlogom se postavlja pitanje da li je ustvari Juve - Inter pravi derby d'Italia jer se zna ko je osvajao Scudetta na terenu, a ko za zelenim stolom...kao što stoji u mom potpisu:
FINO ALLA FINE FORZA JUVE
Ukratko, tekst govori o tome kada je prvi put upotrebljen naziv derby d'Italia. Prvi je to uradio sportski novinar Gianni Brera 1967.Iz razloga što su Juve i Inter do tada imali najviše Scudetta, Juve 13, Inter 10, dok je Milan stao na brojci 8. Dugo godina se govorilo da je utakmica Juve - Inter prozvana derby d'Italia iz razloga što dva kluba nikad nisu ispadala iz najvećeg državnog takmičenja, ali to je pogrešno, jer se taj izraz odnosi na 1967. godinu budući da su to do tad bile 3 jedine ekipe koje nisu ispadale u Serie B, dakle ispravno je da se pojam derbi d'Italia koristi u slučaju kad se sastaju ekipe koje u tom trenutku imaju najviše Scudetta, dakle to bi u ovom slučaju bila utakmica Juventus - Milan ili Juventus - Inter, budući da Juve ima 29, a Milan i Inter po 17 Scudetta osvojenih na terenu, a ne na papiru, jer se fudbal igra na terenu a ne negdje drugo, međutim po zvaničnom registru Merdazzurri imaju 18 titula prvaka, Milan 17, a Juve 27, tako da će za ovu godinu utakmica Juve - Inter imati epitet derbi d'Italia. Dalje se govori kako će uz Božiju pomoć i pravdu biti oduzeta dodijeljenja titula na stolu FC Tavoliniju (čitaj inter), trenutnom stanju u ekipi, o promjeni taktike protiv Cagliaria i o tome kako mi navijači očekujemo od igrača da ginu za svaku loptu i da pokažu volju za pobijedom u ovom derbiju i da pokažu da je Juve takav klub da nema straha ili afiniteta od bilo kojeg protivnika, i na kraju s razlogom se postavlja pitanje da li je ustvari Juve - Inter pravi derby d'Italia jer se zna ko je osvajao Scudetta na terenu, a ko za zelenim stolom...kao što stoji u mom potpisu:
Ž '21!
- Io_Sono_Interista
- Kontakt:
zbog "igranja fudbala" van terena Juve i jest danas tamo gdje jesteBianconeri1988 je napisao/la:http://www.tuttipazziperlajuve.com/2011 ... talia.html
tebi je derby d'Italia sa Milanom i uzivaj u njemu,i zivi u zabludama kako je ovo jak Juve,ja bih volio da jeste,zbog jace lige,al rezultati kako u Italiji tako i u Evropi pokazuju gdje je Juve danas
nadam se dobrom derbiju i blagu prednost dajem nama,al ovakve utakmice niko ne moze prognozirat,al ako vas dobijemo put prema tituli ce biti olaksan...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Svaka čast za to, ali to u čemu ste vi uspjeli su prije vas uspjeli i Ayax, Bayern, Man Utd i Barca, dok je Juventus prvi u jednoj stvari i zauvijek će biti prvi, a to je da je prvi osvojio sve međunarodne trofeje...
Ono u čemu se Juve danas nalazi, Inter je bio proteklih 30 godina izuzev posljednje 3-4 godine...I ja ne kontam što ti meni nešto prigovaraš i govoriš kako živim u zabludi kad sam ja samo preveo tekst jer mnogi ovdje ne znaju italijanski, ako imaš nešto za reći, reci to ovom što je pisao ovaj tekst, a ne meni
Ono u čemu se Juve danas nalazi, Inter je bio proteklih 30 godina izuzev posljednje 3-4 godine...I ja ne kontam što ti meni nešto prigovaraš i govoriš kako živim u zabludi kad sam ja samo preveo tekst jer mnogi ovdje ne znaju italijanski, ako imaš nešto za reći, reci to ovom što je pisao ovaj tekst, a ne meni
Ž '21!
kad nema mačke miševi kolo vode, pa tako i kad se Juve digne poslije svega timovi poput Barce Chelsia i ostale buranije idu u zaborav gdje im je i mjesto...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.