Postao/la NoName » 03 maj 2010, 15:59

Daffy, čuli smo te ba, nemoraš se ponavljati do iznemoglosti. Ok, ti smatraš da bi mu bilo dobro da ode u Juve i to je to, nije neophodno da na svakoj stranici diskusije o Edinu bude 50% tvojih ubjeđivanja ostalih o tome da bi to bilo najbolje. Dozvoli da drugi imaju drugačije razmišljanje od tvog.
Mancho, koliko god ga ja volio ili ne, je klub sa najboljom politikom kupovine igrača u istoriji. Ne možemo sad, zbog jednog Berbatova, tvditi suprotno. Recimo, uzmi samo jednog Ronalda ili Beckhama, United je zaradio ogromne pare na njima. Jedan Rooney je kupljen, praktično, za sitne novce u poređenju sa današnjom vrijednošću, Vidić, itd itd.
Ove godine United je bio deficitaran kada su u pitanju napadačke pozicije, pa mislim da bi to mogao biti razlog za transformaciju sistema u 4-5-1 ili 4-3-3. Pored loše forme Berbatova (daleko od toga da je loš igrač) tu je bilo problema i sa povredama Rooneya, Owen je gori od Robbena kada su u pitanju povrede.... Dakle, igralo se kako se moglo.
Džeko, gdje god ode, ako govorimo o velikim klubovima, brzo mora proći period adaptacije i početi da igra i zabija, u suprotnom mu ne gine sudbina Berbatova, Gomesa ili Benzeme. Ako za nekog platiš silnu lovu onda normalno očekuješ da dobiješ i učinak.
Obzirom da svi smatramo da Edin treba igrati u ligama petice a i on je sam, navodno, izjavio da naredne sezone želi igrati u LP onda imamo slijedeći izbor: 
ENG: Chelsea, ManUTD, Arsenal, ManCITY (Totenham)
ESP: Barca, Real, Valencia, Mallorca (Sevilla)
ITA: Inter, Roma, Milan, Sampdoria
GER: Bayern, Schalke, Werder
FRA: Marseille, Auxerre, Lyon
Velika većina ovih klubova ima riješeno pitanje napadača, čak ih imaju i viška (Arsenal, Chelsea, Inter, Bayern...)  i gledajući ovako, na prvi pogled, ManUTD može izgledati i kao jedina realna opcija, ako ne dovedu Benzemu, o čemu se govori. ManCITY bi isto mogao biti mušterija, Adebayor nije neka konkurencija a dvojac Džeko - Tevez bi, po meni, harao, ali mi se ne sviđa koncepcija tog tima, generalno.  
Također, ovdje ima timova koji su van svake konkurencije obzirom da je Wolfsburg zapeo za 40 miliona: Valencia, Mallorca, Roma, Milan, Sampdoria, Schalke, Werder, Marseille, Auxerre, nema šanse da iko od ovih dovede Edina.
Dalje, ima klubova koji apsolutno nisu zainteresirani za Edinove usluge: Real, Barcelona, Inter, Lyon.
Vrlo, vrlo je mali krug klubova koji bi potencijalno mogli da uopšte razmatraju kupovinu Edina: Chelsea (sumnjam, jedino zbog trenera), ManUTD (jer stvarno imaju potrebu za napadačem), ManCITY (šta fali da kupe još jednog napadača pored 10 kojih imaju), Milan (toplo-hladno sistem, samo zbog pregovaranja, itekako su zagrijani a i potreban im je), Bayern (samo jer igra u Njemačkoj, uopšte ne trebaju nove napadače), Lyon (koji se nije spominjao u kombinacijama).

Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.