Ja sam je počeo pit prije nego što sam krenuo u školu, znači sa nekih 6 godina. Da, prvih par godina je to bila neka razblažena verzija sa dosta mlijeka ali otprilike od petog razreda pijem pravu kafu

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ja sam je počeo pit prije nego što sam krenuo u školu, znači sa nekih 6 godina. Da, prvih par godina je to bila neka razblažena verzija sa dosta mlijeka ali otprilike od petog razreda pijem pravu kafu
Druzio se sa vijetnamcina, cimer mi bio takodjer. Tako se pho pravi. Al eto mozda ti znas bolje.samoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 06:59Sta kazes govedje kosti za azijska jela? Aha ali u qrcu.soko je napisao/la: ↑15 apr 2025, 15:42Pho, restoran blizo posla. Ima dosta hmong ljudi ovdje u MN, pa i puno opcija za jesti. Ovako kad je malo zima onda pase pravo.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 apr 2025, 09:20
Lajk, jel to ramen ili pho![]()
Kako praviš, sam ili, deder recept![]()
Probao sam sam praviti al nije to to.
Treba kuhati govedje kosti satima.
MSG.
Stavi malo msg sljedeci put kad budes pravio pa mi javi za ukus.soko je napisao/la: ↑16 apr 2025, 14:02Druzio se sa vijetnamcina, cimer mi bio takodjer. Tako se pho pravi. Al eto mozda ti znas bolje.samoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 06:59Sta kazes govedje kosti za azijska jela? Aha ali u qrcu.
MSG.
A da ne pricamo o koreancima. Nisu to kinezi
Jel ti to koristis msg pa znas kakav je ukussamoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 14:37Stavi malo msg sljedeci put kad budes pravio pa mi javi za ukus.soko je napisao/la: ↑16 apr 2025, 14:02Druzio se sa vijetnamcina, cimer mi bio takodjer. Tako se pho pravi. Al eto mozda ti znas bolje.samoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 06:59
Sta kazes govedje kosti za azijska jela? Aha ali u qrcu.
MSG.
A da ne pricamo o koreancima. Nisu to kinezi
Koristim redovno msg, jer je u vegeti.soko je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:00Jel ti to koristis msg pa znas kakav je ukussamoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 14:37Stavi malo msg sljedeci put kad budes pravio pa mi javi za ukus.![]()
Nego, kad ides jesti van, nikad neces znati sta se stavlja u hranu.
A i kad kupis meso ili bilo sta u prodavnici isto tako.
Jedino da sam svoje uzgajas.
A sto se tice pho, ljudi kuhaju govedje kosti satima. To je proces te supe. E sad jel u restoranima stavljaju to mi necemo znati
Zivio
Cekaj ba, sto je prosipam suplje. Kazem da ljudi kuhaju govedje kosti. Kakve su to suplje? Ti si obavezo, postavljas upitniksamoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:20Koristim redovno msg, jer je u vegeti.soko je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:00Jel ti to koristis msg pa znas kakav je ukussamoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 14:37
Stavi malo msg sljedeci put kad budes pravio pa mi javi za ukus.![]()
A sto se tice pho, ljudi kuhaju govedje kosti satima. To je proces te supe. E sad jel u restoranima stavljaju to mi necemo znati
Zivio
Meni nesmeta msg, ali mi smeta kad takvi likovi prosipaju suplje. Kao tajna je u govedjim kostima.
Msg koriste u svim restoranima, ako izrazito nepise no msg.
Moze svak pricati da je najsladje dobro izdinstano, ali ako ga neposolis, vegetis, zacinis, nece se niko ni najesti.
Zivio.
Negovorim da ti prosipas suplje. Ovi sto ti govore da je ukus zbog kostiju prosipaju suplje.soko je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:40Cekaj ba, sto je prosipam suplje. Kazem da ljudi kuhaju govedje kosti. Kakve su to suplje? Ti si obavezo, postavljas upitniksamoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:20Koristim redovno msg, jer je u vegeti.soko je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:00
Jel ti to koristis msg pa znas kakav je ukus![]()
Zivio
Meni nesmeta msg, ali mi smeta kad takvi likovi prosipaju suplje. Kao tajna je u govedjim kostima.
Moze svak pricati da je najsladje dobro izdinstano, ali ako ga neposolis, vegetis, zacinis, nece se niko ni najesti.
Zivio.
Nemogu ja tebi citati misli. Kao nema kostiju.
Ja steak i piletinu samo posolim. Na gril ili smoker. Ne stavljam zacine a pogotovo vegetu.
Supa bez kostiju, tj mesa MENI ne valja. Tebi ako zacini valjaju, ne mora znaciti da meni valjaju
Nesikiraj se vratit cemo sve kad se budemo naseljivali po Sloveniji.Sheyi je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:54https://www.klix.ba/vijesti/bih/arbitra ... /250416124
Zali Boze sto je samo 100 hiljada ljudi izginulo za ovo sto se kao zove drzava
Slijedeci put mozes fino napisat da stavljaju msg dodatno.samoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 16:11Negovorim da ti prosipas suplje. Ovi sto ti govore da je ukus zbog kostiju prosipaju suplje.soko je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:40Cekaj ba, sto je prosipam suplje. Kazem da ljudi kuhaju govedje kosti. Kakve su to suplje? Ti si obavezo, postavljas upitniksamoposmatram je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:20
Koristim redovno msg, jer je u vegeti.
Zivio.
Nemogu ja tebi citati misli. Kao nema kostiju.
Ja steak i piletinu samo posolim. Na gril ili smoker. Ne stavljam zacine a pogotovo vegetu.
Supa bez kostiju, tj mesa MENI ne valja. Tebi ako zacini valjaju, ne mora znaciti da meni valjaju
Sam si rekao da si sam pravio i da nije to to,a da su ti rekli da je do kuhanja kostiju. A ja ti kazem probaj staviti kasiku msg kao I sto svi krivooki rade.
Pa ne mozes te ljude koji dadoše živote ili nas sada kriviti što živimo sa povampirenim četnicima koji su počinili genocid nad našim narodom. Jedina stvar u životu im je kako blokirati državu i uništiti je. Da druga strana 5x jače vuče naprijed dzaba kada jedan sve ruši.Sheyi je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:54https://www.klix.ba/vijesti/bih/arbitra ... /250416124
Odgovorila vam je hejteri.Amina Bešo nakon udaje za Milana Tegeltiju: Hejteri nam ne mogu pokvariti ljubav
avenija je napisao/la: ↑16 apr 2025, 18:37Pa ne mozes te ljude koji dadoše živote ili nas sada kriviti što živimo sa povampirenim četnicima koji su počinili genocid nad našim narodom. Jedina stvar u životu im je kako blokirati državu i uništiti je. Da druga strana 5x jače vuče naprijed dzaba kada jedan sve ruši.Sheyi je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:54https://www.klix.ba/vijesti/bih/arbitra ... /250416124
A tek će haos jer ubrzo ide novi ustav, granice, vojska, mogućnost ocjepljenja i niko nista ne poduzima niti je najbitnija stvar od završetka rata uopšte u fokusu ikoga. Dok ne najavi sjednicu.
Jesu li srbi krivi i za GIKIL? Praviš se ko da mi nemamo "svoj" slučaj Viaduct.avenija je napisao/la: ↑16 apr 2025, 18:37Pa ne mozes te ljude koji dadoše živote ili nas sada kriviti što živimo sa povampirenim četnicima koji su počinili genocid nad našim narodom. Jedina stvar u životu im je kako blokirati državu i uništiti je. Da druga strana 5x jače vuče naprijed dzaba kada jedan sve ruši.Sheyi je napisao/la: ↑16 apr 2025, 15:54https://www.klix.ba/vijesti/bih/arbitra ... /250416124
A tek će haos jer ubrzo ide novi ustav, granice, vojska, mogućnost ocjepljenja i niko nista ne poduzima niti je najbitnija stvar od završetka rata uopšte u fokusu ikoga. Dok ne najavi sjednicu.
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, juka55 i 10 gostiju.