Prestani trollati novokomponovana botino!duskajurisic1 je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:14Ko je doveo brazilce odmah treba da napusti klub istog momenta. Kakvi li su to lopovluci samo je pitanje.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
Da li u kupu ide izvlačenje za polufinala ili se već zna ko ide na koga ?
-
Izvlacenje.MoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑02 mar 2025, 23:09Da li u kupu ide izvlačenje za polufinala ili se već zna ko ide na koga ?
Kakvom igrom? Vi pricate kao da ne mozemo pas sastaviti, a ne nesto drugo. Drugo poluvrijeme je bilo ok, isfulali se, ali Boze moj to je fudbal. To je zabrinjavajuce jer je vec treca utakmica da ne koristimo sanse. Previse se crnjaci, na kraju ce ispasti da smo na ovoj poziciji slucajno.
Fk Željezničar.
TabelaVirtu4l je napisao/la: ↑02 mar 2025, 22:34
Naravno da bod u Posušju nije neuspjeh, možda jeste vama koji živite u nekim paralelnim svjetovima, ali svakome ko prati ovu ligu to nije neuspjeh. Mi smo tamo samo jednom pobijedili otkako se igra fudbal, a gostovali smo im 11 puta.
Niti su oni GOŠK ili Sloboda, niti smo mi neka mega-giga ekipa pa da je sve osim pobjede neuspjeh.

IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Ustati pa reći Vedad Muftić, u prve dvije ligaške utakmice, spasio nas katastrofe u Mostaru i na derbiju. Niko nije rekao da je slučajno, ali da je igra na proljeće za k, jeste, osim u kupu, gdje meljemo protivnike. Vareš i Kruševo.Pablo11 je napisao/la: ↑02 mar 2025, 23:40Kakvom igrom? Vi pricate kao da ne mozemo pas sastaviti, a ne nesto drugo. Drugo poluvrijeme je bilo ok, isfulali se, ali Boze moj to je fudbal. To je zabrinjavajuce jer je vec treca utakmica da ne koristimo sanse. Previse se crnjaci, na kraju ce ispasti da smo na ovoj poziciji slucajno.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Tu smo mi onda negdje sa Posusjem tom logikom,ljudi se grcevito bore za opstanak a mi trebamo da budemo zadovoljni 1 bodom protiv njih...Virtu4l je napisao/la: ↑02 mar 2025, 22:34
Naravno da bod u Posušju nije neuspjeh, možda jeste vama koji živite u nekim paralelnim svjetovima, ali svakome ko prati ovu ligu to nije neuspjeh. Mi smo tamo samo jednom pobijedili otkako se igra fudbal, a gostovali smo im 11 puta.
Niti su oni GOŠK ili Sloboda, niti smo mi neka mega-giga ekipa pa da je sve osim pobjede neuspjeh.
Pa jeste za k, ali gledaj gdje si povezao pobjede na jesen i gledaj sad raspored? I nemojte pricu moras sa svakim igrati, nije isto imati ovakav raspored i razbacane protivnike gdje dizes samopuzdanje. Nadam se da ce se neki javiti i na kraju sezone.Mamba21 je napisao/la: ↑03 mar 2025, 00:00Ustati pa reći Vedad Muftić, u prve dvije ligaške utakmice, spasio nas katastrofe u Mostaru i na derbiju. Niko nije rekao da je slučajno, ali da je igra na proljeće za k, jeste, osim u kupu, gdje meljemo protivnike. Vareš i Kruševo.Pablo11 je napisao/la: ↑02 mar 2025, 23:40Kakvom igrom? Vi pricate kao da ne mozemo pas sastaviti, a ne nesto drugo. Drugo poluvrijeme je bilo ok, isfulali se, ali Boze moj to je fudbal. To je zabrinjavajuce jer je vec treca utakmica da ne koristimo sanse. Previse se crnjaci, na kraju ce ispasti da smo na ovoj poziciji slucajno.
Fk Željezničar.
Je li to igramo protiv Borca tih 13 utakmica pa cemo sve da izguimo?
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Posljednjih par godina pred derbi su iskakali raznorazni likovi sa pričama o promjeni statuta, dionicama, hartijama od vrijednosti itd.
Pred ovaj zadnji ništa.
Šta je reć?
Pred ovaj zadnji ništa.
Šta je reć?
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Borac je sa utakmicom manje na 4.boda od Zrinjskog..
Što znači da nema šanse da nam dozvole i bod na neki način uzet.
A ja se opet ko budala nadam da će se potrošiti u četvrtak protiv Rapida, a da ćemo mi biti toliko 'raspoloženi' da im ni sudija neće moći pomoći..i onda se naravno, na kraju, razočaram.
Što znači da nema šanse da nam dozvole i bod na neki način uzet.
A ja se opet ko budala nadam da će se potrošiti u četvrtak protiv Rapida, a da ćemo mi biti toliko 'raspoloženi' da im ni sudija neće moći pomoći..i onda se naravno, na kraju, razočaram.
Meni je neshvatljivo šta se dešava sa Boljevićem, Cvetanoskim i Dangubićem, pogotovo Dangubićem, brat fula teške zicere, a s obzirom pod kakvim je CV-om doveden i kako je plaćen, nimalo bezazleno
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Ne, nismo mi tu negdje sa Posušjem i to niko nije rekao, bolja smo ekipa od njih, ali doživljavati bod u Posušju kao smak svijeta je van svake pameti.
Imali smo seriju teških utakmica, igrali protiv dvije najbolje ekipe u ligi plus jedno neugodno gostovanje i sad idemo dalje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
To mamba, samo tjeraj.
Igraš još dvije protiv Borca, i po jednu protiv Zrinjskog i Torpeda. Protiv ovih ekipa si uzeo do sada 2 boda u 5 utakmica.
Igrat ćeš protiv Sloge protiv koje si uzeo bod u dvije utakmice.
Igrat ćeš dvije protiv Radnika i po jednu protiv Veleža i Širokog koji su svi bolji od Posušja.
Igrat ćeš po jednu i protiv Posušja i Igmana koji su, po meni, tu negdje.
Na kraju ostaju GOŠK i Sloboda koji su realno slabiji od Posušja.
Gdje ćeš biti domaćin a gdje gost zavisit će itakako od rasporeda nakon kraja drugog dijela prvenstva.
Neće to biti baš komotno ukoliko ne podignemo igru na veći nivo. Posebno u odbrani i vezi.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
Ne znam cemu tolika negativa kao u prethodnim postovima ali po dosta parametara mi smo jucer trebali rutinski uzeti. Spominje se prvo poluvrijeme da je bilo lose i slozio bih se da je ideje prema naprijed falilo. Medjutim prema nazad mi cijelih 90 minuta nismo dozvolili skoro nista protivniku za razliku od prve 2 utakmice gdje smo poklanjali protivnicima sanse. Znaci protiv Sarajeva zicer situacije nisu nikakve akcije vec direktni pokloni nasih defanzivaca. Toga jucer nije bilo. U drugom poluvremenu smo prema naprijed napravili sasvim dovoljno da rutinski utakmicu dobijemo. Ocigledno su nam napadacke opcije u krizi pa su se svi ispromasivali u ovih nekoliko utakmica.Levin je napisao/la: ↑02 mar 2025, 20:19Vidi, znam da je najlakše biti general poslije bitke ali i mi laici vidimo da neke stvari ne funkcionišu na terenu.enterofuryl je napisao/la: ↑02 mar 2025, 16:51Kao jednom od rijetkih normalnih ljudi na ovom forumu tebi cu replicirati. Prije svega mislim da pored ovih parodbranaca na temi ima dosta i mladjih osoba kojima fali kulture dijaloga. Jednostavno se na noz docekuje svako misljenje koje se ne poklapa sa necijim. Konkretno, ja se ne slazem sa dijelovima tvog posta, dok se sa nekim mogu sloziti. Ako u obzir uzmemo nas (ne)kvalitet na pojedinim pozicijama na terenu, nedostatak sirine (koliko god mi mislili da imamo), nerealna ocekivanja navijaca koji su u ovu polusezonu usli sa misljenjem da cemo se mi boriti za titulu, pa sve do toga da su nam ofanzivni igraci sporo usli u polusezonu, da ne kazem da niko od njih nije u formi. Na danasnjoj utakmici ne vidim sta smo to dopustili protivniku osim gola. Prema naprijed smo stvorili sa svim dovoljno izglednih prilika da zabijemo gol. Jednostavno, igraci koje imamo ocigledno nisu sposobni drzati kontinuitet dobrih igara tokom citave godine pa tako igraci koji su bili odlicni na jesen, cim malo potonu na vidjelo izlazi limitiranost ove ekipe, pogotovo na nekim bitnim pozicijama kao sto su bekovske. Na to dodaj da uz kartonirane igrace imamo i povrijedjene igrace, dobijes to da je danasnja utakmica pristojna predstava izuzev realizacije. Ne na oko lijepa, ali po prikazanom na terenu apsolutno smo zasluzuli tri boda. Spomenuo si Radovca pa bih te pitao ko bi igrao u sredini sa Jaberom da je Radovac ostao u Sarajevu?Levin je napisao/la: ↑02 mar 2025, 15:34HŠK Posušje - FK Željezničar * 02/03/2025 * 1:1
Neke utakmice se jednostavno moraju dobiti a ovo je bila jedna od njih. Nije Posušje u zoni ispadanja zato što nisu imali sreće već jednostavno zato što ne mogu parirati ostalim ekipama iznad njih u kontinuitetu.
Dosta loše stojimo na terenu, odbrana prilično nesigurna sa dosta paničnih reakcija a protok lopte kroz vezni red prespor da bi se razbio visoki presing protivničke ekipe.
Uz dužno poštovanje protivniku ali previše prilika smo dozvolili ekipi kao što je Posušje. Štaviše, u dobrom dijelu utakmice Posušje je potpuno kontrolisalo igru dok su naši igrači djelovali prilično konfuzno. Posebno je loša organizacija napada koja djeluje previše sporo i bezidejno.
U napadu smo i nešto napravili ali potpuno neshvatljivi promašaji pojedinih igrača u ključnim momentima. Nevjerovatan manjak fokusa.
Statistički gledano bili smo bolja ekipa ali poredeći sa utakmicama protiv Zrinjskog i Torpeda ne vidim pretjeran napredak u ključnim segmentima igre i ako je suditi po ove tri utakmice bit će ovo izuzetno teška polusezona i grčevita borba za Evropu do samog kraja ukoliko se nešto značajno ne promijeni u samom sistemu igre ali i individualnom pristupu većine igrača.
U ovom susretu izdvojio bih Šošića, Muftića, Lauševića, Al Jabera, Karamarka, Mahmića, Galića i Boljevića iako su i oni imali imali veliki broj grešaka (bar većina). Velika zamjerka Denisu za Radovca, vidjelo se od samog početka da igra povrijeđen i da ne može dati svoj maksimum. Ne znam zbog čega se to radi i rizikuje još veća povreda. Također, Odinaka je dosta bolje odigrao u odnosu na neke prijašnje utakmice ali ipak snosi dio krivice za primljeni pogodak.
U biti djelujemo prilično bezidejno i dosta konfuzno u organizaciji napada, odbrana ne ulijeva sigurnost, previše se oslanjamo na individualni kvalitet a ne na timsku igru i sve se mora podići na veći nivo. Ako ne možemo rutinski iskontrolisati ekipu koja se bori za opstanak (čak i oslabljeni) mi se ne možemo nadati nekom ozbiljnijem rezultatu.
Vjerujem da će utakmica protiv Borca biti prolongirana i nadam se da će se ta pauza iskoristiti za uigravanje ekipe jer ovo ne izgleda dobro.
Kada uporedimo proslu sezonu i danas, napredak ne zeli vidjeti samo neko ko ne zeli. Prosle sezone ne da nismo uzimali bodove u gostima, nego cesto nismo stvarali niti jednu sansu ekipama. Od borbe za opstanak do skoro sigurne 4. pozicije i polufinala kupa u nepunih godinu dana, ne bih rekao da je lose. Nadam se da cemo nastaviti graditi ekipu i za nekoliko godina biti konkurentniji u borbi za nesto vise.
Radovac je danas bio najlošiji pojedinac u ekipi. Vjerovatno njegova najlošija predstava u našem dresu. Od početka je djelovao vrlo umorno i sporo. Kad bolje razmislim, ovo je samo kuluminacija njegove igre u posljednje tri utakmice. Ne bi me iznenadilo i da je i protiv Torpeda i Zrinjskog igrao pod injekcijama. Siguran sam da ga Denis ne bi stavio u prvih jedanaest da zeleno svijetlo nije dao ljekarski tim ali i ostatak stručnog štaba. Znači, ovo je bio jedan kolektivni promašaj kompletne strukture zbog kojeg bismo mogli ostati bez jednog od najboljih igrača na fuži period ali i bez bodova jer izgubio je ogroman broj lopti i duela na sredini. Realno, u ovoj utakmici je Jaber sam držao sredinu i nikakvo čudo da nismo mogliniznijeti loptu.
Mirčevski. Kad već pitaš ko je to mogao uletiti umjesto Radovca. Podsjetit ću te da smo, u pripremnim utakmicama, probavali Mirčevskog na toj poziciji. Zašto to nije sad iskorišteno umjesto da se gura na desetku/polušpica gdje baš ništa nije pokazao ove sezone. Mislim da je to bila mnogo bolja varijanta a da se Radovac maksimalno sačuva i uđe samo ako ima potrebe za tim. Ovako smo imali Mirčevskog na 10tki/polušpicu (gdje on do sada nije ništa pokazao) i nespremnog Radovca u sredini. Dakle u tom trouglu (Radovac - Jaber - Mirčevski) si imao samo Jabera potpuno spremnog a koji je usput i propustio dobar dio treninga. Nikakvo čudo da nismo mogli iznijeti loptu.
Roster. Koliko mi moramo imati igrača da bismo imali dobar roster? Da smo proveli anketu prije utakmice garantujem ti da bi većina raje izvela baš ovakav sastav. Vjerovatno bi jedino Mirčevski ostao na klupi a Krpić bi igrao u špicu umjesto Dangubića. Možda bi Radovac zbog povrede odmarao a Huso ili Lagumdžija igrali. Treba li napomenuti da su Dangubić i Mirčevski najplaćeniji igrači u ekipi. Što se tiče rostera, ove sezone imamo mnogo bolji roster nego u nekim prethodnim i ta priča jednostavno ne pije vodu.
Prošla sezona. To da, u ovom trenutku, stojimo mnogo bolje nego prošle sezone ne treba ni spominjati ali isto tako treba istači da je ova ekipa mnogo skuplja i kvalitetnija nego ona od prošle sezone i sasvim je realno za očekivati da se lako obračunaš sa ekipom koja će se do kraja boriti za optanak i koja će vjerovatno igrati razigravanje za opstanak u ligi. Prošle sezone smo izgubili od ekipe koja je ispala iz lige (Zvijezda u gostima) ove sezone smo izvukli bod uz još par dobrih prilika protiv ekipe koja će vjerovatno ispasti iz lige ili bar ostatti nakon razigravanja.
Posušje. Danas je Posušje bilo zrelo da im uzmemo sva tri boda a na kraju smo čupali jedan. Iskreno, da je sa druge strane bila ozbiljnija ekipa prošli bismo kao i utakmicama sa Zrinjskim i Torpedom i uz ovoliki broj promašaja teško da bismo zadržali i netiješeno. Svaka čast Karačiću na dobro postavljenoj igri ali mislim da su to tako i ptice na grani očekivale. Kad kažem da smo im previše dopustili i jesmo. Dopustili smo im da nam rade konstantan pritisak na zadnju liniju, previše puta su došli u zadnju trećinu, previše su nam lopti uzeli na sredini terena. Razlog zbog kojeg nisu napravili više prilika je samo zato što nemaju veći kvalitet naprijed.
Sve u svemu nije to tako loše i nisam ni za kakve promjene trenera i slično ali i igrači i stručni štab moraju više jer realno mogu više. Imamo mi individualni kvalitet samo se mora više raditi da se otklone neke vrlo proste stvari. Ako budu imali ovakav pristup u naredne dvije utakmice teško da ćemo i do jednog boda doći a Sloga i Široki (koji sve bolje izgledaju) će nam doći na 5 bodova. Ovo je danas bila idealna prilika da lakše dišemo.
Opet kažem, napadački to i ne izgleda loše ali nazad i u toj tranziciji ka naprijed smo na nivou Posušja što smoni danas pokazali. Mora to mnogo bolje biti.
-
- Kontakt:
Ko god hoce da predstavi da je ovo dobro,taj se zajebava ili nije navijac kluba.
Onaj koji je trebao da razmislja o igrackom kadru nije razmisljao. Sta da sad nismo na cetvrtom mjestu, a bilo je za ocekivati suspenzije, povrede koje su sastavni dio fudbala.
Doveli smo dva igraca na zimu koji su prosli pripreme a nema ih u ekipi. Sama se nama desava od svih klubova u Premijer ligi da ti igraci idu da zavrsavaju papire. Takva neozbiljnost je ravna Vratniku, Vrbanjusi uz duzno postovanje tim klubovima.
Onaj koji je trebao da razmislja o igrackom kadru nije razmisljao. Sta da sad nismo na cetvrtom mjestu, a bilo je za ocekivati suspenzije, povrede koje su sastavni dio fudbala.
Doveli smo dva igraca na zimu koji su prosli pripreme a nema ih u ekipi. Sama se nama desava od svih klubova u Premijer ligi da ti igraci idu da zavrsavaju papire. Takva neozbiljnost je ravna Vratniku, Vrbanjusi uz duzno postovanje tim klubovima.
Previse pesimizma se uvuklo ovdje, a ne bi se ovoliko crnjacilo da smo pogodili one zicere i pobjedili.
Gledam opet promasaj Dangubica i ne vjerujem i dalje
koja qrcobolja. Onda pogledati promasaj Krpicu na derbiju
strasno. To su bili strogi ziceri 1 na 1 sa golmanom. Napadaci su Zelji izbili 4 boda u zadnje dvije utkamice.
Mislite da Coric to ne vidi i da ne zna sa kakvim napadacima raspolaze. Nema treba spic koji ce zabijati golove, vrlo jednostavno. Nesto kao onaj cetnik Bilbija u Zrinjskom. Taj gownar se natrpao golova i golova. Mi to nemamo ni izbliza.
Valjda Coric krene davati vise sansi Lausevicu, nema sta izgubiti.
Gledam opet promasaj Dangubica i ne vjerujem i dalje

Mislite da Coric to ne vidi i da ne zna sa kakvim napadacima raspolaze. Nema treba spic koji ce zabijati golove, vrlo jednostavno. Nesto kao onaj cetnik Bilbija u Zrinjskom. Taj gownar se natrpao golova i golova. Mi to nemamo ni izbliza.
Kako se nece uvuci pesimizam, imas jednu pobjedu u zadnjih 5 utakmica, ne mozes pobijediti ekipu koja se bori za opstanak i ima najgoru trenutnu formu u ligi i na kraju krajeva prvi ti bjezi 15 bodova. Ne vidim razlog da ljudi ne budu pesimisticni. Ne treba nas tjesiti promasen zicer protiv mozda trenutno i najgore ekipe lige, ovakvima se trebaju 3 komada u prvom poluvremenu strpat ako zelimo ista od nas.let3 je napisao/la: ↑03 mar 2025, 13:09Previse pesimizma se uvuklo ovdje, a ne bi se ovoliko crnjacilo da smo pogodili one zicere i pobjedili.
Gledam opet promasaj Dangubica i ne vjerujem i daljekoja qrcobolja. Onda pogledati promasaj Krpicu na derbiju
strasno. To su bili strogi ziceri 1 na 1 sa golmanom. Napadaci su Zelji izbili 4 boda u zadnje dvije utkamice.
FKŽ !
vidim hulahopka se vratio opet. cuj duska jurisic, originalno. ne osvanuo.
sto se tice utakmice, bodom nisam zadovoljan, pogotovo kad se uzme u obzir kakve smo sanse imali. igrom sam zadovoljan jos manje. mrljavo, rastrzano, lose bas.
ipak mislim da ce ekipa podici formu. treba uzeti u obzir koliko problema smo imali (i imamo) sa povredama, kartonima, odsustvima iz nekih drugih razloga itd. svasta nesto se sastavilo, a nemamo mi ni kvalitet ni sirinu da ne osjetimo kad fali toliko kadra.
sto se tice utakmice, bodom nisam zadovoljan, pogotovo kad se uzme u obzir kakve smo sanse imali. igrom sam zadovoljan jos manje. mrljavo, rastrzano, lose bas.
ipak mislim da ce ekipa podici formu. treba uzeti u obzir koliko problema smo imali (i imamo) sa povredama, kartonima, odsustvima iz nekih drugih razloga itd. svasta nesto se sastavilo, a nemamo mi ni kvalitet ni sirinu da ne osjetimo kad fali toliko kadra.