AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2020, 20:03

Ma kakva prodaja, mora ostati do ljeta pa onda vidjeti šta dalje. Jbg, sad igraš sa dva napadača i moraš imati nekoga ko će se sa Ibrom rotirati jer neće ni on biti u stanju igrati svaku utakmicu do kraja... ajde, za Lea imaš zamjene u vidu Rebića ili čak Samua, ali klasičnog napadača nemaš.

Jest promašio dvije dobre prilike, ali generalno je neuporedivo bolje izgledao kao prije i itekako može biti koristan kao backup.

Konačno utakmica koju gledaš sa nekim uživanjem. Možda je moglo biti više golova, ali dosta je i ovakva ubjedljiva pobjeda, prvenstveno radi samopouzdanja. Dobra igra i pobjeda je prioritet, broj golova manje-više nebitan.
Sad slijedi niz lakših utakmica, koji se moraju iskoristiti i dodatno izgraditi samopouzdanje. Nadam se da će biti i pojačanja, da dodatno poboljšaju ekipu, pogotovo centralni vezni uz Benasera.

Samu, Naser i Teo najbolji, dobre utakmice Rebića i Piateka. Minus Jack, Conti pa i Rade mada ne može nadmašiti ovu dvojicu.

Mogao bi se pohvaliti i Ker :problem: možda nije jak protivnik, ali je bez greške odigrao, iako nema ni 3 treninga skupa sa ekipom.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 15 jan 2020, 20:05

Hrvatski mediji pišu da je Boban skoro pa dogovorio transfer Olma za 30M eura.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2020, 20:11

https://sportske.jutarnji.hr/nogomet/tr ... a/9855049/

:pray: :pray: :pray:

Jutarnji je prilično pouzdana novina i ako kažu da su došle glasine do njih, sigurno da tu ima nešto. Ne u smislu da je 100% sigurno jer nikad ne znaš, ali velike su šanse da je istina.

Ovo vjerovatno znači Paquetinu prodaju i novac preusmjeren na Olma. Bilo bi izvrsno, ali da ne letim pred rudu, hiljadu puta su me razočarale ove insajderske vijesti. :lolno:

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 jan 2020, 20:21

Nego zanimljivost jedna, nasa zadnja pobjeda kuci je bila prije 2 mjeseca upravo protiv Spala, a jbt u kojoj smo mi banani sa rezultatom uzas jedna.

Nadam da ce iduce dvije tekme dobiti prwd mec sa Interom i podici jos samopuzdanje inace ce nas oni natamburati samo tako, Lukaku je strasan

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jan 2020, 20:32

rope11 je napisao/la:
15 jan 2020, 20:03

dobre utakmice Rebića i Piateka. Minus Jack, Conti pa i Rade mada ne može nadmašiti ovu dvojicu.

Mogao bi se pohvaliti i Ker :problem: možda nije jak protivnik, ali je bez greške odigrao, iako nema ni 3 treninga skupa sa ekipom.
Tebi je Rade bio los, a Kjaer dobar i bez greske?
Nekad me bas iznenadis vidjenjem utakmice brate. Kjaer nije imao svega par laksih duela, cak nedovoljno da se ocijeni igra. Krunic je imao nekoliko dobrih driblinga i prodora prema napred, jak u duelima, a drzao je sredinu sa Benacerom i za ocekivati je da ce biti i ponekog gubljenja lopte. Po meni je on bio odlican veceras. Ako nije bio bolji od Rebica, nije bio ni losiji vala.

Ako bismo zavrsili Olma, prodali Susa, Paquetu te RR i Biglu prodali ili posudili, volio bih da pod hitno dovedemo desnog beka, po mogucnosti Munier iz PSG. Istice mu ugovor na kraju sezone, ponuditi im neku razumnu cijenu (ispod 10mil), a ako nece onda vrbovati mu menadzera i dogovoriti ugovor za marednu sezonu (potpisati odmah predugovor sa igracem).
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2020, 20:37

Spominjem Kjaera jer je bio siguran na lopti, uz sve osvojene duele, što mu se mora priznati jer je bukvalno jučer došao u klub. Nema veze što je protivnik loš, ako mogu hvaliti druge, možemo i njega jer je imao nekolicinu dobrih intervencija, bez ikakve panike i nabijanja lopte.
Više sigurnosti ulijeva nego Musaka i ne bih se iznenadio ako ovaj uđe u prvu postavu.

Ne znam vala koju utakmicu smo ja ili ti gledali, ali ako pogledaš komentare drugih, vidjeti ćeš da svi svrstavaju Krunića među lošije večeras. Nije da je bio užasan kao Jack ili Conti, ali nije ništa posebno odigrao. Samo su se kod nas kriteriji srozali, pa nam je svašta nešto dobro. :yawn:

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jan 2020, 20:50

U ovoj formaciji je daleko vise lufta u sredini i veznjaci moraju pokrivati veci dio terena, zato kazem on mi je izgledao sasvim solidno. Naravno, daleko je to od ozbiljnog veznjaka za velike domete, ali toliko duela i pametnih udaraca i prekrsaja, tehnika sasvim solidna, par finih driblinga, vise defanzivno orijentiran nego u formaciji 433 kada igra, meni bi sa ovakvpm igrom opet narednu tekmu igrao ispred Kessia ili ostalih veznjaka na toj poziciji, a nije da imas bas izbora 🤓

075 ❤

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 15 jan 2020, 21:01

Olmo je klasična desetka, ako dođe i njega će uništit do ljeta.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jan 2020, 21:04

:urnebes: :urnebes:

Antonio Donnarumma is the first goalkeeper in #ACMilan history to have played at least 300 minutes without conceding a single goal.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 jan 2020, 21:10

Fantasista je napisao/la:
15 jan 2020, 21:01
Olmo je klasična desetka, ako dođe i njega će uništit do ljeta.

Forsirace ga na desnoj strani umjesto Susa ako uopste dodje do tog transfera, i meni nije bas jasna njegova kupovina, ili ce ga staviti ma MC ali opet to mu nije prirodna pozicija

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jan 2020, 21:14

Ja ga, opet, vidim kao LCM umjesto Bonaventure, u ovoj fornaciji 442.
Ako bi mijenjao formaciju u 4312, kao sto je nekad Milan igrao, onda iza Ibre i Leaoa kao #10.
Ali sumnjam da ce kod nas, iako eto i hrvati pisu o tome kao vrlo moguce.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2020, 21:15

Kako ti pobogu nije jasna kupovina, pa ovaj momak može sve živo pokriti, od lijevog veznog, desetke pa do krila, na obe strane. Svestran veznak, da ne može biti svestraniji.
Ako ostane ova formacija, Olmo bi bio ovaj lijevi vezni umjesto Hakana i Jacka (daj bože da se stvarno ovo realizuje, da ovu dvojicu više ne gledam) s tim da bi mogao i desno, iako mu lijevo više leži. Pa i da promjeniš u bilo koju drugu formaciju, opet će bez problema naći svoje mjesto u startnoj postavi.

Ne možeš uništiti kvalitetnog igrača, što vidimo na primjeru Thea ili Nasera. Kad si dobar, dobar si u svim okolnostima.

Ali za ovu formaciju definitivno treba defanzivni vezni uz Benasera, da se ne dožive katastrofe jer koliko god smo ubili Spal po šansama, tako su i oni dobar dio utakmice dominirali na sredini jer je bilo šuplje. Neki kvalietniji klub bi nas možda pojeo, jer bi uspjeli uraditi nešto više od same dominacije na sredini.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jan 2020, 21:19

Rope ne kopiraj moje pisanje, samo dadnes srce i to je kao da si i napisao isto sto i ja. 🤥

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 jan 2020, 21:19

Treba nam vezni uz Benasera inace ce nas sve ove jace ekipe ubiti sakama :)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2020, 21:22

Eto ti dva srceta. :ljepota:

Nisam vidio jer smo uporedo pisali, ali možemo se složiti da great minds think alike. :kafa:

Ljudi, trebamo sebi lupati srcad, iz kolegijalnosti.

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 15 jan 2020, 21:31

Beduin je napisao/la:
15 jan 2020, 21:04
:urnebes: :urnebes:

Antonio Donnarumma is the first goalkeeper in #ACMilan history to have played at least 300 minutes without conceding a single goal.
Nismo ni svjesni kakvog dragulja imamo :tokralju:

Meni se ova formacija pravo sviđa. Ferguson je dugo gurao u Unitedu ovaj sistem. Znamo kakve je igračine imao na centru. Uz Nasera treba neko ko je jak nazad ali i prema naprijed. Da nije kloc kao Kesa.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 jan 2020, 21:54

Eto Rope dobio si lajk :)

Da treba nam taj veznjak tipa Pirlo ili sto je United imao Scholsa kad vec apominjes Fergija i ovu formaciju, fali nam taj tip igraca uz Nasera i to jedno krilo :) ostalo cemo izgurati do kraja sezone, a onda ici po drugo krilo i desnog beka i stopera naci koji ce biti Romu partner na duze staze

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 15 jan 2020, 22:19

RR, Borini, Caldara, samo njihove plate i novac koji ce leci na račun Milana u narednom periodu su dovoljni za kupovinu Olma. Mada vjerovatno će Suso ili Paqueta otići, ili obojica.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 jan 2020, 22:31

Treba ostaviti nešto i za ljeta, znate da se ono do 1.7 moraju ispeglati računi. :mrgreen:

Srećom, pa ima svakakvog otpada koji se može prodati za solidne pare, a da ti uopšte neće nedostajati.

I treba ganjati ovakve transfere poput Thea ili Benasera, a nadam se i Olma. Mladi talentovani igrači, a ništa preko tridesetak miliona.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 jan 2020, 22:47

Gdje je Memaga, ceka losu partiju Benacera? 🤓

Hajde druze prikljuci se raji, halalili smo ti gresku ba.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.