FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
ma nema sta. Veliki je igrac bio, strasno brz, strasna kontrola lopta, dobri ubacaji. Ako upola bude dobar trener, nema za nas zime 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Nemam tih insajderskih informacija kao mnogi ali mi je zbog toga dodatno drago da ta akademija pocinje sa radom, sto je sa trenerom koji daje dosta prilika mladim odlicna kombinacija. Iskreno se nadam da ce se forsirati Radovac jer momak ima strasnog potencijala, a vjerujem da ce izletiti jos neki kvalitetan potomak kluba. Svakako tu pored njega imamo jos momaka koji su dosli tipa Cimirot i Trava koji imaju potencijala. Zbog toga ne bi volio da vracamo Sesara, mada takav igrac sigurno ima mjesta pogotovo pored silnih Bisanovica i sl. Moja zelja je da niko ne ode od znacajnijih igraca pa da se uz Stojceva i 2 pojacanja napravi snazan kostur ekipe za naredni period. Kada bi morao birat, Berberović bi bio target no.1.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Jarni ce donijeti ono sto nedostaje klubu a to je disciplina. Nevjerovatno je sa kakvim sistemom ce poceti, mnogi igraci koji su do sada imali "alibi" za izlaske i pijanke lose ce se provesti.
Naravno Robert ce biti pametan pa ce u formu vratiti Osmanagica i Travancica.Kod Amera treba psihicke stvari posloziti jer je prosao "veliku igranku" od Irfana pa nadalje. Jednostavno su ga ubili psihicki. Igra se ne zaboravlja tako da se on moze vratiti ali naravno sad je sve lakse jer nema "strucnjaka" i "strucnog staba". Kod Anida isto tako poraditi na psihi ako se uspijemo dogovoriti sa Celikom. Naravno i on je prosao psihicki tornado jer se u ekipu prije njega stavljao Karic, Vusljanin i ko je stigao a svi zajedno nabrojani ne mogu Anidu kopacke vezati. Treba dodati jos da treba ozbiljno racunati na Jevtica ali kao ofanzivnog veznog jer on zna igrati fudbal.
Nadam se da klub razmislja pozitivno i da ce se rijesiti suvisni igraca. Karic, Vusljanin, Huseinbasic, Bisanovic, Kovacevic. Svi nabrojani nemaju kvalitet za FKS i vjerujem da ce bar pola ove liste dobiti papire. Zasluzili su.
Stojcev je jedan od igraca koji ce donijeti klubu dosta i pozitivno sam iznenadjen njegovim dovodjenjem.
Naravno Robert ce biti pametan pa ce u formu vratiti Osmanagica i Travancica.Kod Amera treba psihicke stvari posloziti jer je prosao "veliku igranku" od Irfana pa nadalje. Jednostavno su ga ubili psihicki. Igra se ne zaboravlja tako da se on moze vratiti ali naravno sad je sve lakse jer nema "strucnjaka" i "strucnog staba". Kod Anida isto tako poraditi na psihi ako se uspijemo dogovoriti sa Celikom. Naravno i on je prosao psihicki tornado jer se u ekipu prije njega stavljao Karic, Vusljanin i ko je stigao a svi zajedno nabrojani ne mogu Anidu kopacke vezati. Treba dodati jos da treba ozbiljno racunati na Jevtica ali kao ofanzivnog veznog jer on zna igrati fudbal.
Nadam se da klub razmislja pozitivno i da ce se rijesiti suvisni igraca. Karic, Vusljanin, Huseinbasic, Bisanovic, Kovacevic. Svi nabrojani nemaju kvalitet za FKS i vjerujem da ce bar pola ove liste dobiti papire. Zasluzili su.
Stojcev je jedan od igraca koji ce donijeti klubu dosta i pozitivno sam iznenadjen njegovim dovodjenjem.
Pustite covjeka da radi,elokventan pravi gospodin.
Vidjecemo u maju kakav je njegov rezultat,najlakse ga je smijeniti ako ne bude islo.
Vidjecemo u maju kakav je njegov rezultat,najlakse ga je smijeniti ako ne bude islo.
1946
Sta li je sa nasim Saidom Huseinovicem, da li je jos uvijke povrijedjen, i da li bi mogao on doci kod nas, jer je potpisao na 1+5 sa Dinamom, sad ova povreda ga je unazadila kao i to da i kad je bio zdrav nije igrao pa ne vjerujem da ce mu on produziti na 5 godina. Za nas bio on bio mega pojacanje, a i vjerujem da je i njemu u cilju da se vrati u abd jako Sarajevo, nego da sjedi na klupi u Zagrebu
-
- Kontakt:
vidim vec neki sastavljaju ekipu i slave titule ,nije to baš tako lako ,trebat ce mnogo stvari da se poklopi da se to i ostvari .novi trener ,bice i novi igraca treba to sve posloziti a samo 10 kola ce se igrati .tako da je zeljo tu u prednosti .ono sto nama treba jest pobjeda u Zenici mislim da bi to pokrenulo sve i igrace i navijace da se vrate na stadion .ove posjete od 500 ili 1000 ljudi
i onda svi hoce titulu a 1000 ljudi dodje na utzakmicu .jest bila loša i igra al nije to razlog da ne ides na utakmice voljenog kluba .i da kazem Husrefa svi volimo svaki pravi navijac Sarajeva ga cijeni i postuje sta je uradio za FKS al ovo kako smo igrali i kakva je atmosfera oko kluba pa i na tribinama jednostavno trebao je ovakav jedan potez da nas sve razdrma,još da klapimo Čelika ja mislim da bi iduca tekma na kosevu bilo 4-5 hiljada ,treba nam malo optimizma a ne samo pljuvanje po svima,covjek tek dosao a neki mu mane traze .

Stvarno glupost pises, klupa u Zagrebu se placa mjesecno koliko u Sarajevu godisnje, zar to nije malo preambiciozno, ide on u Rijeku.macahz je napisao/la:Sta li je sa nasim Saidom Huseinovicem, da li je jos uvijke povrijedjen, i da li bi mogao on doci kod nas, jer je potpisao na 1+5 sa Dinamom, sad ova povreda ga je unazadila kao i to da i kad je bio zdrav nije igrao pa ne vjerujem da ce mu on produziti na 5 godina. Za nas bio on bio mega pojacanje, a i vjerujem da je i njemu u cilju da se vrati u abd jako Sarajevo, nego da sjedi na klupi u Zagrebu
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
samo moram reci da je Robert Jarni upravu sa ovom izjavom da izmedju Hajduka i Sarajeva nema nikakve razlike...........uvjek pretenduju na trofeje samo sto na kraju ostanu praznih vitrina
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
extra,ako je pola od ovoga istina onda je Sarajevo glavni kandidat za titulu,nakon dugo vremena.... svi pomenuti igraci bi za klub sa Koseva bili pojacanja,a na njima je da taj epitet i opravdaju! inace odlican potez uprave dovodjenjem Jarnija!aS_Roma je napisao/la:Kao sto sam i rekao tako je i bilo.aS_Roma je napisao/la:Robert Jarni novi trener.
Milos Stojčev novo pojacanje.
Idemo dalje
Sljedeci igraci su:
- Emir Hadzic
Ceka se dogovor Kojasevica i njegovog kluba oko papira , takvo je stanje i sa Berberovicem , dok skoro pa sigurno nam se vraca Ivan Sesar.
Znaci sljedeca pousezona:
- Bilbija, Stojčev, Berberovic, Hadzic, Sesar + jos 3 nova igraca
- molotovljev
Ne zamaraj se ti oko toga šta neko piše...Uostalom, čovjek se samo pita šta je sa Saidom i jednostavno jeEngland je napisao/la:Stvarno glupost pises, klupa u Zagrebu se placa mjesecno koliko u Sarajevu godisnje, zar to nije malo preambiciozno, ide on u Rijeku.macahz je napisao/la:Sta li je sa nasim Saidom Huseinovicem, da li je jos uvijke povrijedjen, i da li bi mogao on doci kod nas, jer je potpisao na 1+5 sa Dinamom, sad ova povreda ga je unazadila kao i to da i kad je bio zdrav nije igrao pa ne vjerujem da ce mu on produziti na 5 godina. Za nas bio on bio mega pojacanje, a i vjerujem da je i njemu u cilju da se vrati u abd jako Sarajevo, nego da sjedi na klupi u Zagrebu
izrazio želju da bi volio ponovo vidjeti Saida u Sarajevu, što nije nemoguće... Isto kao što si ti izrazio želju
da ide u Rijeku, što naravno nije nemoguće. I nije isto sjediti na klupi i igrati svih 90 min.
F.K.SARAJEVO
Hajmo realno razmišljati. Znači naši igrači će imati muđu najboljim pripremama (što se tiče uslova) tokom pauze, a primanja su im isto veoma solidna i redovna za razliku od nekih drugih klubova, a plus pojačanja koja je Ibraković najavio da će se desiti u narednih 20 dana (sada koji su to igrači uskoro ćemo saznati) i plus novi trener sa veoma velikim igračkim iskustvom. I ako u ovakvim uslovima ne možemo pobjediti Čelika u Zenici koji svakako nema novca da se pojača sa kvalitetnim igračima onda realno mi nismo ni zaslužili titulu da uzmemo. Veliki se je broj bodova prosuo na Koševu u prvoj polusezoni i mi više nemamo pravo na kiks, a to se posebno odnosi na naše domaće utakmice. 11 kola u drugoj polusezoni je premalo da bi ponovno prosipali bodove posebno protiv klubova koji su i finansijski i igrački puno slabiji od nas.
SRETAN BROJ - 1725
- hordezla1987
- Kontakt:
HORDE ZLA,, HORDE ZLA SU POLUDILE,
SLAVIT CEMO DUPLU KRUNU OVE GODINE !!!
SAMO NAPRIJED JARNII !!!! OCEKUJEMO NAPREDAK !
SLAVIT CEMO DUPLU KRUNU OVE GODINE !!!
SAMO NAPRIJED JARNII !!!! OCEKUJEMO NAPREDAK !

-
- Kontakt:
Imamo Radovca,Jevtica koji ima dosta talenta,Kovacevica,Travancica,Dupovca sve mladi igraci,nadam se da ce Travancica usmjeriti na sportski zivot jer ima mali nevjerovatan talenat! Drago mi je da uprava vuce pametne poteze,rezultati ce doci,vazno je napraviti mlade igrace koje cemo moci prodati kako valja a ne za 20 hiljada il dzaba da idu! Sto se tice titule nadam se da ce se boriti do kraja kako treba,pa sta bude nisam opterecen,neki otpisuju Vusljanina a on je dosao kasno,nije prosao pripreme a bio je po meni odlican!
-
- Kontakt:
Ma propadamo nemamo za virsle,Dino ubleha ih placa krompirima,i obecao im je tek plate ako se plasiraju u LPamypitar je napisao/la:Jarni je odusvljen organizacijom kluba,finanskiskom situacijom,i akademijom koja krece u januaru.Evo sta kaze za akdemiju-
Od januara počinje raditi i akademija i to je ono što nedostaje u cijeloj regiji. U posljednje vrijeme se to izgubilo. Volim reći da je organizacija sve u životu, kako u privatnom, tako i u sportskom", kazao je Jarni.
- molotovljev
Sve to stoji, mada ne trebamo biti euforični i očekivati nešto spektakularno kako se ne bi na kraju razočarali.pitic je napisao/la:Hajmo realno razmišljati. Znači naši igrači će imati muđu najboljim pripremama (što se tiče uslova) tokom pauze, a primanja su im isto veoma solidna i redovna za razliku od nekih drugih klubova, a plus pojačanja koja je Ibraković najavio da će se desiti u narednih 20 dana (sada koji su to igrači uskoro ćemo saznati) i plus novi trener sa veoma velikim igračkim iskustvom. I ako u ovakvim uslovima ne možemo pobjediti Čelika u Zenici koji svakako nema novca da se pojača sa kvalitetnim igračima onda realno mi nismo ni zaslužili titulu da uzmemo. Veliki se je broj bodova prosuo na Koševu u prvoj polusezoni i mi više nemamo pravo na kiks, a to se posebno odnosi na naše domaće utakmice. 11 kola u drugoj polusezoni je premalo da bi ponovno prosipali bodove posebno protiv klubova koji su i finansijski i igrački puno slabiji od nas.
Što se tiče prvenstva treba biti realan pa reći da je Željo u boljoj poziciji, tako da bez obzira na našu igru u
nastavku prvenstva, sve je opet u njihovim rukama. Isto kao što mi nemamo pravo na kiks, to važi i za njih.
Mislim da bi upravo taj kiks mogao odlučiti budućeg šampiona BiH. Tako da ja ne bih stvarao taj pritisak...
Tu je i kup, tako da tu možemo tražiti svoju šansu za trofej, s tim da ne treba odustajati od titule prvaka.
Nekako mi je važnije sačuvati ekipu na okupu i uz par kvalitetnih pojačanja pokušati nešto više u Evropi.
F.K.SARAJEVO
-
- Kontakt:
Ko su oni malezijci juce sam ih vidio al ne sa Jarnijem vec sa nekim ljudima iz kluba,koja je njima funkcija? Nek plate Komazeca ako vec ima ponudu iz Njemacke jer ponude iz Njemacke bi svaki nas klub prihvatio,jer ako je tacno za tu ponudu glupo je momka da sputavamo ko zna ocel ikad vise imat tu priliku,a da je klasa jeste i to velikaBosniacum Lilium je napisao/la:supervizori![]()
Pa sta i ako ode Komazec, tu je Bilbija, a vjerovatno dolazi i Hadzija
-
- Kontakt:
Imaju prednost,imaju dobar raspored,jedno mozda tesko gostovanje kod Veleza ostalo sve srednja zalost! Sve zavisi ko ce im otici a ko ce doc!molotovljev je napisao/la:Sve to stoji, mada ne trebamo biti euforični i očekivati nešto spektakularno kako se ne bi na kraju razočarali.pitic je napisao/la:Hajmo realno razmišljati. Znači naši igrači će imati muđu najboljim pripremama (što se tiče uslova) tokom pauze, a primanja su im isto veoma solidna i redovna za razliku od nekih drugih klubova, a plus pojačanja koja je Ibraković najavio da će se desiti u narednih 20 dana (sada koji su to igrači uskoro ćemo saznati) i plus novi trener sa veoma velikim igračkim iskustvom. I ako u ovakvim uslovima ne možemo pobjediti Čelika u Zenici koji svakako nema novca da se pojača sa kvalitetnim igračima onda realno mi nismo ni zaslužili titulu da uzmemo. Veliki se je broj bodova prosuo na Koševu u prvoj polusezoni i mi više nemamo pravo na kiks, a to se posebno odnosi na naše domaće utakmice. 11 kola u drugoj polusezoni je premalo da bi ponovno prosipali bodove posebno protiv klubova koji su i finansijski i igrački puno slabiji od nas.
Što se tiče prvenstva treba biti realan pa reći da je Željo u boljoj poziciji, tako da bez obzira na našu igru u
nastavku prvenstva, sve je opet u njihovim rukama. Isto kao što mi nemamo pravo na kiks, to važi i za njih.
Mislim da bi upravo taj kiks mogao odlučiti budućeg šampiona BiH. Tako da ja ne bih stvarao taj pritisak...
Tu je i kup, tako da tu možemo tražiti svoju šansu za trofej, s tim da ne treba odustajati od titule prvaka.
Nekako mi je važnije sačuvati ekipu na okupu i uz par kvalitetnih pojačanja pokušati nešto više u Evropi.
Nikakva prednost nije ovaj vas novi trener , nema iskustva za ovu ligu!
Mozda je dobar za europe , ovu ligu "umjetnici" poznaju:D
Valja istrcati na Pirotu hahahah , nema tu taktike!
Bilo kako bilo ganjat cemo se do predzadnjeg kola kada pada odluka o novom sampionu!
Mozda je dobar za europe , ovu ligu "umjetnici" poznaju:D
Valja istrcati na Pirotu hahahah , nema tu taktike!
Bilo kako bilo ganjat cemo se do predzadnjeg kola kada pada odluka o novom sampionu!
Direktor Sarajeva o planovima
Selimović: Od januara kreće Akademija FK Sarajevo
Direktor FK Sarajevo Dino Selimović govorio je na današnjoj press konferenciji o promjeni kompletnog stručnog štaba ovog kluba, te o budućim planovima kluba.
"Želim vas informisati da je odlukom Upravnog odbora zamijenjen kompletan stručni štab zbog zdravstvenog stanja Husrefa Musemića i loših igara tima u prethodnom dijelu sezone. Musemiću smo ponudili poziciju u klubu i imao sam jučer jedan razgovor s njim. On će do sredine decembra odlučiti da li će tu ponudu prihvatiti ili će se saradnja završiti. Ja mu želim dobro zdravlje i uspješan nastavak karijere u pravcu kojem želi", rekao je Selimović.
Novi trener Sarajeva je nekadašnji hrvatski reprezentativac Robert Jarni, a pomoćnik je Dženan Uščuplić.
"Roberta Jarnija ne treba predstavljati. Osvojio je dosta toga u karijeri, trenirao je Istru i Hajduk. Također, drago mi je što mogu ponovo u stručnom štabu vidjeti Dženana Uščuplića, koji je imao sjajne rezultate s mladim timom našeg kluba. Na njega računamo kao šefa stručnog štaba u budućnosti. Nadam se da će uz Jarnija što bolji rezultat. Vjerujem da će njih dvojica dati šansu mladim igračima, na kojima ćemo bazirati našu igru u narednom periodu", dodao je Selimović, koji je najavio pokretanje Akademije za mlade igrače.
"Znate da smo u pokretanju Akademije mladih igrača koja će startati od januara i koja će na početku imati 30-ak mladih igrača iz BiH. Nadam se da ćemo nastaviti ispunjavati najveće ciljeve našeg tima", rekao je Selimović.
Selimović: Od januara kreće Akademija FK Sarajevo
Direktor FK Sarajevo Dino Selimović govorio je na današnjoj press konferenciji o promjeni kompletnog stručnog štaba ovog kluba, te o budućim planovima kluba.
"Želim vas informisati da je odlukom Upravnog odbora zamijenjen kompletan stručni štab zbog zdravstvenog stanja Husrefa Musemića i loših igara tima u prethodnom dijelu sezone. Musemiću smo ponudili poziciju u klubu i imao sam jučer jedan razgovor s njim. On će do sredine decembra odlučiti da li će tu ponudu prihvatiti ili će se saradnja završiti. Ja mu želim dobro zdravlje i uspješan nastavak karijere u pravcu kojem želi", rekao je Selimović.
Novi trener Sarajeva je nekadašnji hrvatski reprezentativac Robert Jarni, a pomoćnik je Dženan Uščuplić.
"Roberta Jarnija ne treba predstavljati. Osvojio je dosta toga u karijeri, trenirao je Istru i Hajduk. Također, drago mi je što mogu ponovo u stručnom štabu vidjeti Dženana Uščuplića, koji je imao sjajne rezultate s mladim timom našeg kluba. Na njega računamo kao šefa stručnog štaba u budućnosti. Nadam se da će uz Jarnija što bolji rezultat. Vjerujem da će njih dvojica dati šansu mladim igračima, na kojima ćemo bazirati našu igru u narednom periodu", dodao je Selimović, koji je najavio pokretanje Akademije za mlade igrače.
"Znate da smo u pokretanju Akademije mladih igrača koja će startati od januara i koja će na početku imati 30-ak mladih igrača iz BiH. Nadam se da ćemo nastaviti ispunjavati najveće ciljeve našeg tima", rekao je Selimović.