Ovo nije istina. Naši nisu imali ni blizu povlastice kakve imaju Ukrajinci.ASD je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:23I naši su muzli socijalu u ratu. Pola kriminalaca kod nas se tamo kriminalu naučilo.
Ništa drugačije u poređenju sa Ukrajincima.
Kada rat prođe, raščistit će se to.
Arapi su druga priča. Ko zna njemački, može naći dokumentarce o arapskim klanovima.
Libanonci i Palestinci u Berlin došli za vrijeme Libanonskog rata osamdesetih, i dan danas na socijali. Imaju po 20 djece, svi vile imaju i skupocjena auta.
Evo i u Siriji se rat završio, a ostat će na socijali narednih 20-30 godina.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
- ASD
- Kontakt:
Koju povlasticu nisu imali?jasmin10 je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:23Ovo nije istina. Naši nisu imali ni blizu povlastice kakve imaju Ukrajinci.ASD je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:23I naši su muzli socijalu u ratu. Pola kriminalaca kod nas se tamo kriminalu naučilo.
Arapi su druga priča. Ko zna njemački, može naći dokumentarce o arapskim klanovima.
Libanonci i Palestinci u Berlin došli za vrijeme Libanonskog rata osamdesetih, i dan danas na socijali. Imaju po 20 djece, svi vile imaju i skupocjena auta.
Bili na socijali, djeca dobijala plaćenu školu, kurseve jezika.
Sve je to mojoj porodici ponuđeno, samo otac odbio jer nije želio da se bježi odavde. Nije mu bilo pošteno, da neki sklanjaju djecu, a neki ne.
Ali, sve isto bilo, čak i 10 godina poslije rata ljudi dobijali azil na osnovu rata.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 06 maj 2025, 13:33, ukupno mijenjano 1 put.
Bruku toga nisu imali.ASD je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:29Koju povlasticu nisu imali?jasmin10 je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:23Ovo nije istina. Naši nisu imali ni blizu povlastice kakve imaju Ukrajinci.ASD je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:23I naši su muzli socijalu u ratu. Pola kriminalaca kod nas se tamo kriminalu naučilo.
Bili na socijali, djeca dobijala plaćenu školu, kurseve jezika.
Sve je to mojoj porodici ponuđeno, samo otac odbio jer nije želio da se bježi odavde. Nije mu bilo pošteno, da neki sklanjaju djecu, a neki ne.
Očito nisi upoznat kakve povlastice Ukrajinci imaju. Krenuvši od stana, mjesta u vrticu…
-
- Kontakt:
U cijelom svijetu cijene rastu, u cijelom svijetu je kriza. Nigdje nije isto kao prije korone. Njemacka je i dalje drzava u kojoj se bolje zivi nego u 95% ostatka svijeta. Ako ne i jace. To sto Mujo nije zadovoljan s tim sto mu ostane 500e umjesto 1000e mjesecno to je drugi par carapa. Zaboravio Mujo kad ceka prvi da vrati dugove iz tekuceg mjeseca. Ne da mi se vise. Sve si upravu. Mogu nam se Svabe samo sageti, mozemo se organizovati da pomognemo tom jadnom i napacenom narodu.Muumii je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:15I mene zub pa svako svoju ranu sisa. Po načinu razmišljanja vjerovatno si samac? Koliko dugo si tu ? Živiš u nekom većem gradu ili ? Konstantan uvoz radne snage Haha,dobar vic u svim zanimanjima ogroman nedostatak kvalifikovane radne snage. Druže cijene kako su rasle u Bosni isto su tako u Njemačkoj,a Plate i nisu rasle u tom razmjeru u odnosu na porast cijena, o stanovima da ne pričamo. Ja opet ponavljam situacija prije korone i trenutno,nebo i zemlja razlika,ali naravno svako ima svoje vidjenje situacije.
-
- Kontakt:
Kaze ti neko ko je kao dijete bio u izbjeglistvu, da smo i mi to sve isto imali. Lupetate o nekim stvarima o kojim pojma nemate.jasmin10 je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:32Bruku toga nisu imali.
Očito nisi upoznat kakve povlastice Ukrajinci imaju. Krenuvši od stana, mjesta u vrticu…
Prihvati da si izbjeglica, doseljenik, građanin trećeg reda, da se ništa nikada nećeš pitati u toj zemlji, rintaj im ko konj poslove koje oni neće da rade i šuti. Ne određuješ pravila.Muumii je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:07Čekaj ti plaćaš porez doprinose i sve,radiš,boris se,a tvoje dijete ne može dobiti mjesto u vrticu i dodje neko i ne radi apsolutno ništa,a dobije džeparac i stan i dobije mjesto u vrticu,koje ne plaća sam,već plaća ta ista država za njega i to je Oke ?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:01To je tipična desničarska spika, za sve su im krivi drugi i drugačiji.
Usput da se pišnem po tulipanima i Holandiji cijeloj.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Druže ja ni u jednom postu nisam rekao da sam nezadovoljan u Njemačkoj,ja sam samo iznosio činjenice, kakvo je realno stanje i za šta mi plaćamo trenutno porez i zbog čega vjerovatno nećemo imati penziju. Njemačka je poslije korone drastično drugačija,svabu prije korone nisi mogao cuti da kaže da Njemačka nije najbolja zemlja možda i na svijetu čak,sad itekako možeš,da li joj trebaju reforme ? Itekako u svakom smislu,da li svi koji su tamo na socijali, bez osnova valjanog trebaju biti istjerani ? Pod hitno ! A o lažima da je bilo isto i našim ratnim izbjeglicama i sad Ukrajincima samo se čovjek može nasmijati, zato su naši morali tražiti poslove,a ovima je zabranjeno da traže posao dok ne savladaju odredjenu razinu jezika,gdje nemaju nikakvog ograničenja za koliko dugo moraju to savladati. Pa svabe same kažu da nikada nisu nikome dali takve Förderung kao sto su njima.spolacentra je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:38U cijelom svijetu cijene rastu, u cijelom svijetu je kriza. Nigdje nije isto kao prije korone. Njemacka je i dalje drzava u kojoj se bolje zivi nego u 95% ostatka svijeta. Ako ne i jace. To sto Mujo nije zadovoljan s tim sto mu ostane 500e umjesto 1000e mjesecno to je drugi par carapa. Zaboravio Mujo kad ceka prvi da vrati dugove iz tekuceg mjeseca. Ne da mi se vise. Sve si upravu. Mogu nam se Svabe samo sageti, mozemo se organizovati da pomognemo tom jadnom i napacenom narodu.Muumii je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:15I mene zub pa svako svoju ranu sisa. Po načinu razmišljanja vjerovatno si samac? Koliko dugo si tu ? Živiš u nekom većem gradu ili ? Konstantan uvoz radne snage Haha,dobar vic u svim zanimanjima ogroman nedostatak kvalifikovane radne snage. Druže cijene kako su rasle u Bosni isto su tako u Njemačkoj,a Plate i nisu rasle u tom razmjeru u odnosu na porast cijena, o stanovima da ne pričamo. Ja opet ponavljam situacija prije korone i trenutno,nebo i zemlja razlika,ali naravno svako ima svoje vidjenje situacije.
Sozialleistungen für Geflüchtete Ein EU-Land zahlt Ukrainern mehr als Deutschland
Land Leistungen für geflüchtete Ukrainer
Deutschland 954 Euro pro Monat
Norwegen 670 Euro
Frankreich 426 Euro
Niederlande 384 Euro
Druže to je i moja teorija,zato sam i napravio sebi da sam u Njemačkoj 10 dana mjesno uzmem pare i 20 dana sam u Bosni. Dok bude išlo tako odlično,kad ne bude nešto će se drugo tražiti i gotovo.avenija je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:55Prihvati da si izbjeglica, doseljenik, građanin trećeg reda, da se ništa nikada nećeš pitati u toj zemlji, rintaj im ko konj poslove koje oni neće da rade i šuti. Ne određuješ pravila.Muumii je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:07Čekaj ti plaćaš porez doprinose i sve,radiš,boris se,a tvoje dijete ne može dobiti mjesto u vrticu i dodje neko i ne radi apsolutno ništa,a dobije džeparac i stan i dobije mjesto u vrticu,koje ne plaća sam,već plaća ta ista država za njega i to je Oke ?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:01
To je tipična desničarska spika, za sve su im krivi drugi i drugačiji.
Usput da se pišnem po tulipanima i Holandiji cijeloj.
Kad smo kod Njemacke, sve to zavisi kako je kome. Niko kome je dobro se nece vratiti, to su cinjenice. Ja sam skolu tamo zavrsio prve poslove radio i meni je uvijek bilo lijepo, ali nakon nekog vremena ti i zafali prava domovina. Meni je hvala bogu dobro, sto iz lijepe Bosne radim za svabsku firmu, moram par puta otici tamo, naravno odem i vise puta radi prijatelja i familije koju imam tamo. Da je kao nekad, nije ali nigdje nije kao sto je bilo prije 10, 15 i 20 godina, to su cinjenice. Ja svakog razumijem ko se vrati jer nije naucio jezik kako treba, ili radi hamalske poslove, to brate mozes raditi i u Bosni, a bar si sa svojima, ni ovdje niko ne umire od gladi, kako se to zeli predstaviti. Ovdje ljudi opet pomazu izmedju sebe, pogotovo porodica, sto je u Njemackoj opet drugacije. Ja dok sam jos imao 16, 17 godina, tamo su moji vrsnjaci vec morali sebi traziti stanove, sobe po kojekakvim WG-s. Nece te njemacki roditelj trpiti do dridesete kao sto se to radi ovdje. Ko god nema skole ili neki dobar zanat, ce se patiti svugdje u svijetu, a tome niko drugi nije kriv, do samih osoba kojima to nije bilo bitno u zivotu. Sad kad je vec kasno, ide kuknjava i svako drugi je kriv. Znam more svaba, svako im je kriv, samo nisu oni, a nisu jadni mogli ni skolu zavrsiti kako treba, kamoli zanat kakav, i naravno da su onda stranci krivi koji su hebiga kvalifikovaniji za mnogo poslove od istih. Svugdje je ista prica, uvijek je neko drugi kriv.
GGMU
-
- Kontakt:
Novac nema istu vrijednost kao sto je imao devedesetih. Niti ce za 30 godina imati kao sto ima danas. U par deka je to, ne daj da te cifre zavaraju.Muumii je napisao/la: ↑06 maj 2025, 14:02Druže ja ni u jednom postu nisam rekao da sam nezadovoljan u Njemačkoj,ja sam samo iznosio činjenice, kakvo je realno stanje i za šta mi plaćamo trenutno porez i zbog čega vjerovatno nećemo imati penziju. Njemačka je poslije korone drastično drugačija,svabu prije korone nisi mogao cuti da kaže da Njemačka nije najbolja zemlja možda i na svijetu čak,sad itekako možeš,da li joj trebaju reforme ? Itekako u svakom smislu,da li svi koji su tamo na socijali, bez osnova valjanog trebaju biti istjerani ? Pod hitno ! A o lažima da je bilo isto i našim ratnim izbjeglicama i sad Ukrajincima samo se čovjek može nasmijati, zato su naši morali tražiti poslove,a ovima je zabranjeno da traže posao dok ne savladaju odredjenu razinu jezika,gdje nemaju nikakvog ograničenja za koliko dugo moraju to savladati. Pa svabe same kažu da nikada nisu nikome dali takve Förderung kao sto su njima.spolacentra je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:38U cijelom svijetu cijene rastu, u cijelom svijetu je kriza. Nigdje nije isto kao prije korone. Njemacka je i dalje drzava u kojoj se bolje zivi nego u 95% ostatka svijeta. Ako ne i jace. To sto Mujo nije zadovoljan s tim sto mu ostane 500e umjesto 1000e mjesecno to je drugi par carapa. Zaboravio Mujo kad ceka prvi da vrati dugove iz tekuceg mjeseca. Ne da mi se vise. Sve si upravu. Mogu nam se Svabe samo sageti, mozemo se organizovati da pomognemo tom jadnom i napacenom narodu.Muumii je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:15I mene zub pa svako svoju ranu sisa. Po načinu razmišljanja vjerovatno si samac? Koliko dugo si tu ? Živiš u nekom većem gradu ili ? Konstantan uvoz radne snage Haha,dobar vic u svim zanimanjima ogroman nedostatak kvalifikovane radne snage. Druže cijene kako su rasle u Bosni isto su tako u Njemačkoj,a Plate i nisu rasle u tom razmjeru u odnosu na porast cijena, o stanovima da ne pričamo. Ja opet ponavljam situacija prije korone i trenutno,nebo i zemlja razlika,ali naravno svako ima svoje vidjenje situacije.
Sozialleistungen für Geflüchtete Ein EU-Land zahlt Ukrainern mehr als Deutschland
Norwegen 670 Euro
Frankreich 426 Euro
Niederlande 384 Euro
Kome je zabranjeno traziti poslove ? Daj bola, nadam se da nisi ozbiljan. Dodju,odrade par dana i razgule. Ima kaze macku kuci, ne moze je samu ostaviti. To mi nije niko pricao, bio tu kad se to desilo. Iskoristavaju drzavu i to je to.
Brojka je u kontekstu ozbiljnog korištenja potencijala, gdje bi u ovom slucaju iskoristili cca 75 %.ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 maj 2025, 11:18Odakle ti brojka od 1500MW?Asteriks je napisao/la: ↑06 maj 2025, 10:14Potencijal trenutno nije prilično dobro popunjen.ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 maj 2025, 09:44
Nemoguće je iskoristiti 2000MW, to je ukupan tehnički potencijal vjetra. Sama činjenica da se očekuje priključenje novih 700MW ti govori koliko se taj potencijal dobro iskorištava.
Prema zadnjim informacijama, ukupna instalirana snaga vjetroelektrana je blizu 360 MW. To je ono što se uradilo zadnjih 15ak godina.
Treba sačekati najave kako će
u narednih pet godina biti priključeno novih 700 MW. Znamo da se kod nas ne poštuju rokovi, pa dobijemo pusta obećanja.
Tek onda, vjerovatno nakon 15 i više godina, možemo pričati da je dobro popunjen. Kada se izbije blizu 1500 MW.
Tek tada bi mogli reći da je potencijal prilično dobro popunjen.
Trenutnih 360 MW plus obećanja su daleko od toga.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ha ja bih sad mogao reci da je to tvoje tipicna ultra ljevicarska spika, gdje se izvrcu neke rijeci, jer i ti dobro znas da nije problem samo sto je neko drugaciji.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:01To je tipična desničarska spika, za sve su im krivi drugi i drugačiji.
Ali opet, necu ja da pricam ni u cije ime, kao sto rekoh, vidi se da Evropa prelazi u desno zbog te ultra ljevicarske politike. U Rumuniji suspenduju nekog desnicarskog politicara koji bi dobio izbore, samo da bi na njegovo mjesto dosao drugi koji ima jos bolji rezultat zbog revolta ljudi

A na cemu se bazirala cijela kampanja tog politicara? Na tome da ce smanjiti pomoc Ukrajini i javno objaviti koliko je Rumunija izgubila novaca zbog tog rata u Ukrajini. Isto ko i u vecini drzava koje prelaze u desno.
Ukrajincima,iz razloga sto ih žele integrisati u društvo,a ne da im se ponove greške kao sa nekim prethodnim generacijama gdje nisu ljude tjerali da se integrisu i dobili su sto su dobili, Podatci od svabice,koja radi u uredu za strance.spolacentra je napisao/la: ↑06 maj 2025, 14:30Novac nema istu vrijednost kao sto je imao devedesetih. Niti ce za 30 godina imati kao sto ima danas. U par deka je to, ne daj da te cifre zavaraju.Muumii je napisao/la: ↑06 maj 2025, 14:02Druže ja ni u jednom postu nisam rekao da sam nezadovoljan u Njemačkoj,ja sam samo iznosio činjenice, kakvo je realno stanje i za šta mi plaćamo trenutno porez i zbog čega vjerovatno nećemo imati penziju. Njemačka je poslije korone drastično drugačija,svabu prije korone nisi mogao cuti da kaže da Njemačka nije najbolja zemlja možda i na svijetu čak,sad itekako možeš,da li joj trebaju reforme ? Itekako u svakom smislu,da li svi koji su tamo na socijali, bez osnova valjanog trebaju biti istjerani ? Pod hitno ! A o lažima da je bilo isto i našim ratnim izbjeglicama i sad Ukrajincima samo se čovjek može nasmijati, zato su naši morali tražiti poslove,a ovima je zabranjeno da traže posao dok ne savladaju odredjenu razinu jezika,gdje nemaju nikakvog ograničenja za koliko dugo moraju to savladati. Pa svabe same kažu da nikada nisu nikome dali takve Förderung kao sto su njima.spolacentra je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:38
U cijelom svijetu cijene rastu, u cijelom svijetu je kriza. Nigdje nije isto kao prije korone. Njemacka je i dalje drzava u kojoj se bolje zivi nego u 95% ostatka svijeta. Ako ne i jace. To sto Mujo nije zadovoljan s tim sto mu ostane 500e umjesto 1000e mjesecno to je drugi par carapa. Zaboravio Mujo kad ceka prvi da vrati dugove iz tekuceg mjeseca. Ne da mi se vise. Sve si upravu. Mogu nam se Svabe samo sageti, mozemo se organizovati da pomognemo tom jadnom i napacenom narodu.
Norwegen 670 Euro
Frankreich 426 Euro
Niederlande 384 Euro
Kome je zabranjeno traziti poslove ? Daj bola, nadam se da nisi ozbiljan. Dodju,odrade par dana i razgule. Ima kaze macku kuci, ne moze je samu ostaviti. To mi nije niko pricao, bio tu kad se to desilo. Iskoristavaju drzavu i to je to.
-
- Kontakt:
Je li tebi to ikakve logike ima ? Necu reci da nije istina, prvi put cujem za to, stvarno ne znam. Kad je jedan Ukrajinac integrisan u drustvo, koji su kriteriji ?
Nije dovoljno jezik nauciti da se integrises. Moras zivjeti, raditi i funkcionisati sa ljudima u zajednici da bi se integrisao, zar postoji bolji nacin od toga ?

Ja sam isto reagovao kad sam prvi put čuo,konkretno hessen,ne znam možda je u drugim pokrajinama drugačije,ali bukvalno im ne daju da rade dok ne završe odredjeni nivo jezika,plus integracijski kurs. Zato ti kažem da Ukrajinci imaju bolje uslove nego iko prije njih.
Meni dosta stvari nije logično u Njemačkoj
Meni dosta stvari nije logično u Njemačkoj
-
- Kontakt:
Pa ovo je u Hessenu bilo, dosla gospodjica sa engleskim jezikom. Poslali je jer je ova sefica valjda na Arbeitsamtu pitala za radnike. Dva dana bila i eto kao ne moze macu samu ostaviti kuci, brine i tako to. Doduse, prije dvije godine se to desilo. Jedino ako nije u medjuvremenu nesto slicno odluceno. Mi kad smo culi popadali od smijeha, pred nas nekoliko se odigrala ta scena ali bgmi nikad se ne vrati vise.
- sarajevskiMarlboro
- Kontakt:
Otkud znam. Možda jesi, možda i nisi. Ne znam te dovoljno.Muumii je napisao/la: ↑06 maj 2025, 10:27Čekaj ja nisam svabo, a i meni smetaju ljudi na socijali, šta sam sad i ja nazi ?sarajevskiMarlboro je napisao/la: ↑06 maj 2025, 09:38To što kaže selam ga ne oslobađa fašizma. Fašizam nije isto što i islamofobija.Muumii je napisao/la: ↑05 maj 2025, 20:07
Pa nije to bas sasvim tačno,znam ih par koji su članovi afd i jedan momak od otp 25 godina koji je u nekim odborima,trudi se postati istaknuti član, meni naziva Selam bez problema,kaže MashAllah, InshAllah, nosi dres fenjera slučajnosti Edin dzeko, druži se sa Turcima i ima stav da treba ukinuti socijalu i istjerati svakoga ko je na socijali, sa čime se i ja kao auslender slažem,jer kad pogledaš realno,mi radimo trenutno, a svjesni smo da vjerovatno nećemo imati penziju,jer se naše pare troše na te klosare,koji ništa ne rade,pri tome ne mislim samo na strance,već i na svabe, jer taj novac koji dobijaju od države,toliko su lagani,da ne moraju ništa raditi.
Njemu sada smetaju ljudi na socijali. Smatra ih nižom klasom. On to pravda nekom pričom da su oni tu samo da uzmu pare koje je on zaradio, a da ne rade ništa. Ne vidi širu sliku, većinu tih ljudi i ne zna. Ne smeta mu da generalizuje jer taj narativ i dalje prolazi. Kad bi došli u poziciju da ih mogu istjerati, šta misliš ko bi bio sljedeći. Ovi ausllenseri koji su došli i uzimaju poslove poštenim, čistokrvnim Nijemcima. Uskoro bi čuo priču kako nisu svi u nacističkoj Njemačkoi bili loši. Ok Hitler, ali bilo je tu dobrih ljudi. Malo po malo bi i Hitler bio neshvaćen.
Vidio bi more lažnih vijesti. Istinite činjenice prelivene lažima i spinom. U moru tih vijesti više ne bi znao šta je istina. Konstantno bi slušao priče o stranim silama i domaćim izdajnicima koji žele da Njemačka bude slaba i sluga zapadnim silama. Pa kad neko kaže da istjeruju migrante jer preziru sve što nije rođeni Njemac, oni bi bili domaći izdajnici koje plaća Soroš. Znaš da lažu jer vođe već godinama govore da zapad laže kako bi uništio zemlju. Uostalom, kako može biti istina. Imaju tu oko sebe par Bosanaca, Turaka i sl za pokazivanje. Onda kad bi ti došao na red da ne možeš dobiti posao za koji si kvalifikovan jer nisi Švabo, ti bi se pobunio, ali nemaš kome. Pa kad ti glad, korupcija i nepravda postanu nepodnošljivi otišao bi u neku drugu zemlju gdje ti socijala ne bi smetala. Čak bi ti dobro došla.
Hvala Bogu sad nemamo lažnih vijesti, nije sve cisti spam, pa znamo šta je istina.
Da imaš priliku vidjeti ko je sve na socijali u Njemačkoj,sigurno ne bi tako govorio,ali svako ima svoje mišljenje
Taj jeftini sarkazam o trenutnom stanju sa lažnim vijestima ne pije vode. I dalje ima dovoljno kvalitetnih medijskih kuća koje imaju prostor u demokratskim državama kakva je Njemačka. Upravo ti mediji donekle drže odgovornim populiste i otežavaju im prosipanje laži. Otprilike ono što se dešava u Srbiji posljednjih godina.
Socijala je tu iz ljudskih razloga. Veliki benefit koji spašava mnoge živote. Kao i svaki benefit, ljudi će pokušati zloupotrijebiti. Standardna desničarska retorika koristi ljude koji zloupotrebljavaju socijalu, sitne kriminalce i slične da prikriju svoju mržnju prema drugim i drugačijim od njih.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Naravno da je to problem, čitava priča i program tih desničara se zasniva na mržnji prema drugom i drugačijem, nemaju apsolutno ništa drugo u programu, za sve probleme u njihovim državama i životima krivi samo oni drugi, nikad ništa konkretno nisu u životu napravili nego su puni mržnje i to im je glavni motiv za sve.dscile je napisao/la: ↑06 maj 2025, 14:45Ha ja bih sad mogao reci da je to tvoje tipicna ultra ljevicarska spika, gdje se izvrcu neke rijeci, jer i ti dobro znas da nije problem samo sto je neko drugaciji.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:01To je tipična desničarska spika, za sve su im krivi drugi i drugačiji.
Ali opet, necu ja da pricam ni u cije ime, kao sto rekoh, vidi se da Evropa prelazi u desno zbog te ultra ljevicarske politike. U Rumuniji suspenduju nekog desnicarskog politicara koji bi dobio izbore, samo da bi na njegovo mjesto dosao drugi koji ima jos bolji rezultat zbog revolta ljudi![]()
A na cemu se bazirala cijela kampanja tog politicara? Na tome da ce smanjiti pomoc Ukrajini i javno objaviti koliko je Rumunija izgubila novaca zbog tog rata u Ukrajini. Isto ko i u vecini drzava koje prelaze u desno.
Pogledati Trumpa kao istaknuti primjer takve politike, čak bih rekao da je on doprinio ostanku na vlasti ljevičara i liberala u Kanadi i Australiji više nego oni sami, jer su ljudi upravo zbog njegove politike i gluposti glasali iz revolta za njih.
Hoćemo li se lagati i prešutjeti da su ti kandidati na putlerovom spisku, počev od fašista Orbana i Fice do tih u Rumuniji, tipične kujice koji iskorištavaju fondove EU i uzimaju pare za sebe i svoje bliske jarane na vlasti, a puna usta priče o tome kako EU ne valja i kako je treba rušiti. Pa izađite ona iz te EU i ****, napravite zid oko svoje države i niko vam neće ni primsrditi, ali ne, bolje biti licemjer i lopovčina i uzimati pare od te iste EU a raditi na rušenju iste.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: alemsa, rio_Ferdy88 i 11 gostiju.