FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lisander
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lisander » 08 avg 2011, 00:44

Meni nije igra tolko losa bila, jedino odbrana u par navrata poispada al dobro, da Visca dao go pobjedili bi al nije se dalo

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 08 avg 2011, 00:46

Mandrak je napisao/la:
rossoner je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Dok god budemo dovodili igrace besplatno, nemojte ocekivati neke nerealne stvari tipa "prekucavanje lige" kao što se neki dan pisal ovdje i slicne stvari...kad budemo doveli tacnije PLATILI 3-4 PRAVA igraca, e onda možemo ocekivati velike stvari i onda možemo kritikovati i te placene igrace i samog Osima.
Sad kad sam se uveliko smirio, mogu se skroz složiti sa ovim tvojim postom. Svi smo očekivali superiornog Želju a realno to je sa džabaluk igračima nemoguće !!! Ja sam prvi se razočarao jer sam očekivao lepršavu igru. Sve je to još uvijek životarenje... Biće bolje! Rudar Prijedor - naje** si !
Brate, evo samo realno majke ti....dovedemo "strašna pojacanja" iz Čelika Adilovića i Selimovića iz Zrinjskog- I TO BESPLATNO ...i sad nerealni kakvi inace jesmo, ocekujemo neki nenormalan napredak u svemu, da ce nam protivnici sami skidati gace, a neki dan nam Makabi fino objasni na terenu gdje smo i šta smo...pa jel Osim dvije godine ponavlja ko papagaj da citava liga "u par deka" - barem ovih 4-5 vodecih klubova, da su igraci gotovo iste kvalitete i da je samo dobar dan i raspoloženje prave razliku i pobjednika....sve to covjek konstatno ponavlja vec dvije godine, ali to ocigledno niko ne sluša.
Ako cemo tim za "prekucavanja lige" i koji se nece blamirati protiv Makabija ili Hapoela, e onda brate zna se : iskeširaš se par mliona, dovedeš 3-4 PRAVA igraca (u svaku liniju) pa onda možemo po forumima( i na tekmama) kritikovati i prozivati i igrace i Osima....kao što npr. Dinamo ZG radi jer ljudi imaju 5 puta veci budžet, plus citav ZG stoji iza njih ,a iza nas samo Koldžo :lol: :lol: da nije smiješno bilo bi žalosno ;)
Slazem se, u potpunosti, ja ne pamtim kad smo mi doveli nekog igrača da smo ga platili, uopće, a kamoli neki transfer napravili, i onda se nesto nadamo, ovako trebamo biti prezadovoljni. A sto se tice Amara jedino mu zamjeram sto od kako je dosao nikad, ni u jednoj utakmici, ni u jednom trenutku nije promijenio taktiku, vodio ili gubio igra se na isti fazon, meni to vise djeluje kao njegovo ogranicenje, a ne igraca kao sto on nekoc rece, da su oni limitirani, pa brate probaj i ti staviti i dati igracima neke druge uloge i zadatke, da vidis da li ce moci odgovoriti istim, pa onda pricaj da su limitirani, za nasu ligu oni su predobri.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

space
Kontakt:

Post Postao/la space » 08 avg 2011, 00:47

Plivadon je napisao/la:i ja moram priznat,nakon njihova poraza od olimpije mislio sam da cemo im hladno dvicu dat bez primljenog i to da cemo ih vozat,al sumnjivo je meni nestalo struje
kazem vam
LAKRDIJA OD LIGE!SVE ZA PARE
Pa gdje nije sve za pare,a sad se fudbal igra radi para tako da ti je suplja prica

miki917
Kontakt:

Post Postao/la miki917 » 08 avg 2011, 00:48

Mandrak je napisao/la:
rossoner je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Dok god budemo dovodili igrace besplatno, nemojte ocekivati neke nerealne stvari tipa "prekucavanje lige" kao što se neki dan pisal ovdje i slicne stvari...kad budemo doveli tacnije PLATILI 3-4 PRAVA igraca, e onda možemo ocekivati velike stvari i onda možemo kritikovati i te placene igrace i samog Osima.
Sad kad sam se uveliko smirio, mogu se skroz složiti sa ovim tvojim postom. Svi smo očekivali superiornog Želju a realno to je sa džabaluk igračima nemoguće !!! Ja sam prvi se razočarao jer sam očekivao lepršavu igru. Sve je to još uvijek životarenje... Biće bolje! Rudar Prijedor - naje** si !
Brate, evo samo realno majke ti....dovedemo "strašna pojacanja" iz Čelika Adilovića i Selimovića iz Zrinjskog- I TO BESPLATNO ...i sad nerealni kakvi inace jesmo, ocekujemo neki nenormalan napredak u svemu, da ce nam protivnici sami skidati gace, a neki dan nam Makabi fino objasni na terenu gdje smo i šta smo...pa jel Osim dvije godine ponavlja ko papagaj da citava liga "u par deka" - barem ovih 4-5 vodecih klubova, da su igraci gotovo iste kvalitete i da je samo dobar dan i raspoloženje prave razliku i pobjednika....sve to covjek konstatno ponavlja vec dvije godine, ali to ocigledno niko ne sluša.
Ako cemo tim za "prekucavanja lige" i koji se nece blamirati protiv Makabija ili Hapoela, e onda brate zna se : iskeširaš se par mliona, dovedeš 3-4 PRAVA igraca (u svaku liniju) pa onda možemo po forumima( i na tekmama) kritikovati i prozivati i igrace i Osima....kao što npr. Dinamo ZG radi jer ljudi imaju 5 puta veci budžet, plus citav ZG stoji iza njih ,a iza nas samo Koldžo :lol: :lol: da nije smiješno bilo bi žalosno ;)
Mislim šta da se kaže kad omladinski pogon dinama ima veći budžet od bilo kog našeg tima. Ili torcida ima svoj žiro račun i godišnji budžet od milion i pol km.
Dobri su još naši timovi kakve uvjete imaju.

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 08 avg 2011, 00:48

Admiral_TM87 je napisao/la:
bablaz je napisao/la:Karić- odbranio 2 situacije 1:1, slab na istrčavanjima....
Čolić - kao i Marković u pet para. Nek onda igra čolić . Autogol je kako sam već rekao u komentaru protiv Maccabia... to nam je taj kvalitet odbrambrnih igrača.
Kvesić- Očekivao sam više naročito u fazi napada... Nikako se ne slaže sa Nyemom u odbrani... I dalje mislim da je najbolji lijevi bek poslije Kajtaza
Nyema- Ispao 10 puta najmanje... Što su stigli ostali su zatvorili (Bogi, Kvesic). Možda ga staviti na zadnjeg veznog.??
Bogičević- Po meni dobro odigrao... šta je mogao stići stigao.
Savić- Podatak da je on najbolji Zadnji vezni sam o sebi govoro dovoljno kakva nam je vezna linija. Korektan nastup
Svraka- Ubjedljivo najlošiji igrač u prvoj postavi, nema uopšte osječaj za igru... al valjda trči??? Osim zna
Bešlija- Totalno nekonkretan, nije uopšte pomagao Čoliću u fazi odbrane... u napadu nije napravio ništa...
Smajić- Ne znam šta da kažem... imam osjećaj da će to biti puno bolje kad se malo uigra sa Zebom... U odbrani nula, nije uopšte pomagao Kvesiću.
Zeba- Večeras najbolji. najmanje grešaka..
Selimović- Nije pogledao prema golu, a napadač???
Adilović- Nadam se da griješim, ali je po meni promašaj...
Višća- Ne znam šta mu je... ali mislim da je odigro svoje kod Osima...

Po meni je ovo večeras bilo zadovoljavajuće, ako uzmemo u obzir koliko imamo limitiranih igrača, sigurno 60% imalo ozbiljnijih pasova je bilo neprecizno... o duplom pasu da i ne govorimo...nerezonskih poteza veznog reda, ni jedan centaršut sa strane, ni njedno podvaljivanje lopte... Mislim da smo realno bolji nego prošle godine ali to još uvijek nije kvalitet koji navijači zaslužuju!

Toliko
I ja se u vecini slazem, samo ja nebi reko da su selimovic i adilovic promasaji, nego bi rekao da bi u ovakvoj taktici i nacinu igre svaki napadac bio promasaj, a Savic koliko god bio spor i osporavan i takav je bolji od svrake covjek bar faul napravi i ponekad se ubaci kod kornera na skok a svraka ko muha bez glave...
Ja sam mišljenja da mi nemamo igrače za 4:4:2 . Nemamo ta dva vezna u sredini koji u ovoj formaciji moraju i trčati i igrati, Imamo Zebu koji igra al, budimo realni slabo trči, imamo Svraku koji ko fol trči,al nije na mjestu na kojem treba biti, a ne igra nikako i imamo savića koji i trči donekle i Igra donekle??' ostalo Stančeski lijen, Zola bi trebao igrati više... Ne znam mislim da je Osim svjestan da nema te igrače u vezi za 4:4:2 al opet, s ovom taktikom lako nam zatvaraju krila... stoperi udvajaju i Bešliju i Smajića i onda ispada da ni ovi ništa ne igraju... Nemamo kvalitetnog špica koji može igrati protiv 2 stopera, slabo se ubacuju vezni u napad, naročito Svraka...

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 08 avg 2011, 00:50

space je napisao/la:
Plivadon je napisao/la:i ja moram priznat,nakon njihova poraza od olimpije mislio sam da cemo im hladno dvicu dat bez primljenog i to da cemo ih vozat,al sumnjivo je meni nestalo struje
kazem vam
LAKRDIJA OD LIGE!SVE ZA PARE
Pa gdje nije sve za pare,a sad se fudbal igra radi para tako da ti je suplja prica
ja ti govorim da je sumnjivo nestajanje struje ;) odjednom kao :)
šta miš pregrizo kabal? namazani su svim bojama

bumbe
Kontakt:

Post Postao/la bumbe » 08 avg 2011, 00:51

Nakon onakve igre i zalagane u Izraelu nista drugo se nije moglo ni ocekivati..Sasvim zasluzena pobjeda Sirokog.Cestitam...A nasima samo kritike i nadam se da ce doc' pameti :)

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 08 avg 2011, 00:53

Nisam strucnjak.ali ono sto se iz aviona vidjelo je da smo ponovo losi bili na sredini i nekako tromi u napadu i umorni sto je i logicno nakon azijske bruke.Svraka veoma los veceras najlosiji.Trci ko kenijac,al beskorisno tootalno bezidejan prema naprijed,Savic malo bolji,al' isto tako nedovoljno.Zebi svaka cast,Selimovic i Smajic mogu bolje i odbrana sigurnije.Karic isto moze dobitii prolaznu ocjenu.
AMAR OSIM!

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 08 avg 2011, 00:56

E samo bih volio dozivjet da pobijedimo nekoga a da nam napadaci daju golove, a ne da sve golove daju veznjaci. :(
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 08 avg 2011, 00:56

Omar500 je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:A djece, šta vam je, nismo Barcelona :lol: šta je tu je, idemo dalje, nećemo se sad ubit :?
Pa da, naravno, ako nista, bolje igramo nego prije, ima tu jos dosta mana, ali ****, pa nismo doveli sad Muslimovića pa da kukamo, ne zaboravite, doveli smo ipak prosječne igrače kao pojačanja, ne očekujte puno
Ne znam kad mi je bilo teže preboliti poraze ko ovaj danas i onaj protiv Maccabija na Koševu. Baš kad vidiš da ih imaš, da ti samo malo koncentracije treba da ih dokusuriš. Jbga, zato i nismo prava evropska ekipa.

Mislim da je poraz došao najviše zbog umora i mentalne potrošenosti zbog katastrofe u Izraelu (ne mislim da je opravdanje, al jbga, kao što rekoh zato i nismo evropska ekipa).

Igra i nije bila loša. Samo smo dva puta u historiji dole pobjedili i mislim da je ovo prvi put da smo ljuti zbog poraza u Širokom. To je već neki napredak. Doduše i Široki je bio loš, ali svejedno, nisam očekivao popriličnu dominaciju sa naše strane.

Također nije opravdanje, ali bih istakao da nam sudija u drugom poluvremenu nije svirao ništa unutar 25 metara. A onakvih startova za što je Bogičević dobio žuti karton bilo je na drugoj strani 2-3 puta u drugom poluvremenu.

Ako je ovo posljedica Izraela, možemo očekivati titulu. Ako nije i ako nastavimo ovako, onda moramo značajno biti konkretniji. Nije dovoljno imati loptu kod sebe. Treba stvarati prilike i dolaziti u zonu šuta (ne bitno je li te tuku ili ne). Treba imati puno više preciznih dodavanja, a manje solo dionica.

Volio bih kad bi vidio ozbiljan napredak u omladinskom pogonu. Vjerujem da ove pare od prodaje igrača idu da se gura prvi tim, ali kako vidimo to nas nigdje ne vodi. Da se 50-100 hiljada € od Šehinog transfera ubaci u omladinski pogon, mislim da bi taj segment kluba pokrili da se sve sija i da bi od te djece mogo uzimati najmanje Šehinu cifru kroz par godina.

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 08 avg 2011, 00:58

nego jel ko zna šta je s arminom hodzicem? neko rece da je u liverpoolu :O
jel sam pogrešno pročitao?
zašto ne bi gurali njega? momak bi se pokazao ;)

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 08 avg 2011, 01:04

Svima nam je krivo,i ja razumijem sto kukamo.Ja prvi volim kritikovati,kada za to ima mjesta.Ne kazem da sada nema,ali 1 kolo,pa i nije za neke drame.Ljudi nas pobijede golom u 92 minuti,pa sport je desava se,bez obzira sto mi nismo izgledali bas toliko sjajno.Ljudi ovoje gostovanje kod ekipe koja je jedan od favorita,lako se ovo da nadoknaditi,mislim bod gore dole na pocetku.Mislite da bi bili nesto puno u prednosti da smo dosli sa bodom,nego sto smo sad.Pa ko ce se to realno naigrati u Sirokom.
Losi smo bili,spori nazad,a ono sto meni najvise smeta,a to je, igramo sa jednim napadacem koji je prinudjen da dosta igra ledjima prema golu.Ne mogu da shvatim onog Besliju,ili kasnije Selimovica,pa jel to toliko problem kada ide lopta prema napadacu,ukljuciti se naprijed,ali na vrijeme .Ovaj ili ce skociti i loptu prebaciti ili ce odigrati povratnu Zebi ili nekom od ona dva bogalja ,koji ce opet moci izbaciti nekog,pa ce se i taj napadac moci okrenuti i krenuti naprijed.Meni je Smajic jako dobro radio upravo ovo sto govorim,ali druga strana nije.
Necu kritikovati,krivo nam je svima,ali brate pokazite muda i sa drugih gostovanja donesite bodove,realno je da se titula dobiva tako sto doneses par pobjeda sa laksih gostovanja tipa Zvijezda,Kozara,Travnik,Rudar,a ako jos gdje sta skines super.Prva tekma i odmah derbi,to je mac sa dvije ostrice,pobjeda te digne ,a porazom nakupi se negatinosti.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

500
Kontakt:

Post Postao/la 500 » 08 avg 2011, 02:15

ne mogu da vjerujem kakve mi golove primamo, zadnja linija zakazala veceras.. Karic nas najbolji igrac.. sudija katastrofa.
ps. svaki put kad su zumirali tribinu skripara ja sam prebacivao kanal da mi se mladji brat ne istraumira, onoliku koncetraciju ruznoce na jednom prostoru ja do sad nisam vidio :oops:
Robijasi, Žepče, Терор ", Gang Evil, Fighters, Living on the Edge...

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 08 avg 2011, 02:19

500 je napisao/la:ne mogu da vjerujem kakve mi golove primamo, zadnja linija zakazala veceras.. Karic nas najbolji igrac.. sudija katastrofa.
ps. svaki put kad su zumirali tribinu skripara ja sam prebacivao kanal da mi se mladji brat ne istraumira, onoliku koncetraciju ruznoce na jednom prostoru ja do sad nisam vidio :oops:
Jel mene zumiro????
Kako mi to mozes rec ,reci mi da sam glup,kreten,nepismen al da sam ruzan
Stvarno si neki :cry: ,taman se obrijo ,uglanco nesto ,mater neki mi dezodorans kupila ,ma goni se

Ba Ze
Kontakt:

Post Postao/la Ba Ze » 08 avg 2011, 02:20

felix123 je napisao/la:
500 je napisao/la:ne mogu da vjerujem kakve mi golove primamo, zadnja linija zakazala veceras.. Karic nas najbolji igrac.. sudija katastrofa.
Jel mene zumiro????
Kako mi to mozes rec ,reci mi da sam glup,kreten,nepismen al da sam ruzan
Stvarno si neki :cry: ,taman se obrijo ,uglanco nesto ,mater neki mi dezodorans kupila ,ma goni se
brate od kog ti uzimaš gudru, opasna je
BOLESNI OD LJUBAVI !
THC U KRVI

neko treći
Kontakt:

Post Postao/la neko treći » 08 avg 2011, 02:25

Zeba,kako jednog škripara možeš nazvati bratom ? :?

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 08 avg 2011, 02:27

Djeco vrijeme je za spavanje.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

500
Kontakt:

Post Postao/la 500 » 08 avg 2011, 02:28

.
Zadnja izmjena: 500, dana/u 08 avg 2011, 02:42, ukupno mijenjano 1 put.
Robijasi, Žepče, Терор ", Gang Evil, Fighters, Living on the Edge...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 08 avg 2011, 02:35

Greska je bila Selimovic ispred Adilovica,ali je Amar vjerovatno htio da kazni klupom ovog drugog. Kad je on usao napad puno je bolje zadrzavao loptu od Selimovica.
Drugo,nabijanje lopte,ne mogu razumit. Ustvari mogu,de Amare ubaci Pericu i gradi napade normalno!
Trece,sudija... Veceras sam shvatio da su mozda najveci krivci za losu ligu. Oni dozvoljavaju onako grubu igru i ciganluk. Tu ne mislim na natezanje na neciju stranu nego opcenito. Da dodam da je lakat Jesea bio cist drugi zuti,a on ni opomene... Al nejse,radit,radit i samo radit...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

srcudragabojaplava
Kontakt:

Post Postao/la srcudragabojaplava » 08 avg 2011, 02:36

" onclick="window.open(this.href);return false;

daleko smo mi od ovoga,a? slazete li se?

pobjede sve i poraze,mi sa tobom prosli smo,bili smo tu i pjevali,svoga zelju vjerno bodrili?->ovo traje dok su pobjede tu<?
ovako se podrzavaju igraci nakon poraza,ovako se podrzavaju igraci nakon blamaze,ovako se voli svoj klub i sve oko njega,ovako se gorak okus poraza pretvara u radost,ovako se srce ostavlja sljedecih 500 godina u srcima sadasnjih,a i buducih igraca koji kroce na teren sa ovim grbom na srcu.....
TRAZITE MANE,NALAZITE MANE,ALI STAVITE SRCE I LJUBAV U PRVI PLAN !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Ferroviere1987, Orvel, SamoDaKazeem, voltron30 i 56 gostiju.