Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la SamoZeljo » 18 sep 2014, 20:53

Evo kaze Ballack da misli kako je Ozil napravio gresku sto je dosao u Arsenal. Misli da se nesto desava, sto mi ne znamo, nesto skriveno, jer Ozil ne izgleda sretan, hoda sa glavom prema dole, cak i poslije trofeja prvaka svijeta.
Od kako je otisao iz Reala on je drugaciji.... Kaze Ballack i dodaje kako je Ozil trebao ostati u Realu.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 18 sep 2014, 21:43

SamoZeljo je napisao/la:Evo kaze Ballack da misli kako je Ozil napravio gresku sto je dosao u Arsenal. Misli da se nesto desava, sto mi ne znamo, nesto skriveno, jer Ozil ne izgleda sretan, hoda sa glavom prema dole, cak i poslije trofeja prvaka svijeta.
Od kako je otisao iz Reala on je drugaciji.... Kaze Ballack i dodaje kako je Ozil trebao ostati u Realu.
Jedino ako je to,a Ozil svojevremeno izjavljivao da je sretan u Arsenalu,i da bi za taj klub igrao i besplatno ;)
Losa forma momka,i guranje na poziciju na kojoj nemoze pruziti maximum,i u Arsenalu a i u reprezentaciji,tako da ne cudi sto momak nije sretan ;)
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 sep 2014, 21:49

Ne znam sta se desava sa Ozilom. Fakat nejasno. U reprezentaciji je vjerujte jos gori, vjerujem da ste upratili. Od startera na SP je bio najgori. Ovakva igra meni samo ima veze sa motivom. Hajd da igras i na pogresnoj poziciji kad se trudis to na nesto i lici ali se vidi kad se neko ne zalaze.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 18 sep 2014, 21:56

Ja ne bih rekao da je do Ozila. Na SPu uopste nije bio medju najgorim, mislim da je zajedno sa Mulerom kreirao najvise sansi. Problem je sto ga guraju na poziciju koja mu ne odgovara.

Mene ako pitate, mislim da je Mesut medju najboljim desetkama na cijelom svijetu. Eto, necu reci da je najbolja desetka ali i ako nije, onda je vrlo blizu. Tako dobru desetku gurati na krilo je sramota i grehota.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 sep 2014, 22:06

Ozil je ,kao i vecina igraca Arsenala, van forme.....a za to je kriv rahmetli Josip Broz iz groba koji ih svaki dan trenira i koji je placen/zadužen da mu igraci budu u top formi - ali nikako Wenger.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 18 sep 2014, 22:08

SamoZeljo je napisao/la:Ja ne bih rekao da je do Ozila. Na SPu uopste nije bio medju najgorim, mislim da je zajedno sa Mulerom kreirao najvise sansi. Problem je sto ga guraju na poziciju koja mu ne odgovara.

Mene ako pitate, mislim da je Mesut medju najboljim desetkama na cijelom svijetu. Eto, necu reci da je najbolja desetka ali i ako nije, onda je vrlo blizu. Tako dobru desetku gurati na krilo je sramota i grehota.
Da, na desetki je posebna prica. Nisam ga upratio u Arsenalu na desetki pa ne znam kako je igrao.

Cini mi se da, ako se ne varam, sve manja uloga klasicnih desetki u svijetu fudbala. Danas svi moraju da ginu, trce i igraju sve ako treba. Sve su to sad neke lazne pozicije, formacije... Ne znam danas ko igra klasicnu desetku. Vjerovatno cete nabrojati neke ali meni je to sve osim klasicne desetke.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 18 sep 2014, 22:09

Sve ce ovo izgledati dosta bolje kada igraci uhvate ritam,i kada udju u pravu formu,malo je ekipa koje odma na pocetku sezone melju sve odreda,tako isto i arsenal,mislim da smo ipak bolji nego prosle sezone,i da samo treba da igraci uhvate zeljeni ritam,a povratkom Thea,i Ozil bi mogao na svoju poziciju,i sve ce izgledati mnogo bolje ;)
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 18 sep 2014, 22:15

topnik1 je napisao/la:Sve ce ovo izgledati dosta bolje kada igraci uhvate ritam,i kada udju u pravu formu,malo je ekipa koje odma na pocetku sezone melju sve odreda,tako isto i arsenal,mislim da smo ipak bolji nego prosle sezone,i da samo treba da igraci uhvate zeljeni ritam,a povratkom Thea,i Ozil bi mogao na svoju poziciju,i sve ce izgledati mnogo bolje ;)
Jeli vas u EU hrane tim laznim optimizmom u bolje sutra? :mrgreen:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 18 sep 2014, 22:20

"I have seen many people complain and rant about the
Fabregas situation. Let me put it this way. Arsenal
had a girlfriend and her name was Fabregas. They
had a very happy and healthy relationship but there
came a point that she confessed that she was not
yet over her ex, Barcelona. So Arsenal, being a man,
let her go and live happily with her ex. There came a
point where Arsenal really missed his girlfriend and
asked her to come back to his life but she refused/
was "happy" with her ex. Then, Arsenal found an
amazing girlfriend called Ozil (who is currently on her
period right now) and everyone was happy. Until
recently when Barcelona was treating Fabregas like
shit and wanted only the expensive whores, Fabregas
asked Arsenal to take her back but Arsenal was
happy with his girlfriend and said no. Now Fabregas is
sleeping with the guy's enemy. Would you still want
to take her back? NO! Be happy with the girl you have
and learn to deal with her and she will make you
happy.
Like"

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 18 sep 2014, 22:24

bit će bolje kad voajerčina **** iz kluba :geek: ovo šta radi od ekipe, je za streljanje u čelo,glavonja osvojio 2 trofeja i sad misli da može biti na klupi do smrti i **** sve u mozak,dobio je samo na vremenu da sjebe još više klub

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 18 sep 2014, 22:57

Gunner4 je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:Sve ce ovo izgledati dosta bolje kada igraci uhvate ritam,i kada udju u pravu formu,malo je ekipa koje odma na pocetku sezone melju sve odreda,tako isto i arsenal,mislim da smo ipak bolji nego prosle sezone,i da samo treba da igraci uhvate zeljeni ritam,a povratkom Thea,i Ozil bi mogao na svoju poziciju,i sve ce izgledati mnogo bolje ;)
Ja sam u EU isto koliko i ti :D

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Gunner4
Kontakt:

Re: $: Arsenal

Post Postao/la Gunner4 » 18 sep 2014, 23:47

topnik1 je napisao/la:
Gunner4 je napisao/la:
Ja sam u EU isto koliko i ti :D
Cekaj zar ti nisi iz Hrvatske?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 18 sep 2014, 23:57

Normalno je da će se u narednom periodu javljat sve veći broj stručnjaka sa izjavama "Ezel je napravio veliku grešku odlaskom u Arsenal",ili "Totalno promašena Wengerova investicija".

Znamo kad miševi izlaze iz rupa.
A.F.C. Bournemouth!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 19 sep 2014, 01:35

Stewart Robson believes Arsenal have “a major problem”

Former Arsenal midfielder Stewart Robson believes that Arsenal have not learnt the lessons of past defeats, telling Talksport that the club do not have a game-plan.

The Gunners lost 2-0 to Borussia Dortmund in the Champions League last night, in a disappointing opening to their European campaign.

Par for the course after a Gunners defeat, given his well-rehearsed habit of revelling in Gunners defeats, Robson has stuck the boot in to Wenger and believes that Arsenal have a “major problem.”

Dortmund 2-0 Arsenal: Gunners’ defensive frailties exposed by ruthless Germans

“Against the average sides, Arsenal will win. Against the very best sides, Arsenal lose,” Robson told Talksport.

“ That’s because they haven’t got a game plan, they are not good enough defensively, and it has been the same problem for five or six years now.

“Why are we surprised? It’s the same old thing that’s been happening for six or seven years. Whenever Arsenal play a good side, they are caught on the counter.”

Robson also believes that failings in the transfer market have let the team down, pointing to a lack of a holding midfielder and back-up centre-half, although given the fitness of Laurent Koscielny and Per Mertesacker the latter would have made little difference in Dortmund.

“The same mistakes are happening time and time again,” continued Robson.

“Everybody told Arsene Wenger he needed another centre-half, he needed another holding midfielder. Your full backs away from home can’t be playing too high up the field and allow people to counter attack. You have to earn the right to play.

“Arsene Wenger either doesn’t see it, sees it and doesn’t know how to rectify it, or knows how to rectify it but the players aren’t taking any notice of him. Whichever one of the three it is of those, it is a major problem for Arsenal.”

Arsenal have started the season slowly, with just one Premier League win, although they are unbeaten domestically following a run of three successive draws. :kafa:

slika

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 19 sep 2014, 02:12

Arsenal je taoc Wengerovih ideja, to je kljucni problem. Ne odustaje od Artete na dm, isto nece odustati ni od Aarona i Jacka. Alexis i Özil moraju igrati... A gdje staviti Mesuta ako su sve centralne pozicije popunjene? Mesut ima pravo da bude nezadovoljan, pa AW mu je obecao da ce igrati na 10, plus mu obecao slobodu u igri. To je rekao u nekom intervjuu kada je tek dolazio u Arsenal. A pored svega ne vidi da momak nema kvalitete za krilo, pogotovo ne brzinu. Suludo je uopce pricati o tome.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 sep 2014, 02:41

I ja mislim da se Mesut osjeca prevarenim.
Mesut je vjerovatno dosao sa namjerom da bude desetka, da ima slobodu. Valjda su mu to napricali jer inace bi vrlo vjerovatno teze dosao iz Reala.
Covjek ocekuje slobodu, ocekuje da se tim gradi oko njega, sto bi i bilo normalno, ali sta je dobio? Dobio je ulogu da popunjava rupe. Moze ga komotno i na gol staviti.
Najskuplji igrac u istoriji kluba se gura tamo gdje je rupa zbog necije povrede. :clap: :roll: (postade potrcko)

Sta njega boli briga sto Arsenal nema krila? On je desetka i vozdra. Wenger ima previse istih igraca i od njih misli napraviti univerzalce, fleksibilne igrace, ali nekom to nije u interesu da bude pijun koga ce sutati kako ko stigne. Neko hoce da bude gospodin na svojoj poziciji. Mozda i ne moze biti ono sto na silu mora da bude.
Valjda ovako treba da razmislja i Mesut, a vjerovatno i razmislja.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 19 sep 2014, 11:48

on Nacho Monreal…
He will miss the game on Saturday. It's his back and it's always difficult to predict [the length of absence with those injuries], we don't really know. I don't think it will be long-term.

on how long Mathieu Debuchy will be out…
He has an exploration of his ankle on Friday night and they go in and look how the ligament is damaged, and after that we know if he does need surgery. If he doesn’t, it’ll be six weeks, if he does need surgery it’ll be three months. At the moment we don’t know.

on Yaya Sanogo…
He has a small hamstring problem and is not in the squad.

on Mathieu Flamini and Calum Chambers…
We have [Calum] Chambers back because he had tonsillitis and wasn’t available. And everybody who started the game will be available again. Flamini’s back as well because he wasn’t on the team sheet. He’s back and available.

on Jack Wilshere…
He's available too. I was wrong [after the Dortmund game], it was his left ankle and it was only a click that made him turn his ankle a bit, so he’s alright.
Pld W D L
38 26 12 0

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 19 sep 2014, 14:30

Jel ima neko predstavu šta je sa Diaby-em?
Desole je napisao/la:AW mu je obecao da ce igrati na 10, plus mu obecao slobodu u igri. To je rekao u nekom intervjuu kada je tek dolazio u Arsenal. A pored svega ne vidi da momak nema kvalitete za krilo, pogotovo ne brzinu. Suludo je uopce pricati o tome.
Pogledaj onu sliku što je @anell postavio neki dan. Ima slobodu u igri i praktično može radit šta hoće (i to je problem)
A ako on nije brz,onda ne znam ko jeste.
A.F.C. Bournemouth!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 19 sep 2014, 14:33

rambo16 je napisao/la:Jel ima neko predstavu šta je sa Diaby-em?
U ekipi je i trenira s prvim timom najnormalnije.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 19 sep 2014, 15:41

rambo16 je napisao/la:Jel ima neko predstavu šta je sa Diaby-em?
Desole je napisao/la:AW mu je obecao da ce igrati na 10, plus mu obecao slobodu u igri. To je rekao u nekom intervjuu kada je tek dolazio u Arsenal. A pored svega ne vidi da momak nema kvalitete za krilo, pogotovo ne brzinu. Suludo je uopce pricati o tome.
Pogledaj onu sliku što je @anell postavio neki dan. Ima slobodu u igri i praktično može radit šta hoće (i to je problem)
A ako on nije brz,onda ne znam ko jeste.
Samo je problem kada je protivnik u napadu, tada Ozil ostavlja slobodnu stranu a i igra u odbrani mu je ko kur*c
Pld W D L
38 26 12 0

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.