Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Balorda
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Balorda » 07 jun 2025, 18:34

Virtu4l je napisao/la:
07 jun 2025, 18:26
Balorda je napisao/la:
07 jun 2025, 18:17
I ovo da napišem, svako ko očekuje od Barbe da bude kombo Capella i Heynckensa je obična budala. Selektori uglavnom rade na ho-ruk, hajp i individualni kvalitet igrača. Pošto individualni kvalitet nemamo, tj. imamo, ali nikad gori, ne preostaje nam ništa osim galvanizacije i kratkotrajne lože, ali ko će to objasniti krezavim bosanskim praznoglavcima.

Fora je u tome što bi svako od nas prihvatio ovih 3 0 0 prije početka kvalifikacija , a vjerovatno i 4 0 0 već u septembru. Sad još hoćemo i igru. Igru sa ovim ispodprosječnim igračima?.

Ako mi vjeruješ, ja pojma nemam za više od pola ovih igrača gdje igraju, nikad u životu mi se to nije desilo. Ja jednostavno ne poznajem ove igrače, čak i kad ih kamera prikaže za neke ne znam koji su i kako se zovu. To su igrači koje ne gledaš, nema ih na ovom visokom nivou, ne samo u ligama petice nego i u ovim koje su ispod njih.

Kad je išla himna prepoznao sam možda njih 5-6. Jbt, mi nemamo dva igrača u ligama petice, ne znam imamo li ih i u ligi šampiona.
Ne samo da je fora, nego je tih 3-0-0 suština čitave priče, a ne jesmo li smiješnog San Marina pobijedili 1-2 ili 3-0.

O igračima je stvarno suvišno pričati, što kažeš 70% njih da sutra sretnem negdje, ne bih ih prepoznao, a još smiješnije izgleda kada neko zbog ovih anonimaca i ispodprosječnih balvana proziva Barbu jer nije zvao neke druge anonimce i ispodprosječne balvane :rol:

Mi imamo par dobrih igrača i to je to, pazi ti samo Dedića u kojeg se svi kunemo, frajer se nije mogao nametnuti u Marseju, a očekujemo od njega da bude hibrid Cafua i Neymara. Budalaštine.

Btw. Evo Englezi nisu načeli Andoru 35 minuta, Tuchel odlazi :plac:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 07 jun 2025, 18:35

Pa valjda je posao selektora/trenera da od prosjecnog igraca naparvi dobrog igraca tako sto mu dadne jasnu ulogu na terenu i omoguci mu da dolazi u one situacije gdje ce njegove kvalitete doci do izrazaja. Barem tako radi selektori koji znaju svoj posao.

Sta npr. Sagnol ima u Gruziji osim Kvare, Mikutadzea i Mamardashvilija? Naravno nema puno ali zato Sagnol od nekog Kochorashvilija koji igra u Levanteu napravi sasvim dobrog zadnjeg veznog. Kod nas bi za takvog govorili da je segundas i slicne gluposti
Srce, čast i ponos!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 07 jun 2025, 18:37

Venom je napisao/la:
07 jun 2025, 18:35
Pa valjda je posao selektora/trenera da od prosjecnog igraca naparvi dobrog igraca tako sto mu dadne jasnu ulogu na terenu i omoguci mu da dolazi u one situacije gdje ce njegove kvalitete doci do izrazaja. Barem tako radi selektori koji znaju svoj posao.

Sta npr. Sagnol ima u Gruziji osim Kvare, Mikutadzea i Mamardashvilija? Naravno nema puno ali zato Sagnol od nekog Kochorashvilija koji igra u Levanteu napravi sasvim dobrog zadnjeg veznog. Kod nas bi za takvog govorili da je segundas i slicne gluposti
Osim Kvare, top 10 igraca na svijetu.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 07 jun 2025, 18:40

Da su doveli Sagnola za selektora BiH, nebo bi izgorilo od kmečanja :rol:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 07 jun 2025, 18:41

Balorda je napisao/la:
07 jun 2025, 18:34

Btw. Evo Englezi nisu načeli Andoru 35 minuta, Tuchel odlazi :plac:
Kakav je Barba karinaš kad nas je ovakva Engleska uzela 3-0 onda :thumbdown:

emir_

Post Postao/la emir_ » 07 jun 2025, 18:41

I dalje englezi 0:0
Pljuvači pljujte i na Tuchela :kuknjava:
4-IN-A-ROW

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 07 jun 2025, 18:43

Sad debili i inbridi po engleskim forumima pišu Tuchel neznalico odlazi.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 07 jun 2025, 18:45

a tu su negdje Barba i Tuchel po dokazanosti, jedan s poker turnira na klupu reprezentacije, a jedan kao nedavni evropski šampion, tu je to negdje ako pitate mostarskog retarda

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 07 jun 2025, 18:47

Za početak, odnosno nije više ni početak, neka postavi igrače na njihove prirodne pozicije i neka prestane izmisljati taktičke akrobacije koje ne prolaze od prvog dana. Neka barem jednom prizna da mu "ideje" ne prolaze i da za to nisu samo igrači krivi. Nakon LN i "testiranja" je došlo vrijeme za pomak u igri, a to se ne dešava. Jedino ga sreća prati. Sreća prati hrabre, on je dokazano hrabar i glup.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 07 jun 2025, 18:47

Balorda je napisao/la:
07 jun 2025, 18:40
Hipoteticki da Sagnol trenira BIH i da ima igro kao Barbarez ti i tebi slicni bi ga prvi napadali i tjerali. A ovako kad je u pitanju covjek iz Mostara onda vrijedi i pravdati ovaj ocaj koji smo gledali danas.

Citavo vrijeme se pogresno percipiras stvari. Niko Barabeza ne napada zato sto je iz Mostara. Sport je mjesto je gdje vlada meritokratija, nije bitno ko si i odakle si, jedino je vazno ono sta postizes i nacin na koji to postizes.

Abd da nas Barbarez odvede na SP i da se svi koji ga kritikujemo zayebemo, a da ti ispadnes najpametniji :bih:
Srce, čast i ponos!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 jun 2025, 18:48

3/3 je najvaznije, sama igra nam je za qrc.
Pomahnitali pijacari imaju neku perverznu potrebu da brane kockara od njegovog neznanja, jer je ovaj prije 35 godina odigrao par utakmica za velez.
Nema potrebe obazirati se na njih.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 07 jun 2025, 18:48

Venom je napisao/la:
07 jun 2025, 18:47
Balorda je napisao/la:
Hipoteticki da Sagnol trenira BIH i da ima igro kao Barbarez ti i tebi slicni bi ga prvi napadali i tjerali. A ovako kad je u pitanju covjek iz Mostara onda vrijedi i pravdati ovaj ocaj koji smo gledali danas.

Citavo vrijeme se pogresno percipiras stvari. Niko Barabeza ne napada zato sto je iz Mostara. Sport je mjesto je gdje vlada meritokratija, nije bitno ko si i odakle si, jedino je vazno ono sta postizes i nacin na koji to postizes.

Abd da nas Barbarez odvede na SP i da se svi koji ga kritikujemo zayebemo, a da ti ispadnes najpametniji :bih:
Podsjeti me gdje i kada sam napisao da se Barbu napada jer je iz Mostara?

Hvala unaprijed.

Btw. da nas Vico Zeljković lično trenira, nakon 3-0-0 ga ne bih tjerao.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 07 jun 2025, 18:51

baboedindzeko09 je napisao/la:
07 jun 2025, 18:03
Brazzzoo123 je napisao/la:
07 jun 2025, 18:01
Zelje su nase jedno, a realno stanje nesto drugo. Osim Kolasinca i Dzeke mi nemamo igraca, koji ima kvalitet. Imamo najvise prosjecne igrace, koji nisu prevaga ni u svojim klubovima.Ocekujemo plasman neki, a deset godina igraca nismo izbacili. Iskreno od Barbareza da ni sa jednim igracem nije bio zadovoljan i da nisu igrali ono sto su dogovorili.Nasi igraci posle dvije pobjede umislili da su igracine.
Druže ba, o čemu vi pričate? Svi naši fudbaleri su profesionalci koji igraju fudbal na najvećem mogućem nivou, ovi ljudi danas kontra njih su amateri koji igraju fudbal ko mi što igramo termine vikendom pored posla.
Znam da bi trebali biti profesionalniji, ali evo sama trka nije dovoljna to mogu i poluamateri i da ta razlika danas i nije toliko velika, jer imamo antifudbalere i igrace koji nemaju taj kvalitet niti profil dobiti utakmicu.I kad ne odigras utakmicu sa 120% svojih mogucnosti onda nije dovoljno. Za mene je najveci nivo liga sampiona, a mi imamo drugoligase koji su vodonose u svojim klubovima, i bez Dzeke smo debelo debelo ispod prosjeka.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 07 jun 2025, 18:54

Hvala selektore :cool:
naprijed rejal

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jun 2025, 18:55

07 jun 2025, 18:51
baboedindzeko09 je napisao/la:
07 jun 2025, 18:03
07 jun 2025, 18:01
Zelje su nase jedno, a realno stanje nesto drugo. Osim Kolasinca i Dzeke mi nemamo igraca, koji ima kvalitet. Imamo najvise prosjecne igrace, koji nisu prevaga ni u svojim klubovima.Ocekujemo plasman neki, a deset godina igraca nismo izbacili. Iskreno od Barbareza da ni sa jednim igracem nije bio zadovoljan i da nisu igrali ono sto su dogovorili.Nasi igraci posle dvije pobjede umislili da su igracine.
Druže ba, o čemu vi pričate? Svi naši fudbaleri su profesionalci koji igraju fudbal na najvećem mogućem nivou, ovi ljudi danas kontra njih su amateri koji igraju fudbal ko mi što igramo termine vikendom pored posla.
Znam da bi trebali biti profesionalniji, ali evo sama trka nije dovoljna to mogu i poluamateri i da ta razlika danas i nije toliko velika, jer imamo antifudbalere i igrace koji nemaju taj kvalitet niti profil dobiti utakmicu.I kad ne odigras utakmicu sa 120% svojih mogucnosti onda nije dovoljno. Za mene je najveci nivo liga sampiona, a mi imamo drugoligase koji su vodonose u svojim klubovima, i bez Dzeke smo debelo debelo ispod prosjeka.
Opet su ti drugoligasi 5 puta veci nivo od ovih iz San Marina, realno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 07 jun 2025, 18:59

Balorda je napisao/la:
07 jun 2025, 18:48
Venom je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Podsjeti me gdje i kada sam napisao da se Barbu napada jer je iz Mostara?

Hvala unaprijed.

Btw. da nas Vico Zeljković lično trenira, nakon 3-0-0 ga ne bih tjerao.
Sta znam iz Mostara si i navijas za Velez bas kao i Barbarez, plus i nekolincina tvojih sugrađana koja također navija za Velez radi isto, pa mi ja ta opcija nekako najlogicnija. Eto izvini ako je pogresno

Ni prvi ni zadnji koji je imao rezulatat a nije imao igru. Fudbal je okrutan sport i takve zna ozbiljno prizemljit kad tad. Ali eto ja bi volio da to sto ti govoris na kraju bude istina i da odemo na SP. Cisto da ne mislis da je ovdje nesto na licnoj osnovi.

Svako dobro!
Srce, čast i ponos!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2025, 18:59

Venom je napisao/la:

A ne, neće se oni koji "kritikuju" nikada zajebati. Ja sam sve ovo već prošao sa Sušićem, pa kasnije sa Petevom, to su manje-više jedini koje sam podržavao, od svih selektora koje smo imali. Prvog čisto zbog rezultata koji je ostvario, pa me nisu pretjerano zanimala proklizavanja koja je imao, a drugog sam podržavao jer je počeo da pravi ozbiljnu reprezentaciju gdje se po prvi put u našoj istoriji znalo ko kosi a ko vodu nosi - narodski rečeno.

Milošević je isto tako imao potencijal, ali on je na vrijeme shvatio šta ga čeka na ovoj klupi pa se pokupio i otišao.

Sušić nas je odveo na SP pa su kritike postale sve žešće. Nema to mnogo veze sa njima, selektorima, to ima veze sa nama kao narodom. Ovi ljudi ne znaju uputiti kritiku bez dodatnih epiteta, nije dovoljno reći da je neko loš selektor, da nema znanje, tu se uvijek mora dodati još nešto tipa teleća glava, kockar i slično.

Ja sam tu vremenom stvorio određene automatizme, odmah sam po defaultu kontra tog polusvijeta.

Bio sam jedan od najvećih protivnika Barbareza na klupi reprezentacije, po meni iz opravdanih razloga, ne može ti legendo prvi trenerski posao biti reprezentacija. Uvijek si nešto pametovao i mudrovao, a sad ti smeta kad tebi neko postavlja takva pitanja. Ipak, danas je on selektor, a reprezentacija je iznad svega i svakoga, tako da... sretno nam bilo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 jun 2025, 19:02

Ne mozes nekog branit samo sto dolazi iz mjesta kao i ti...pa nismo Dodik.

Covjek je fulo formaciju, postave i taktiku.

Kakvi god da su nasi igraci antitalenti igras protiv yebenog San Marina...
Znaci tri razlike je neko normalno i realno ocekivanje.

Da ne zalazimo u neka sumnjiva zanemarivanja nekih igraca :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 07 jun 2025, 19:06

Mene samo nervira sto izmislja pozicije, Burnic na beku, Amara seta svuda, Hajdaradinovic na krilo, Memic na beka, Gigovic po strani... Stavi brate najboljeg lijevog beka kojeg u tom trenutku imas pa makar iz Prema, al nek je na prirodnoj poziciji.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 jun 2025, 19:11

Mene najvise brine ako ce opet neki igrac biti otpisan zbog navodno loseg ponasanja ili zalaganja na treningu. Jednostavno nemamo mi taj luksus.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.