AgresivnoDjubre je napisao/la:Devil je napisao/la:
Ako te put nekada nanese u Belgiju,nemoj da te djavo natera pa da ne probas Rochefort i Westvleteren.Iskreno nisam bio bolja piva.Ali budi spreman i da masno platis za njih,narocito ovo drugo.Mada negde sam procitao da su konacno monasi odlucili da puste to pivo u slobodnu prodaju kako bi skupili neki kes za obnovu manastira.

Nisam nikad bio a sumnjam da cu u skorije vrijeme.Skupljam pare za London.Cilj je gore otici i zadrzat se sto duze mogu.

A ako ikad odem probat cu te pive,ma ja gdje god odem probam odma sve,da vidim na cemu sam.
Ma pare nisu problem,jedino ako je bas skupo,a stani nije bilo u slobodnoj prodaji ?
Pa eto ja i cale smo bili u Genku pre dve godine u maju,tacno za vreme poslednje utakmice Genka u prvenstvu i proslave titule sampiona,tada smo kod ovoga caletovog frenda bili i on je za nas kako bi to probali mesec dana unapred rezervisao paket tog piva.Pivo se nije imalo kupiti u slobodnoj prodaji vec samo u manastiru jer monasi nisu zeleli da ga toliko eksponiraju,tako da je cena jedne flase od 0.5 bila 20 ojra.A u paketu dodju 24 piva i morao si mesec dana unapred da rezervises kako ne bi bila ispunjena kota koju bi oni prodali taj mesec.Mada kazem citao sam da je sada kao pusteno u zvanicnu prodaju i da ima da se kupi po supermarketima,pretpostavljam sada i po nesta nizoj ceni.
Rochefort je bio i tada da se kupi u slobodnoj prodaji,ako me pamcenje sluzi oko 4-5 ojra je samo sto ima nekoliko varijanti.Ono od 11.3 % cini mi se alkohola smo mi pili i fenomenalno je.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))