FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 14 avg 2011, 02:55

KB-TM87 je napisao/la:BTW: Od narednog treninga ce trenirati igrac iz francuskog Lensa kod nas! Pozicija vezni-desno krilo!
Nije igrac fracuskog Lensa...
Sto se utakmice tice prvo poluvrijeme uspavanka, dominacja na terenu bez nekih prilika.Onda Osim pokaze sto je broj 1 izvadi Besliju i ubaci Adilovica a Selimovic bio najgori na terenu Adilov zabije a Selimovic sjajno asistira mislim cak 2 puta.U prvom poluvremenu smo lomili rudar i pritiskali a onda su oni pali a nasi su imali snage i izgledali svjeze, jos uvijek se primjeti koliko je traga ostavio makabi i poraz od sirokog nakog prvog gola smo zaigrali kako treba a nakon drugog smo se igrali sa rudarom.Od svega mi je iskreno zao sto nismo zabili preko Staceskog iz velike udaljenosti a bobe su bile u pitanju golman je dohvatio a ona se odbila od precku.Bice potrebno par utakmice da se sve slegne i zaigramo kako mozemo, jer u ovoj utakmici smo pokazali samo na trenutke kako se igra.
Najbolji detalji utakmice nokaut Nijeme iz slobodnog udarca, pokusaj Stanceskog sa 50 metra i nerivranje golmana rudara koje se ne vidja cesto.
Sudija odron!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 14 avg 2011, 03:27

Kako je krenulo dobro završi. Ako ne dovedemo šta konkretno do kraja mjeseca bit će patnje na Grbavici ove sezone kao i prošle. Nijednu ekipu iz vrha nismo dobili prošle sezone, a i ove bit će svega ako se kažem šta radikalno ne promijeni. Meni sve ovo izgleda isti klinac kao i do sada. Ne znam, ali nekad imam osječaj da Amar uživa u svemu ovome kao neki oblik mazohizma u smislu napetosti i natezanja, neizvjesnosti i sekiracije, bespotrebne dramaturgije, vaganja na grame itd.
Stana simpatičan večeras, ostalo solidno ali za Rudara, čim neko jači dođe bit će drama, ali nažalost navikli smo, a što mi najviše smeta bez ikakve potrebe. Oguglali smo i na poniženja.
Ekstremne situacije (izdići se iz ovog jada od lige ispade ekstremno teško jer evo niko to ne može da uradi već 15 godina) trebaju i ekstremne ljude koji će donositi i hrabre odnosno ekstremne odluke. Nažalost, Željo ih trenutno nema (Amar nema ta muda, a Uprava kluba u suštini i ne postoji kao neki ozbiljan faktor), a pitanje je da li će ih ikad i imati jer mi smo klub koji nema taj gen dominacije. Više decenijski autsajderi sa strahom od veličine, pretjeranog respekta prema drugom, većinom potlačen rijetko favorizovan itd. itd. Željo bi po svemu trebao da gospodari ovom seljačkom ligom (nema više yu lige) jer jedini ima sve, ali ne umijemo ili valjda nismo navikli. Tačkast se sa propalim režimskim klubom, seljadijom i lopovijom iz Lištice, borcem-kur.cem kad su već propali Velež, Čelik i Sloboda je žalosno.
U Travniku kao i na svakoj našoj utakmici jedino je troznak siguran. Nije da se ne nadam pobjedi, ali sa našim Željom se nikad ne zna.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 14 avg 2011, 03:56

TRT(neki turski kanal) reportaza Tarik Hodžić, Grbavicu prikazivali malo o Želji pricali.
NO PYRO NO PARTY

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 14 avg 2011, 04:48

Visca dao gol u premijernom nastupu za novi klub...

slika
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 14 avg 2011, 05:07

starigrad je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:E sad me onako iskreno interesuje gdje su pljuvaci, mislim na one nakon tekme u Sirokom. Ta ekipa je uz Zelju i Borac najveci kandidat za vrh, imaju dobrog strucnjaka, imaju ekipu koja je dugo zajedno i imaju sredjenu situaciju. Danas se pokazalo da su ipak kandidati za vrh, a pljuvanja nakon poraza u Sirokom, ne mozes vjerovati. Dalje, zabijaju Beslija, Rovcanin, Bajro, zabijao je i onaj iz Travnika, pa bio naj strijelac lige. Ovi stariji ce se sjetiti Stojanceta Idica Pelea, kakav je to igrac bio, ovo sada je sve truba. Igrao za Iskru, dugo godina najbolji igrac Druge lige Zapad (ondasnje koja je bolja od ove Premijer za sedam klasa). Zabija u Bugojnu kako je htio, stopere smijesnim prravio, Svabo ga volio pravo, vracao ga u Zelju, ali nece ga gol ovdje. Djaba, tako vam je to.
aco, nek si nas podsjetio na stojanceta. stvarno je s loptom znao sve. ali, meni je u sjecanju ostala i njegova blaga i vesela narav. uostalom, takvi su romi, vecinom.
Cigo nas dobri,sjajan lik je bio,rijetki su oni koji ga se sjete jer nije bio legenda ,ali imao je ono nesto...umro je,je li tako? Mislim da jeste...bio je sjajan!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 14 avg 2011, 08:52

babilonTM je napisao/la:Uz Stančeskog je i Savić proradio. Možda neće biti trčanja i borbe kao sa Svrakom, ali pametne i lijepe igre će biti puno više! ;)
Tipični Željin navijač , svaki put kad Savić zabije gol ,Savić proradio a čovjek je poslije Zebe najbolji tehničar i strijelac kluba.Usto postiže golove na sve moguće naćine i to sve važniji od važnijeg .I opet 90% Željinih navijača kad pravi idealan sastav njega ostavi na klupi .Šta reči. :roll:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 14 avg 2011, 09:24

boccaccio je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:E sad me onako iskreno interesuje gdje su pljuvaci, mislim na one nakon tekme u Sirokom. Ta ekipa je uz Zelju i Borac najveci kandidat za vrh, imaju dobrog strucnjaka, imaju ekipu koja je dugo zajedno i imaju sredjenu situaciju. Danas se pokazalo da su ipak kandidati za vrh, a pljuvanja nakon poraza u Sirokom, ne mozes vjerovati. Dalje, zabijaju Beslija, Rovcanin, Bajro, zabijao je i onaj iz Travnika, pa bio naj strijelac lige. Ovi stariji ce se sjetiti Stojanceta Idica Pelea, kakav je to igrac bio, ovo sada je sve truba. Igrao za Iskru, dugo godina najbolji igrac Druge lige Zapad (ondasnje koja je bolja od ove Premijer za sedam klasa). Zabija u Bugojnu kako je htio, stopere smijesnim prravio, Svabo ga volio pravo, vracao ga u Zelju, ali nece ga gol ovdje. Djaba, tako vam je to.
aco, nek si nas podsjetio na stojanceta. stvarno je s loptom znao sve. ali, meni je u sjecanju ostala i njegova blaga i vesela narav. uostalom, takvi su romi, vecinom.
Cigo nas dobri,sjajan lik je bio,rijetki su oni koji ga se sjete jer nije bio legenda ,ali imao je ono nesto...umro je,je li tako? Mislim da jeste...bio je sjajan!
U pravu si , Boki...umro je prije par godina....Zeba me, s vremena na vrijeme, kretnjama podsjeca na njega, kad se vrti u mjestu i dribla......Stojancetu se lopta lijepila za nogu.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 14 avg 2011, 09:40

DRHAUSE je napisao/la:
babilonTM je napisao/la:Uz Stančeskog je i Savić proradio. Možda neće biti trčanja i borbe kao sa Svrakom, ali pametne i lijepe igre će biti puno više! ;)
Tipični Željin navijač , svaki put kad Savić zabije gol ,Savić proradio a čovjek je poslije Zebe najbolji tehničar i strijelac kluba.Usto postiže golove na sve moguće naćine i to sve važniji od važnijeg .I opet 90% Željinih navijača kad pravi idealan sastav njega ostavi na klupi .Šta reči. :roll:
Slazem se s tobom.....nekad imam osjecaj da bi Savic komotno mogao u napadu mijenjati ove nase napadace ako bi se kojim slucajem svi povrijedili u isto vrijeme......Ko god minorizuje njegovu ulogu, nema pojma sa zivotom a kamoli s fudbalom......jedina moja zamjerka je sto je dosta spor, mora se sto prije oslobadjati lopte.....u zadnje vrijeme je poceo to raditi, ali cim zadrzava loptu imalo duze, a nema osiguraca iza njega, ebeno bude....uglavnom, mora igrati.....
Stanceski je igrac s mozgom, za razliku od Svrake koji ne zna pruziti pas kako valja.....tandem Savic-Svraka=bez kreativnosti, samo trka i ponekad smetanje jedan drugom.....Savic-Stanceski=ima kreativnosti, s tim sto nekad Savic mora trcati i za Stanceskog, ali to je OK protiv Rudara, Kozara, GOSKova i sl., protiv boljih ekipa morace potegnuti.......volio bih nekad vidjeti kombinaciju Svraka-Stanceski, da vidim na sta ce to izaci......
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 14 avg 2011, 09:49

Da ste vi meni zivi i zdravi, Stojance je umro 85-86.. Cesto vidim njegov mezar u Barama sa bijelom fudbalskom loptom...Alah mu rahmetille. Ali nije samo to tragedija te porodice, i Stojancetov sin je poginuo u ratu...

Curva_SUD
Kontakt:

Post Postao/la Curva_SUD » 14 avg 2011, 10:24

Prvo poluvrijeme skroz skroz loše
imali par prilika al nista to...

Drugo poluvrijeme
Puno puno bolje (vjerovatno Brko šamaro :lol: )
Lijep gol Adilovica
kao što je Amar rekao "Prvi gol je sve odlucio" ;)
...krvlju odbranjeni FK ŽELJEZNIČAR

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 14 avg 2011, 10:42

prvo poluvrijeme dosadno bez imalo igre i tempa, drugo poluvrijeme nešto malo bolje zabili smo ta tri gola al` nam opet nedostaje taj žar od prošle sezone.Sve u svemu zaslušena pobjeda za nas :mrgreen: .
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 14 avg 2011, 10:52

DRHAUSE je napisao/la:
Istina živa za Savića.

Sinoc loše pravo u prvom pol. kasnije u drugom dosta ozbiljnije i konkretnije...mogli su rudari primiti još nekoliko komada na kraju...mora se zaboraviti Tel aviv što prije.

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 14 avg 2011, 11:31

sinoć je već ličilo na nešto. ja zadovoljan, znao sam da ćemo ih slomiti...
Karić- popraviti istrčavanje, inače ok.
Marković- dobar
Kvesić- onako
Bogi- Car
Nyema- ispo opet dva puta , ozbiljnije ekipe će to kazniti
Stančeski- Čovjek i više trči i učestvuje u igri od Svrake.
Savić- rasterečenije igrao, bolji sa Stančeskim u tandemu.
Bešlija- Sinoć ga nije išlo
Smajić- Jako dobro
Zeba- Ispod svojih mogučnosti, a opet najbolji
Selimović- Može bolje, konkretniji na strani
Adilović- Mora još puno bolje,jer može
Stanić- dobro, još da zna lijevom....
Zoletić- Solidno, i on treba igrati prije Svrake.

Idemo dalje, nadam se da nam H. Bešlije neće dati gol u Travniku. Jer drugi niko i ne može.

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 14 avg 2011, 11:35

Znaci opet ove sezone mi i vi borba za vrh,plus Siroki.Sarajevo nismo jos vidjeli u akciji,nekoj ozbiljnoj :) Bice mozda cak najzanimljivija sezona,ali je ocigledno da su se izdvojili klubovi,i preuzeli dominaciju.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 14 avg 2011, 11:51

jubitubi je napisao/la:Znaci opet ove sezone mi i vi borba za vrh,plus Siroki.Sarajevo nismo jos vidjeli u akciji,nekoj ozbiljnoj :) Bice mozda cak najzanimljivija sezona,ali je ocigledno da su se izdvojili klubovi,i preuzeli dominaciju.
Zaboravio si napisati ono 14-0 ko retard po 628 put...pa eto da te podsjetim samo ;)

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 14 avg 2011, 11:52

sta reci nismo mi tolko lose ni odigrali prvo poluvrjeme kolko su se oni odlicno branili...ali onakim ekipama je bitno zabiti prvi gol i onda ide punjenje...nije lose idemo dalje, sljedeca Pirota i stvarno je vrijeme da tamo pobjedimo
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 14 avg 2011, 11:54

DRHAUSE je napisao/la:

Jarane da si to bilo kome drugom napisao rekao bih nije frka, ali mišljenje o Saviću djelim u potpunosti. Ne samo sinoć nego svaki put ću to reći, da čovjek jednostavno zna igrati lopte. Ali sam ovo napisao jer ga je čini se Svraka kočio pravo, sinoć kad je imao još jednog znalca i on je mogao igrati bolje. U tandemu sa Svrakom je u par utakmica bio ispod svog prosjeka, a sa Stančeskim može igrati, a ne samo nabijat lopte, tražit Zebu...
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 avg 2011, 11:57

Eto nesto mi na pamet padne sudija bio je malo je reci los..kostantno nam je prekidao napade, sjecakao igru...jednostavno uz usporavanje igre igraca iz prijedora on je doprinosio tome da prolazi vrijeme tek tako, niti jednom nije izmjerio razdaljinu do zivog zida ma nista...imam utisak da je sudija bio na mjestu i da nije zaustavljo svako malo igru mi bi zabili bar jos dva.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 14 avg 2011, 12:01

jeste vala sudija je bio katastrofa skoro svaki kontakt je svirao i za njih i za nas...i dopusto je zadrzavanje lopte pa oni su svaki aut izvodili po minutu
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 avg 2011, 12:14

19TM87 je napisao/la:jeste vala sudija je bio katastrofa skoro svaki kontakt je svirao i za njih i za nas...i dopusto je zadrzavanje lopte pa oni su svaki aut izvodili po minutu
Ma koja minuta prodje minuta i tek onda neko krene da izvede aut, kao nesporazum ko ce, hajd razumio bih sve da ljudi recimo vode ili da imaju nerjeseno pa hajde ali gubis 2-0 3-0 i ti zadrzavas vrijeme.Za bolje utakmice i ono sto dovodi raju na stadion trebaju bolje sudije, koji ce biti na strani igre koji ce prekinuti valjanje i zadrzavanja poluspremnih ekipa.Vjeruj mi svima nama je u interesu da imamo takvo sudjenje kakvo smo mogli vidjeti u ovih par evropskih nema lezanja, valjanja izvodjenja auta po 3-4 minute.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Levin, Lokomotifa, svemalim1 i 70 gostiju.