Kako ba nema potrebe, pa to mu je posao( ne samo njemu nego i ostalim iz saveza). Radi se o buducnosti nasih klubova i fudbala u BIH uopste, sad da se neki klub ugasi totalno bilo bi isto tako sta on ima s tim? Da li je to pravac kojim treba da se krecu svi klubovi, ili mozda nije? Sta je sa tim famoznim zakonom o sportu, urgira li tamo iko da se to izgura? Milion pitanja covjek da im postavi, al jok bitno je uzeti lovu za kotizaciju i za baklje, ostalo ko vam hebe mater.Sto bi on rekao bilo sta vezano za investiranje u nas klub? U stvari zasto bi ga iko pitao bilo sta vezano za to.
Nema potrebe uopste. To je interna i poslovna stvar FK Sarajevo i to je to.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Bez komentara, od 23 gola 7 asistencija 2 gola.Rule_hz je napisao/la:ajde malo da vrtimo postavu:) da ove strumfove skinemo sa teme...
bandovic
pojacanje trivunovic dupovac puzigaca
cimirot
todorovic radovac stojcev
komazec bilbija
Mario Tadejevic - You Tube
pa s ovim dogadjanjima u FKS nema nista ni begic,nema ni velagic iz velza,nema ni jusufbegovic,nema ni musa,nema ni krunic,nema ni gredic,a nema ni pape,kao ni ostatak regiona..ljudi iz partizana,zvijezde,pa su svi oni dali svoj komentar,kakav takav,u nacelu su podrzali to...zumba je napisao/la:Ivica Osim nije predsjednik saveza,i nema nikakvu obavezu da se oglasi povodom ulaganja u jedan od klubova u BiH.To sto je covjek legenda naseg kluba i grada,daje mu za pravo da se oglasava kad on hoce,i kako hoce,a uvijek mu je pametna.Ti si ocito jedan od onih uslja,koji su dosli u Sarajevo i ne postuju legende sarajevskog fudbala,prave vrijednosti ovog grada i zato se jezim kad vidim da si ovo napisao.Prica ti nema nikakvog smisla,sta si htio da kazes s ovim ?junuz23 je napisao/la:Nevjerovatno je da Ivica Osim, afla i omega NFSBIH, nije nasao potrebu da se oglasi povodom g.Tana, prosto nevjerovatno. Otvoris konzervu iskoci Ivica, u svim je medijima konstantno, od vremenske prognoze do bilo kakvog seoskog turnira, neizostavan je Ivica. Citava frtutma bila oko renoviranja Grbavice, Ivica posjetio ovoga, Ivica posjetio onoga, covjek koristio poziciju da lobira na sve nacine, ali kad je u pitanju ono o cemu citav svijet bruju, da je jedan covjek odlucio skršiti milione u FKS, Ivica se ne oglasava, mudro suti. Cudno u, najmanju ruku, da predsjednik saveza nema potrebu da se povodom ovoga svega oglasi
i ti smiri hormone,ne samo ti nego masa vas,vi ste se ovdje sjatili ovih dana kao da je ovo vasa vijest..sta je ba vise,sta hocete vi??????
da se razumijemo svabi kapa do poda kroz lik i djelo...
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Mozda on bude umjesto dupovca na stoperu ocito da ce jarni bit na slatkim mukama koga stavit i gdje puzigaca je korisniji napeijed od marija ko zna mozda obratno bude vidjet cemo na pripremnim tekmama ocito je da xe i tatko izgubit mjesto u prvih 11 ako dodje ovaj igrac sto je najavio ibrakovic i ko ce na klupu cimirot ako dodje ofanzivni vezni
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ne mozes ni ti niti bilo ko od vas napisati nesto uvredljivo za nas, bilo d aje rijec o nasem klubu ili igracu ili nekoj od legendi a da neko ne reaguje i u cemu je frka?? Cestitalo vam se na ovome u vezi Tana i sta sad? Vase pljuvanje na Ivicu je nama dobro poznato i sad kad on napise tekst u kojem hoce reci kako Ivica suti jer mu je krivo sto je neko dosao i ulozio u Sarajevo a uopce nema dokaza da je Ivicu iko ist apisao povodom ovoga e to je previse a mozda i cisti bezobrazluk sa njegove strane ako je ovo namjerno napisao. Prema tome sta je sta ti hoces? Da vam se klanjamo do poda sto ste doveli stranca??? Vec sam jendom rekao svaka cast na ovome pokazali ste svima da se moze kad se hoce ali zapamti jednu stvar sto se nas Zeljinih bolesnika tice. Mi smo Zeljini Zeljo je nas.socrates je napisao/la:pa s ovim dogadjanjima u FKS nema nista ni begic,nema ni velagic iz velza,nema ni jusufbegovic,nema ni musa,nema ni krunic,nema ni gredic,a nema ni pape,kao ni ostatak regiona..ljudi iz partizana,zvijezde,pa su svi oni dali svoj komentar,kakav takav,u nacelu su podrzali to...zumba je napisao/la:Ivica Osim nije predsjednik saveza,i nema nikakvu obavezu da se oglasi povodom ulaganja u jedan od klubova u BiH.To sto je covjek legenda naseg kluba i grada,daje mu za pravo da se oglasava kad on hoce,i kako hoce,a uvijek mu je pametna.Ti si ocito jedan od onih uslja,koji su dosli u Sarajevo i ne postuju legende sarajevskog fudbala,prave vrijednosti ovog grada i zato se jezim kad vidim da si ovo napisao.Prica ti nema nikakvog smisla,sta si htio da kazes s ovim ?junuz23 je napisao/la:Nevjerovatno je da Ivica Osim, afla i omega NFSBIH, nije nasao potrebu da se oglasi povodom g.Tana, prosto nevjerovatno. Otvoris konzervu iskoci Ivica, u svim je medijima konstantno, od vremenske prognoze do bilo kakvog seoskog turnira, neizostavan je Ivica. Citava frtutma bila oko renoviranja Grbavice, Ivica posjetio ovoga, Ivica posjetio onoga, covjek koristio poziciju da lobira na sve nacine, ali kad je u pitanju ono o cemu citav svijet bruju, da je jedan covjek odlucio skršiti milione u FKS, Ivica se ne oglasava, mudro suti. Cudno u, najmanju ruku, da predsjednik saveza nema potrebu da se povodom ovoga svega oglasi
i ti smiri hormone,ne samo ti nego masa vas,vi ste se ovdje sjatili ovih dana kao da je ovo vasa vijest..sta je ba vise,sta hocete vi??????
da se razumijemo svabi kapa do poda kroz lik i djelo...ali,sta ti i karenjaci poput tebe hocete vise...
Zadnja izmjena: zeljocity, dana/u 29 dec 2013, 01:13, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Što se uopšte raspravlja o necemu sto bi svaki klub na Balkanu ucinio...Svi bi dali sve da imaju po jednog Tana...To je stvar kluba Sarajeva sta je uradio da mu bude bolje...Sta se tu ima komentarisati i oglasavati...Sarajevo je dobilo Tana i novac,na svim ostalim je sada da se suprostave Sarajevu na terenu...Ali pitanje je kako??????
::::SAMO ČELIK::::
Ako zanemarimo gramatčke greške, jedna od boljih kolumni.vincenttan je napisao/la:Šta reci poslije ovoliko negatvinih natpisa u "domacoj" stampi, pri tome mislim i na prekodrinske susjede, kao i one s primorja... Ne sjvatam kako neko moze biti toliko nagnut negativi prema mukotrpnom poslu koji je prosla jedna uprava? Pa strucnjaci, zar vam nije jasno da je jedan MILIJARDER dosao da ulozi u jedan klub iz Bosne i Hercegovine, koja je u banani teskoj na svim poljima, da je doveo dugove kluba na pozitivu, da zeli da izgradi jednu akademiju gdje ce moja i vasa djeca sutra moci imati evropske uslove treniranja, gdje ce klub sa ovih prosora moci NORMALNO funkcionisati jer kasnjenje plata, hranjenje po pekarama prije utakmice nisu normalno funkcionisanje kluba.
Nije stvar u tome da on, Vincent Tan, nema gresaka, moguce da ima, ali pisati onako gnusne "komentare" i osvrte na njega kao osobu koja je od prodavača osiguranja došla do toga da se njegovo bogatstvo procjenjuje na MILIJARDE dolara, to je tesko licemjerje. Gospodo, taj isti covjek je dosao u zemlju u kojoj nece biti zasticen kao ulagac, dosao je u zemlju gdje su kreditne stope daleko najvece u Evropi. Dosao je u zemlju gdje je 60% nezaposlenih, gdje su sve blize socijalni nemiri, gdje klubovi igraju pred 500 gledalaca, gdje su tereni oranice. Sad zamislite sliku u glavi tog covjeka kada su mu ljudi iz njegovog savjeta rekli sve ovo... a on ipak kaze, idemo uraditi nesto...
Pitate se ,zasto? Prvo sto je Tan rekao, prilikom posjete je da je predsjednik njegove zemlje, koji je umro i koji mu je bio, mogu reci, najbolji prijatelj, bio veliki prijatelj nase zemlje i kroz zivot je Tanu rekao kroz sta smo prosli i da smo prijateljske zemlje. Druga stvar je Kusturica koji je pokazao da u ovoj zemlji postoje ljudi koji su ambiciozni i koji zele dobro ovoj zemlji, koji su sposobni i zele da rade, to je Tan vidio i shvatio da ima materijala. Treca stvar je nasa reprezentacija. Mislite da je tesko njegovim strucnjacima bilo shvatiti da ovdje ima jedan nepresusni izvor talenata od kojih sutra moze doci jedan Edin, Emir, Vedad, Asmir? Shvatio je gdje je kraj nasim igracima, oko 16-te i 17.te godine, kada igraci trebaju da imaju vrhunsku ishranu, vrhunske trnere i mnogo šanse za igranje u jakim utakmicama da bi napredovali. Kod nas to nemaju, na zalost. Zasto? To iziskuje mnogo novca i dobre uslove. Mi to nemamo jer drzava i ne posmislja da ulaze u sport, na zalost postali smo neurbana drzava u kojoj ljudi nemaju sportsku kulturu, gdje je jako tesko izroniti na povrsinu. Dalje, sam klub kao klub, osim grba, tradicije i imena i par soba u prostorijama, nije imao nista da ponudi gosp. Tanu.. u stvari jeste, oko 5 miliona KM duga nastalog kriminalnim vođenjem naše svetinje. Ali nema veze, to "zlo iz Azije" je doslo i upltilo svoj LICNI novac da se klubu saniraju dugovi,pa da konacno novac stize na racun jkuba ane na lazne i skrivene racune. Taj gospodin je znaci dosao na cistu nulu, u klub iz kojeg sutra da ode nema sta da uzme osim da proda svoje uloge. Nema nikakvo pravno osiguranje, covjk je ovaj poslovni poduhvat uradio na povjerenje prema nasim ljudima u klubu.
Nasi ljudi u klubu su uradiili sve sto je on trazio od nas. Posebno mi je drago sto su odmah u startu rijesili situaciju oko imena kluba, boja kluba i grba. Tako da podvlaciti paralelu u tom smislu sa Cardiffom je smijesno i neprofesionalno!
Podvucimo crtu sa Cardiffom pa pogledajmo od njegovog dolaska kakve je igrace ta skola proizvela. Podvucimo crtu sa Cardiffom i pogledajmo koliko je ovaj covjek ulozio svog novca u ekipu, kakav je preporod napravio, pogledajteveceras preko 35 000 navijaca na stadionu koji gledaju najbolje ekipe svijeta. R to je ono sto treba istači kod ovog covjeka.
Ja sam zadovoljan sto je dosao neko ovakav u nas fudbal. Covjek koji zna posao, vovjek koji zna napraviti novac, covjek koji je svjestan gdje je dosao, ali i covjek koji zahtjeva RAD I DISCIPLINU! Dali ce to nasi ljudi moci iudrzati, vidjet cemo. Mene najvise raduje Akademija. Sjajna stvar jer znam po sebi kako je trenirati u blatu do koljena, znam kako je gledati kako sin od "onog" igra a ti ne... znam kako je bilo momcima koji su uspjeli u fudbalu i danas igraju u Italiji, Njemackoj, a ganjali su loptu po livadama gdje su prvo pasle krave a pola sata poslije se igrao fudbal.
Pa gospodo, Sarajevo je dalo sansu nasim ljudima, legendama, investitorima da uloze novac i spase klub. Niko prstom nije pomogao osim gosp. Rzvanovica koji je kupio veliki ulog jedan, i par ljudi koji su kupili male uloge. Sada, tu je neko ko je svoj novac ulozio i ima viziju kako ce nas klub izgledati u buducnosti. Nama ostaje da mu damo podrsku i da nakon prvog uspjeha neki drugi investitori vide nesto u ovoj zemlji, bilo u sportu, ekonomiji...
ja razvukoh bas, ali me stvaro boli koliko smo mi pesimistican narod i koliko nam smeta sve sto drugi neko radi...
Sve je stvar percepcije, i da li neko na to gleda objektivno, i da li misli kako on može na primjeru drugog pomoći sebi.
Da je Tan na svoj život i dogodovštine gledao kao 90% manijaka, ne bi nikad ništa postigao. Ali ne, on ne priča i optužuje o ublehama, nego ufat' se lopate, krampe, i zaradi koji milion.
4.10.2009.
zeljocity
ne zanimas me ni ti ni tvoja replika,na haverov ti komentar,ako ti je stalo do njega povedi ga kuci,jesi cuo???? i ako mi imas nesto direktno reci,izvoli imas pp,i pitaj me tamo sta ja hocu,ili ako si raspolozeniji mozemo ovaj kontakt "ozivjeti" nikakav problem nije..
ali,kad si me vec ovako javno prozvao,iz tog razloga cu ti reci par stvari..
covjek nije nista rekao protiv svabe,nego upravo suprotno kao priznatu osobu u cijelom svijetu cudno mu da se nije oglasio,a vi samo cekali ko zapete puske da ospete,ko da 24 h dezurate na ovoj temi...a za sebe necu ni da komentarisem,vidi se gore sta sam rekao, i zato, i zbog jos milion razloga ti si ficfiric koji meni nece nikad moci ukazati sta ja smijem ili ne smijem,ja smijem sta ja hocu,druga je stvar da li hocu i kakvi su moji rezoni..
to mozes kuci prosipati,cuj ti ces nekome reci sta smije ili ne smije...pogledaj sta su ti "haveri s tribine" u ovih par dana uradili od ove teme,ja o tome pricam,i zato postavljam pitanje sta hocete vise,i zasto ne popustite konacno..i kakvo crno klanjanje,sta lupetas,i ko to treba vase cestitke..jesi dobar ti...od vas se trazi da ne zakuhavate ovdje,ne moze se razviti konstruktivna konverzacija od vas,jeste li vi normalni,kome je normalna pojava da ste vi jedini se deklarisali svjesno da blatite rad nase uprave..dozovite se na nacin sto ce te nas pustiti da se davimo u nasim iluzijama...
ne zanimas me ni ti ni tvoja replika,na haverov ti komentar,ako ti je stalo do njega povedi ga kuci,jesi cuo???? i ako mi imas nesto direktno reci,izvoli imas pp,i pitaj me tamo sta ja hocu,ili ako si raspolozeniji mozemo ovaj kontakt "ozivjeti" nikakav problem nije..
covjek nije nista rekao protiv svabe,nego upravo suprotno kao priznatu osobu u cijelom svijetu cudno mu da se nije oglasio,a vi samo cekali ko zapete puske da ospete,ko da 24 h dezurate na ovoj temi...a za sebe necu ni da komentarisem,vidi se gore sta sam rekao, i zato, i zbog jos milion razloga ti si ficfiric koji meni nece nikad moci ukazati sta ja smijem ili ne smijem,ja smijem sta ja hocu,druga je stvar da li hocu i kakvi su moji rezoni..
to mozes kuci prosipati,cuj ti ces nekome reci sta smije ili ne smije...pogledaj sta su ti "haveri s tribine" u ovih par dana uradili od ove teme,ja o tome pricam,i zato postavljam pitanje sta hocete vise,i zasto ne popustite konacno..i kakvo crno klanjanje,sta lupetas,i ko to treba vase cestitke..jesi dobar ti...od vas se trazi da ne zakuhavate ovdje,ne moze se razviti konstruktivna konverzacija od vas,jeste li vi normalni,kome je normalna pojava da ste vi jedini se deklarisali svjesno da blatite rad nase uprave..dozovite se na nacin sto ce te nas pustiti da se davimo u nasim iluzijama...
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Lijepo je imati dusebriznike 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- AdiRajvosa
- Kontakt:
To je to. Kao i ovaj post iznad od @zeljocity.zamorano je napisao/la:Što se uopšte raspravlja o necemu sto bi svaki klub na Balkanu ucinio...Svi bi dali sve da imaju po jednog Tana...To je stvar kluba Sarajeva sta je uradio da mu bude bolje...Sta se tu ima komentarisati i oglasavati...Sarajevo je dobilo Tana i novac,na svim ostalim je sada da se suprostave Sarajevu na terenu...Ali pitanje je kako??????
Svaki od klubova kroji svoju poslovnu politiku, otima se, snalazi kako zna. Ocito su ovi nasi iz uprave + Bordo prijatelji, sve ovo kvalitetno izganjali i poslozili. Sto je dovelo do dobrog poslovnog dila. Svaki klub u BiH bi zelio da moze nesto ovako uraditi i isposlovati. Pustimo sada djecije prepirke i to sto neki kao govore da nebi to zelili za svoj klub.
Nijaz Gracic je nesto slicno, malo drugacije formulisano, vec od prije u Olimpicu. Naravno ne uporedjujem kolicinu novca kojom raspolazu

To sto drugi klubovi ne posluju na ovaj nacin, i sto je kod njih druga prica, to je do tih klubova. Svako je mogao napisati i usvojiti statut koji je usvojila skupstina Saraejva, i svako je mogao krenuti u lov na investirora i potrebni kapital.
Da li je do toga sto pojedini ljudi iz vrhova tih klubova ne zele da udje ino kapital koji bi kasnije donosio svaku odluku, ima i toga. Da li je do toga da pojedini klubovi nemaju dovoljno sposoban menagment da sve ovo izganja, jer i kod nas se to vec ganja i bori se oko toga par godina...ima i toga.
Kako god, mislim da svi klubovi trebaju teziti ka ovome. Okupiti kvalitetan menagment, i krenuti u to. Ali ok, to je do svakog kluba pojedinacno.
tako je,to je sva pamet..ali lave unistise temu ba...ne mozemo mi normalni napisati nista sto je vezano danas za tana,sutra za ovo ili ono...naprosto kidisu,pa vise bi odlijepio svako citajuci te silne melanholicne postove..pa zasto..zbog cega....jer zelimo nas klub izbaviti iz govana u kojim se davi godinama..kao i svi ostali,manje ili vise...zamorano je napisao/la:Što se uopšte raspravlja o necemu sto bi svaki klub na Balkanu ucinio...Svi bi dali sve da imaju po jednog Tana...To je stvar kluba Sarajeva sta je uradio da mu bude bolje...Sta se tu ima komentarisati i oglasavati...Sarajevo je dobilo Tana i novac,na svim ostalim je sada da se suprostave Sarajevu na terenu...Ali pitanje je kako??????
Bilo je i SMS-ova u stilu ''phicke jedne prodane, prodali ste se po hiljaditi put do sad, gadite mi se...''socrates je napisao/la:tako je,to je sva pamet..ali lave unistise temu ba...ne mozemo mi normalni napisati nista sto je vezano danas za tana,sutra za ovo ili ono...naprosto kidisu,pa vise bi odlijepio svako citajuci te silne melanholicne postove..pa zasto..zbog cega....jer zelimo nas klub izbaviti iz govana u kojim se davi godinama..kao i svi ostali,manje ili vise...zamorano je napisao/la:Što se uopšte raspravlja o necemu sto bi svaki klub na Balkanu ucinio...Svi bi dali sve da imaju po jednog Tana...To je stvar kluba Sarajeva sta je uradio da mu bude bolje...Sta se tu ima komentarisati i oglasavati...Sarajevo je dobilo Tana i novac,na svim ostalim je sada da se suprostave Sarajevu na terenu...Ali pitanje je kako??????

Kad ih pitas sta oni imaju s tim, kao nista al' eto da se zna ko je prodana dusa

Inace ovo Za Osima, dabogda mu uvijek u zivotu bilo ono sto mu ja mislim i zelim
ja razumijem i postujem zdrav rivalitet i konkurenciju,i to je pozitivna stvar u sportskom nadmetanju,ali ovo je odavno preslo granice normalnog i razumnog,i ide se cak tako daleko da se u startu ideja,zamisao,docekuje na noz a kamoli ucinjeno djelo,i to na brutalan nacin,i nije tacno da se tu radi samo o toboze klincima,ima tu masa njih razlicite dobi i uzrasta koji se vode onim principom.."samo nek komsiji crkne krava"...sto je van svake pameti i u domenu patoloskih slucajeva..
- AdiRajvosa
- Kontakt:
Odlican post @vincenttan. preporuka da ga svi procitaju i da se malo zamisle. Zanemarite eventuialni animozitet prema FK Sarajevu, samo procitajte kao da se odnosi prema bilo kojem klubu kod nas. Nebitno je.
Dodao bih jos, a najvise navijacima drugih klubova koji neposteno pisu u zadnjih par dana.
Prije par godina Sarajevo je bilo bukvalno pred gasenjem. Hz su tada vidjevsi da je situacija takva da se bukvalno bori za opstanak kluba, pokusalio uzeti stvari u svoje ruke.
Direktno Hz su pokrenile inicijativu da se organizuju strucni, edukovani i sa znanjem i uticajem ljudi koji vole ovaj klub u udruzenje Bordo prijatelji.
Ako se uzme u obzir da su Hz neka navijacko-"militantna"
struja Bordo prijatelji su fakticki bila politicko-poslovna frakcija HZ.
..i to nesto starija ekipa. Nesto k'o IRA I Sinn Féin (pretjerujem namjerno, znam
)
Da skratim, a mogao bih pisati satima. Bukvalno se tuklo, i fizicki na odredjenim skupstinama i sjednicama, i po ulicama i utakmicama, i pravno politicki...da bi se ipak, uz mnogo truda i napora, preuzelo upravljanje klubom od strane BP, fakticki od strane navijaca.
Klub tada nije imao osobu koja je znala primiti fax, niti osobu koja je radila u klubu profesionalno. Sve se svodilo na uzimanje novca od sponzora i prst u uho. Radno vrijeme prijasnjih uprava je bilo po par sati dnevno, onako ko hobi neki..neozbiljnost totalna. Itd itd. O tome se moze pisati satima. Vise i nebitno.
Tada dolaze ljudi i momci koji su iz BP fakticki "politicka frakcija"
HZ. Radi se fanaticno, iz pocetka mjesecima po 12 sati dnevno. Odlaze neki, koji nisu izdrzali taj tempo, neki novi dolaze..ali se ne odustaje. Bas onako fanaticno i ludacki kao sto se radi iz strasti i ljubavi. fan shopovi, redovno radno vrijeme, mnoge funkcije i pozicije u administraciji koje nisu uopste ni postojale, borba za svaku marku, clanske kartice itd. itd. Mnoge oblasto se organizuju i dizu na nivo vise..korak po korak, malo po malo.
Lutalo se, pravile su se i greske...ali se nije odustajalo od osnovnog cilja koji se odmah u startu proglasio. Cilj je bio da se zdravi kapital investira u klub, po mogucnostio inostrani, koji bi sam radi sebe radio pozitivne stvari. Jer logika stvari je da onaj koji ulozi 5-7-9 miliona nece dozvoliti da mu taj novac tek tako propadne.
Bitan segment u svemu tome je i napisani Statut, od strane pravnika koji su bili clanovi Bordo prijatelja, koji je fakticki preformulisao bezizlaznu situaciju i okove u kojima su nasi klubovi i direktno omogucio da se pocne u potragu za stranim investitorima. Taj Statut je toliko bitna stvar za sve ovo, mozda i presudna, da su ljudi koji su radili na njemu mjesecima zapravo uradili taj ogroman pravni posao, i to lavovski dio njega.
Hocu da kazem, da nas pojedinci ovdje i na portalima mogu pljuvati. Mozete nas prozivati i napadati...ismijavati cak, nas to nece omesti u onome pravcu u kojem vucemo iz petnih zila godinama vec.
I vece presije i kampanje su isle protiv nas. I fizicki obracuni, i hapsenja...cak i izgubljeni zivoti. Nas ne interesuje bilo sta, niti nas bilo sta moze omesti u ovom pravcu u kojem idemo.
Pravi navijac bilo on Sarajeva, Celika, Zeljeznicara...Borca, Veleza...bilo kojeg kluba, svatit ce o cemu pisem. Osjetit ce koja je poruka zapravo. Za ove druge indijance me nije ni briga.
Mi nastavljamo po svome. Odustati necemo, narocito ne sada kada smo na korak do stabilnosti kluba. A portali, kvazi novinati i svi ostali mogu pisati sta hoce. U nama sve to moze, a i hoce kao i do sada, proizvesti samo jos veci bunt i dati nam jos vecu snagu.
A svi drugi (mislim na PRAVE navijace drugih klubova) samo naprijed. Borite se za svoje klubove. Ja iskreno zelim da vec za par godina nasa liga bude sa barem 5-6 zdravih kolektiva bez dugova i bez situacija gdje se igracima ne isplacuju plate i gdje nema vode za tusiranje u svlacionicama.
Mi nastavljamo dalje.
P.S post je upucen samo pravim navijacima drugih klubova. indijanci i provokatori me ne interesuju apsolutno.
Dodao bih jos, a najvise navijacima drugih klubova koji neposteno pisu u zadnjih par dana.
Prije par godina Sarajevo je bilo bukvalno pred gasenjem. Hz su tada vidjevsi da je situacija takva da se bukvalno bori za opstanak kluba, pokusalio uzeti stvari u svoje ruke.
Direktno Hz su pokrenile inicijativu da se organizuju strucni, edukovani i sa znanjem i uticajem ljudi koji vole ovaj klub u udruzenje Bordo prijatelji.
Ako se uzme u obzir da su Hz neka navijacko-"militantna"

Da skratim, a mogao bih pisati satima. Bukvalno se tuklo, i fizicki na odredjenim skupstinama i sjednicama, i po ulicama i utakmicama, i pravno politicki...da bi se ipak, uz mnogo truda i napora, preuzelo upravljanje klubom od strane BP, fakticki od strane navijaca.
Klub tada nije imao osobu koja je znala primiti fax, niti osobu koja je radila u klubu profesionalno. Sve se svodilo na uzimanje novca od sponzora i prst u uho. Radno vrijeme prijasnjih uprava je bilo po par sati dnevno, onako ko hobi neki..neozbiljnost totalna. Itd itd. O tome se moze pisati satima. Vise i nebitno.
Tada dolaze ljudi i momci koji su iz BP fakticki "politicka frakcija"

Lutalo se, pravile su se i greske...ali se nije odustajalo od osnovnog cilja koji se odmah u startu proglasio. Cilj je bio da se zdravi kapital investira u klub, po mogucnostio inostrani, koji bi sam radi sebe radio pozitivne stvari. Jer logika stvari je da onaj koji ulozi 5-7-9 miliona nece dozvoliti da mu taj novac tek tako propadne.
Bitan segment u svemu tome je i napisani Statut, od strane pravnika koji su bili clanovi Bordo prijatelja, koji je fakticki preformulisao bezizlaznu situaciju i okove u kojima su nasi klubovi i direktno omogucio da se pocne u potragu za stranim investitorima. Taj Statut je toliko bitna stvar za sve ovo, mozda i presudna, da su ljudi koji su radili na njemu mjesecima zapravo uradili taj ogroman pravni posao, i to lavovski dio njega.
Hocu da kazem, da nas pojedinci ovdje i na portalima mogu pljuvati. Mozete nas prozivati i napadati...ismijavati cak, nas to nece omesti u onome pravcu u kojem vucemo iz petnih zila godinama vec.
I vece presije i kampanje su isle protiv nas. I fizicki obracuni, i hapsenja...cak i izgubljeni zivoti. Nas ne interesuje bilo sta, niti nas bilo sta moze omesti u ovom pravcu u kojem idemo.
Pravi navijac bilo on Sarajeva, Celika, Zeljeznicara...Borca, Veleza...bilo kojeg kluba, svatit ce o cemu pisem. Osjetit ce koja je poruka zapravo. Za ove druge indijance me nije ni briga.
Mi nastavljamo po svome. Odustati necemo, narocito ne sada kada smo na korak do stabilnosti kluba. A portali, kvazi novinati i svi ostali mogu pisati sta hoce. U nama sve to moze, a i hoce kao i do sada, proizvesti samo jos veci bunt i dati nam jos vecu snagu.
A svi drugi (mislim na PRAVE navijace drugih klubova) samo naprijed. Borite se za svoje klubove. Ja iskreno zelim da vec za par godina nasa liga bude sa barem 5-6 zdravih kolektiva bez dugova i bez situacija gdje se igracima ne isplacuju plate i gdje nema vode za tusiranje u svlacionicama.
Mi nastavljamo dalje.
P.S post je upucen samo pravim navijacima drugih klubova. indijanci i provokatori me ne interesuju apsolutno.

- Sarajlijc@
- Kontakt:
Poruka je jednostavna...
M.N.O.N !
M.N.O.N !

(Nasao sam jedan tekst pa nek cita ko hoce i shvati svako na svoj nacin kako hoce)
Elem, malezijski milijarder Vincent Tan na rasprodaji kupio FK Sarajevo, pa okupio upravu kluba da ih pita što mu valja uraditi da Sarajevo bude šampion BiH. "Šampion BiH?!", iznenadili se na Koševu ambicioznošću novog vlasnika. "Da bi Sarajevo bilo šampion, morali biste napraviti isto što i s Cardiff Cityjem u Engleskoj: uložiti sto miliona eura, pa promijeniti klupski grb, boje, i na kraju ime kluba." "Pare nisu problem", odmahnuo je Vincent Tan, "šta s bojama?" "Pa, u Cardiffu ste tradicionalnu plavu klupsku boju promijenili u crvenu, ovdje znači obrnuto", odgovorili mu u upravi, "promijenite bordo u plavu." "A ime kluba?", pitao na kraju novi vlasnik. "****", rekli mu domaćini, "Željezničar."
Nisu ni do sad u FK Sarajevu previše držali do Božića, ali ubuduće će ga bogami slaviti: na Badnji dan pojavio se konačno na Koševu Djed Božićnjak i donio vreću para. Svi oni što su cijelo ovo vrijeme tvrdili da Vincent Tan ne postoji - da je djedica u crvenom, što se s vrećom na leđima noću uvlači u dječje sobice i klupske uprave, tek marketinška izmišljotina korporativnog kapitalizma - ugrizli su se za jezik. Na potpisivanju ugovora u Titovoj 38b navodno se dogodio i manji incident, kad su mu neki skeptici pokušali skinuti umjetne brkove, uvjereni da je djedica u crvenom zapravo prerušeni Nihad Imamović, ali bio je to zaista bogati vlasnik Cardiff Cityja: u crvenoj majici velškog kluba u utorak se pojavio na Koševu i otkupio većinski paket klupskih dionica.
"Vidiš dolje Chelsea?", rekao je, kaže legenda, Malezijac poslovnom partneru u počasnoj loži. "Istog takvog Želju ću da kupim, samo bordo."
Vijest da je malezijski milijarder Vincent Tan kupio FK Sarajevo izazvala je, jasno, neviđenu euforiju u bordo polovici grada, ali i šire: najzad se, eto, pojavio famozni "strani investitor", fantastično biće iz slavenske mitologije koje ulaže u propulzivne balkanske ekonomije, zapošljava desetine hiljada ljudi i pumpa nacionalni brutto dohodak. Već sutra, prošetat će bordo zeleni prvenstvom kao Ferhadijom i uzeti prvu titulu od Hidžre, neće možda u prvoj sezoni uzeti Ligu prvaka, ali nije ni Europska liga mala stvar, nepravedno je to potcijenjeno natjecanje, slit će se milijuni u klub, doći će atraktivna pojačanja iz malezijske Super Lige, procvjetat će Koševo.
"Poštovani gledaoci, šta je ovo, zumbuli i lale po celom terenu!", urlat će u mikrofon Marjan Mijajlović. "Eno ga i kapiten Junajteda Vejn Runi protestvuje kod sudije, od leptira uopšte ne može da se igra!"
Sve o cvjetanju kluba znaju, uostalom, navijači Cardiff Cityja. Prije tri godine Vincent Tan je kupio taj velški klub, sanirao mu dugove i doveo ga najprije u finale Liga-kupa, a onda - nakon punih pedeset godina - u prvu englesku ligu. Pa u prvoj domaćoj utakmici rezultatom 3:2 pobijedio moćni Džekin City. Sve je bilo kao u bajci o crvenom djedici, pa ipak sa tribina su spasitelju zviždali i pjevali uvredljive pjesme.
Vincent Tan je, naime, tu stvar s liberalnim kapitalizmom shvatio na način da sa svojim privatnim vlasništvom može raditi što god hoće. Što je, jasno, manji problem. Veći je problem što stvar s liberalnim kapitalizmom upravo tako i stoji. Prije godinu dana novom je gazdi tako palo na pamet da promijeni grb i boje kluba. Od 1908., kad je ustanovljen pod današnjim imenom, pune stotinu i četiri godine igrao je Cardiff City u plavim dresovima, s plavom pticom - Bluebirdom, simbolom kluba - u grbu, prije nego je "strani investitor" nešto malo razmišljao pa zaključio kako bi bilo bolje da budu crveni, i da im u grbu umjesto bezopasne ptičice bude strašni zmaj. Uprava se vrdala nemušto tumačeći crvenog zmaja simbolom Walesa, ali gospodin Tan nije imao problem s vrdanjem: jednostavno je objasnio kako crvena boja i zmaj u Aziji imaju snažnu simboličku vrijednost, što prevedeno na engleski znači "snažni marketinški potencijal".
Navijači mu, naravno, to nikad neće oprostiti, ali "strani investitor" se nije previše sekirao - Wales ima samo tri milijuna stanovnika, a sama Malezija deset puta više - pa je uskoro povukao još tri genijalna poteza: najavio je smjenu kod navijača omiljenog trenera Malkyja Mackaya, onda smijenio i sportskog direktora Iaina Moodyja, pa umjesto njega doveo potpuno nepoznatog Kazahstanca Ališara Apsalijamova. Što ne bi bio osobit problem da Apsalijamov nema dvadeset tri godine i nikad u životu nije radio ni u nogometu, ni u menadžmentu. Od kvalifikacija za sportskog direktora Cardiffa Kazahstanac, međutim, ima onu najvažniju: dobar je prijatelj Vincentovog sina, jednoga od njegovo jedanaestoro djece.
Neugodnu istinu korporativnog kapitalizma - da crveni djedica s poklonima u stvari ne postoji - navijači Cardiffa otkrili su tako na teži način. Do nesporazuma je došlo zato što navijače zanima samo nogomet i ništa ostalo, a vlasnika sve ostalo, sve zapravo osim rukometa. Dobro, nogometa, štogod, ista stvar. U stvarnom životu, naime, koncept božićne bajke je neznatno suprotan: ne kupuje Djed Mraz po Europi klubove njihovim navijačima, nego svojoj djeci.
- Šta je ovo? - vidno zbunjen odmotao je Vincentov sin maleni paket, umotan u sjajni zeleni papir na medvjediće.
- Paket dionica FK Sarajeva - odgovorio je otac veselo. - Klub jedan, iz Bosne i Hercegovine, bio dva puta šampion Jugoslovačke. Možeš se igrati s prijateljima, vidi: ovdje dođe sportski direktor, ovdje menadžer, a ovdje desni vratar.
- Sarajevo? - razočarano će mladac, rezignirano vrteći u rukama klub s Koševa. - Zayed je dobio Manchester City.
- Ne budi nezahvalan! - popizdio je na to Vincent. - Zayedov otac je šeik Mansour, zamjenik premijera i polubrat predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata! Sram te bilo!
Klub s Koševa, naime, u ovom trenutku - baš kao uostalom i nijedan klub iz bivše Jugoslovačke - na tržištu ne vrijedi jednog pfeniga. Sva je njegova vrijednost simbolička, jer iracionalni emotivni paket nema tržišnu cijenu: ima samo tržišni kapacitet. Vincent Tan s FK Sarajevom, ne znam smijem li to sad odati Benji, Durmi i ostalim navijačima, uopće nema ambiciju osvojiti Ligu prvaka: u boljem slučaju, njemu treba regionalni regrutni centar za trgovinu ljudima u Premiershipu, u gorem tek ulaz na tržište koje ga zaista zanima.
FK Sarajevo od toga neće imati baš ništa: pojavi li se sutra među zumbulima i lalama na Koševu desetogodišnji neki Ferhatović ili novi Safet Sušić, završit će već do nedjelje u kadetima Cardiff Cityja, pa na posudbi u Aberystwyth Townu, i nakon avantura na klupama Sweansea, Munchena 1860 i Trenkwald Admire karijeru završiti u malezijskom Selangoru.
Grubo će to biti triježnjenje iz božićne bajke o "stranim investitorima" sa šalovima lokalnih nogometnih klubova, željezara i drvnih industrija, gazdama što možda mijenjaju boje i grbove, možda i trpaju sav profit u svoj džep, ali zato zapošljavaju ljude. Nogomet je upravo metaforička ilustracija te bajke: od dvadeset osam igrača zaposlenih u ponosnom velškom "crvenom zmaju" iz Cardiffa, svega su tri Velšanina, od čega su trojica stabilne rezerve.
Niste, najzad, stvarno mislili da je nogometni klub u Sarajevu Vincent Tan kupio zato što je kao mali gledao rahmetli Haseta? Čovjek, podsjećam, ima jedanaestoro djece.

Elem, malezijski milijarder Vincent Tan na rasprodaji kupio FK Sarajevo, pa okupio upravu kluba da ih pita što mu valja uraditi da Sarajevo bude šampion BiH. "Šampion BiH?!", iznenadili se na Koševu ambicioznošću novog vlasnika. "Da bi Sarajevo bilo šampion, morali biste napraviti isto što i s Cardiff Cityjem u Engleskoj: uložiti sto miliona eura, pa promijeniti klupski grb, boje, i na kraju ime kluba." "Pare nisu problem", odmahnuo je Vincent Tan, "šta s bojama?" "Pa, u Cardiffu ste tradicionalnu plavu klupsku boju promijenili u crvenu, ovdje znači obrnuto", odgovorili mu u upravi, "promijenite bordo u plavu." "A ime kluba?", pitao na kraju novi vlasnik. "****", rekli mu domaćini, "Željezničar."
Nisu ni do sad u FK Sarajevu previše držali do Božića, ali ubuduće će ga bogami slaviti: na Badnji dan pojavio se konačno na Koševu Djed Božićnjak i donio vreću para. Svi oni što su cijelo ovo vrijeme tvrdili da Vincent Tan ne postoji - da je djedica u crvenom, što se s vrećom na leđima noću uvlači u dječje sobice i klupske uprave, tek marketinška izmišljotina korporativnog kapitalizma - ugrizli su se za jezik. Na potpisivanju ugovora u Titovoj 38b navodno se dogodio i manji incident, kad su mu neki skeptici pokušali skinuti umjetne brkove, uvjereni da je djedica u crvenom zapravo prerušeni Nihad Imamović, ali bio je to zaista bogati vlasnik Cardiff Cityja: u crvenoj majici velškog kluba u utorak se pojavio na Koševu i otkupio većinski paket klupskih dionica.
"Vidiš dolje Chelsea?", rekao je, kaže legenda, Malezijac poslovnom partneru u počasnoj loži. "Istog takvog Želju ću da kupim, samo bordo."
Vijest da je malezijski milijarder Vincent Tan kupio FK Sarajevo izazvala je, jasno, neviđenu euforiju u bordo polovici grada, ali i šire: najzad se, eto, pojavio famozni "strani investitor", fantastično biće iz slavenske mitologije koje ulaže u propulzivne balkanske ekonomije, zapošljava desetine hiljada ljudi i pumpa nacionalni brutto dohodak. Već sutra, prošetat će bordo zeleni prvenstvom kao Ferhadijom i uzeti prvu titulu od Hidžre, neće možda u prvoj sezoni uzeti Ligu prvaka, ali nije ni Europska liga mala stvar, nepravedno je to potcijenjeno natjecanje, slit će se milijuni u klub, doći će atraktivna pojačanja iz malezijske Super Lige, procvjetat će Koševo.
"Poštovani gledaoci, šta je ovo, zumbuli i lale po celom terenu!", urlat će u mikrofon Marjan Mijajlović. "Eno ga i kapiten Junajteda Vejn Runi protestvuje kod sudije, od leptira uopšte ne može da se igra!"
Sve o cvjetanju kluba znaju, uostalom, navijači Cardiff Cityja. Prije tri godine Vincent Tan je kupio taj velški klub, sanirao mu dugove i doveo ga najprije u finale Liga-kupa, a onda - nakon punih pedeset godina - u prvu englesku ligu. Pa u prvoj domaćoj utakmici rezultatom 3:2 pobijedio moćni Džekin City. Sve je bilo kao u bajci o crvenom djedici, pa ipak sa tribina su spasitelju zviždali i pjevali uvredljive pjesme.
Vincent Tan je, naime, tu stvar s liberalnim kapitalizmom shvatio na način da sa svojim privatnim vlasništvom može raditi što god hoće. Što je, jasno, manji problem. Veći je problem što stvar s liberalnim kapitalizmom upravo tako i stoji. Prije godinu dana novom je gazdi tako palo na pamet da promijeni grb i boje kluba. Od 1908., kad je ustanovljen pod današnjim imenom, pune stotinu i četiri godine igrao je Cardiff City u plavim dresovima, s plavom pticom - Bluebirdom, simbolom kluba - u grbu, prije nego je "strani investitor" nešto malo razmišljao pa zaključio kako bi bilo bolje da budu crveni, i da im u grbu umjesto bezopasne ptičice bude strašni zmaj. Uprava se vrdala nemušto tumačeći crvenog zmaja simbolom Walesa, ali gospodin Tan nije imao problem s vrdanjem: jednostavno je objasnio kako crvena boja i zmaj u Aziji imaju snažnu simboličku vrijednost, što prevedeno na engleski znači "snažni marketinški potencijal".
Navijači mu, naravno, to nikad neće oprostiti, ali "strani investitor" se nije previše sekirao - Wales ima samo tri milijuna stanovnika, a sama Malezija deset puta više - pa je uskoro povukao još tri genijalna poteza: najavio je smjenu kod navijača omiljenog trenera Malkyja Mackaya, onda smijenio i sportskog direktora Iaina Moodyja, pa umjesto njega doveo potpuno nepoznatog Kazahstanca Ališara Apsalijamova. Što ne bi bio osobit problem da Apsalijamov nema dvadeset tri godine i nikad u životu nije radio ni u nogometu, ni u menadžmentu. Od kvalifikacija za sportskog direktora Cardiffa Kazahstanac, međutim, ima onu najvažniju: dobar je prijatelj Vincentovog sina, jednoga od njegovo jedanaestoro djece.
Neugodnu istinu korporativnog kapitalizma - da crveni djedica s poklonima u stvari ne postoji - navijači Cardiffa otkrili su tako na teži način. Do nesporazuma je došlo zato što navijače zanima samo nogomet i ništa ostalo, a vlasnika sve ostalo, sve zapravo osim rukometa. Dobro, nogometa, štogod, ista stvar. U stvarnom životu, naime, koncept božićne bajke je neznatno suprotan: ne kupuje Djed Mraz po Europi klubove njihovim navijačima, nego svojoj djeci.
- Šta je ovo? - vidno zbunjen odmotao je Vincentov sin maleni paket, umotan u sjajni zeleni papir na medvjediće.
- Paket dionica FK Sarajeva - odgovorio je otac veselo. - Klub jedan, iz Bosne i Hercegovine, bio dva puta šampion Jugoslovačke. Možeš se igrati s prijateljima, vidi: ovdje dođe sportski direktor, ovdje menadžer, a ovdje desni vratar.
- Sarajevo? - razočarano će mladac, rezignirano vrteći u rukama klub s Koševa. - Zayed je dobio Manchester City.
- Ne budi nezahvalan! - popizdio je na to Vincent. - Zayedov otac je šeik Mansour, zamjenik premijera i polubrat predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata! Sram te bilo!
Klub s Koševa, naime, u ovom trenutku - baš kao uostalom i nijedan klub iz bivše Jugoslovačke - na tržištu ne vrijedi jednog pfeniga. Sva je njegova vrijednost simbolička, jer iracionalni emotivni paket nema tržišnu cijenu: ima samo tržišni kapacitet. Vincent Tan s FK Sarajevom, ne znam smijem li to sad odati Benji, Durmi i ostalim navijačima, uopće nema ambiciju osvojiti Ligu prvaka: u boljem slučaju, njemu treba regionalni regrutni centar za trgovinu ljudima u Premiershipu, u gorem tek ulaz na tržište koje ga zaista zanima.
FK Sarajevo od toga neće imati baš ništa: pojavi li se sutra među zumbulima i lalama na Koševu desetogodišnji neki Ferhatović ili novi Safet Sušić, završit će već do nedjelje u kadetima Cardiff Cityja, pa na posudbi u Aberystwyth Townu, i nakon avantura na klupama Sweansea, Munchena 1860 i Trenkwald Admire karijeru završiti u malezijskom Selangoru.
Grubo će to biti triježnjenje iz božićne bajke o "stranim investitorima" sa šalovima lokalnih nogometnih klubova, željezara i drvnih industrija, gazdama što možda mijenjaju boje i grbove, možda i trpaju sav profit u svoj džep, ali zato zapošljavaju ljude. Nogomet je upravo metaforička ilustracija te bajke: od dvadeset osam igrača zaposlenih u ponosnom velškom "crvenom zmaju" iz Cardiffa, svega su tri Velšanina, od čega su trojica stabilne rezerve.
Niste, najzad, stvarno mislili da je nogometni klub u Sarajevu Vincent Tan kupio zato što je kao mali gledao rahmetli Haseta? Čovjek, podsjećam, ima jedanaestoro djece.
- zapadjecudo
- Kontakt:
Pojedite muda dušmani 

Kad se zaletis u nesto i znas i sam da si kriv pa onda ko fol ustrajavas u trazenju neke istine eh to je vec previse!socrates je napisao/la:zeljocity
A te fazone imas pp i ozivljavanja ovoga onoga ma halllloooooooooooooooooooooooooo kome vise te bezveze fazone prosipas??? A to u vezi mozes kuci ovo mozes kuci ono nemoj ni da idemo tamo!
Jesam li ja dosao i uvrijedio ovdje? NISAM!! Nego sam odgovorio na njegov pokusaj prikazivanja Ivice kao nekog kome svaki uspjeh Sarajeva smeta i eto kako je Ivici krivo u vezi ovoga.
Vidi sta ti pises ovo je tvoja poruka citiram je:
pa s ovim dogadjanjima u FKS nema nista ni begic,nema ni velagic iz velza,nema ni jusufbegovic,nema ni musa,nema ni krunic,nema ni gredic,a nema ni pape,kao ni ostatak regiona..ljudi iz partizana,zvijezde,pa su svi oni dali svoj komentar,kakav takav,u nacelu su podrzali to...
da se razumijemo svabi kapa do poda kroz lik i djelo...ali,sta ti i karenjaci poput tebe hocete vise...
Pogledaj sta pises??? Zato si i dobio odgovor jer si tako pitanje postavio. Pitao sam njega na prosloj stranici i sad tebe ovdje cu isto pitat JEL I JEDNA NOVINSKA AGENCIJA KONTAKTIRALA IVICU POVODOM OVOGA A ON ODBIO DATI INTERVJU?? Pa sta je trebao uradit? Da on zove novinare? A prije ili kasnije ce ispasti intervju sa njim i bit ce pitan pa onda ce onaj sa prosle stranice shvatiti koliko mu je bezze bila poruka.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Mala djeca su već odavno u krevetu. Šta ti čekaš?zeljocity je napisao/la:Kad se zaletis u nesto i znas i sam da si kriv pa onda ko fol ustrajavas u trazenju neke istine eh to je vec previse!socrates je napisao/la:zeljocity
A te fazone imas pp i ozivljavanja ovoga onoga ma halllloooooooooooooooooooooooooo kome vise te bezveze fazone prosipas??? A to u vezi mozes kuci ovo mozes kuci ono nemoj ni da idemo tamo!
Jesam li ja dosao i uvrijedio ovdje? NISAM!! Nego sam odgovorio na njegov pokusaj prikazivanja Ivice kao nekog kome svaki uspjeh Sarajeva smeta i eto kako je Ivici krivo u vezi ovoga.
Vidi sta ti pises ovo je tvoja poruka citiram je:
pa s ovim dogadjanjima u FKS nema nista ni begic,nema ni velagic iz velza,nema ni jusufbegovic,nema ni musa,nema ni krunic,nema ni gredic,a nema ni pape,kao ni ostatak regiona..ljudi iz partizana,zvijezde,pa su svi oni dali svoj komentar,kakav takav,u nacelu su podrzali to...
Pogledaj sta pises??? Zato si i dobio odgovor jer si tako pitanje postavio. Pitao sam njega na prosloj stranici i sad tebe ovdje cu isto pitat JEL I JEDNA NOVINSKA AGENCIJA KONTAKTIRALA IVICU POVODOM OVOGA A ON ODBIO DATI INTERVJU?? Pa sta je trebao uradit? Da on zove novinare? A prije ili kasnije ce ispasti intervju sa njim i bit ce pitan pa onda ce onaj sa prosle stranice shvatiti koliko mu je bezze bila poruka.
4.10.2009.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Laki je malo nervozan, razumijem ga