kadtrebaglasan je napisao/la:A sada , nešto sasvim drugačije.Za čupanje živaca staromudrašima sa foruma... Nije mi jasno ,po nekoj logici stvari ,da se sve para što grad može iskeširat', usmjeri prema gradnji stadiona,a niko ne zna , ako reprogram bude realizovan, ko će,i odakle, da plati prvu tranšu od 300 000 km,a nadalje još 400 000 godišnje.A bez reprograma , možemo imat stadion kakav hoćeš,al' uzalud. Federalna poreska je već našla više duga nego što se "mislilo" (valjda bi se to trebalo znati) da ima. Znači pozicije sa početka trgovanja nisu više iste. Bojim se da ludi Jasmin ne povuče potez tipa- nisam to znao,ja uradio što sam mog'o...istok, lafina i to.Tip je opasan smutljivac, a i kreten u isto vrijeme ,ne bi me začudilo da je skrk'o lovu k'o fol za gradnju istoka a samo da smiri situaciju i onda se k'o ker izvuče iz priče o reprogramu. Daj Bože, pa da ispadnem paranoična budala i da mi se svi ovdje rugate i stavite me na ignore, ali nisam sam u ovakvim furkama,puno još raje ovako razmišlja.
Nisi ti paranoican.sasvim logicno razmisljas.
Ali zaboravljas da je Jasmin rekao da ce u placanju reprograma pomoci privatni poduzetnici,ne samo grad.
Grad po planu treba da garantuje za reprogram,
ne da da pored transe,Jos novca,nego ce visina mjesecne transe zavisiti öd mjesecne rate poreznoj.
Vice dakle srazmjerno povecana.
Plan je da transu öd grada Slobodi usmjerimo poreznoj.
Negdje cirka oko 25 milja ce biti.
Azmir zeli da ima siguran prihod za poreznu,to je jedino cilj,a ne Jos novca iz grada.
Jer nebudemo li redovno placali ode sve u ****.
Transa grada Slobodi nece biti veca,ni Manja öd rate poreznoj.
Sve druge obaveze,pripreme,plate premije,transferi,nisu briga grada,vec Azmir garantuje to.
Zastoj je nastao bas zbog novog duga,ne zbog novca,nego papirologije.
A novac za prvu godinu je osiguran,pomocu nekoliko tuzlanskih firmi.
I ja sam nervozan jer nema puno informacija iz kluba,kao nekada,Ali to ne znaci da se neradi.