FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sonik24
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sonik24 » 01 jan 2014, 21:29

1L8F9C2 je napisao/la:VICENTE TAN - sreTAN sam sto dusmanima smeta sve sto ima veze sa gospodinom iz Malezije 8-)
Tacnije, covjek se zove Vincent, al nebitno, bitno je da budemo sretni slika

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 01 jan 2014, 23:24

http://prntscr.com/2fp4uh Poznat mi ovaj :roll: Marijan
Sarajevo ljubavi moja!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 01 jan 2014, 23:34

“Poštovani navijači Fudbalskog Kluba Sarajevo, pred nama je zajedničko putovanje puno uzbuđenja i izazova… Pozivam vas da budemo dio budućnosti Kluba koji ima bogatu tradiciju i prošlost – zajedno. Sretnu i uspješnu Novu 2014. godinu Vama i vašim porodicama želi Tan Sri Vincent Tan

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 01 jan 2014, 23:40

slika
Sarajevo ljubavi moja!

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 02 jan 2014, 00:06

Tek sad ovo vidio. Ne znam je li neko postavljao.

Intervju: Robert Jarni

Razgovarali smo sa novim šefom stručnog štaba Sarajeva, Robertom Jarnijem, nekada vrhunskim fudbalerom i jednim od najboljih ljevonogih igrača u historiji na prostorima bivše Jugoslavije.

Pitanje: Gosp. Jarni, kako je uspostavljen kontakt sa Fudbalskim klubom Sarajevo?

Jarni: Nedavno me je kontaktirao gospodin Ibraković. Poznavali smo se od ranije, ali nismo imali prevelik kontakt. Kao što je već poznato, nažalost, Husref Musemić je imao zdravstvenih problema. Ovim putem mu želim sve najbolje, te da dobrog zdravlja nastavi svoju trenersku karijeru. Dakle, u kontaktima sa gospodinom Ibrakovićem rečeno mi je da postoji mogućnost da postanem novi šef stručnog štaba. Moram priznati da me to jako zainteresiralo. Tip sam čovjeka koji voli raditi, koji ne voli mirovati. Došao sam i bio sam dva dana ovdje. Prvo sam upoznao ljude u klubu, a onda ono što je i najbitnije, samu organizaciju kluba. Moram priznati da sam zaista bio jako iznenađen, jer su napravili jedan veliki iskorak prema Evropi. Uspjeli su izbaciti sve one stare navike, jer Evropa traži zaista mnogo, te su stabilizirali klub. Koliko vidim, ekipa je vrlo, vrlo mlada. Ono što je najbitnije jeste da su svi igrači prezadovoljni sa statusom i svime što im je ponuđeno ugovorom, te da se sve to poštuje. Prema tome, može se napraviti jedna vrlo zdrava sredina koja mnogo obećava, ali i sredina koja jako puno traži. Naravno, tu su i navijači koji su zaista neizbježni i koji su fanatici, koji za svoje Sarajevo žele samo najbolje. Isto mi se dogodilo i kada sam bio u Splitu. Čak se može povući i neka paralela između njih, jer su navijači vrlo zahtjevni. Volim reći da svi ti njihovi zahtjevi i sve što žele ponekad može biti pritisak. Međutim, igraču, kad je "posložen u glavi" i kad vjeruje u sebe, ti zahtjevi mogu biti samo motiv da on napravi nešto više. Također, moram Vam reći da zaista nismo dugo razgovarali o ugovoru. U nekih desetak minuta sve smo se dogovorili. I ja sam jako ambiciozan i volim raditi kada je neki dobar projekt u pitanju. Mislim da apsolutno nisam pogriješio. Projekt je zaista fantastičan, klub se okrenuo prema Evropi i nadam se da će na kraju sve biti jako dobro.

Pitanje: Sarajevo već šest godina čeka na trofej. Da li Vam to predstavlja problem ili motivaciju?

Jarni: Za mene je to samo motivacija i nadam se da ću svu tu motivaciju uspjeti prenijeti na igrače. Želim da i oni budu svjesni toga, da kada daju maksimum, rezultat ne može izostati. Može se izgubiti ili potkrasti neka lopta, pa umjesto da uđe, ona izađe van zbog stative, ali u 99% slučajeva utakmica će se dobiti.

Pitanje: Tokom Vaše igračke karijere, nekoliko puta ste dolazili na Koševo. Kakva sjećanja vas vežu za najveći stadion u našoj državi?

Jarni: Rekao sam na svom predstavljanju, na press konferenciji, Koševo mi nikad nije bilo u lijepom sjećanju. Ovdje nikad nisam dobio utakmicu, jedino što sam dobio bile su dobre batine. Zaista, Sarajevo je tada imalo vrhunsku ekipu. Iza su bili čvrsti i neprobojni, a to je ono što mi trebamo ugraditi u sadašnju generaciju, tako da, ko god dođe na Koševo, zna gdje je došao.

Pitanje: Bili ste član te zlatne generacije u Čileu. Da li je to najtalentovanija generacija ovih prostora?

Jarni: Na kraju se pokazalo da jeste. Bili smo prvaci svijeta u Čileu, a zatim smo, nažalost, završili drugi '90. godine na prvenstvu Evrope, izgubili smo od Rusije. Jedna utakmica je odigrana upravo ovdje, na Koševu, i rezultat je bio 4:2, a druga, sa rezultatom 3:1, na Krimu. Naime, bila je to generacija koja je rasla zajedno, od malih nogu prošli smo sve selekcije mlade Jugoslavije. Poznavali smo se, bili prijatelji, i dan danas, kada smo otišli svaki na svoju stanu, redovno komuniciramo. Ostali smo prijatelji jer nas je krasilo jedno zajedništvo, što je ustvari i najbitnije, da budete homogena ekipa.

Pitanje: Neizostavna tema je i bronza u Francuskoj. Da li je to maksimum kada su reprezentacije iz regije u pitanju? Može li se ponoviti taj uspjeh?

Jarni: Pa gledajte, uspjeh se sigurno može ponoviti, ali kako u životu, tako još više u nogometu, treba se sve poklopiti i treba imati faktor sreće, koji treba biti maksimalno prisutan. Nama se dogodilo da smo svi iz te generacije igrali vani i svi smo bili u dobrim klubovima. Jedva smo čekali da dobijemo poziv za reprezentaciju. I iako je bio prisutan jako veliki napon, niko nije bio kivan ni na koga, nije bilo loših misli. Proveli smo 55 dana zajedno i u toku tih 55 dana, niko se ni sa kim nije posvađao. Zaista, ja sam prošao jako mnogo priprema u doba stare Jugoslavije, i zimske, i ljetne, ali već sedmi dan smo svi bili naprosto ludi. Bilo je nervoze, bilo je svega. Ovdje smo bili 55 dana zajedno i niko se ni sa kim nije posvađao. To je zaista fantastično. Moglo se slutiti da ćemo napraviti nešto. Naravno, došli smo na Svjetsko prvenstvo i dobili prvu utakmicu. Na takvim prvenstvima je vrlo bitna ta prva utakmica. Kad nju dobijete, dobijete krila. Tako će i nama biti ovdje na prvenstvu. Prva utakmica nam je protiv Čelika iz Zenice i mislim da će to biti ta utakmica koja će prelomiti sve dalje.

Pitanje: Igrali ste u zaista velikim klubovima. Koji je na Vas ostavio najbolji dojam i koji je najbolji saigrač i igrač protiv kojeg ste igrali?

Jarni: Jako je teško reći koji je najbolji dojam ostao. Iskren da budem, najbolju svlačionicu sam imao dok sam igrao u Torinu. Momci su bili fantastični i mislim da smo završili na 8 mjestu. Nakon toga sam bio u Juventusu, pa u Betisu, u kojem je bilo dobro, ali ne toliko dobro kao u Torinu. I na kraju u Real Madridu. Svaki je klub na svoj način specifičan. Recimo, u Juventusu je bila nevjerovatno dobra organizacija, u Madridu također. Ipak, Madrid je nešto posebno. Zaista je, kako kažu, "Kraljevski klub", jedini pravi. To se može vidjeti na svakom koraku. Što se tiče trenera, mogao bih izdvojiti dvojicu od kojih sam najviše naučio, a to su Lipio iz Juventusa i Luis Aragones iz Betisa. Karakteriše ih donekle različita filozofija vođenja ekipe, ali obojica su vrlo, vrlo uspješni.

Pitanje: Kada ste se dotakli trenera, kakvu igru navijači Sarajeva mogu očekivati sa Vama na čelu? Da li će to biti igra za gol više, ili ćete biti više orjentisani ka odbrani gola?

Jarni: S obzirom na ove igrače koji su tu i koje moram još upoznati, opet ću biti taj koji voli dominirati na terenu, koji voli držati sve konce u svojim rukama. Dakle, bit će to posjed lopte, orjentacija prema naprijed. Gledajte, možemo mi držati loptu, ali ako ne zabijemo gol, neće biti rezultata. Prema tome, uvijek težimo ka golu više. Ako ti kontroliraš utakmicu, veća je mogućnost da zabiješ gol, jednostavno je.

Pitanje: Posljednje pitanje. Radili ste u Hrvatskoj, sad radite u Bosni i Hercegovini. To su dvije reprezentacije koje su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo. Da li ove lige mogu proizvoditi igrače za reprezentacije, ili se Savezi moraju orjentisati na tzv. strance?

Jarni: Dobro ste rekli, tzv. strance, ali ipak su to momci koji su odavde. Međutim, sigurno je da, kada igraju vani, imaju više iskustva, sazriju mnogo ranije, ali mislim da je ova stvar, što se tiče Akademije, vrlo dobra stvar. Kad se sve to skupi i posloži, mislim da neće biti problema i da će domaći igrači moći konkurirati za svoju reprezentaciju, bez odlaženja vani, ali za to treba dosta vremena. To se ne može ni za tri, ni za četiri, ni za pet godina. Za to treba proći jedan vremenski period, bar 10 godina.
4.10.2009.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 02 jan 2014, 00:08

fcsarajevo.ba je napisao/la:FK Sarajevo u Novu, 2014. godinu ulazi slobodno - slobodno od dugova, pritisaka, ucjena, pokrenutih stečajnih postupaka i kompleksa, slobodno SARAJEVO na šampionskom putu za Europu!

Skupština FK Sarajevo je, nakon niza opstrukcija, prvenstveno zahvaljujući velikoj ljubavi i energiji istinskih zaljubljenika u bordo boju, na sjednici dana 14.06.2012. godine usvojila novi, investiciono orijentisani Statut koji je za cilj imao jasno definisanje formiranje najvišeg organa Udruženja - Skupštine FK Sarajevo.

Projekat kojeg su deklarativno podržali mnogi, konkretno rijetki, u skladu sa članom 1.11. "Odluke o uplati novčanih sredstava radi unosa u FK Sarajevo u cilju sticanja upravljačkih, odnosno glasačkih prava" broj: 1019/12 od 03.09.2012. godine, zaključno sa 31.12.2013. godine proglašen je uspješnim, obzirom da je ispunjena granica uspješnosti upisa, odnosno uplaćeno je ne manje od 33,33% utvrđenog obima uloga - novčanih sredstava raspoloživih za sticanje upravljačkih, odnosno glasačkih prava utvrđenih u tč. 1.5. navedene Odluke.

Sjednica Skupštine FK Sarajevo sa novim sastavom članova Skupštine u skladu sa novim Statutom FK Sarajevo bit će održana sredinom januara 2014. godine, na kojoj će biti izabrani svi organi Fudbalskog kluba Sarajevo - predsjednik i podpredsjednik Skupštine, Nadzorni odbor i Upravni odbor FK Sarajevo... čime počinje nova stranica historije našeg i vašeg Fudbalskog Kluba Sarajevo.

Bordo div se probudio!
#divovi

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 02 jan 2014, 00:11

Je li poceo prelazni rok kod nas?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 02 jan 2014, 00:39

Sarajlijc@ je napisao/la:Je li poceo prelazni rok kod nas?
Kod nas je prelazni rok čitavu sezonu hahaha :D

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 02 jan 2014, 02:44

Koncano jedan tim u drzavi ima uslove da za koliko-toliko ozbiljnu lovu KUPI nekog igraca koji je pod ugovorom, volio bih da se to desi, bio bi presedan ja mislim. Zvuci previse dobro.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 02 jan 2014, 13:15

exbabilon je napisao/la:Koncano jedan tim u drzavi ima uslove da za koliko-toliko ozbiljnu lovu KUPI nekog igraca koji je pod ugovorom, volio bih da se to desi, bio bi presedan ja mislim. Zvuci previse dobro.
Kolko ja znam Zeljo je KUPIO igraca vec davno, Sergeja Ticu i to oko 200 000 maraka, ako se dobro sjecam...
Razumijes ti mene burazere moj :)

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 02 jan 2014, 13:28

Ma slabo se nešto Sarajevo oglašava oko transfera... Tresla se gora,rodio se miš... Ima čika Tan previše posla oko Cardiffa,katastrofalni su... Sad će u januaru iskrcat 30 miliona eura za nova pojačanje nikakvog Cardiffa,tako da ne znam da li ima ikakav plan za Sarajeva... A realno i sa ovim sad sastavom Sarajevo može do 1 ili 2 mjesta,tako da ne očekujem neke transfere,europsko takmičenje će svakako igrat... Možda poslije sezone Tan skonta da mu je lakše sa FKS ući u Europu nego sa bezveznim bacanjem keša na Cardiff,a nemaju realno nikakve šanse da uđu ni ove a ni sljedeće godine u europska takmičenja... Od ovog prelaznog roka ne očekujem pojačanja na Koševu...

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 02 jan 2014, 14:59

slika

slika
FORZA MARŠAL !!!

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 02 jan 2014, 15:05

19risha88 je napisao/la:Ma slabo se nešto Sarajevo oglašava oko transfera... Tresla se gora,rodio se miš... Ima čika Tan previše posla oko Cardiffa,katastrofalni su... Sad će u januaru iskrcat 30 miliona eura za nova pojačanje nikakvog Cardiffa,tako da ne znam da li ima ikakav plan za Sarajeva... A realno i sa ovim sad sastavom Sarajevo može do 1 ili 2 mjesta,tako da ne očekujem neke transfere,europsko takmičenje će svakako igrat... Možda poslije sezone Tan skonta da mu je lakše sa FKS ući u Europu nego sa bezveznim bacanjem keša na Cardiff,a nemaju realno nikakve šanse da uđu ni ove a ni sljedeće godine u europska takmičenja... Od ovog prelaznog roka ne očekujem pojačanja na Koševu...
Uprava kluba vrijedno radi na transferima i ne spekulise sa raznim imenima po novinama. Prvi put su uspjeli mahalu skloniti od kluba i svaka cast na tome. Pojacanja ce biti do pocetka priprema a nude nam se odlicni igraci pola mlade reprezentacije je preko menadjera ponudjeno klubu a nasi ne zure nigdje jer traze provjerene igrace.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 02 jan 2014, 15:37

Ja ipak mislim da nece biti nekih bombasticnih pojacanja. Bit ce pojacanja sigurno koja su za nase uslove dobra cak mislim odlicna, ali kad se osvoji titula i ode u Europu onda ce cika Tan da ulaze. Tako da mislim da se tek na ljeto mogu ocekivati prava, bombasticna pojacanja. Sad mu je prioritet spasiti Cardiff da ne ispadnu iz Premiership-a. A i sam Ibrakovic je rekao da nece odmah biti nekih velikih transfera. I ovi koji budu sad na zimu su za nas veliki, ali kad se dese ljetnji transferi ovi ce pasti u zaborav :mrgreen: .

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 02 jan 2014, 16:52

Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 02 jan 2014, 16:56

Gospodin veliki.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 02 jan 2014, 17:05

Ovo je bilo prosle godine.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 02 jan 2014, 17:31

Sarajlijc@ je napisao/la:Ovo je bilo prosle godine.
Da ali neka ne bude da se za covjeka vezu samo lose stvari.Mozda sta slicno uradi i u Sarajevu.

Moze li odgovor od nekog od upucenih navijaca Sarajeva koliko su para ulozile legende Sarajeva u ove ulagacke udjele?Cisto me interesuje jer sam jednom prilikom citao intervju od Dine Selimovica gdje kaze da legende nisu ulozile ni marke u klub.Interesuje me jer vidim da mnogi navijaci zele da sto veci broj legendi bude u klubu ali da krenuvsi od Hadzibegica pa do Musemica niko nije pocesao jajca za klubom.Pomama za Husrefovom smjenom je bila ogromna i trazilo se da mu se izmisli mjesto da ostane u klubu a nejasno mi je da se recimo Musemic nije mogao odreci (lupam) mjesecne plate ili njenog djela ako je veca da uplati makar simbolicnih 1500,00 km za taj jedan glas.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 02 jan 2014, 17:33

arhimed89 je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Ovo je bilo prosle godine.
Da ali neka ne bude da se za covjeka vezu samo lose stvari.Mozda sta slicno uradi i u Sarajevu.

Moze li odgovor od nekog od upucenih navijaca Sarajeva koliko su para ulozile legende Sarajeva u ove ulagacke udjele?Cisto me interesuje jer sam jednom prilikom citao intervju od Dine Selimovica gdje kaze da legende nisu ulozile ni marke u klub.Interesuje me jer vidim da mnogi navijaci zele da sto veci broj legendi bude u klubu ali da krenuvsi od Hadzibegica pa do Musemica niko nije pocesao jajca za klubom.Pomama za Husrefovom smjenom je bila ogromna i trazilo se da mu se izmisli mjesto da ostane u klubu a nejasno mi je da se recimo Musemic nije mogao odreci (lupam) mjesecne plate ili njenog djela ako je veca da uplati makar simbolicnih 1500,00 km za taj jedan glas.
Jedino Merdanovic 1500 KM.Ostali 0 KM
1946

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 02 jan 2014, 17:57

hodža je napisao/la:slika

slika
:!: :mrgreen:
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.