jose je napisao/la:filip13 je napisao/la:KK_Bosna je napisao/la:pa dragi filipe, spustanje drazena time da je kukoc bio mvp tog mundobasketa je na nivou sljedece konstatacije: jordan jeste bio veliki igrac, ali je barkley bio mvp na olimpijskim igrama 1992 godine.
dakle, cinjenica jeste da je barkley bio mvp 1992. godine a igrao je sa jordanom, ali se zna ko je bolji igrac od njih dvojice.
drazen je krajem osamdesetih bio medju 20-30 najboljih igraca svijeta (oscar schmidt takodjer pocetkom te dekade), a nijedan od njih nije igrao u nba ligi tada.
da se razumijemo, i dirk je 2005 bio medju 20 najboljih igraca svijeta, ja dirku nista ne umanjujem, i ja ga smatram najboljim evropskim igracem svih vremena, onom titulom protiv miamija je za mene prestigao sabonisa kojeg si ti sigurno gledao kad je bio zdrav (sa brkovima)...
da,schmidt je tad bio na nivou pippena minimalno,b.kinga,a.englisha,dantleya,on je u italiji imao 35 ppg,oni u 3 puta jacoj nba 30 ppg,to je tu negdje
Znači, po tebi, da je trebao u Italiji davati po 90 p. po utakmici da bi se uopšte mogao porediti sa ovim drugim?
Nije mi jasno to razmišljanje da nikakav uspjeh nije važan ako igraš van NBA lige. A @Alphonse je fino objasnio kakav je odnos NBA bio u to vrijeme prema evropskim igračima.
Pogotovo ex-Yu igrači koji do sredine 80-tih nisu imali pravo ići u inostranstvo dok ne napune 28 godina.
nisam to rekao,nego je po mom misljenju,a iz prvih sezoma divca,drazena,marculionisa je ocito da tadasnji najbolji europljani nisu mogli odmah se snaci u nba,moze li neko naci nacin da uporedi scmidtove sezone sa npr. birdovim,na koji nacin to uraditi,kako dokazati da bi schmidt bio npr. na nivou jednog b. kinga koji je u nba imao sezone sa preko 30 ppg ili bi mozda u nba zbog nesnalazenja ili boga pitaj cega bio na nivou paspalja koji je u svoje vrijeme uz kukoca bio najbolje krilo van nba?
@alphonse je napisao da je drazen 3. najbolji SG svih vremena,u staje sva daljanja ozbiljna rasprava,mislim to može raspravljati mozda sa nekim ko,da koga ne uvrijedim,ne prati nba dugo ,dugo a sjeca se drazena kad je ovaj u evropi imao 35 ppg,i misli da je to ravno drexleru,iversonu,i da ne nabrajam ostale najbolje SG